Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Sportslig elbil med kjente designelementer

Foreløpig er det bare et konsept vi ser konturene av.

Skrevet av / 18.02.20 - 13:52
Sportslig elbil med kjente designelementer

Bilutstillingen i Geneve er bare en måned unna, og dermed er det vanlig at bilfabrikantene slipper ut sine små teasere i forkant av utstillingen.

For oss i Norden er det elbilene som får mest oppmerksomhet. Snusfornuftige by- eller familievennlige elbiler, helst med dobbelt så lang rekkevidde som de fleste trenger. Gjerne hengerfeste for de to gangene man må på fyllinga med hageavfallet.

Men det behøver ikke å være så kjedelig.

Bakfra minner den om en Porsche, fra siden får man litt Audi-vibber, men elbilen det hintes om, er Hyundais nye Prophecy. En konseptbil som skal vises i sin helhet i Geneve, og som de foreløpig ikke har avslørt særlig mye om.

LED-lamper lyser opp foran og bak, og bakspoileren har LED-bremselys strategisk plassert. Kjøretøyets coupe-lignende silhuett til tross, Prophecy vises som en sportslig fire- (fem?) dørs elbil, og man kan trygt si at at den skiller seg markert fra Hyundais andre elbilmodeller, som Kona og Ioniq.

Sensuous Sportiness, kalles designet, eller tidløs skjønnhet som leder for Hyundais globale designsenter SangYup Lee utrykker det.

Prophecy blir avduket i Geneve allerede 3. mars, kl 1145, da får vi kanskje vite mer om rekkevidde, lading og lansering.

Og, om den leveres med hengerfeste eller ei.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Lyd & Bilde
Scroll to Top