TEST: LG NANO99 vs Sony ZH8

Sylskarp 8K-duell!

LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
Annonse
Annonse
forfatter

For noen uker siden hadde vi LG og Sonys minste OLED TV-er på testbenken. Nå har turen kommet til to virkelige tungvektere i high-end klassen: LG NANO99 og Sony ZH8 representerer det ypperste av hva produsentene kan levere innen TV-er med LCD-teknologi.

For deg som har trangt om plassen, er det selvfølgelig kjekt å kunne velge en kompakt TV. Men så lenge du har nok kroner og kvadratmeter til rådighet, er det ingen tvil om at en real storskjerm gir en helt annen bildeopplevelse. Her er det fullt mulig å oppnå ”kinofølelsen” i egen stue…

LG NANO99 Sony ZH8 front right
<
>
Sony ZH8. (Foto: Sony)

75-tommere med knivskarp 8K-oppløsning

Koreanske LG og japanske Sony forbindes ofte med TV i fornuftige størrelser og prisklasser, men her befinner vi oss i en andre enden av skalaen. På disse toppmodellene er verken pris eller plassbehov noe stort tema – her handler alt om best mulig bildekvalitet og teknisk ytelse.

Foruten knivskarp 8K-oppløsning er begge modellene utstyrt med direkte, sonestyrt LED-baklys, som sikrer rikelig kontrast og lysstyrke. I tillegg er de fullspekkede med omtrent alt som fins av smart-funksjoner,  videoformater og moderne tilkoblingsmuligheter. Her er det duket for en storslagne film- og serieopplevelser, for ikke å snakke om gaming!

Det er imidlertid klar prisforskjell mellom toppmodellene: Mens LGs flaggskip NANO99 koster rundt 55.000 kroner, må du punge ut nærmere 90.000 kroner for Sonys ZH8 (merk at dett er veiledende priser som vil utvikle seg i løpet av året).

Annonse

Både Sony og LG henvender seg til kresne entusiaster som søker virkelig rå bildeopplevelser. Men hvilken av disse versting-skjermene fungerer best, og til hva? Det er vårt mål å finne ut av!

 

 

Produkter i testen

LG NANO99 (75NANO996NA)

Storskjerm til gaming!

LGs største og beste LCD-TV fungerer glimrende til både gaming, film og vanlig TV-titting. En meget kapabel storskjerm!

LG Nano99 byr på skarpe bilder med rikelig kontrast og glimrende svartnivå. Den kan i tillegg skilte med gode tilkoblingsmuligheter. En meget kapabel storskjerm!
Lysstyrken er ikke like blendende sterk som enkelte konkurrenter, og LG-skjermen har ikke like nøytrale farger.

Sony ZH8 (KD-75ZH8)

Sylskarp lyskanon

Sonys råeste LCD-TV leverer råskarpe bilder, men det som imponerer mest er den blendende lysstyrken!

Sony KD-75ZH8 er en meget lyssterk og kontrastrik LCD-skjerm. Den gir en heftig opplevelse av HDR-video, som er noe av det råeste vi har sett!
Sony-skjermen mangler støtte for 8K-video fra YouTube, noe som begrenser tilgangen på innhold i det sylskarpe formatet. Den støtter heller ikke variabel oppdateringshastighet (VRR) for gaming.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Over-the-air gjør det enklere å fikse feil på XC40 Pure Electric P8.
Hvis du ikke kan nøye deg med en virkelig god TV til gamingen, har Philips en løsning som er umulig å overse. Dessverre har de selv oversett et par viktige detaljer.
Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Vil du ha en TV som ikke ser ut som en TV? Da kan Samsungs formfine Serif være et friskt alternativ.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.