Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: LG 60PZ750

Bamsestor budsjettplasma

LG fortsetter å presse prisene på store plasmaskjermer, og 60PZ750 gir et flott og kjempestort bilde til en svært hyggelig pris.

Skrevet av / 06.06.11 - 14:21
LG 60PZ750
Audun Hage

Foruten Panasonic og Samsung er LG en av få gjenværende produsenter av plasmaskjermer, og de bruker gjerne denne teknikken når de skal tilby store skjermer til lave priser. Designmessig ligner PZ750 mye på LGs LED-skjermer – den er meget tynn til plasma å være, og har en heldekkende glassfront med blå stripe i kanten. Hos Panasonic må du faktisk opp på toppmodellen VT30 for å få en tilsvarende flott design.

Velutstyrt
LG 60PZ750W har både sidevendte og bakovervendte HDMI-kontakter, så om du skal veggmontere TV-en er det greit med litt plass til kablene. Foruten rikelig med tilkoblingsmuligheter har LG-skjermen også masse finesser å by på. Internett-portalen gir deg tilgang til populære tjenester som Facebook og Youtube, og fungerer dessuten raskere og mer smertefritt enn forrige generasjon.

Bildekvalitet
LG har vakt stor oppsikt med sine Cinema 3D LED-skjermer som bruker billige passive briller. Denne teknologien er dessverre ikke kompatibel med plasmaskjermer foreløpig, og 60PZ750 bruker derfor aktive 3D-briller med lukkerprinsippet (Active Shutter). Dermed bør du ha kontroll over lysforholdene når du skal se 3D-film.

60PZ750 viser seg nettopp å trives best i mørklagte omgivelser. Den er ikke like god som Panasonic 55VT30 til å stenge lyset ute, og får en litt grå skjermoverflate når det er lyst i rommet. Glassfronten  gir også ganske fremtredende speilbilder, og måten det bryter lyset på, fremkaller synlige striper. Dette er et fenomen som var vanlig å se på budsjettplasmaer tidligere, men som de fleste nå har kvittet seg med.

Med litt dempet belysning i rommet er LG-plasmaen derimot i sitt ess. Da kommer det gode svartnivået og den flotte fargegjengivelsen bedre til sin rett. LG 60PZ750N byr på et stort og imponerende bilde fra Blu-ray og HD-sendinger, og den ekstra størrelsen i forhold til 55-tommerne er klart merkbar, ikke minst på 3D-filmer som Avatar og Tron:Legacy. Dybdeeffekten blir også klart mer imponerende med en stor skjerm som dette.

Baksiden av medaljen er at svartnivået, om enn bra, ikke er helt på høyde med Panasonics plasma eller Samsungs LED. Vi merker i tillegg litt mer tendens til bildestøy, og 60PZ750 mister litt skarphet i bevegelsene sammenlignet med Panasonic. Forskjellen er likevel liten når man samtidig tar i betraktning den økte skjermstørrelsen. Det er også forsvinnende lite crosstalk mellom 3D-bildene – ikke helt på Panasonic-nivå, men like fullt bedre enn det vi har sett fra lukkerbaserte LED-skjermer.

THX-modus
60PZ750 kommer med et vell av innstillingsmuligheter, men den er også meget godt satt opp fra fabrikken. Filmfans og andre som er opptatt av naturlige bilder kan velge mellom THX dag og natt-innstillinger. Den som vil kalibrere med måleutstyr har også full tilgang til fargekalibrering via de avanserte menyene. THX-innstillingen utmerker seg ved å ha svært nøytrale farger, uten overdreven skarphet eller kontrast. 60PZ750 kan også skilte med THX-godkjent 3D-modus, som innebærer at TV-en oppfyller en rekke ekstra kriterier for crosstalk og fargenøyaktighet ved visning av 3D-film.

Konklusjon
LG 60PZ750W er en glimrende skjerm til hjemmekino med sitt store og fargesprakende bilde. Derimot er ikke dette den mest egnede allroundskjermen – til det er lysrefleksene litt for fremtredende, i tillegg til at skjermen blir veldig grå når det er lyst i rommet. Når det er sagt, har LG-skjermen en hederlig ytelse i forhold til prisen og kan anbefales til deg som søker en billig kinoskjerm med 3D-mulighet.

Lyd & Bilde mener

God kontrast og skarphet 3D-bilde med lite crosstalk Mye lysinnslipp gir grå skjerm

Også i denne testen:

fem 3D TV'er

LG 47LW650

3D til hele familien

Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde
Litt redusert bildeskarphet i 3D
Les hele testen

Oppsummering

Klart bedre 3D

Den som valgte å sitte på gjerdet i fjor kan glede seg over at årets TV-er har fått bedre og mer sømløse 3D-bilder.

Les hele testen

Panasonic TX-P50GT30

3D-arvtager

Panasonic sto for den soleklart beste 3D-skjermen i fjor. Kan TX-P50GT30 beholde Panasonics posisjon som sjefen innen 3D-underholdning?

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning
Les hele testen

Samsung UE55D8005

Smart designikon

Med årets nye 8-serie befester Samsung nok en gang sin posisjon som ledende innen TV-design. 55D8005 er rett og slett den lekreste TV-en vi har sett.

Banebrytende design Enorm lysstyrke og kontrast Glatt og sylskarpt 3D-bilde
Begrenset svartnivå i noen tilfeller
Les hele testen

Panasonic TX-P55VT30

Plasma evolusjon

Som vanlig er det knyttet stor forventning til Panasonics nye toppmodell, og i år har japanerne tatt et løft som merkes både på bildet og utseendet.

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Noe summing fra plasmapanelet
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Lyd & Bilde
Scroll to Top