test: Samsung QE75Q900R

Samsung QE75Q900R
Samsung QE75Q900R

Krystallklar fremtids-TV

Skarp, skarpere, skarpest: Vi har testet Samsungs splitter nye 8K-TV QE75Q900R!

Pluss
Med ekte 8K-oppløsning byr Samsung-skjermen på en fantastisk, 3D-aktig bildeopplevelse.
Minus
Forskjellen mot dagens 4K-skjermer kommer klarest frem på ekte 8K videomateriale, som foreløpig er mangelvare.

Hvis du trodde din nye 4K-TV var siste skrik, må du tro om igjen. Selv før mange har rukket å pensjonere sin gamle Full HD TV, er Samsung godt i gang med neste generasjons bildeformat! Den nye flaggskipserien Q900R med 8K-oppløsning rulles ut i butikk i disse dager, med skjermstørrelser på 65, 75 og 85 tommer. Vi har testet den mellomste bukken Bruse – Samsung QE75Q900R.

Nykommeren deler mye teknikk med den nåværende 4K-toppmodellen Q9FN. Samtidig byr den på noe helt nytt – muligheten til å se TV i glassklar, sylskarp 8K-oppløsning!

Samsung QE75Q900R. (Foto: Samsung)

Dessverre er tilgangen på ekte 8K-materiale veldig begrenset: Netflix og andre streamingtjenester nøyer seg med 4K, og de lokale kringkasterne har knapt kommet så langt. Det er åpenbart at TV-en kommer til å vise vanlig HD og 4K-video mesteparten av tiden. Vel vitende om dette, har Samsung utstyrt skjermen med en avansert ”AI” oppskalering med maskinlæring, som jobber kontinuerlig med å optimalisere alle typer bildeinnhold.

Alt dette høres selvfølgelig veldig spennende og høyteknologisk ut. Spørsmålet er om Samsungs 8K-skjerm gir noen reell fordel i dag, og om den er verdt prishoppet i forhold til dagens 4K-skjermer?

8K UHD – hva er det?

8K Ultra HD gir 4 ganger oppløsningen til 4K Ultra HD. (Foto: Wikimedia Commons)

8K-oppløsning (7680 x 4320 piksler) er en naturlig evolusjon av dagens 4K UHD standard. Med fire ganger så mange bildepunkter (hele 33.177.600 av dem for å være nøyaktig) byr den på skarpere bilder enn noen gang. Målet er å viske vekk enhver antydning til pikselstruktur eller rutemønster, slik at TV-en fremstår som et glassklart ”vindu mot virkeligheten”.

8K må sees i sammenheng med overgangen til større TV-skjermer hjemme i stua. Det er åpenbart at den økte oppløsningen vil gi mest utbytte når det blåses opp på en storskjerm på 75-85 tommer eller mer. Samsung har imidlertid sneket inn en 65-tommer også, for de som er spesielt interesserte.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

8K-standarden er ennå veldig ung, og med unntak av noen eksperimentelle YouTube-klipp er det begrenset tilgang på innhold i 8K-oppløsning – akkurat slik det var i 4K-formatets spede begynnelse. Den teknologiske utviklingen går imidlertid raskt, og allerede neste år vil vi nok se at flere TV-produsenter (og innholdsleverandører) legger større vekt på 8K. Den japanske kringkasteren NHK har en egen spesialkanal med prøvesendinger i 8K, og det planlegges også at deler av Tokyo-OL i 2020 skal filmes/vises i 8K-format!

Design

Samsung QE75Q900R har en slank og lekker design. Føttene kan monteres smalt eller bredt for å passe til TV-reolen. (Foto: Samsung)

Samsung QE75Q900R har en stram og minimalistisk design som er typisk for nyere Samsung-modeller. Bildepanelet er omkranset av en tynn, mørk ramme i børstet utførelse. Selve TV-en virker skikkelig bygget, med en tillitvekkende tyngde. Metallføttene kan monteres i to ulike posisjoner avhengig av bredden på TV-reolen din, og sørger for stabilt fotfeste. Vi liker disse føttene bedre enn den mer vinglete foten som Q9FN er utstyrt med.

TV-en har en utsparring på baksiden, hvor føttene kan oppbevares når du ikke bruker dem (f.eks. ved veggmontering). En annen smart detalj er mulighet for såkalt ”no gap wallmount”, med innfelt veggfeste som henger TV-en tett inntil veggen.

Det er enkelt å holde orden på kabelsalaten. I likhet med andre QLED-modeller bruker QE75Q900R en separat ”One Connection” boks for styringselektronikk, tilkoblinger og strøm. Signal og strøm føres så videre til skjermen gjennom en felles kabel. Både boksen og kabelen er vesentlig kraftigere dimensjonert på 75″ og 85″ modellen, antageligvis på grunn av høyere strømforbruk, prosessorkraft og kjølebehov.

Totalt sett synes vi Samsung QE75Q900R ser både flott og solid ut, men du kjøper ikke denne TV-en for estetikken sin del – det er ytelsen som er i fokus her.

Brukervennlighet og finesser

QE75Q900R bruker Samsungs velkjente og velutviklede smart-plattform (Tizen). Samsung-systemet byr på en rekke praktiske finesser, og er veldig enkelt å sette opp første gang du tar det i bruk.

Brukeropplevelsen er veldig lik øvrige Samsung-modeller, men det merkes at toppmodellen er usedvanlig rask. Den er hårfint raskere enn Q9FN, både når det kommer til oppstart, skifte av kanaler, lasting og veksling mellom apper. Kombinert med en rask internett-linje vil den være en drøm å betjene, surfe og streame med.

I den nevnte One Connection boksen sitter alt av tilkoblinger. Samtlige av HDMI-kontaktene støtter 2.0a standarden, men den nyere HDMI 2.1 standarden glimrer med sitt fravær. Denne versjonen kan være viktig på sikt, spesielt i 8K sammenheng da den er nødvendig for å overføre 8K-oppløsning med høyere bildefrekvenser. I så måte er det kjekt at tilkoblingene sitter eksternt, slik at Samsung har mulighet til oppgradere denne etter hvert som teknologien er på plass.

Bildekvalitet

Samsung QE75Q900R kan skilte med sylskarp 8K oppløsning, ekstra bredt fargespekter og blendende 4000 nits (3000 på 65″) med lysstyrke – ganske heftige spesifikasjoner for en TV til hjemmebruk! Og etter å ha hatt TV-en på testbenken noen dager, er det ingen tvil om at 8K – særlig ekte vare – er et heftig syn.

I forbindelse med testen hadde Samsung lånt oss noen 8K demoklipp med sylskarpe naturscener, som ga oss noen virkelig tårevåte øyeblikk. Det er litt synd at Apple har kapret kallenavnet ”Retina”, for det kunne være fristende å bruke lignende uttrykk her!

Med 8K-demoklippene i aksjon fikk vi umiddelbart følelsen av å se på en TV som har like god oppløsningsevne som menneskeøyet. Dybdefølelsen er suveren, og man kan skifte fokus og se inn i bildet på en måte som kan minne om 3DTV – helt uten briller. Samtidig opplevde vi at 8K-skjermen var veldig behagelig å hvile øynene på. Vi kunne betrakte skjermen over lengre tid, med påfallende lite øyetretthet. Definitivt imponerende, og flere forbipasserende reagerte med hakeslepp.

Førsteinntrykket er at 8K gir et markant hopp i bildekvalitet, men det er også veldig avhengig av bildematerialet. Samsungs demosnutter er selvsagt skreddersydd for å illustrere fordelene med 8K. Vi kunne gjerne ønsket oss et helt filmarkiv fylt med høykvalitets titler filmet og mastret i 8K for å vurdere nærmere, men det hadde vi ikke tilgang på, dessverre.

4K vs. 8K (oppskalert)

Mange har stilt spørsmålet om 8K-oppløsning i ekte eller oppskalert form er noe vi virkelig behøver, når de beste 4K-skjermene på markedet allerede ser svært bra ut. For å se nærmere på forskjellene, stilte vi Samsung QE75Q900R opp mot deres hittil beste 4K-skjerm QE75Q9FN. Ved hjelp av en videosplitter kunne vi sammenligne de to skjermene simultant på ulike typer innhold, inkludert Blu-ray/4K Blu-ray, Netflix, YouTube så vel som live TV.

De to skjermene ligger tett opptil hverandre teknisk sett. Med unntak av 8K-oppløsning, AI oppskalering og alt som hører til, er panelteknikken (QLED/LCD med direkte LED-baklys) veldig lik, antageligvis for å holde prisen i sjakk. En 8K-TV basert på microLED eller andre futuristiske teknologier ville selvsagt vært spennende, men neppe realistisk. Når det er sagt koster 8K-modellen i skrivende stund hele 25.000 (!) kroner mer enn 4K-modellen. Det er nok til å dekke en Atmos lydplanke, Blu-ray spiller og en solid bunke med filmer.

Med Blade Runner 2049 (4K UHD) i skuffen på Blu-ray spilleren, er familielikheten mellom de to Samsung-skjermene slående. Begge modeller kan skilte med et bekmørkt svartnivå og nesten eksplosiv lysstyrke og kontrast. Ingen overraskelser der altså. Samtidig er det tydelig at 8K-modellen har en fordel på skarphet: Det er ikke nødvendigvis slik at vi ser flere detaljer i bildet, men diagonale linjer, konturer rundt objekter og lignende, fremstår vesentlig skarpere og mer sømløse. Dette gjør igjen at 8K-versjonen får en dypere, nærmest 3D-virkende effekt. Vi vil likevel ikke karakterisere forskjellen som enorm, da begge skjermene ser fantastisk ut med 4K Blu-ray.

Mer interessant var det å se hvordan de to skjermene håndterte vanlig HD-innhold. Med vanlige TV-sendinger er begge duellantene nødt til å oppskalere for å fylle skjermen, og her fant vi at 8K-skjermen – ironisk nok, siden den har flere piksler å fylle – faktisk gjorde en bedre jobb. Nytt på nytt med Bård Tufte Johansen fremsto merkbart skarpere og mer detaljert fra Q900R enn det gjorde på Q9FN, omtrent som det var filmet med et litt bedre kamera. Om det skyldes den ny ”AI” oppskaleringen eller bare rå prosessorkraft vites ikke, men det ser ut til å fungere.

Når alt kommer til alt, handler ikke bildekvalitet bare om skarphet: Kombinasjonen av svartnivå, kontrast, fargedybde lysstyrke er vel så viktig. Her er Samsungs Q9FN allerede en av våre favoritter, takket være sitt sterke og presise LED-baklys. Med evnen til å være bekmørk og samtidig blendende lys, byr den på rå kontrast, spesielt fra HDR-filmer. Vi fant at Samsung QE75Q900R greide å skvise ut enda mer lysintensitet og fargevolum, samtidig som den hadde mer finmasket lyskontroll. Men forskjellen var ikke dramatisk, og i enkelte tilfeller opplevde vi faktisk at 4K-modellen hadde like bra, eller bedre kontrast. 8K-modellen virker å ha en litt annerledes ”tone mapping” som får enkelte mørke scener til å gro litt igjen. Her skal det imidlertid poengteres at dette var en rykende fersk testmode med tidlig software, mens 4K-modellen har vært på markedet en stund.

Lydkvalitet

Samsung QE75Q900R er utstyrt med et relativt standard lydsystem. Her finner du ingen avansert ”lydplanke” innebygd, kun nedadrettede høyttalere lik dem du finner i langt rimeligere TV-er. Det er tydelig at brorparten av ressursene har gått med til videodelen. Samsung ser nok for seg at de som handler TV i denne prisklassen, uansett ikke vil nøye seg med TV-ens interne høyttalere. Når det er sagt, gir TV-en absolutt brukbar lyd, med klar tale og evnen til å spille høyt og rent. Med optisk digitalutgang samt Bluetooth er den dessuten enkel å oppgradere med separat lydplanke.

Konklusjon

Med mangel på ordentlig 8K-innhold, kan Samsung Q900R muligens hevdes å være litt ”overkill” og forut for sin tid. Selv om den intelligente oppskaleringen fungerer overraskende bra, er det ingen tvil om at bildeskarpheten kommer mest til sin rett på ekte 8K-materiale. Som testen viser, tråkker du ikke feil med en toppspesifisert 4K-skjerm heller: Etter sammenligningen fremstår for eksempel Samsungs egen QE75Q9FN til 40.000 kroner, nærmest som et kupp i våre øyne. Når det er sagt – hvis du vil være først ute med det aller siste, og ønsker virkelig banebrytende skarphet, kontrast og lysstyrke, er det Samsungs nye 8K-modell du skal ha. Samsung QE75Q900R markerer starten på 8K-kappløpet og har lagt lista som andre må hoppe over!

picture1
<
>
Samsung QE75Q900R. (Foto: Samsung)
Hvis du trodde din nye 4K-TV var siste skrik, må du tro om igjen. Selv før mange har rukket å pensjonere sin gamle Full HD TV, er Samsung godt i gang med neste generasjons bildeformat! Den nye flaggskipserien Q900R med 8K-oppløsning rulles ut i butikk i disse dager, med skjermstørrelser på 65, 75 og 85 tommer. Vi har testet den mellomste bukken Bruse - Samsung QE75Q900R. Nykommeren deler mye teknikk med den nåværende 4K-toppmodellen Q9FN. Samtidig byr den på noe helt nytt – muligheten til å se TV i glassklar, sylskarp 8K-oppløsning! [caption id="attachment_85086" align="aligncenter" width="678"] Samsung QE75Q900R. (Foto: Samsung)[/caption] Dessverre er tilgangen på ekte 8K-materiale veldig begrenset: Netflix og andre streamingtjenester nøyer seg med 4K, og de lokale kringkasterne har knapt kommet så langt. Det er åpenbart at TV-en kommer til å vise vanlig HD og 4K-video mesteparten av tiden. Vel vitende om dette, har Samsung utstyrt skjermen med en avansert ”AI” oppskalering med maskinlæring, som jobber kontinuerlig med å optimalisere alle typer bildeinnhold. Alt dette høres selvfølgelig veldig spennende og høyteknologisk ut. Spørsmålet er om Samsungs 8K-skjerm gir noen reell fordel i dag, og om den er verdt prishoppet i forhold til dagens 4K-skjermer?

8K UHD – hva er det?

[caption id="attachment_85114" align="aligncenter" width="1200"] 8K Ultra HD gir 4 ganger oppløsningen til 4K Ultra HD. (Foto: Wikimedia Commons)[/caption] 8K-oppløsning (7680 x 4320 piksler) er en naturlig evolusjon av dagens 4K UHD standard. Med fire ganger så mange bildepunkter (hele 33.177.600 av dem for å være nøyaktig) byr den på skarpere bilder enn noen gang. Målet er å viske vekk enhver antydning til pikselstruktur eller rutemønster, slik at TV-en fremstår som et glassklart ”vindu mot virkeligheten”. 8K må sees i sammenheng med overgangen til større TV-skjermer hjemme i stua. Det er åpenbart at den økte oppløsningen vil gi mest utbytte når det blåses opp på en storskjerm på 75-85 tommer eller mer. Samsung har imidlertid sneket inn en 65-tommer også, for de som er spesielt interesserte. 8K-standarden er ennå veldig ung, og med unntak av noen eksperimentelle YouTube-klipp er det begrenset tilgang på innhold i 8K-oppløsning - akkurat slik det var i 4K-formatets spede begynnelse. Den teknologiske utviklingen går imidlertid raskt, og allerede neste år vil vi nok se at flere TV-produsenter (og innholdsleverandører) legger større vekt på 8K. Den japanske kringkasteren NHK har en egen spesialkanal med prøvesendinger i 8K, og det planlegges også at deler av Tokyo-OL i 2020 skal filmes/vises i 8K-format!

Design

[caption id="attachment_85115" align="aligncenter" width="1440"] Samsung QE75Q900R har en slank og lekker design. Føttene kan monteres smalt eller bredt for å passe til TV-reolen. (Foto: Samsung)[/caption] Samsung QE75Q900R har en stram og minimalistisk design som er typisk for nyere Samsung-modeller. Bildepanelet er omkranset av en tynn, mørk ramme i børstet utførelse. Selve TV-en virker skikkelig bygget, med en tillitvekkende tyngde. Metallføttene kan monteres i to ulike posisjoner avhengig av bredden på TV-reolen din, og sørger for stabilt fotfeste. Vi liker disse føttene bedre enn den mer vinglete foten som Q9FN er utstyrt med. TV-en har en utsparring på baksiden, hvor føttene kan oppbevares når du ikke bruker dem (f.eks. ved veggmontering). En annen smart detalj er mulighet for såkalt ”no gap wallmount”, med innfelt veggfeste som henger TV-en tett inntil veggen. Det er enkelt å holde orden på kabelsalaten. I likhet med andre QLED-modeller bruker QE75Q900R en separat ”One Connection” boks for styringselektronikk, tilkoblinger og strøm. Signal og strøm føres så videre til skjermen gjennom en felles kabel. Både boksen og kabelen er vesentlig kraftigere dimensjonert på 75" og 85" modellen, antageligvis på grunn av høyere strømforbruk, prosessorkraft og kjølebehov. Totalt sett synes vi Samsung QE75Q900R ser både flott og solid ut, men du kjøper ikke denne TV-en for estetikken sin del – det er ytelsen som er i fokus her.

Brukervennlighet og finesser

QE75Q900R bruker Samsungs velkjente og velutviklede smart-plattform (Tizen). Samsung-systemet byr på en rekke praktiske finesser, og er veldig enkelt å sette opp første gang du tar det i bruk. Brukeropplevelsen er veldig lik øvrige Samsung-modeller, men det merkes at toppmodellen er usedvanlig rask. Den er hårfint raskere enn Q9FN, både når det kommer til oppstart, skifte av kanaler, lasting og veksling mellom apper. Kombinert med en rask internett-linje vil den være en drøm å betjene, surfe og streame med. I den nevnte One Connection boksen sitter alt av tilkoblinger. Samtlige av HDMI-kontaktene støtter 2.0a standarden, men den nyere HDMI 2.1 standarden glimrer med sitt fravær. Denne versjonen kan være viktig på sikt, spesielt i 8K sammenheng da den er nødvendig for å overføre 8K-oppløsning med høyere bildefrekvenser. I så måte er det kjekt at tilkoblingene sitter eksternt, slik at Samsung har mulighet til oppgradere denne etter hvert som teknologien er på plass.

Bildekvalitet

Samsung QE75Q900R kan skilte med sylskarp 8K oppløsning, ekstra bredt fargespekter og blendende 4000 nits (3000 på 65") med lysstyrke – ganske heftige spesifikasjoner for en TV til hjemmebruk! Og etter å ha hatt TV-en på testbenken noen dager, er det ingen tvil om at 8K – særlig ekte vare - er et heftig syn. I forbindelse med testen hadde Samsung lånt oss noen 8K demoklipp med sylskarpe naturscener, som ga oss noen virkelig tårevåte øyeblikk. Det er litt synd at Apple har kapret kallenavnet ”Retina”, for det kunne være fristende å bruke lignende uttrykk her! Med 8K-demoklippene i aksjon fikk vi umiddelbart følelsen av å se på en TV som har like god oppløsningsevne som menneskeøyet. Dybdefølelsen er suveren, og man kan skifte fokus og se inn i bildet på en måte som kan minne om 3DTV – helt uten briller. Samtidig opplevde vi at 8K-skjermen var veldig behagelig å hvile øynene på. Vi kunne betrakte skjermen over lengre tid, med påfallende lite øyetretthet. Definitivt imponerende, og flere forbipasserende reagerte med hakeslepp. Førsteinntrykket er at 8K gir et markant hopp i bildekvalitet, men det er også veldig avhengig av bildematerialet. Samsungs demosnutter er selvsagt skreddersydd for å illustrere fordelene med 8K. Vi kunne gjerne ønsket oss et helt filmarkiv fylt med høykvalitets titler filmet og mastret i 8K for å vurdere nærmere, men det hadde vi ikke tilgang på, dessverre.

4K vs. 8K (oppskalert)

Mange har stilt spørsmålet om 8K-oppløsning i ekte eller oppskalert form er noe vi virkelig behøver, når de beste 4K-skjermene på markedet allerede ser svært bra ut. For å se nærmere på forskjellene, stilte vi Samsung QE75Q900R opp mot deres hittil beste 4K-skjerm QE75Q9FN. Ved hjelp av en videosplitter kunne vi sammenligne de to skjermene simultant på ulike typer innhold, inkludert Blu-ray/4K Blu-ray, Netflix, YouTube så vel som live TV. De to skjermene ligger tett opptil hverandre teknisk sett. Med unntak av 8K-oppløsning, AI oppskalering og alt som hører til, er panelteknikken (QLED/LCD med direkte LED-baklys) veldig lik, antageligvis for å holde prisen i sjakk. En 8K-TV basert på microLED eller andre futuristiske teknologier ville selvsagt vært spennende, men neppe realistisk. Når det er sagt koster 8K-modellen i skrivende stund hele 25.000 (!) kroner mer enn 4K-modellen. Det er nok til å dekke en Atmos lydplanke, Blu-ray spiller og en solid bunke med filmer. Med Blade Runner 2049 (4K UHD) i skuffen på Blu-ray spilleren, er familielikheten mellom de to Samsung-skjermene slående. Begge modeller kan skilte med et bekmørkt svartnivå og nesten eksplosiv lysstyrke og kontrast. Ingen overraskelser der altså. Samtidig er det tydelig at 8K-modellen har en fordel på skarphet: Det er ikke nødvendigvis slik at vi ser flere detaljer i bildet, men diagonale linjer, konturer rundt objekter og lignende, fremstår vesentlig skarpere og mer sømløse. Dette gjør igjen at 8K-versjonen får en dypere, nærmest 3D-virkende effekt. Vi vil likevel ikke karakterisere forskjellen som enorm, da begge skjermene ser fantastisk ut med 4K Blu-ray. Mer interessant var det å se hvordan de to skjermene håndterte vanlig HD-innhold. Med vanlige TV-sendinger er begge duellantene nødt til å oppskalere for å fylle skjermen, og her fant vi at 8K-skjermen – ironisk nok, siden den har flere piksler å fylle - faktisk gjorde en bedre jobb. Nytt på nytt med Bård Tufte Johansen fremsto merkbart skarpere og mer detaljert fra Q900R enn det gjorde på Q9FN, omtrent som det var filmet med et litt bedre kamera. Om det skyldes den ny ”AI” oppskaleringen eller bare rå prosessorkraft vites ikke, men det ser ut til å fungere. Når alt kommer til alt, handler ikke bildekvalitet bare om skarphet: Kombinasjonen av svartnivå, kontrast, fargedybde lysstyrke er vel så viktig. Her er Samsungs Q9FN allerede en av våre favoritter, takket være sitt sterke og presise LED-baklys. Med evnen til å være bekmørk og samtidig blendende lys, byr den på rå kontrast, spesielt fra HDR-filmer. Vi fant at Samsung QE75Q900R greide å skvise ut enda mer lysintensitet og fargevolum, samtidig som den hadde mer finmasket lyskontroll. Men forskjellen var ikke dramatisk, og i enkelte tilfeller opplevde vi faktisk at 4K-modellen hadde like bra, eller bedre kontrast. 8K-modellen virker å ha en litt annerledes ”tone mapping” som får enkelte mørke scener til å gro litt igjen. Her skal det imidlertid poengteres at dette var en rykende fersk testmode med tidlig software, mens 4K-modellen har vært på markedet en stund.

Lydkvalitet

Samsung QE75Q900R er utstyrt med et relativt standard lydsystem. Her finner du ingen avansert ”lydplanke” innebygd, kun nedadrettede høyttalere lik dem du finner i langt rimeligere TV-er. Det er tydelig at brorparten av ressursene har gått med til videodelen. Samsung ser nok for seg at de som handler TV i denne prisklassen, uansett ikke vil nøye seg med TV-ens interne høyttalere. Når det er sagt, gir TV-en absolutt brukbar lyd, med klar tale og evnen til å spille høyt og rent. Med optisk digitalutgang samt Bluetooth er den dessuten enkel å oppgradere med separat lydplanke.

Konklusjon

Med mangel på ordentlig 8K-innhold, kan Samsung Q900R muligens hevdes å være litt ”overkill” og forut for sin tid. Selv om den intelligente oppskaleringen fungerer overraskende bra, er det ingen tvil om at bildeskarpheten kommer mest til sin rett på ekte 8K-materiale. Som testen viser, tråkker du ikke feil med en toppspesifisert 4K-skjerm heller: Etter sammenligningen fremstår for eksempel Samsungs egen QE75Q9FN til 40.000 kroner, nærmest som et kupp i våre øyne. Når det er sagt - hvis du vil være først ute med det aller siste, og ønsker virkelig banebrytende skarphet, kontrast og lysstyrke, er det Samsungs nye 8K-modell du skal ha. Samsung QE75Q900R markerer starten på 8K-kappløpet og har lagt lista som andre må hoppe over! [gallery ids="85083,85084,85085,85086,85087,85088,85089,85090,85091,85093,85094,85095" ]
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Størrelse/type: 75” 8K QLED-LCD
  • Oppløsning: 7680×4320 (8K Ultra HD)
  • Operativsystem: Samsung Tizen
  • Innganger: 4 HDMI (2.0), 3 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: HDR10+
  • Annet: One Connect koblingsboks
  • Web: samsung.no
Samsung QE75Q900R produktside
Pris: 69990,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.