TEST: LG 47LW650 – 3D til hele familien
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

LG 47LW650

3D til hele familien

Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

forfatter
Publisert 06.06.11 - 14:34
L&B mener
Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde
Litt redusert bildeskarphet i 3D
Spesifikasjoner
 • 47” 3D LED LCD
 • 1920 x 1080
 • MPEG4/RiksTV
 • 4 HDMI, 2 USB-innganger
 • Netcast nettportal
Veil. pris 16000Pr. 06.06.11 Produktside

3D-skjermen fra LG er den første i sitt slag og går under betegnelsen Cinema 3D som er LGs variant av passiv 3D. 47LW650 bruker polariserende briller, noe som bringer totalprisen ned til et behagelig nivå. Det følger med to briller i esken, eller du kan kjøpe ekstra til 50 kroner stykket. Dermed har det ingen dramatisk innvirkning på prisen om du skal kjøpe briller til hele familien.

Bildekvalitet
Det matte frontpanelet på LG-skjermen har både styrker og svakheter. På den ene siden slipper du speilbilder og refleksjoner, men samtidig har skjermen en tendens til å ta opp mye lys fra omgivelsene. I et opplyst rom blir skjermen litt grå og både kontrasten og svartnivået reduseres. En TV med blankt/mørkt filter hindrer lysinnslipp. Derfor egner LG-skjermen seg best i moderat opplyste omgivelser. Men så lenge du har kontroll på strølyset er svartnivået utmerket.

LW650 føles ganske ordinær som vanlig 2DTV, men på 3D er den virkelig i sitt ess. Med 3D-versjonen av Avatar snurrende i Blu-ray-spilleren byr LG-skjermen på en fenomenal dybdeopplevelse, men den største forskjellen er at 3D-opplevelsen føles mye lettere tilgjengelig. I motsetning til aktive 3D-systemer er det ingen behov for å slukke lyset, og heller ingen flimrende briller å venne seg til. Her er det bare sette på seg brillene og ta del i moroa. Når det gjelder den reduserte oppløsningen, har ikke denne så dramatisk innvirkning som man kanskje skulle tro. LG-skjermen veier nemlig opp for den lavere oppløsningen ved å ha merkbart bedre lysstyrke enn Panasonic ved visning av 3D-bilder. De passive brillene reduserer ikke lysinnslippet i like stor grad som de aktiv brillene, og dermed får man et bilde som er rikt på både lysstyrke og kontrast. Sammenlignet med Panasonics 3D-skjerm har ikke LW650 helt den samme skarpheten i nærbilder, men dybdeeffekten er minst like god.

Konklusjon
LGs nye Cinema 3D-skjerm er et bra kompromiss for deg som vil ha en god 3D-kapabel allround-skjerm. Lysstyrken og kontrasten er faktisk bedre enn Panasonics plasma når man har brillene på, og den reduserte oppløsningen oppleves ikke som noe stort savn når man ser på fordelene. Vi tror dette kan bli en hit hos spillentusiastene!

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Oppsummering

Klart bedre 3D

Den som valgte å sitte på gjerdet i fjor kan glede seg over at årets TV-er har fått bedre og mer sømløse 3D-bilder.

Panasonic TX-P50GT30

3D-arvtager

Panasonic sto for den soleklart beste 3D-skjermen i fjor. Kan TX-P50GT30 beholde Panasonics posisjon som sjefen innen 3D-underholdning?

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning

Samsung UE55D8005

Smart designikon

Med årets nye 8-serie befester Samsung nok en gang sin posisjon som ledende innen TV-design. 55D8005 er rett og slett den lekreste TV-en vi har sett.

Banebrytende design Enorm lysstyrke og kontrast Glatt og sylskarpt 3D-bilde
Begrenset svartnivå i noen tilfeller

LG 60PZ750

Bamsestor budsjettplasma

LG fortsetter å presse prisene på store plasmaskjermer, og 60PZ750 gir et flott og kjempestort bilde til en svært hyggelig pris.

God kontrast og skarphet 3D-bilde med lite crosstalk
Mye lysinnslipp gir grå skjerm

Panasonic TX-P55VT30

Plasma evolusjon

Som vanlig er det knyttet stor forventning til Panasonics nye toppmodell, og i år har japanerne tatt et løft som merkes både på bildet og utseendet.

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Noe summing fra plasmapanelet
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend