SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

Duell: Samsung QE82Q70R og LG OLED77C9

QLED vs OLED: Spar mye på store TV-er!

Spar mye penger på fjorårsmodellene! De store skjermene i high-end-klassen er spesielt interessante.

Kinoopplevelse med storskjerm: To 2019-kupp - QLED vs OLED

Nå som 2020-TV-ene er på vei inn i butikkene, er det gode handler å gjøre på 2019-modellene. Som projektorentusiast er jeg spesielt interessert i hvor rimelig man kan få en toppspesifisert TV når størrelsen skal være over 75 tommer. Man skal jo ha kino, og da er det storskjerm som gjelder!

Les også LGs flaggskip-TV er en 8K OLED på steroider! LG har tatt sin beste OLED-TV, blåst den opp til 88 tommer og kvesset oppløsningen til 8K. Resultatet er som man kan forvente, magisk!

Etter å ha testet den fantastiske hjemmekinoprojektoren Epson EH-TW9400, ble jeg for alvor opphengt i hvor stort – og bra – bilde man kan få for under 50.000 kroner.

Den innlysende fordelen med projektor er størrelsen på bildet. Du har et bilde på over 100 tommer på et blunk. Da fremstår 65-tommeren på loftstuen vår som en bleik fis i forhold. Selv om den egentlig er en finfin OLED-TV. Det blir rett og slett for smått for ekte kinofølelse.

Fordeler med TV

En av ulempene til en projektor er begrenset lysstyrke og kontrast i forhold til de beste TV-ene, så man får ikke fullt utbytte av den ekstra dybdefølelsen til HDR-video. Så er det selvsagt fortsatt slik at man må ha det helt mørkt i rommet for å få skikkelig svartnivå.

De beste TV-ene gruser projektorene i begge disse disiplinene. Legg til innebygde smartfunksjoner, og at du ikke får ekte 4K-oppløsning på en projektor til under 50.000 kroner, og det er mye som taler TV-ens sak. Det er tross alt ikke uten grunn at TV-er selger som hakka møkk, og projektorer nesten ikke i det hele tatt. De blir for upraktiske for folk.

Det største og beste bildet under 50K

Hvilket bringer oss til de ordentlig store TV-skjermene. Målet er å kunne få ekte hjemmekinoopplevelse uten lerret, uten å bikke 50.000 kroner for en storskjerm. I hvert fall ikke med mye.

Skjermen må være stor, og den må være god. Jeg søker et bilde jeg kunne tenke meg i min egen stue, derfor gidder jeg ikke de billigste LCD-TV-ene med kantbelyst LED. Som gir et for ujevnt svartnivå til å kunne kalles kino. Nei, det må være bakbelyst – eller OLED.

Jeg fikk låne to TV-er fra Elkjøp, som begge passer kriteriene.

Storskjerm til god pris: Samsung 82Q70R. Foto: Samsung

Samsung QLED

Den første er Samsungs rimeligste 82-tommer med baklyst QLED-teknologi, nemlig Q70R.

QLED er i bunn og grunn vanlig LCD-teknologi med LED-baklys. Men i stedet for fargepigmenter består fargefilteret av et stoff hvor man har lagt inn hull på nanometerstørrelse kalt kvanteprikker – direkte i molekylene. Bølgelengden på fargen som skal gjengis er direkte avhengig av bredden på hullene. De største hullene gjengir rødt, de mellomste grønt, og de minste blått. Dette er langt mer lyseffektivt, som gjør at man trenger mindre intensitet i baklyset for å gi tilsvarende intensitet i fargene. Som igjen gjør at svartnivået blir dypere og jevnere enn med tradisjonelle LED-TV-er. Det vil likevel aldri bli helt OLED-kvalitet over svartnivået, før man kommer dit at hver piksel er sitt eget lys, så man kan droppe hele baklyset.

Prisen på QE82Q70R har egentlig hele tiden ligget rundt 40.000 kroner, men Elkjøp hadde satt den ned til ca. 30.000 kroner da jeg bestilte den inn. I skrivende stund er den 40.000 igjen, så følg litt med på denne på prisjakt.no eller prisguiden.no. Siden vi fikk TV-en inn til test har det derimot vært interessant utvikling på toppmodellen Q950 med 8K-oppløsning, hvor 82-tommeren nå er nede fra 100.000 til 50.000 kroner! Etter vår test av 75-tommeren å dømme kan den varmt anbefales.

LG OLED77C9 storskjerm
LGs 77-tommers OLED-TV i C9-serien er en storskjerm som har gått kraftig ned i pris siden toppen på 90.000 kroner. 55.000 koster den nå. Foto: LG

LG OLED

Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg da jeg så at LG sin 77-tommer i C9-serien hadde sunket kraftig i pris. På et tidspunkt ganske nylig var den nede i 40.000 kroner hos Elkjøp, ned fra 90.000 kroner på toppen i fjor sommer. For øyeblikket er den laveste prisen 55.000 kroner, og lageret begynner dessuten å bli skrapet. Så det spørs om man skal ta sjansen på at prisen går ned igjen, men sett en prisovervåkning på denne.

Uansett, OLED har fordelen over QLED ved at svart virkelig er kullsvart. Helt uten å trenge noe dynamisk baklys som skal dimme opp og ned med scenene i filmen. Dette fordi hver piksel er sin egen lyskilde i tillegg til farge. OLED er derfor perfekt til film når solen går ned, samtidig som lysstyrken – i motsetning til hva ryktet vil ha det til – faktisk er sterk nok til at det funker fint på dagtid også. Og, ja, HDR-effektene smeller det fint av. Men det er ikke fullt så blendende som med de mest lyssterke QLED-skjermene.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
LG OLED77C9

Storskjermen for deg som vil ha det beste

Hvis du skal være helt sikker på å få kanonbra bilde i TV-stuen, er det bare å søke etter den største OLED-skjermen du har råd til. Det er LG som lager alle OLED-panelene, derfor vil du også som regel finne de hyggeligste OLED-prisene på LGs egne TV-er.

Det er ikke noe unntak når størrelsen kommer opp i 77 tommer. Der hvor LG har en priskonkurrent i Philips i 55- og 65-tommersmarkedet, produserer ikke Philips 77-tommere (eller – gud forby – 88-tommere!). Du finner knapt noen 77-tommere under 100.000 kroner, og til og med C9-modellen som testes her har vært oppe i 90.000 kroner på sitt høyeste.

Hvilket gjør 2019-modellen spesielt interessant i dag, til bare litt over halve prisen.

Bildebehandlingen fikk en kraftig oppgradering i 2019 mot året før, og brukergrensesnittet har fått en liten ansiktsløftning.

Design

Med sin store størrelse er OLED77C9 som forventet en eneste stor svart flate når man ser den forfra. Rammen rundt bildet er tynn, så man slipper at den bygger noe mer enn den må. Den er mer påkostet både inn- og utvendig enn lillebroren B9, samtidig som den koster mindre enn toppmodellen E9.

C9 står på en stødig sokkel i metall, som dessuten fungerer som en spredningslinse for lyden fra høyttalerne på undersiden av skjermen. Denne sørger for å sende lyden rett frem mot lytteren, for best mulig lydgjengivelse.

LG OLED77C9 det
Sokkelen fungerer som en linse som retter lyden fremover. Foto: LG

Den relativt blanke skjermflaten reflekterer lys fra omgivelsene direkte, nesten som et speil, bare mye mindre. Antirefleks-laget funker såpass bra at det ikke oppleves som et problem.

Faktisk er refleksjoner et større problem hos Samsung 82″ Q70R, selv om dens skjermflate er matt.

En forglemmelse ved veggmontering

Høyttaleren kan fjernes fra sokkelen og henges på vegg, og da dukker det opp et ganske sterkt minus med designen. Nemlig at alle kontaktene er i ryggen på TV-en. Det betyr at du enten må kjøpe et veggstativ som bygger godt ut fra veggen, slik at du kommer til på TV-ens bakside, eller at du kobler til alle kilder i forkant, før du hekter TV-en opp på veggen.

LG OLED77C9 connections(2)
Tilkoblingene på baksiden gir utfordringer ved veggmontering.

Brukervennlighet og finesser

Også de sidestilte tilkoblingene er inne i et hulrom som blir innkapslet av veggen dersom du monterer TV-en kliss inntil. Skaff derfor et veggstativ som bygger litt ut. Foto: LG

Selv om vi altså snakker om en 2019-modell har C9 HDMI-innganger av seneste standard, nemlig 2.1. Disse gir vesentlig høyere datahastighet (48 Gbps mot 18 Gbps fra HDMI 2.0). Dette gir en rekke avanserte muligheter, som ennå er et stykke unna å realiseres, men som absolutt kan bli aktuelle i løpet av TV-ens forventede levetid.

For eksempel kan 4K-video overføres med en bildefrekvens på opptil 120 bilder pr. sekund. Om og når den tid kommer.

I tillegg får man en forbedret lydreturkanal (eARC) med økt båndbredde, som åpner for bedre lydkvalitet mellom TV-en og lydplanker.

Støtte for både Dolby Vision bildeformat og Dolby Atmos 3D-lyd er på plass, da må lydplanken eller lydsystemet også støtte dette.

G-SYNC

Videre kan de gaming-frelste glede seg over at TV-en er G-SYNC-kompatibel og har variabel oppdateringsfrekvens, som betyr at brukere med GeForce-grafikkort kan koble seg til skjermen og være sikker på at man slipper at bildet bryter opp, hakker, eller gir høyt input-lag. HDMI-forsinkelsen er på bare 13 millisekunder.

C9 har WebOS 4.5 operativsystem, som gjør det raskt og enkelt å finne frem til innholdet du vil se. G7-en som står i min egen stue er vesentlig tregere i manøvreringen, for å si det sånn.

”Home Dashboard”-menyen viser relevante enhetene i nærheten, som mobiler, Bluetooth-enheter, og smarte IoT enheter.

Det stemmestyrte kontrollsystemet ThinQ AI er også på plass, og i etterkant av Audun Hages test av den mindre 65-tommeren i mai 2019, har Google Assistant kommet til C9.

App-støtten inkluderer nå alt du trenger, inkludert HBO Nordic. Netflix, Viasat og alle viktige norske TV-kanaler er også på plass.

LGs WebOS system med pekefjernkontrollen Magic Remote er enkelt, raskt og oversiktlig i bruk, med et bredt utvalg av tjenester. Foto: Audun Hage

Bildekvalitet

Selve OLED-panelet er i bunn og grunn likt 2018-modellene, men den økte prosessorkraften og smartere bildebehandlingen gjør at bildeopplevelsen likevel løftes et godt hakk. Alpha 9 Gen 2, som bildeprosessoren heter, analyserer videomaterialet, og bruker en stor database (LGs såkalte Neural Network) med bildeinformasjon for å finne de beste algoritmene til viktige prosesser som oppskalering og støyreduksjon.

Bildet på OLED77C9 ser da også vanvittig lekkert ut. Om det skyldes ”kunstig intelligens” eller bare masse prosessorkraft vet vi ikke, men LG-skjermen gir meget bra resultat, nesten uansett hva den får av signaler.

Selv ganske lavoppløste YouTube-klipp ser skarpe og kontrastrike ut, med forsvinnende lite støy. Det samme kan sies om komprimerte TV-opptak fra vår Canal Digital OnePlace parabolmottaker. Denne evnen til å takle ulike typer innholdstyper og –kvaliteter blir stadig viktigere, ettersom vi bytter raskt mellom direktesendte TV-kanaler, HDMI-kilder og innebygde streaming-apper, med vidt forskjellig bildekvalitet og oppløsning.

Foretrekker rene bilder i 4K

Med 4K HDR-materiale foretrekker jeg likevel å skru av alt av slike funksjoner, også jevne bevegelser, for å se innholdet slik det er ment. Bildemodusen jeg da foretrekker er ISF Expert Bright på dagen og ISF Expert Dark om kvelden, med dempet belysning. Det finnes en modus som bare heter ISF Expert, men den gir ikke helt riktige farger, av en eller annen grunn. Så styr unna denne.

Med nyinnspillingen av Lost In Space i Dolby Vision er bildet så skarpt og dypt, med et eksemplarisk svartnivå, at det nesten ikke er til å tro hvis du aldri har sett en OLED-TV før. Og fargene er meget behagelige. Det ser helt fantastisk ut i et mørkt rom.

OLED skal liksom ha en ulempe over LCD med redusert lysstyrke, men i forhold til Samsung Q70R er det faktisk vesentlig mer trøkk i HDR-lyset på LG-en, med Dolby Vision (som hos Samsung konverteres til vanlig HDR10). Med HDR10-innhold snur det igjen, marginalt i favør Samsung. Det er bare lysstyrken vi snakker om nå. I mørke skygger har LG-en fortsatt en stor fordel ved at den ikke bruker lokal dimming, som innimellom demper skyggedetaljene for mye på Samsungs QLED-TV til å se dem.

OLED best også om dagen

Resultatet er at selv i dagslys foretrekker jeg LGs OLED-TV over Samsungs QLED. Så får det bare være at skjermstørrelsen «bare» er 77 tommer mot Samsungs 82. Forskjellen er klart synlig når skjermene står ved siden av hverandre, men når sant skal sies er 77 tommer definitivt svært nok! Forskjellen er uansett ikke stor: ideell distanse for kinofølelse ifølge THX, med 40 prosent synsvinkel, er 2,35 meter på 77-tommeren. På Samsung-en øker idealavstanden til 2,5 meter.

LG OLED77C9 whitepoint
Hvitpunktet på LG OLED77C9 er «spot on» i både Cinema, ISF Expert Bright og ISF Expert Dark. Men ikke i bildemodusen som bare heter ISF Expert. Foto: Geir Gråbein Nordby

Så er fargegjengivelsen korrekt på LG-TV-en, med mer dybde i rødnyansene i ansikter. Fargene er både mer behagelige, og med flere nyanser, enn jeg klarte å få ut av Samsung-en (jeg har da ikke tydd til avansert og brukerfiendtlig måleutstyr).

Nå er da også LG-TV-en i en prisklasse over Samsungs Q70, selv om de sett i dagens prisbilde ligger tettere. Audun så 65-tommeren opp mot Q90R, og konkluderte med at Samsung av og til kunne forveksles med OLED i svartnivå, og at LG-TV-en ikke var utvetydig bedre.

Legg til at du i skrivende stund kan få en 82-tommers 8K Q950 til 50.000 kroner, og det begynner å bli virkelig interessant!

LG OLED77C9: Konklusjon

LG C9 er enda bedre enn tidligere modeller, på samtlige områder. Som smart-TV er LG-skjermen lynrask, ikke minst til gaming, og støtter nå enda flere apper.

OLEDs fremste styrker er fortsatt det overlegne svartnivået, kombinert med sterk kontrast, naturlige farger og bred innsynsvinkel. Sett i forhold til de rimeligste LCD-skjermene er også lysstyrken der den skal være, men dyrere LCD-skjermer – LED som QLED – har enda noen gir i høylyset.

77-tommeren av C9 fremstår like fullt som et varp i disse dager. Vi kan love deg at 2020-versjonen blir mye dyrere!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Kinofølelse med ekte QLED-kontrast

Samsung tilbyr med Q70R direkte LED-baklys på et lavere prispunkt enn tidligere. Designmessig er vi opp et hakk fra Q60R, ved at TV-kabinettet er blitt litt tykkere som følge av LED-baklyset, men til gjengjeld er rammen rundt bildepanelet blitt tynnere. Dermed tar Q70R mindre plass på veggen, og du får skvist inn enda en liten skjermstørrelse større hvis du har begrenset plass. Skjønt, det burde du ikke ha, hvis du skal ha opp en 82-tommer på veggen!

Samsung Q70R
Ekte bakbelyst LED gir en litt tjukkere TV enn kantbelysning, men til gjengjeld et mye bedre bilde. Foto: Samsung

Brukervennlighet og finesser

I ekte Samsung-ånd er Q70R en velfungerende smart-TV med masse finesser. I tillegg til alle smart-TV-appene du trenger har TV-ene innebygd Samsungs SmartThings-grensesnitt. Det betyr at TV-en er i senter for å styre smarthjemmet, dersom andre smarte produkter støtter SmartThings. Q70R har standard svart fjernkontroll med Bluetooth, og kommer med alle de nyeste appene, inkludert Apple TV+, Airplay 2 og egen spillmodus med lav forsinkelse.

Når det gjelder fjernkontrollen er den meget brukervennlig, inntil du ønsker å faktisk gjøre noen bildeinnstillinger. Da må du trykke Hjem-knappen, bla deg helt til venstre i hovedmenyen hvor du finner Innstillinger. Og derifra finne bildeinnstillingene. Hver bidige gang. Personlig kunne jeg godt tenke meg en fjernkontroll med litt flere knapper på, så jeg slipper hovedmenyen hele tiden.

Foto: Samsung

Bildekvalitet

Hvis du synes 65 tommer er stort, prøv 82! Det er helt sjukt hvor mye større innlevelse – og kinofølelse – man får, når bildet fyller synsvinkelen på den måten. Og det med et bilde med en vanvittig mye større kontrast enn noen projektor kan vise i et vanlig hjem. Ja, den tar definitivt sin plass på veggen, men har du plass bør det helt klart vurderes!

Det er ingen tvil om at baklys-teknikken har stor innvirkning på kontrast og generell bildekvalitet fra en LCD-skjerm. Dette gjelder uansett bildeinnhold, men er spesielt viktig når på HDR-video i høy kvalitet. Og ikke minst dersom man skal ha noe håp om å konkurrere med OLED!

Nettopp derfor er det positivt at Q70R i 2019 fikk flere lysdioder i arsenalet. Q70 har mye bedre kontrast og dypere svartnivå enn Q60R, og ikke minst høyere lysstyrke enn lillebroren.

Bra svart, men …

Sett i forhold til LGs C9 OLED-TV er svartnivået rent subjektivt faktisk ikke så veldig langt unna. Heller ikke når man skrur av lyset. Men i mørke scener legger man merke til at det dynamiske baklyset jobber opp og ned, for å holde tritt med bildeinformasjonen. Og selv med bakbelyst LED får man likevel litt grove «lyssoner», slik at hvis en liten lykt tennes i en mørk skog om natten, så dannes en glorie rundt lykten som ikke skal være der.

En annen ting jeg biter merke i er at Samsung-TV-en innimellom overdimmer. Altså, i mørke detaljer strupes lyset innimellom for mye, så detaljene gror igjen i svart i stedet for å fremstå med strukturene intakt. Man så flere eksempler på dette i mørke scener i nyinnspillingen av Lost in Space. Som for øvrig er i Dolby Vision, men Samsung støtter ikke dette. Derfor vises dette innholdet i stedet som standard HDR10. Det ser likevel meget bra ut, men når billykter skal vises som intenst gule, så blir de i stedet hvite. Dette fordi Dolby Vision har mer detaljer i høylyset. Likevel, uten å se TV-en ved siden av en Dolby Vision-TV, så ser det veldig bra ut.

Innsynsvinkelen er bra, bedre enn eldre LCD-TV-er. Men ser du skjermen fra en veldig skrå vinkel, blir fargene skjeve. Jeg tror mange vil like Intelligent modus, hvor TV-en tar hensyn til lys utenfra når den skal tolke lysstyrken i skyggeområdene. Men jeg synes TV-en oftere overdimmer mørke scener i denne modusen.

Samsung SmartThings
Samsungs Smart-TV funksjonalitet er utvidet til smarthjem. Hvor brukervennligheten er lagt spesielt høy vekt på. Foto: Samsung

Litt å gå på fargemessig

Når det gjelder fargene, så ser de for så vidt bra ut rent subjektivt. Du vil neppe klage. Men jeg biter merke i at det mangler litt varme i hudfargene, og i scener med mye oransje, blir det litt blast. Det later til at det mangler litt grønt i fargebalansen. Dette med bildemodusen Film, som er den som ligger tettest opp mot D65 og gamma 2.2 – som det skal være på film.

Samsung Q70R whitepoint
Samsungs hvitpunkt er ikke helt der det skal. Subjektivt ser det ut som bildet har litt for mye grønt. Ved måling ser vi at det er for mye blått og for lite rødt. Foto: Geir Gråbein Nordby

Kalibreringsproblematikk

Jeg prøvde å sjekke med X-Rite-proben og det enkle programmet i1 Profiler fra PC, men problemet er når TV-en oppdager at en PC er tilkoblet HDMI, så får du bare velge mellom Standard og Dynamisk bildemodus. Standard er da det åpenbare valget. Men med en fargetemperatur på godt over 10.000 kelvin når målet er 6.500, er det ikke ideelt. Man må dra rødt opp og blått ned, for å få noenlunde riktig hvitpunkt. Problemet er at når man starter Netflix med HDR-innhold, ja så kommer helt andre bildemoduser opp. Og da ble plutselig modusen hvor man justerte hvitpunktet deaktivert. I stedet dukker helt andre justeringsfunksjoner opp. Det er ikke uten videre mulig å kopiere innstillingene som PC-programmet dikterer. Det betyr at du må ringe en kalibratør, om du skal ha denne kalibrert skikkelig.

Igjen, bildet ser både bra og riktig ut, hvis man ikke setter Samsung-TV-en opp mot en TV med bedre fargekalibrering.

Samsung QE82Q70R: Konklusjon

Samsung Q70R har ikke et like stort arsenal av bildeforbedringer som de aller dyreste QLED-modellene.

Kompromisset fører til at Samsung med Q70R endelig kan hevde seg med bak-LED i en prisklasse som tidligere har vært dominert av uinspirerende kant-LED skjermer og blass kontrast – her får du i stedet et meget bra svartnivå, flott lysstyrke og gode farger. Et av de beste TV-kjøpene i prisklassen. Spesielt i denne størrelsen.

Vi blir ikke helt kloke på bildeinnstillingene, dette er mer en TV for folk flest som bare ønsker å snurre film uten å tenke på det. Bra bilde får du, helt sikkert!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.