annonse
annonse

Devialet Expert 1000 Pro

Fantastisk fransk fristelse

Du har ikke hørt maken. Ikke vi heller. Devialet snur opp ned på alt med det 1000 w kraftige forsterkersettet.

Pluss
Enestående lydkvalitet og nydelig design i skjønn forening. Nesten helt komplett med strømming, platespillerinngang og DAC innebygget.
Minus
Prisen er avskrekkende høy, og konfigureringen er ikke for alle.

Fem år har det tatt for en helt ukjent fransk forsterkerprodusent, å skaffe seg verdensberømmelse. Blant hi-fi-entusiaster altså, for folk flest vil nok se måpende på deg hvis du forteller at du vurderer å kjøpe en Devialet-forsterker.

Forøvrig uttales det Dø-vialé, som fransktalende kjapt vil korrigere deg på. Men uansett uttale, er det liten tvil om at Devialet er den skinnende nye stjernen på high-end-himmelen.

Det startet i 2011 på den etter hvert vel ansette High-End i München. En årlig messe som har vokst til å bli det viktigste møtepunktet for bransjefolk, journalister og publikum, som er over snittet interessert i god lyd.

Jeg har sikkert nevnt det før, men den gangen tenkte jeg at dette kan forandre alt. Devialet-forsterkeren D-Premier var ulikt alt annet på den tiden. Det forkrommede kabinettet så ut som en oppblinget pizzaeske, men lyden som strømmet ut i rommet, var sublim, lettflytende og dynamisk.

Den lød ikke som noe vanlig hi-fi-produkt, og hadde innebygget digitalomvandler (DAC), brukerkonfigurerbare innganger og et design ulikt alt annet.

Den var hi-fi-industriens svar på Citröen DS. En veldig eksentrisk fransk bil, som da den debuterte på bilutstillingen i Paris i 1955, hverken så ut som eller var konstruert som noe annet kjøretøy på den tiden. Man snakket om revolusjon.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Smak på det ordet. Revolusjon er en stor samfunnsmessig omveltning. Ikke alltid til det bedre, men jeg føler meg på trygg grunn når jeg hevder at de nytenkende franskmennene bak Devialet, har prøvd å revolusjonere high-end akkurat som Citröen forsøkte det med bilindustrien i 1955.

 

 

«På toppen av næringskjeden finner vi den nye Expert 1000 Pro, som leverer hele 1000 W – 1kW! – effekt i hver kanal”

 

Ulikt alt annet

 

Siden D-Premier, har flere modeller sett dagens lys. Blant annet en aktiv høyttaler – Phantom – men her skal det handle om de unike forsterkerne.

Hos Devialet finnes det flere modeller å velge mellom. Inngangsbilletten heter 130 Pro, og koster 62.000 kr. På toppen av næringskjeden finner vi den nye Expert 1000 Pro, som leverer hele 1000 W – 1kW! – effekt i hver kanal. Den koster ubeskjedne 289.000 kr, og består av to Devialet-kabinetter, som kobles sammen i mono. En til hver kanal altså, og med den samme fleksible konfigureringen av inngangene på baksiden.

Du bestemmer hvor mange av inngangene som skal være analoge eller digitale. Har du platespiller, kan du tilpasse en inngang til de elektriske egenskapene pickupen har. Og, Devialet utvider stadig utvalget av høyttalere, som støttes av deres SAM-teknikk (Speaker Active Matching). Som tilpasser forsterkeren til høyttalerens egenskaper. Det merkes på lyden, som vi skal komme tilbake til.

Les mer i rubrikken Skreddersy din Devialet.

Logg deg på som bruker på Devialets nettsider. Da får du tilgang til Le Configurateur, som gir deg tilgang til alle innstillinger på din egen Devialet-forsterker. Her kan du legge inn nettverksdata, for trådløs strømming til forsterkeren, eller koble den til nettverket via en ethernet-kabel.

Siden forsterkeren støtter alle filformater, er digitalomvandleren selvsagt kompatibel med alt fra MP3 til DSD-filer – og alt annet av lossless og høyoppløste musikkformater. Som seg hør og bør, for en moderne forsterker.

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

«Spørsmålet er, er dette verdens beste forsterker?»

 

 

Forbedret teknikk

Devialet forsterkere er bygget opp rundt deres unike Analog-Digital Hybrid-teknikk (ADH).

Den er benyttet på alt fra D-Premier som vi testet i 2011, til D400 som vi testet i 2015, men i Expert 1000 Pro, er den ytterligere oppgradert med enda lavere forvrengning (0,00025%), lavere støygulv og flere innstillingsmuligheter.

 

Med så mye effekt, var det nødvendig å bedre kjølingen, og en tykkere kobberbelagt bunnplate holder temperaturen nede. Kjernen i forsterkeren, ADH-prosesseringen, er fire ganger mer presis i signalbehandlingen. En ny klasse A og en ny klasse D-krets, har ytterligere dempet harmonisk forvrengning, og økte effektiviteten med 25 prosent.

 

ADH kombinerer et analogt klasse A forsterkertrinn, som leverer spenningen til høyttalerne, med et digitalt (klasse D) forsterkertrinn. Som i sin tur leverer strømmen til høyttalerne.

 

En ny strømforsyning skal gi 1000 Pro raskere transienter og bedre dynamikk, og forskjellen til D400, er forbløffende stor. Det er forsåvidt prisforskjellen også.

 

Spørsmålet er, er dette verdens beste forsterker?

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

«Keith Jarretts Køln-konsert på vinyl, var som en omfavnelse. Blir du ikke berørt av den, har du et hjerte av stein”

 

Flytter grensene

Svaret er noe i nærheten av himmelsk! Det er endeløst med krefter, og med SAM innkoblet (av/på fra fjernkontrollen), er det nesten som om man har fått nye høyttalere. Alt fra KEF Reference, Sonus faber og de små Piega Premium 1.2, lyder med ett som større høyttalere. De får mer dypbass, og når du spiller høyt, er forvrengingen hørbart lavere. Merkelig, og samtidig magisk.

Mine egne Piega-høyttalere (i stueanlegget) er knapt 30 cm høye. De står på stativer, og har en liten bass kombinert med Piegas unike bånddiskant. En høyttaler som vanligvis lever sitt liv på alt fra en Hegel H80 til dyre forsterkerkombinasjoner. Den har aldri oppført seg slik den gjør på Devialet Expert 1000 Pro. Ingen av de andre høyttalerne jeg prøvde heller.

Det nærmeste jeg har vært, er Gryphon Diablo 300, og McIntosh MC601, som begge har krefter nok i massevis, og lyder slik ekte high-end skal, sublimt.

De langt mer elegante Devialet-forsterkerne kan settes ute av syne. Det er ikke lett hverken med Gryphon eller McIntosh, men la det ikke være noen tvil: Du merker at du spiller på noe dyrt og eksotisk.

Keith Jarretts Køln-konsert på vinyl, var som en omfavnelse. Blir du ikke berørt av den, har du et hjerte av stein, og her formidles hittil uhørte nyanser sammen med en dynamisk kontroll man bare forbinder med ekte high-end-forsterkere. Ikke slik å forstå at vi snakker grovkalibret, for harmoniene på E Lucevan Le Stelle fra Puccinis opera Tosca – med Placido Domingo, har jeg sjelden hørt så fargerikt gjengitt. Samtidig brer lyden seg bemerkelsesverdig i rommet, nesten som man hører på surround. Men lydbildet er likevel fjellstøtt.

 

 

  • “Det er så dypt, vektløst og fullt av klangnyanser og fri for forvrengning og støy, at jeg knapt har hørt maken.»

 

En runde med Walter Trouts nyeste blues-album, Live In Amsterdam, fikk meg helt fram på sofakanten. Lett rallende som en tulling med beina som stempler på en Moto Guzzi, og du slette tid så høyt jeg kunne spille! Selv de små Piegaene løs som en gulvstående Premium-modell, med en dypbass og kontroll du bare kan glemme å få fra et så lite basselement – uten Devialets SAM-teknikk. Mens vi snakker om dybde og dynamikk, Majors album I Am MAJOR, er en sugende miks av soul og R&B på sitt beste, og takles uten lyter av Devialet-forsterkeren.

Det spiller ingen rolle hva du spiller, den takler Keith Jarrett like godt som Kygo og Siri Te Kanawa. Den er altetende, ekstremt fleksibel, endeløst kraftig og leverer et lydbilde få har hørt maken til. Det er så dypt, vektløst og fullt av klangnyanser og fri for forvrengning og støy, at jeg knapt har hørt maken.

Kontrollen virker å være total, og på linje med store effektforsterkere fra McIntosh, Mark Levinson, Hegel og Ayre, for å nevne noen. Bare pakket inn i et elegant og slankt kabinett, som nesten ikke kan være noe annet en fransk.

Platespillerinngangen er noe av det stilleste jeg har hørt. Selv med lav spenning fra pickupen, er det ingen hørbar egenstøy fra RIAA-trinnet i Expert 1000 Pro. Med lydkilder som SACD/CD-avspilleren McIntosh MCT450, koblet til AES/EBU og optisk inngang på forsterkeren, er bakteppet beksort og uendelig som et sort hull. Strømming enten direkte eller via AirPlay, løftet opplevelsen også fra strømmetjenesten Tidal HiFi, som er kjent for god lyd.

Det er rett og slett helt vidunderlig, det Devialet Expert 1000 Pro gjør med musikk. Maken finnes ikke.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Smaker det, så koster det

Nesten 300.000 kr er mye penger, selv for en high-end forsterker fra øverste hylle. Det gjør Devialet Expert 1000 Pro til et produkt for de få, de mest kresne, og kanskje de som er gått lei av metallklumpene som tar opp plass i stuen – eller i lytterommet. Designet er kanskje ikke kult for alle heller, noen liker at det vises at man har et dyrt high-end anlegg. Men for de som ikke faller i den kategorien, tror jeg at jeg må medgi at dette er det aller beste de kan velge i sitt eget anlegg. For high-end blir ikke det samme etter at man har hørt en slik forsterker. Trenger man ikke all effekten – 1 kW er sikkert i overkant for mange, finnes det alltids en rimeligere variant i 440 Pro. Til nesten halve prisen. Men den får finne seg i å sitte på prinsens stol i tronsalen, for kongen er Expert 1000 Pro.

 

 

Skreddersy din Devialet

Man behøver ikke å gå gjennom prosessen med å konfigurerer Devialet-forsterkere med Le Configurateur. De fungerer rett ut av esken, men den byr på så mange muligheter at det vil være synd å ikke benytte seg av den.

Blant annet får man bedre lyd med skreddersøm via konfiguratoren, og for å få forsterkeren på nett, er det helt nødvendig. Prosessen kan være kompleks, for det finnes en lang rekke konfigurasjoner man kan velge blant, og laste opp til SD-kortet som stikkes inn på baksiden av forsterkeren.

Når man er logget inn og har valgt Le Configurateur, er det smart å konfigurere inngangene slik at det passer til signalkildene man har, stille inn SAM til høyttalerne, og hvis man har platespiller, velge pickup fra listen i konfiguratoren.

Å velge hva som skal inn i hvilken inngang er nødvendig bare dersom man trenger flere digitale, eller analoge innganger, enn de som er satt opp i grunnkonfigurasjonen. SAM er viktigere fordi den tilpasser forsterkerens oppførsel til høyttalerens elektriske egenskaper, motstand, fase osv., og SAM kan slås av og på fra fjernkontrollen så man selv kan høre forskjellen. Mer om det senere.

Med Record Active Matching – RAM – kan platesamplere tilpasse lyden fra platene ikke bare til RIAA-kurvene fra 1953 og 1976, men også 11 andre kurver fra plateselskapenes vinylpressinger. Eksempelvis Telefunken, Capitol og RCA. Et funn for samlere med eldre plater, som kan få mye bedre lyd med korrekt RAM-kurve aktivert.

Sist, men ikke minst: AIR. Som egentlig står for Asynchronous Intelligent Route, men som like treffende kan beskrives som trådløs strømming, over Wifi. Et trådløst kort sitter i forsterkeren, og det kan enkelt settes opp slik at man kan strømme musikk rett fra mobilen man holder i hånden. Eller fra nettverket hjemme via ethernetinngangen på baksiden.

Det finnes også en app til Devialet, som kan brukes i stedet for den klumpete fjernkontrollen, og gir deg flere tilleggsfunksjoner. Deriblant strømming.

 

Kjekt å vite 

Få nettsider er så fulle av forkortelser som Devialets. ADH, SAM, AIR, EVO, MAT, RAM, ICM, DPM og så videre. Alt dette beskriver forskjellige teknikker som befinner seg ombord i en Devialet-forsterker.

Da har vi ikke en gang nevnt, PCM, DSD og DAC.

Men det må vi, for her er vi ved kjernen i en Devialet. Alle kjører nemlig på en DSP-basert (der kom det en til gitt) prosessor som kan oppgraderes av brukeren. Ikke fysisk, men programvaren eller firmware som Devialet sier. Fremtidige oppdateringer kan lastes ned fra nettsidene, til et SD-kort som plugges inn på baksiden.

Denne prosessen gjør det mulig å oppgradere forsterkerne, med nye funksjoner, forbedret lyd og tilpasning til høyttalere: SAM, eller Speaker Active Matching.

Forsterkernes prosessor er hjernen, mens ADH-kretsen er hjertet. Bindeleddet er en digitalkonverter som jobber med opp til 32-bits ordlengde og 192 kHz sampling av signalet, og de digitale inngangene støtter filer opp til 24-bit/192 – USB 32-bit/192 og DSD-filer, mens den innebyggede trådløse AIR-modulen, støtter strømming av musikk opp til 24-bit/96.

To av inngangene på baksiden, kan brukes som platespillerinngang. Der sitter den en analog til digital-konverter fra Texas Instruments. Som jobber med opp til 24/192, og den kan brukeren selv konfigurere, slik at den passer perfekt til pickupens elektriske egenskaper.

Fem år har det tatt for en helt ukjent fransk forsterkerprodusent, å skaffe seg verdensberømmelse. Blant hi-fi-entusiaster altså, for folk flest vil nok se måpende på deg hvis du forteller at du vurderer å kjøpe en Devialet-forsterker. Forøvrig uttales det Dø-vialé, som fransktalende kjapt vil korrigere deg på. Men uansett uttale, er det liten tvil om at Devialet er den skinnende nye stjernen på high-end-himmelen. Det startet i 2011 på den etter hvert vel ansette High-End i München. En årlig messe som har vokst til å bli det viktigste møtepunktet for bransjefolk, journalister og publikum, som er over snittet interessert i god lyd. Jeg har sikkert nevnt det før, men den gangen tenkte jeg at dette kan forandre alt. Devialet-forsterkeren D-Premier var ulikt alt annet på den tiden. Det forkrommede kabinettet så ut som en oppblinget pizzaeske, men lyden som strømmet ut i rommet, var sublim, lettflytende og dynamisk. Den lød ikke som noe vanlig hi-fi-produkt, og hadde innebygget digitalomvandler (DAC), brukerkonfigurerbare innganger og et design ulikt alt annet. Den var hi-fi-industriens svar på Citröen DS. En veldig eksentrisk fransk bil, som da den debuterte på bilutstillingen i Paris i 1955, hverken så ut som eller var konstruert som noe annet kjøretøy på den tiden. Man snakket om revolusjon. Smak på det ordet. Revolusjon er en stor samfunnsmessig omveltning. Ikke alltid til det bedre, men jeg føler meg på trygg grunn når jeg hevder at de nytenkende franskmennene bak Devialet, har prøvd å revolusjonere high-end akkurat som Citröen forsøkte det med bilindustrien i 1955.    
«På toppen av næringskjeden finner vi den nye Expert 1000 Pro, som leverer hele 1000 W - 1kW! - effekt i hver kanal"
  Ulikt alt annet   Siden D-Premier, har flere modeller sett dagens lys. Blant annet en aktiv høyttaler - Phantom - men her skal det handle om de unike forsterkerne. Hos Devialet finnes det flere modeller å velge mellom. Inngangsbilletten heter 130 Pro, og koster 62.000 kr. På toppen av næringskjeden finner vi den nye Expert 1000 Pro, som leverer hele 1000 W - 1kW! - effekt i hver kanal. Den koster ubeskjedne 289.000 kr, og består av to Devialet-kabinetter, som kobles sammen i mono. En til hver kanal altså, og med den samme fleksible konfigureringen av inngangene på baksiden. Du bestemmer hvor mange av inngangene som skal være analoge eller digitale. Har du platespiller, kan du tilpasse en inngang til de elektriske egenskapene pickupen har. Og, Devialet utvider stadig utvalget av høyttalere, som støttes av deres SAM-teknikk (Speaker Active Matching). Som tilpasser forsterkeren til høyttalerens egenskaper. Det merkes på lyden, som vi skal komme tilbake til. Les mer i rubrikken Skreddersy din Devialet. Logg deg på som bruker på Devialets nettsider. Da får du tilgang til Le Configurateur, som gir deg tilgang til alle innstillinger på din egen Devialet-forsterker. Her kan du legge inn nettverksdata, for trådløs strømming til forsterkeren, eller koble den til nettverket via en ethernet-kabel. Siden forsterkeren støtter alle filformater, er digitalomvandleren selvsagt kompatibel med alt fra MP3 til DSD-filer - og alt annet av lossless og høyoppløste musikkformater. Som seg hør og bør, for en moderne forsterker.   [caption id="attachment_66106" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption]
«Spørsmålet er, er dette verdens beste forsterker?»
    Forbedret teknikk Devialet forsterkere er bygget opp rundt deres unike Analog-Digital Hybrid-teknikk (ADH). Den er benyttet på alt fra D-Premier som vi testet i 2011, til D400 som vi testet i 2015, men i Expert 1000 Pro, er den ytterligere oppgradert med enda lavere forvrengning (0,00025%), lavere støygulv og flere innstillingsmuligheter.   Med så mye effekt, var det nødvendig å bedre kjølingen, og en tykkere kobberbelagt bunnplate holder temperaturen nede. Kjernen i forsterkeren, ADH-prosesseringen, er fire ganger mer presis i signalbehandlingen. En ny klasse A og en ny klasse D-krets, har ytterligere dempet harmonisk forvrengning, og økte effektiviteten med 25 prosent.   ADH kombinerer et analogt klasse A forsterkertrinn, som leverer spenningen til høyttalerne, med et digitalt (klasse D) forsterkertrinn. Som i sin tur leverer strømmen til høyttalerne.   En ny strømforsyning skal gi 1000 Pro raskere transienter og bedre dynamikk, og forskjellen til D400, er forbløffende stor. Det er forsåvidt prisforskjellen også.   Spørsmålet er, er dette verdens beste forsterker?   [caption id="attachment_66104" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption]  
«Keith Jarretts Køln-konsert på vinyl, var som en omfavnelse. Blir du ikke berørt av den, har du et hjerte av stein"
  Flytter grensene Svaret er noe i nærheten av himmelsk! Det er endeløst med krefter, og med SAM innkoblet (av/på fra fjernkontrollen), er det nesten som om man har fått nye høyttalere. Alt fra KEF Reference, Sonus faber og de små Piega Premium 1.2, lyder med ett som større høyttalere. De får mer dypbass, og når du spiller høyt, er forvrengingen hørbart lavere. Merkelig, og samtidig magisk. Mine egne Piega-høyttalere (i stueanlegget) er knapt 30 cm høye. De står på stativer, og har en liten bass kombinert med Piegas unike bånddiskant. En høyttaler som vanligvis lever sitt liv på alt fra en Hegel H80 til dyre forsterkerkombinasjoner. Den har aldri oppført seg slik den gjør på Devialet Expert 1000 Pro. Ingen av de andre høyttalerne jeg prøvde heller. Det nærmeste jeg har vært, er Gryphon Diablo 300, og McIntosh MC601, som begge har krefter nok i massevis, og lyder slik ekte high-end skal, sublimt. De langt mer elegante Devialet-forsterkerne kan settes ute av syne. Det er ikke lett hverken med Gryphon eller McIntosh, men la det ikke være noen tvil: Du merker at du spiller på noe dyrt og eksotisk. Keith Jarretts Køln-konsert på vinyl, var som en omfavnelse. Blir du ikke berørt av den, har du et hjerte av stein, og her formidles hittil uhørte nyanser sammen med en dynamisk kontroll man bare forbinder med ekte high-end-forsterkere. Ikke slik å forstå at vi snakker grovkalibret, for harmoniene på E Lucevan Le Stelle fra Puccinis opera Tosca - med Placido Domingo, har jeg sjelden hørt så fargerikt gjengitt. Samtidig brer lyden seg bemerkelsesverdig i rommet, nesten som man hører på surround. Men lydbildet er likevel fjellstøtt.    
  • "Det er så dypt, vektløst og fullt av klangnyanser og fri for forvrengning og støy, at jeg knapt har hørt maken.»
  En runde med Walter Trouts nyeste blues-album, Live In Amsterdam, fikk meg helt fram på sofakanten. Lett rallende som en tulling med beina som stempler på en Moto Guzzi, og du slette tid så høyt jeg kunne spille! Selv de små Piegaene løs som en gulvstående Premium-modell, med en dypbass og kontroll du bare kan glemme å få fra et så lite basselement - uten Devialets SAM-teknikk. Mens vi snakker om dybde og dynamikk, Majors album I Am MAJOR, er en sugende miks av soul og R&B på sitt beste, og takles uten lyter av Devialet-forsterkeren. Det spiller ingen rolle hva du spiller, den takler Keith Jarrett like godt som Kygo og Siri Te Kanawa. Den er altetende, ekstremt fleksibel, endeløst kraftig og leverer et lydbilde få har hørt maken til. Det er så dypt, vektløst og fullt av klangnyanser og fri for forvrengning og støy, at jeg knapt har hørt maken. Kontrollen virker å være total, og på linje med store effektforsterkere fra McIntosh, Mark Levinson, Hegel og Ayre, for å nevne noen. Bare pakket inn i et elegant og slankt kabinett, som nesten ikke kan være noe annet en fransk. Platespillerinngangen er noe av det stilleste jeg har hørt. Selv med lav spenning fra pickupen, er det ingen hørbar egenstøy fra RIAA-trinnet i Expert 1000 Pro. Med lydkilder som SACD/CD-avspilleren McIntosh MCT450, koblet til AES/EBU og optisk inngang på forsterkeren, er bakteppet beksort og uendelig som et sort hull. Strømming enten direkte eller via AirPlay, løftet opplevelsen også fra strømmetjenesten Tidal HiFi, som er kjent for god lyd. Det er rett og slett helt vidunderlig, det Devialet Expert 1000 Pro gjør med musikk. Maken finnes ikke. [caption id="attachment_66103" align="alignnone" width="460"](Foto: Produsenten) (Foto: Produsenten)[/caption] Smaker det, så koster det Nesten 300.000 kr er mye penger, selv for en high-end forsterker fra øverste hylle. Det gjør Devialet Expert 1000 Pro til et produkt for de få, de mest kresne, og kanskje de som er gått lei av metallklumpene som tar opp plass i stuen - eller i lytterommet. Designet er kanskje ikke kult for alle heller, noen liker at det vises at man har et dyrt high-end anlegg. Men for de som ikke faller i den kategorien, tror jeg at jeg må medgi at dette er det aller beste de kan velge i sitt eget anlegg. For high-end blir ikke det samme etter at man har hørt en slik forsterker. Trenger man ikke all effekten - 1 kW er sikkert i overkant for mange, finnes det alltids en rimeligere variant i 440 Pro. Til nesten halve prisen. Men den får finne seg i å sitte på prinsens stol i tronsalen, for kongen er Expert 1000 Pro.     Skreddersy din Devialet Man behøver ikke å gå gjennom prosessen med å konfigurerer Devialet-forsterkere med Le Configurateur. De fungerer rett ut av esken, men den byr på så mange muligheter at det vil være synd å ikke benytte seg av den. Blant annet får man bedre lyd med skreddersøm via konfiguratoren, og for å få forsterkeren på nett, er det helt nødvendig. Prosessen kan være kompleks, for det finnes en lang rekke konfigurasjoner man kan velge blant, og laste opp til SD-kortet som stikkes inn på baksiden av forsterkeren. Når man er logget inn og har valgt Le Configurateur, er det smart å konfigurere inngangene slik at det passer til signalkildene man har, stille inn SAM til høyttalerne, og hvis man har platespiller, velge pickup fra listen i konfiguratoren. Å velge hva som skal inn i hvilken inngang er nødvendig bare dersom man trenger flere digitale, eller analoge innganger, enn de som er satt opp i grunnkonfigurasjonen. SAM er viktigere fordi den tilpasser forsterkerens oppførsel til høyttalerens elektriske egenskaper, motstand, fase osv., og SAM kan slås av og på fra fjernkontrollen så man selv kan høre forskjellen. Mer om det senere. Med Record Active Matching - RAM - kan platesamplere tilpasse lyden fra platene ikke bare til RIAA-kurvene fra 1953 og 1976, men også 11 andre kurver fra plateselskapenes vinylpressinger. Eksempelvis Telefunken, Capitol og RCA. Et funn for samlere med eldre plater, som kan få mye bedre lyd med korrekt RAM-kurve aktivert. Sist, men ikke minst: AIR. Som egentlig står for Asynchronous Intelligent Route, men som like treffende kan beskrives som trådløs strømming, over Wifi. Et trådløst kort sitter i forsterkeren, og det kan enkelt settes opp slik at man kan strømme musikk rett fra mobilen man holder i hånden. Eller fra nettverket hjemme via ethernetinngangen på baksiden. Det finnes også en app til Devialet, som kan brukes i stedet for den klumpete fjernkontrollen, og gir deg flere tilleggsfunksjoner. Deriblant strømming.   Kjekt å vite  Få nettsider er så fulle av forkortelser som Devialets. ADH, SAM, AIR, EVO, MAT, RAM, ICM, DPM og så videre. Alt dette beskriver forskjellige teknikker som befinner seg ombord i en Devialet-forsterker. Da har vi ikke en gang nevnt, PCM, DSD og DAC. Men det må vi, for her er vi ved kjernen i en Devialet. Alle kjører nemlig på en DSP-basert (der kom det en til gitt) prosessor som kan oppgraderes av brukeren. Ikke fysisk, men programvaren eller firmware som Devialet sier. Fremtidige oppdateringer kan lastes ned fra nettsidene, til et SD-kort som plugges inn på baksiden. Denne prosessen gjør det mulig å oppgradere forsterkerne, med nye funksjoner, forbedret lyd og tilpasning til høyttalere: SAM, eller Speaker Active Matching. Forsterkernes prosessor er hjernen, mens ADH-kretsen er hjertet. Bindeleddet er en digitalkonverter som jobber med opp til 32-bits ordlengde og 192 kHz sampling av signalet, og de digitale inngangene støtter filer opp til 24-bit/192 - USB 32-bit/192 og DSD-filer, mens den innebyggede trådløse AIR-modulen, støtter strømming av musikk opp til 24-bit/96. To av inngangene på baksiden, kan brukes som platespillerinngang. Der sitter den en analog til digital-konverter fra Texas Instruments. Som jobber med opp til 24/192, og den kan brukeren selv konfigurere, slik at den passer perfekt til pickupens elektriske egenskaper.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Devialet Expert 1000 Pro

  • Type: Todelt forsterkersett
  • Effekt: 2 x 1000 w 6 ohm
  • Innganger: USB, Ethernet, fem konfigurerbare, phono
  • Utganger: Pre-ut, subwoofer, koaksial
  • DAC: 32-bit/192 kHz, PCM, DSD
  • Strømming: 24-bit/192 kHz over Wifi
  • RIAA: AD-konverter med 24-bit/192 kHz sampling, MM, MC
  • Mål: 38,3 x 4 x 38,3 cm
Pris: 289000,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
5 partyhøyttalere

Maksimal bass for maksimal fest

Her er de mest høylytte trådløse høyttalerne som setter fart på hjemmefestens dansegulv.

Duell
Smartklokker – Huawei vs. Samsung

Smartklokkeduell: Kina vs. Korea

Både Huawei og Samsung er klar med nye smartklokker med fokus på fitness og trening. Vinneruret er også det smarteste.

Lovende lyd fra B&W

Vi har hørt på Formation-høyttalerne

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Formation: Trådløse high-end høyttalere fra B&W

Bowers & Wilkins overrasker med en komplett ny serie med trådløse høyttalere - snakker vi en ny Sonos-killer?

Acer går etter Apple

New York: Etter stor suksess med gaming-PCer, ønsker Acer nå å tiltrekke seg de kreative brukerne.

gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

Samsung Galaxy Fold kan bestilles 26. april

Norge er blant de første landene i verden hvor Samsung Galaxy Fold kommer for salg. Prisen? 21.000 kroner.

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

annonse
test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×