Search
Generic filters

test: LG OLED65W8

Eksotisk veggpryd

LGs ”Wallpaper” OLED er en av de råeste TV-ene som kan kjøpes for penger: Bildet nærmest svever foran oss! Det eneste som trekker ned, er en litt klumpete lydplanke.

Karakter
LG OLED65W8

Lyd & Bilde mener

LGs toppmodell leverer utsøkt bildekvalitet, og en imponerende design med høy wow-faktor.
Den separate lydplanken låter fint, men hindrer en fullstendig diskré installasjon. Vi savner muligheten for en separat koblingsboks.
 • Størrelse/type: 65” 4K OLED
 • Oppløsning: 3840x2160 (4K Ultra HD)
 • Operativsystem: WebOS 4.0
 • Innganger: 4 HDMI, 3 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang
 • HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor
 • Annet: Dolby Atmos kompatibel
 • Web: lg.no
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 59990 kr

Det ligger i navnet at OLED65W8 kun er laget for henge på veggen. Det er heller ingen spøk å montere denne herligheten! Installasjonen bør overlates til fagfolk, og av den grunn er også monteringsjobben inkludert i prisen når du handler LG OLED W8. En profesjonell installatør tar turen hjem til deg, og monterer TV-en på ønsket sted. Rett på veggen: LG OLED W8 festes til veggen ved hjelp av en metallplate som festes til veggen, før selve OLED-panelet hektes fast. Monteringen starter med en magnetplate som skrus til veggen med hele seks skruer. Det er særs viktig at denne ligger plant og i vater. Deretter hektes OLED-panelet fast til platen. Den medfølgende flatkabelen trekkes så ned til lydplanken. Etter å ha vært vitne til installasjonen på trygg avstand (!) er det et par ting som slår oss: For det første er det viktig at veggen du skal montere på, er noenlunde flat! TV-en blir liggende tett inntil og går i ett med overflaten: Derfor: har du en buet vegg, får du også en buet TV. Ellers virker monteringen solid og gjennomtenkt. TV-en hekter seg fast i bakplata og henger som klistret inntil veggen. Den nevnte flatkabelen er imidlertid ikke spesielt elegant. Den er relativt stiv, og må bøyes varsomt på sin vei ned til lydplanken. Selve kontakten er også for bred til å trekkes i vanlige korrugerte rør. Vil du ha en fullstendig skjult installasjon i veggen, må du derfor ty til spesialløsninger.

Lille OLED på veggen der, hvem har den tynneste TV-en i landet her? En av de store fordelene med OLED – foruten bildekvaliteten selvsagt – er den ekstremt slanke formfaktoren. Et bildepanel med organiske lysdioder kan lages vesentlig tynnere og mer fleksibelt enn LCD-skjermer, fordi det behøver langt færre lag.

LG har demonstrert dette med skjermer som kan bøyes, foldes eller til og med rulles sammen. Disse variantene er fortsatt et stykke unna butikkhyllene, men LG har klart å realisere en annen visjon: En TV som kan henges opp, og nærmest gå i ett med veggen, uten noe overflødig krimskrams.

Den futuristiske ”Wallpaper OLED” er en ultra-syltynn (2,57 millimeter) OLED-TV som bokstavelig talt kan klistres rett på veggen ved hjelp av magneter. Tro oss, når du tar et nærmere blikk på LG-toppmodellen, vil en vanlig flatskjerm se usedvanlig klumpete ut i forhold!

(Foto: Produsenten)

LG OLED65W8: Design

TV-design handler vanligvis om formgivning og materialvalg. I så måte er LG-skjermen en studie i minimalisme, for det er nesten ingenting igjen! Bortsett fra den medfølgende lydplanken da er det kun et 2,57 millimeter tykt OLED-panel som henges rett på veggen ved hjelp av en monteringsplate. Resten av elektronikk, tilkoblinger og strømtilførsel sitter i lydplanken, med en flat kabel som eneste forbindelse.

Brukervennlighet og finesser

W8 bruker det samme brukergrensesnittet (WebOS 4.0) som vi kjenner fra øvrige LG-modeller. Menysystemet med Magic Remote pekefjernkontroll er fortsatt en av våre favoritter. LG-skjermen starter lynraskt fra standby, og veksler kjapt mellom ulike typer innhold. Her får du også et bredt utvalg av apper og innhold, inkludert Netflix og Amazon Prime. W8 utmerker seg også med særdeles god formatstøtte. I tillegg til vanlig HDR-video støtter den også Dolby Vision bildekvalitet.

Montering av Wallpaper OLED ​​

Det ligger i navnet at OLED65W8 kun er laget for henge på veggen. Det er heller ingen spøk å montere denne herligheten! Installasjonen bør overlates til fagfolk, og av den grunn er også monteringsjobben inkludert i prisen når du handler LG OLED W8. En profesjonell installatør tar turen hjem til deg, og monterer TV-en på ønsket sted.

<
>
Rett på veggen: LG OLED W8 festes til veggen ved hjelp av en metallplate som festes til veggen, før selve OLED-panelet hektes fast. (Foto: Audun Hage)

Monteringen starter med en magnetplate som skrus til veggen med hele seks skruer. Det er særs viktig at denne ligger plant og i vater. Deretter hektes OLED-panelet fast til platen. Den medfølgende flatkabelen trekkes så ned til lydplanken. Etter å ha vært vitne til installasjonen på trygg avstand (!) er det et par ting som slår oss: For det første er det viktig at veggen du skal montere på, er noenlunde flat! TV-en blir liggende tett inntil og går i ett med overflaten: Derfor: har du en buet vegg, får du også en buet TV.

Ellers virker monteringen solid og gjennomtenkt. TV-en hekter seg fast i bakplata og henger som klistret inntil veggen. Den nevnte flatkabelen er imidlertid ikke spesielt elegant. Den er relativt stiv, og må bøyes varsomt på sin vei ned til lydplanken. Selve kontakten er også for bred til å trekkes i vanlige korrugerte rør. Vil du ha en fullstendig skjult installasjon i veggen, må du derfor ty til spesialløsninger.

Fata Morgana: Heftig syn!

Når alt er ferdig montert kan vi ta inn sluttresultatet. Og det ser helt enkelt grisefett ut! Det å ha en TV som nærmest går i ett med veggen gir en uventet kul visuell effekt. Bildet virker nærmest å sveve foran oss, og fordi det ikke stikker ut fra omgivelsene, blir det også veldig behagelig å hvile øynene på. Det gir definitivt mersmak.

LG-skjermen selvfølgelig godt utrustet med sitt topp moderne bildepanel og siste skrik innen videoprosessering. Med unntak av formfaktoren er det imidlertid en ganske ”vanlig” 2018 OLED-TV vi snakker om. LG har ikke dyppet toppmodellen i gull eller platina, bare strippet den ned til essensen. De tekniske spesifikasjonene – og derfor også bildekvaliteten – er veldig like de rimeligere E8 og C8-modellene.

Stikkordet for LG OLED W8 må bli kontrast. Bildet har rett og slett en fenomenal kontrast fra svart til hvitt, og et bekmørkt svartnivå som ingen andre teknologier hittil har klart å kopiere. Denne evnen til å være fullstendig svart, danner en perfekt bakgrunn for bildemagi. Den gjør at detaljer, kontraster og fargesjatteringer virkelig ”popper” ut av skjermen.

Den relativt mørke åpningsscenen i western-filmen The Revenant er et godt eksempel. Vår helt Leonardo DiCaprio tar seg gjennom en skog i grålysningen, mens solen så vidt titter frem. Denne scenen har en tendens til å se grå og utvasket ut på mange TV-er, men her får vi virkelig med oss detaljene og fargenyansene i skog og kratt, og kan bokstavelig talt se innover i skogen. Solstrålene blinker mot oss mellom trærne, uten at det påvirker lysnivået andre steder på skjermen. Dette er noe selv relativt kapable LCD-skjermer får problemer med, som pleier å hemme filmopplevelsen. Ingen slike problemer her, da OLED-en har perfekt lyskontroll.

Årets W8-modell har fått en betraktelig økning i lysstyrke, som gjør dette til en god TV under nær sagt alle seerforhold – du behøver ikke sitte i et bekmørkt rom. Det er likevel ingen tvil om at LG-skjermen gjør seg aller best i et rom med kontrollert belysning, da bildepanelet er relativt blankt, og kan gi noe gjenskinn av omgivelsne. Sammenlignet med LCD flaggskipmodeller som Samsung Q9FN og Q900R, er det også tydelig at OLED-en mangler litt intensitet i de lyseste sekvensene. Lyskastere, flammer og eksplosjoner får ikke helt den samme gløden. Til gjengjeld er detaljnivået i mørke partier minst like bra, til tider bedre enn konkurrentene.

LG OLED W8 er som skapt for å nyte film og serier. Netflix-filmen Outlaw King passer midt i blinken. da den vises med Dolby Vision bildekvalitet og Dolby Atmos lydspor, som begge støttes av LG-skjermen. Eventyret om Robert av Bruce byr på mange spektakulære kampscener, og bildekvaliteten er virkelig flott. Mørke scener med brennende fakler får en fantastisk dybdefølelse, og bevegelsene er blant de glatteste vi har sett. Slagmark-scenene serveres med jevne og sømløse bevegelser, uten å bryte opp i støy og forvrengning.

For å oppsummere har vi fint lite å utsette på bildekvaliteten fra W8. Den er uten tvil glimrende, men det kan også sies om LGs C8 og E8 modeller, som du kan slå kloa i for langt lavere priser. Man betaler altså en god slump med penger for den stilige designen!

Lydkvalitet

Den separate lydplanken låter fint, men hindrer en fullstendig diskré installasjon. Vi savner muligheten for en separat koblingsboks. (Foto: LG)

Samtidig må vi konstatere at den medfølgende lydplanken fortsatt ikke står i stil. Joda, det ser kult ut med motoriserte høyttalere som heiser seg opp når du skrur på TV-en. Men den ser fortsatt litt klumpete og plastikk-aktig ut, og trekker ned totalinntrykket. Vi tror at mange av de som liker Wallpaper-konseptet, heller kunne tenke seg noen slanke, vegghengte høyttalere. Eventuelt bruke skjermen som ren monitor i et større hjemmekinoanlegg.

Dessverre kommer man ikke utenom å bruke lydplanken, da alt av tilkoblinger og styringselektronikk sitter i denne. Her kunne LG med fordel se til konkurrenten Samsung og deres separate One Connect-boks.

Rent lydmessig låter det skapelig. Årets modell er oppgradert med Atmos-lydprosessering, men selve høyttalerdelen er kun vanlig stereo. Lyden er på nivå med lydplanker flest: Sterk og klar i stemmen, og med fin fylde til bass og lydeffekter. Det er imidlertid en lang vei å gå til en ”ekte” Atmos-lydplanke som LG SK10Y som også har separat subwoofer. En utvidelsesmulighet vi savner på LG OLED65W8.

Konklusjon

Når det kommer til design og formfaktor er LGs flaggskipmodell ganske unik. OLED65W8 gir en følelse av å nærmest sveve foran oss, og måten den henges på veggen gir en utrolig diskré og tiltalende uttrykk. Hvem vet, en dag blir kanskje alle TV-er laget på denne måten!

Samtidig er det klart at man betaler en heftig pris for herligheten. Bildekvaliteten er vanvittig god, men det kan også sies om lillebrødrene i C8 og E8-serien. Hvis du er mest opptatt av ytelse, er vårt tips å vurdere disse. Men hvis du i tillegg er opptatt av interiør, design og wow-faktor, finnes det ingen heftigere TV-er enn dette!

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev.
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.