annonse

Geneva Model XS

Lekker så det rekker

Du med god hukommelse husker sikkert at vi hadde med en singeltest av Geneva Model XS i nummer 2 2012. Nå vil vi se hva den har å by på sammenlignet med andre apparater i samme sjanger.

annonse

Dette er en høyttaler som har mange strenger å spille på. Ikke nok med at den spiller musikk trådløst, den har også klokke, radio og alarm. Som prikken over i-en er den også en pen liten innredningsdetalj, om du nå tilhører skaren som anser at det spille en rolle. Mitt testeksemplar er lekkert rød og bor i et helt skinnlignende skall, som tjenestegjør som stativ når det benyttes. Model XS roper retro på langt hold og tankene går lett til de eldre reisevekkerklokkene. Synes du at rødt er for vågalt kan du velge stilrent hvitt eller sobert svart. I oppfelt stilling ser du displayet på fremsiden gjennom gitteret som beskytter høyttalerens element. På oversiden finner du berøringsknapper som styrer de ulike innstillingene du trenger.

Jeg velger en av mine absolutt favoritter, Takidas You Learn fra albumet The Burning Heart, og Robert Petterssons stemme fremtrer veldig selvsikkert og naturlig i lydbildet. En nyoppdaget favoritt er Alannah Myles hvis hese, sexy stemme får gjøre seg bekjent med Geneva XS i Black Velvet. Både stemmer og instrumenter får ta plass i denne høyttaleren, noe som tyder på at mellomregisteret gjør sin jobb. Selv om bassen finnes der, hadde den gjerne fått ta litt mer plass. Jeg lytter til min kollegas råd fra testen i nummer 2 2012 og skyver Genevaen inn mot veggen for om mulig få litt mer trøkk i bassen, og visst funker det – men Patrick Swayzes legendariske replikk ”Nobody puts baby in a corner” fra filmen Dirty Dancing farer gjennom hodet mitt. Det føles helt enkelt ikke ok å ”gjemme bort” XSen ved å plassere den mot en vegg – det er den for lekker til.

Konklusjon
Dette er ikke den letteste, minste eller billigste deltageren i testen – men det er den mest mangfoldige. Takket være den smidige oppbevaringen, som samtidig tjenestegjør som stativ når man vil benytte den, er Geneva XS en perfekt reisekamerat. Kvaliteten føles gedigen og konseptet gjennomtenkt. Med tanke på prislappen kanskje den ikke får følge med meg til stranden i ferien, men på rommet eller ved poolen hadde den fått både artister og seg selv til å skinne.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
 • Tilkoblinger: Bluetooth, linjeinngang
 • Rekkevidde: ca 10 meter
 • Batteritid: ca 5 timer
 • Vekt: 0,5 kg
Pris: 1595 kr
Pluss Lekker Mangfoldig
Minus Prisen
  Også i denne testen:
  Monster Clarity HD
  Et riktig lite monster
  Heter man Monster har man jo litt å leve opp til. Dette er riktignok et veldig lite og lett monster, men om du ser bort fra at den er liten er den mer brutal enn søt. Størrelsen gjør at den passer perfekt til å følge med i bagasjen både hit og dit.
  Logitech Mini Boombox
  For de hensynsfulle
  Med sine 23 gram og nette format er Mini Boombox en høyttaler for deg som ikke har plass, eller ork for den del, til å bære med deg en kjempe for å få tilgang til favorittmusikken.
  Nokia Play 360
  Doldisen som gjerne leker
  Nokia Play 360 får sannsynligvis ikke noen til å heve på øyebrynet ved første øyekast, spesielt ikke om du er den forsiktige typen og velger den svarte varianten, men faktum er at den har noen kule finesser som slår de andre deltagerne over fingrene.
  Bose Soundlink
  Tungvekteren
  Bose Soundlink er med sine 1,5 kilo testens tyngste deltager. Her får du en gedigen reisehøyttaler som riktignok kan være for tung til å ta med seg på interrail, men som passer perfekt når du ikke trenger å bære på mye over lengre strekninger.
  Sony SRS-BTV25
  Litt Las Vegas
  Inne i den ganske store kartongen gjemmer det seg en kul liten kuleformet høyttaler som jeg bare ikke kunne la være å le litt av. Sonys bidrag kommer til å passe perfekt i det rette miljøet, mens andre trolig kommer til å velge en høyttaler med et mer konservativt utseende.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  1
  Kommentarer

  0 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Følgere
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  0 Comment authors
    Motta varsel  
  siste eldste mest populære
  Varsle meg om
  annonse

  Les også

  Konsollen er også en mobil

  Andre generasjon av Asus' gamer-mobil er toppklasse – og forbeholdt de få.

  Smart budsjettvalg

  Moto G har både blitt billigere og gir mer for pengene enn tidligere.

  Bomber og granater! 10 øreklokker for heseblesende gamere

  Enten du er en l33t eller n00b: Vi har testet ti gaming headset du har råd til!

  Overraskende nøytralt fra Beats

  Hvem hadde trodd at produsenten som elsker feit bass kunne lage noe så nøytralt?

  Muskuløs multikunstner

  Trenger du en kraftig forsterker med DAC og mange innganger, finner du svaret her.

  Hvilken Samsung-TV er det aller beste kjøpet?

  Hvilken Samsung-TV er det aller beste kjøpet? Vi tester oss gjennom jungelen av QLED-skjermer!

  Imponerende kamerarekord

  Mi Note 10 banker konkurrentene med hele fem kameraer og 108 Mp oppløsning.

  Googles minste gjør underverker. Noen ganger.

  Bare et nytt navn og noen små detaljer skiller den nye Nest Mini fra sin forgjenger.

  Prisgunstig mobil under juletreet

  Et steg under luksusmodellene finner vi mobilene som gir best valuta for pengene.

  Platespiller med høyttalere

  Platespiller med forsterker og høyttalere innebygget? Vanligvis en oppskrift på katastrofe, men ikke her.