Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

TEST: LG NANO99 vs Sony ZH8

Sylskarp 8K-duell!

LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!

Skrevet av / 11.11.20 - 09:00
LG NANO99 vs Sony ZH8
Audun Hage

Produkter i denne test

For noen uker siden hadde vi LG og Sonys minste OLED TV-er på testbenken. Nå har turen kommet til to virkelige tungvektere i high-end klassen: LG NANO99 og Sony ZH8 representerer det ypperste av hva produsentene kan levere innen TV-er med LCD-teknologi.

For deg som har trangt om plassen, er det selvfølgelig kjekt å kunne velge en kompakt TV. Men så lenge du har nok kroner og kvadratmeter til rådighet, er det ingen tvil om at en real storskjerm gir en helt annen bildeopplevelse. Her er det fullt mulig å oppnå ”kinofølelsen” i egen stue…

LG NANO99 Sony ZH8 front right
<
>
Sony ZH8. (Foto: Sony)

75-tommere med knivskarp 8K-oppløsning

Koreanske LG og japanske Sony forbindes ofte med TV i fornuftige størrelser og prisklasser, men her befinner vi oss i en andre enden av skalaen. På disse toppmodellene er verken pris eller plassbehov noe stort tema – her handler alt om best mulig bildekvalitet og teknisk ytelse.

Foruten knivskarp 8K-oppløsning er begge modellene utstyrt med direkte, sonestyrt LED-baklys, som sikrer rikelig kontrast og lysstyrke. I tillegg er de fullspekkede med omtrent alt som fins av smart-funksjoner,  videoformater og moderne tilkoblingsmuligheter. Her er det duket for en storslagne film- og serieopplevelser, for ikke å snakke om gaming!

Det er imidlertid klar prisforskjell mellom toppmodellene: Mens LGs flaggskip NANO99 koster rundt 55.000 kroner, må du punge ut nærmere 90.000 kroner for Sonys ZH8 (merk at dett er veiledende priser som vil utvikle seg i løpet av året).

Både Sony og LG henvender seg til kresne entusiaster som søker virkelig rå bildeopplevelser. Men hvilken av disse versting-skjermene fungerer best, og til hva? Det er vårt mål å finne ut av!

 

 

Produkter i denne test

Sony ZH8 (KD-75ZH8)

Sylskarp lyskanon

Sonys råeste LCD-TV leverer råskarpe bilder, men det som imponerer mest er den blendende lysstyrken!

Sony KD-75ZH8 er en meget lyssterk og kontrastrik LCD-skjerm. Den gir en heftig opplevelse av HDR-video, som er noe av det råeste vi har sett!
Sony-skjermen mangler støtte for 8K-video fra YouTube, noe som begrenser tilgangen på innhold i det sylskarpe formatet. Den støtter heller ikke variabel oppdateringshastighet (VRR) for gaming.
Les hele testen

LG NANO99 (75NANO996NA)

Storskjerm til gaming!

LGs største og beste LCD-TV fungerer glimrende til både gaming, film og vanlig TV-titting. En meget kapabel storskjerm!

LG Nano99 byr på skarpe bilder med rikelig kontrast og glimrende svartnivå. Den kan i tillegg skilte med gode tilkoblingsmuligheter. En meget kapabel storskjerm!
Lysstyrken er ikke like blendende sterk som enkelte konkurrenter, og LG-skjermen har ikke like nøytrale farger.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Lyd & Bilde
Scroll to Top