TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Marantz PM 6003

Høyt detaljnivå

PM 6003 har arvet Marantz’ nye design, med kurvet front og høyt kvalitetsinntrykk. Den låter fint, og er kraftigere enn forventet.

forfatter
Publisert 14.02.10 - 23:00
L&B menerskew
pluss Veloppløst lyd Stort lydbilde God tonestruktur i bassen
minus Ingen utpreget kraftkar
Veil. pris 3995 Produktside
Spesifikasjoner
  • 2 x 45 W (8 ohm)
  • 5 linjeinnganger, 2 tape out
  • Platespillerinngang MM
  • Hodetelefonutgang

Forsterkeren fra Marantz er en svært lekker sak. Marantz har nemlig gitt alle sine rimeligste komponenter nytt utseende, så de passer designen til M1-serien. Produsenten hevder dessuten at PM 6003 er forbedret fra forgjengeren, blant annet med ny transformator som er tilpasset de nye kondensatorene, som igjen er matchet mot en ny type strømforsyning som takler mer strøm og har bedre kontroll på høyttaleren. Alle kontaktflater på baksiden er forgylt, for best mulig overføring.

Lydkvalitet
I kjent Marantz-stil låter PM 6003 veloppløst og detaljert, og lydbildet er stort. De svevende cymbalene skinner i et stort synthlandskap, og det er godt fokus på vokalene. Både kvinnelige og mannlige sangere gjengis tydelig, og klaveret får en kjapp og konsis snert. Musikken gjengis gjennomsiktig og åpen, i et bredt lydbilde.

Forsterkeren har dessuten mer kraft og en raskere bassgjengivelse enn vi hadde forventet. Marantz-forsterkeren er omtrent like kraftig som Denon sin, det betyr at skal du ha en surroundreceiver fra Marantz med like mye kraft i stereo, kan den fort koste deg 9000 kroner (SR 6004).

Bassen er fyldig og tilstedeværende, med meget god tonestruktur. Forsterkeren holder på den dynamiske kontrasten, og gir inntrykk av overskudd helt til det blir for høyt. Forsterkeren gir ved normalt lydnivå inntrykk av å være kraftigere enn den er, for når lydnivået blir sterkt, avtar kontrollen. Det er likevel ved normalt lyttenivå det er viktigst at det er liv i musikken, og her skuffer Marantz-forsterkeren aldri.

Disse egenskapene gjør Marantz PM 6003 til en meget god forsterker til akustisk musikk, og mer krevende orkestermusikk fungerer også, ettersom forsterkeren har god nok kontroll når kontrabassene og paukene setter inn. Hardere rock drar også glede av det store lydbildet, selv om metalfansen nok kunne ønske seg enda mer muskler.

Denne forsterkeren er et virkelig friskt pust i sin klasse, og har du lagt taket på 4000 kroner, er dette et spennende valg. Passer best med stativhøyttalere eller små gulvhøyttalere.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Yamaha A-S700

Kraft og finesse

Denne forsterkeren fra Yamaha er stor og tung og utstråler autoritet. Slik låter den også. Yamaha presenterer musikken meget forførerisk, og mange vil nok foretrekke denne måten å presentere musikken på. Har du litt tungdrevne høyttalere med lav følsomhet, er det dessuten ingen tvil om at denne vil gjøre en utmerket jobb.

Kraft Luftige overtoner Heftig bassrespons
Stor og bøs

Onkyo A-5VL

Digital superlyd

Onkyo A-5VL gjengir hardtsparkende musikk på en ryddig og oppløst måte, slik at vi får lyst til å dra på litt skikkelig. Det må man imidlertid være forsiktig med, for plutselig overstyrer forsterkeren, og denne går ikke i en myk kompresjon som de andre, men vrenger meget stygt når den først setter i gang. Så pass på under festen!

Dynamikk Nøytral lyd Digitale innganger
Overstyrer stygt

Rotel RA-05SE

Med sans for balanse

Den nye utgaven av forsterkeren Rotel RA-05 har fått tilnavnet Special Edition, med oppgraderte og nye komponenter.

Stort lydbilde Balansert klang Dynamikk
Litt lite kraft?

Pioneer A-A6MK2

Studiolyd i stua

Pioneers nye A6-forsterker er nøytral og ”korrekt”, men den kunne godt vært enda mer oppløst oppover. Den låter litt slankt, og har for lite kraft til å bli virkelig gøy.

Låter fint Lekker å se på
Mangler litt sprut og spenst

Cambridge Audio 650A

Realt kvalitetsinntrykk

Forsterkeren fra Cambridge Audio oser av seriøs byggekvalitet, og lydmessig er den godt på vei til å nå ambisjonene. Det blir fort tydelig, spesielt med kvinnevokaler, akustiske gitarer, strykere og cymbaler, at Cambridge-forsterkeren har en god oppløsning. Stereoperspektivet er bredt og ryddig. Er du derimot mer interessert i rytmisk og hardtslående musikk, kan det være at bassresponsen hos Cambridge føles litt vel slank.

Flott byggekvalitet Låter klart og åpent
Lite til prisen

Denon PMA-710AE

God lyd på billigsalg

Denon PMA-710AE er testens rimeligste forsterker. Den er likevel godt utstyrt, og lyden er dessuten tilpasset europeiske preferanser. Dette er en fin forsterker til prisen, men det er mye å hente på å gå opp noen kroner.

Behagelig, fyldig klang Kraftig til prisen
Litt lavt detaljnivå

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Følg Lyd & Bilde