annonse
annonse

Årets beste høyttalere

Tradisjonen tro er høyttalere den største produktkategorien i kavalkaden – og den som utløser flest priser. Syv forskjellige høyttalerpriser har vi delt ut i år.

Det er ikke uten grunn av høyttalerkategorien utløser rekordmange priser. Intet sted er spredningen så enorm. Du kan få høyttalere i prisklasser fra få hundrelapper opp til den smertefulle siden av en million.

Kategorien for trådløse høyttalere er den mest varierte, da den i prinsippet kan omfatte alt, så lenge musikksignalet overføres uten kabel. Lydplanker har blitt en så stor suksess at de har fått sin egen kategori.

Med kompakthøyttalerne befinner vi oss i den minste klassen blant de tradisjonelle stuehøyttalerne. For de fleste vil en mellomklassehøyttaler gi et løft i lydkvalitet, uten å sprenge budsjettet. Vær klar over at mellomklasseplasseringen er prisbetinget. Så økonomisk behøver ikke å bety ‘’smått’’.

Et par toppklassehøyttalere kan avsløre detaljer i musikken og innspillingen som de færreste vet eksisterer. Og med high-end-høyttalerne er vi oppe i den høyeste delen av skalaen, forbeholdt de aller mest dedikerte musikkelskere. Lyden er himmelsk. Og prisen er også av en annen verden.

Årets beste trådløse høyttaler

(Foto: Produsenten)

 

KEF LS50 Wireless
Moderne stereo

Ikke tenk på disse som et par KEF LS50 med trådløs tilkobling. Tenk på dem som stereo for det moderne hjem. De spiller forbløffende stort og tøft, og leverer et varmt, fyldig lydbilde med mer dypbass enn de fleste er vant til fra små høyttalere. Den komplekse perkusjonen som er drivende for låtene på Tinariwens nye album, Tiwàyyen, hamrer løs på parketten uten at det låter rotete eller udefinert. Gitarene kommer klokkeklart frem i det store lydbildet, og den dynamiske kontrasten er upåklagelig.

Pris: 23.990 kr
Web: neby.no

Les hele testen av KEF LS50 Wireless

 

Årets beste lydplanke

(Foto: Produsenten)

 

Samsung HW-K960
Ekte kino med lydplanke

Film i surround, spesielt med Atmos-lydspor, imponerer med åpen og klar lyd, som aldri blir skarp. Film gjengis med et mye større og åpnere lydbilde enn noen av konkurrentene vi testet i året som gikk, og Samsung gir et meget godt inntrykk av tredimensjonal lyd i høyden.

I tillegg til ekte surroundlyd har anlegget nettverkstilkobling og kan inkluderes i et trådløst Samsung multiromsystem. Du kan dermed strømme fra Spotify, Tidal, Apple Music eller hva du måtte ønske, via den brukervennlige appen Samsung MultiRoom.

Pris: 14.490 kr
Web: samsung.no

Les hele testen av Samsung HW-960

 

Årets beste kompakthøyttaler, budsjettklasse

(Foto: Produsenten)

 

Dynaudio EMIT M10
Musikalsk tryllekunstner

Når det kommer til Dynaudio pleier vi å vite hva man får, men Emit M10 overgikk våre forventninger. Denne lille krabaten hever seg et nivå over konkurrentene i prisklassen. Den takler alle typer musikk på strak arm, og det er ingenting ved lyden som avslører at vi har med en relativt rimelig høyttaler å gjøre. Lydbildet er både stort, luftig og presist, mens stemmer og instrumenter gir en følelse av fysisk tilstedeværelse. Bare husk å pare den med en skikkelig forsterker. Det fortjener den!

Pris: 5.490 kr
Web: Dynaudio.com

Les hele testen av Dynaudio Emit M10

 

Årets beste høyttaler, mellomklasse

(Foto: Produsenten)

 

Audiovector QR3
Musikalsk skjønnhet

Audiovector QR3 er blant de luftigste og mest oppløste høyttalerne i sin prisklasse. Detaljene formelig strømmer ut, uten at det låter hardt og spisst. Vokaler står ut som bare det, og låter så naturtro at det nesten er skremmende. Akustisk musikk låter ekte og nært, og plassert mot veggen er også bassen fyldig nok til å gjenskape fundamentet i musikken. Vi har ingen ankepunkter, annet enn at man kanskje forventer at høyttalere til denne prisen bør veie litt mer. På den annen side er det deilig å spare ryggen.

Pris: 18.990 kr
Web: oslohificenter.no

Les hele testen av Audiovector QR3

 

Årets beste kompakthøyttaler, high-end

(Foto: Produsenten)

 

Dynaudio Contour 20
Himmelsk referanse

Hvis du lengter etter et par gode høyttalere som ikke dominerer stuen, men tar seg pent ut blant møblene, er Dynaudio Contour 20 et perfekt valg. De åpner døren til ekte high-end uten at hverken størrelsen på høyttaleren eller prislappen, fremkaller hjerteinfarkt. De appellerer like mye til hjertet som til hjernen, og leverer musikken på sølvfat. Derfor er det ingen overdrivelse å si, at dette er referansen for kompakthøyttalere under 75.000 kr. Jepp, så gode er de. Prøv selv.

Pris: 44.995 kr
Web: dynaudio.com

Les hele testen av Dynaudio Contour 20

 

Årets beste høyttaler, toppklasse

(Foto: Produsenten)

 

Q Acoustics Concept 500
En vektklasse opp

Q Acoustics satser stort når de nå vil være med i luksusklassen, hvor stykktallene er små, og utviklingskostnadene høye. Men de har gjort et godt forarbeid, og Concept 500 gjør en vellykket entre i det dyre selskapet, noe som viser at det kan betale seg å forfølge en idé hele veien. Med sin ekstraordinære frihet for resonanser er den en spesielt behagelig og ærlig musikkgjengiver, som godt tåler å bli spent foran utstyr som er enda dyrere enn den selv.

Pris: 50.000 kr
Web: swsg,no

Les hele testen av Q Acoustics Concept 500

 

Årets beste høyttaler, high-end

(Foto: Produsenten)

 

Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition
Klassikeren er fullkommen

SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition er Audiovectors ultimate versjon av gulvhøyttaleren SR3. Den er lettplassert og låter svært åpent, detaljert og musikalsk. Det blir bare bedre for hver gang man går opp i kvalitetsnivå, og høydepunktet er Arreté Raw Surface Limited Edition. Dette er den ultimate SR3, med fantastisk oppløsning, tredimensjonalitet og dynamikk, og all musikk låter magisk. De fungerer med middelmådig elektronikk, men fortjener det beste. Prisen er høy, men du får uttelling for hver krone i form av ren nytelse.

Pris: 112.990 kr
Web: oslohificenter.no

Les hele testen av Audiovector SR3 Arreté Raw Surface Limited Edition

 

Årets lydinnovasjon

(Foto: Produsenten)

 

BeoSound Shape
Akustiske byggeklosser

BeoSound Shape er et ambisiøst og annerledes høyttalersystem som bryter med den vanlige oppfattelsen av stereohøyttalere. Muligheten for å tilpasse systemet til vidt forskjellig bruk, åpner helt nye muligheter. Systemet består av tre slags moduler: høyttalere, forsterkermoduler og akustiske dempere. Fordelingen mellom og plasseringen av modulene er valgfri. Antallet felter bestemmes av plass og pengepung, så Shape-systemet kan både brukes i en liten stue og i en kjempemessig konferansesal.

Pris: fra 37.000 kr
Web: bang-olufsen.com

Les hele testen av BeoSound Shape

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Dykke med droner

Glem flyvende droner, undervannsdroner er morsommere.

Reisekameraer med superzoom

Panasonic-kameraer for reiseglade fotografer

Panasonics 2019 TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er bare den aller billigste TV-modellen som uteblir fra det gode selskap, når Panasonic ruller ut forbedrede HDR-formater. Og Dolby Atmos.

gruppetest
Seks 4K-TV-er i budsjettklassen

En god TV nummer 2

På jakt etter en rimelig ekstra-TV? Nå som butikkene skal tømme lageret for fjorårsmodeller, kan du gjøre et regelrett kupp!

Hansker for pekeskjermer

Bruk mobilen uten å fryse på fingrene

Lukket toppmodell og forsterker fra Focal

Den fantastiske Utopia har fått et lukket alternativ i form av Stellia. Focal gir oss også like gjerne hodetelefonforsterkeren Arche.

Lyssterk Nikon-zoom

Nikon Z ble plutselig enda mer interessant.

McIntosh trådløse lydplanke

Se lydplanken som tror den er et anlegg

test
Sonos Amp

Sonos dobler kraften

Endelig en Sonos-forsterker kraftig nok til å drive skikkelige høyttalere med overbevisning. Og selvsagt med full multiromsfunksjon.

Canon kverker speilrefleksen

Med det nye speilløse EOS RP ser vi slutten for speilrefleksen

Helrått reisekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får pris og rå egenskaper

test
Nikon Z6

Fulltreffer med fullformat

Billigst er best i Nikons nye Z-serie med systemkameraer.

Rekordomsetning for elektronikkbransjen

Men kjempefall for lyd- og bildeprodukter

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker noe

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre enn man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke utenom et par kompromisser.

16 x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200mm zoom

Audiovector slipper musikken fri

Med jording av høyttalerne har Audiovector lykkes å forbedre lyden.

test
Audeze Mobius

Ut av hodet opplevelse

Audezes luksus-headset gjør om på grunnreglene for hodetelefoner. Og så låter de godt!

anmeldelse
The Truth Matters

Dekkoperasjonen bak Irak-krigen

Bush-regjeringen løy, bevisst, om årsakene til den andre Irak-krigen – og pressen unnlot å stille dem til ansvar.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk knyttneve!

Spike Lee leverer en av sine beste filmer – om rasehat da og nå.

Bedre skjermkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen

anmeldelse
The Predator (2018)

Et gufs fra fortiden

Ikke en remake, men en mislykket fortsettelse og trist homage av originalfilmen fra 1987.

gruppetest
6 trådløse hodetelefoner

Trådløs lyd ­ på alvor

Hodetelefoner for deg som tar lydkvaliteten seriøst, men ikke vil bli helt ruinert av kuppet.

anmeldelse
Peppermint

Fullstendig uengasjerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionklisjé.

gruppetest
5 budsjett-pickuper

Den viktigste delen

En ny og bedre pickup er den enkleste og beste løsningen for bedre lyd.

Utendørs- og innebygde høyttalere fra Sonos

Sammen med Sonance har de produsert en serie som er godt egnet til den nye Amp

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons minianlegg utfordrer Sonos-høyttalere og lydplanker på deres hjemmebane.

test
Marantz NA6006

Flott spiller med en viktig mangel

Denne nettverksspilleren er enkel i bruk, spiller det meste, og låter kjempefint. Men de som strømmer høyoppløst, vil bli skuffet.