Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

LG 60PZ750

Bamsestor budsjettplasma

LG fortsetter å presse prisene på store plasmaskjermer, og 60PZ750 gir et flott og kjempestort bilde til en svært hyggelig pris.
Lyd & Bilde mener
God kontrast og skarphet 3D-bilde med lite crosstalk
Mye lysinnslipp gir grå skjerm
Spesifikasjoner
  • 60” 3D plasma
  • 1920 x 1080
  • MPEG4/RiksTV
  • 4 HDMi, 2 USB
  • Smart TV

Foruten Panasonic og Samsung er LG en av få gjenværende produsenter av plasmaskjermer, og de bruker gjerne denne teknikken når de skal tilby store skjermer til lave priser. Designmessig ligner PZ750 mye på LGs LED-skjermer – den er meget tynn til plasma å være, og har en heldekkende glassfront med blå stripe i kanten. Hos Panasonic må du faktisk opp på toppmodellen VT30 for å få en tilsvarende flott design.

Velutstyrt
LG 60PZ750W har både sidevendte og bakovervendte HDMI-kontakter, så om du skal veggmontere TV-en er det greit med litt plass til kablene. Foruten rikelig med tilkoblingsmuligheter har LG-skjermen også masse finesser å by på. Internett-portalen gir deg tilgang til populære tjenester som Facebook og Youtube, og fungerer dessuten raskere og mer smertefritt enn forrige generasjon.

Bildekvalitet
LG har vakt stor oppsikt med sine Cinema 3D LED-skjermer som bruker billige passive briller. Denne teknologien er dessverre ikke kompatibel med plasmaskjermer foreløpig, og 60PZ750 bruker derfor aktive 3D-briller med lukkerprinsippet (Active Shutter). Dermed bør du ha kontroll over lysforholdene når du skal se 3D-film.

60PZ750 viser seg nettopp å trives best i mørklagte omgivelser. Den er ikke like god som Panasonic 55VT30 til å stenge lyset ute, og får en litt grå skjermoverflate når det er lyst i rommet. Glassfronten  gir også ganske fremtredende speilbilder, og måten det bryter lyset på, fremkaller synlige striper. Dette er et fenomen som var vanlig å se på budsjettplasmaer tidligere, men som de fleste nå har kvittet seg med.

Med litt dempet belysning i rommet er LG-plasmaen derimot i sitt ess. Da kommer det gode svartnivået og den flotte fargegjengivelsen bedre til sin rett. LG 60PZ750N byr på et stort og imponerende bilde fra Blu-ray og HD-sendinger, og den ekstra størrelsen i forhold til 55-tommerne er klart merkbar, ikke minst på 3D-filmer som Avatar og Tron:Legacy. Dybdeeffekten blir også klart mer imponerende med en stor skjerm som dette.

Annonse

Baksiden av medaljen er at svartnivået, om enn bra, ikke er helt på høyde med Panasonics plasma eller Samsungs LED. Vi merker i tillegg litt mer tendens til bildestøy, og 60PZ750 mister litt skarphet i bevegelsene sammenlignet med Panasonic. Forskjellen er likevel liten når man samtidig tar i betraktning den økte skjermstørrelsen. Det er også forsvinnende lite crosstalk mellom 3D-bildene – ikke helt på Panasonic-nivå, men like fullt bedre enn det vi har sett fra lukkerbaserte LED-skjermer.

THX-modus
60PZ750 kommer med et vell av innstillingsmuligheter, men den er også meget godt satt opp fra fabrikken. Filmfans og andre som er opptatt av naturlige bilder kan velge mellom THX dag og natt-innstillinger. Den som vil kalibrere med måleutstyr har også full tilgang til fargekalibrering via de avanserte menyene. THX-innstillingen utmerker seg ved å ha svært nøytrale farger, uten overdreven skarphet eller kontrast. 60PZ750 kan også skilte med THX-godkjent 3D-modus, som innebærer at TV-en oppfyller en rekke ekstra kriterier for crosstalk og fargenøyaktighet ved visning av 3D-film.

Annonse

Konklusjon
LG 60PZ750W er en glimrende skjerm til hjemmekino med sitt store og fargesprakende bilde. Derimot er ikke dette den mest egnede allroundskjermen – til det er lysrefleksene litt for fremtredende, i tillegg til at skjermen blir veldig grå når det er lyst i rommet. Når det er sagt, har LG-skjermen en hederlig ytelse i forhold til prisen og kan anbefales til deg som søker en billig kinoskjerm med 3D-mulighet.

Også i denne testen:

LG 47LW650

3D til hele familien

Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde
Litt redusert bildeskarphet i 3D

Oppsummering

Klart bedre 3D

Den som valgte å sitte på gjerdet i fjor kan glede seg over at årets TV-er har fått bedre og mer sømløse 3D-bilder.

Panasonic TX-P50GT30

3D-arvtager

Panasonic sto for den soleklart beste 3D-skjermen i fjor. Kan TX-P50GT30 beholde Panasonics posisjon som sjefen innen 3D-underholdning?

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning

Samsung UE55D8005

Smart designikon

Med årets nye 8-serie befester Samsung nok en gang sin posisjon som ledende innen TV-design. 55D8005 er rett og slett den lekreste TV-en vi har sett.

Banebrytende design Enorm lysstyrke og kontrast Glatt og sylskarpt 3D-bilde
Begrenset svartnivå i noen tilfeller

Panasonic TX-P55VT30

Plasma evolusjon

Som vanlig er det knyttet stor forventning til Panasonics nye toppmodell, og i år har japanerne tatt et løft som merkes både på bildet og utseendet.

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Noe summing fra plasmapanelet
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.