TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST LG NANO99 vs Sony ZH8

Sylskarp 8K-duell!

LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!

forfatter
Publisert 11.11.20 - 09:00
Produkter i testen
 • LG NANO99 (75NANO996NA)
 • Sony ZH8 (KD-75ZH8)
 • For noen uker siden hadde vi LG og Sonys minste OLED TV-er på testbenken. Nå har turen kommet til to virkelige tungvektere i high-end klassen: LG NANO99 og Sony ZH8 representerer det ypperste av hva produsentene kan levere innen TV-er med LCD-teknologi.

  For deg som har trangt om plassen, er det selvfølgelig kjekt å kunne velge en kompakt TV. Men så lenge du har nok kroner og kvadratmeter til rådighet, er det ingen tvil om at en real storskjerm gir en helt annen bildeopplevelse. Her er det fullt mulig å oppnå ”kinofølelsen” i egen stue…

  LG NANO99 Sony ZH8 front right
  <
  >
  Sony ZH8. (Foto: Sony)

  75-tommere med knivskarp 8K-oppløsning

  Koreanske LG og japanske Sony forbindes ofte med TV i fornuftige størrelser og prisklasser, men her befinner vi oss i en andre enden av skalaen. På disse toppmodellene er verken pris eller plassbehov noe stort tema – her handler alt om best mulig bildekvalitet og teknisk ytelse.

  Foruten knivskarp 8K-oppløsning er begge modellene utstyrt med direkte, sonestyrt LED-baklys, som sikrer rikelig kontrast og lysstyrke. I tillegg er de fullspekkede med omtrent alt som fins av smart-funksjoner,  videoformater og moderne tilkoblingsmuligheter. Her er det duket for en storslagne film- og serieopplevelser, for ikke å snakke om gaming!

  Det er imidlertid klar prisforskjell mellom toppmodellene: Mens LGs flaggskip NANO99 koster rundt 55.000 kroner, må du punge ut nærmere 90.000 kroner for Sonys ZH8 (merk at dett er veiledende priser som vil utvikle seg i løpet av året).

  Både Sony og LG henvender seg til kresne entusiaster som søker virkelig rå bildeopplevelser. Men hvilken av disse versting-skjermene fungerer best, og til hva? Det er vårt mål å finne ut av!

   

   

  Produkter i testen

  LG NANO99 (75NANO996NA)

  Storskjerm til gaming!

  LGs største og beste LCD-TV fungerer glimrende til både gaming, film og vanlig TV-titting. En meget kapabel storskjerm!

  LG Nano99 byr på skarpe bilder med rikelig kontrast og glimrende svartnivå. Den kan i tillegg skilte med gode tilkoblingsmuligheter. En meget kapabel storskjerm!
  Lysstyrken er ikke like blendende sterk som enkelte konkurrenter, og LG-skjermen har ikke like nøytrale farger.

  Sony ZH8 (KD-75ZH8)

  Sylskarp lyskanon

  Sonys råeste LCD-TV leverer råskarpe bilder, men det som imponerer mest er den blendende lysstyrken!

  Sony KD-75ZH8 er en meget lyssterk og kontrastrik LCD-skjerm. Den gir en heftig opplevelse av HDR-video, som er noe av det råeste vi har sett!
  Sony-skjermen mangler støtte for 8K-video fra YouTube, noe som begrenser tilgangen på innhold i det sylskarpe formatet. Den støtter heller ikke variabel oppdateringshastighet (VRR) for gaming.
  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
  Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
  TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
  LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
  Her er Star Wars TV-en The force is strong with this one...
  Er dette Samsungs beste TV hittil? Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend