Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Nanoleaf Lines

Diskré lysskulpturer

Nanoleaf er ikke skapt til å lyse opp hele huset, men deres Lines-moduler kan skape lysende dekorasjoner som går i ett med veggen.

Skrevet av / 16.06.22 - 21:40
Nanoleaf Lines
John Hvidlykke

Nanoleaf skiller seg fra andre produsenter ved utelukkende å lage dekorasjonslys, men ingen vanlige el-pærer. Vi har tidligere testet deres Aurora-trekantpaneler, som fikk toppkarakter. Og deres trelignende, sekskantede Elements, som fikk en noe mer blandet mottakelse.

Nanoleaf Lines er det mest diskré vi har sett fra selskapet. Som navnet antyder, er vi denne gangen i det todimensjonale spekteret av geometrien – linjen. Nanoleaf Lines Starter Kit inneholder ni slanke hvite plaststaver, her 26 cm lange. Stavene er omtrent halvparten så brede og tykke som LIFX Beam. Men de er noenlunde like diskré når de sitter på en hvit vegg og er slått av.

Lyskildene sitter på baksiden av stavene og lyser inn mot bakveggen, noe som også gir Lines et noe mer diskré uttrykk enn de andre Nanoleaf-produktene.

Nanoleaf Lines monteres på veggen med sekskantede samleledd, hvor opptil seks Lines-staver kan møtes i innbyrdes vinkler på 60 grader. Samleleddene er selvklebende. Et av leddene inneholder et styrepanel, hvor man kan slå på og av lysskulpturen, skifte farge, velge animasjon og starte musikkstyring ved hjelp av den innebygde mikrofonen.

Selvorganiserende moduler

Som andre Nanoleaf-produkter er Lines selvorganiserende. Det vil si at systemet selv finner ut av i hvilket mønster modulene er satt sammen. Det betyr at animasjonene beveger seg gjennom hele den samlede lysfiguren, og ikke bare hver enkelt modul.

Og dette er før man tar appen i bruk. Nanoleaf kan naturligvis styres fra mobilen på samme måte som de øvrige produktene. Når man har opprettet en brukerkonto hos Nanoleaf, skal enhetene bli tilgjengelige på nettet. Her kan man velge mellom tre forskjellige metoder: QR-kode, NFC og manuelt søk på 2,4 GHz WiFi.

Det er godt med valgmuligheter – men dårlig at ingen av dem fungerer spesielt stabilt. Etter omkring 10 forsøk, hvor det var umulig å finne Lines-settet, dukket det plutselig opp i appen. Uten antydning av hvorfor det lyktes. Eller hvorfor det ikke lyktes tidligere.

Lines LivingRoom
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Appen gir mulighet for å velge mer avanserte lysanimasjoner til Lines, og man kan sette sammen playlister, hvor flere avvikles etter hverandre. Appen krever litt tilvenning, da den ikke er spesielt logisk oppbygd. Når man lærer å kjenne dens særheter, blant annet å skille mellom når et trykk på en knapp slår på og av panelet eller åpner innstillingsmenyen. Samme knapp, samme trykk – bare en anelse lengre.

Ingen døgnrytme

Lines-elementene gir ikke mulighet for å la lyset skifte med døgnets rytme (såkalt ”circadian lighting”), men man kan i stedet opprette tidsplaner som skifter mellom forskjellige animasjoner.

Det gikk problemfritt å integrere Nanoleaf Lines i husets Google Home-system, men som med andre smart-lys må man være oppmerksom på at bare basale funksjoner kan styres direkte fra Google Home. Man kan derfor bare velge lys direkte i en farge av gangen. Ikke lysanimasjoner. Det finnes imidlertid en vei utenom, da man kan velge mellom scener (animasjoner) ved hjelp av Google Assistent-kommandoer i tale eller tekst.

Lines 9x Bedroom
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Konklusjon

Nanoleaf Lines er det mest diskré produktet vi har sett fra Nanoleaf til dags dato. Noe som gjør det mulig å bruke andre steder enn i gamerhulen. Lines-modulen er ganske dekorativ og kan fint brukes til stemningslys. Det kan man også med de fleste LED-strips som til og med er billigere. Men Lines-modulene er et strå mer diskré, da belysningen er indirekte.

Hvis du leter etter et samlet system til lys i hele huset, er ikke Nanoleaf det rette, men de er artige og effektfulle til de formålene de er beregnet til.

Lines 18x Neutral Design Entryway
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Karakter
Nanoleaf Lines
Premium

Home mener

Selvkonfigurerende: Modulene vet hvordan de er plassert innbyrdes. Man kan skape egne animasjoner. Utvalget av produkter er begrenset.

Også i denne testen:

Smart-lys

Philips Hue

Lys til alle dine behov

Det finnes knapt et bruksområde som Philips Hue ikke har utviklet en lyskilde til. Produktene er litt dyrere, men de vinner på kvaliteten.

Gigantisk utvalg. Oppsettet er enkelt og fjellstøtt takket være Hue Bridge. Omfattende og allsidige funksjoner i en logisk oppbygget app.
Dyrere. Du er nødt til å ha en Hue Bridge. Antallet muligheter i appen kan virke uoversiktlig.
Les hele testen

Hombli

Stemningslys til kosekroken

Hombli har de mest overbevisende smarte filamentpærene, som riktig nok ikke gir mye lys fra seg.

Billige. Dekorasjonspærene er de mest dekorative vi har sett.
Ikke billigere enn de billigste konkurrentene, som er bedre på både lyskvalitet og features.
Les hele testen

WiZ

Hues billige fetter

Den største konkurrenten til Philips Hue er overraskende nok søsterselskapet WiZ.

Oppsettet er virkelig enkelt og stabilt.
Ikke så stort utvalg som hos søsterselskapet Philips Hue. Og de to kan på tross av slektskapet ikke styres sammen.
Les hele testen

Ledvance

Oppfinnsom teknologi

Filamentpærer i farger og naturtro sollys til skrivebordet gjør at Ledvance skiller seg ut.

De eneste smarte filamentpærene i farger. God lyskvalitet og pris.
Færre muligheter for lysscener i appen. Ingen animasjoner.
Les hele testen

LIFX

Bakteriedrepende pærer

LIFX har originale ideer. For eksempel en pære som dreper bakterier – på et par timer.

Oppfinnsomme lamper med originale funksjoner. Kraftig lysstyrke.
Den bakteriedrepende pæren er mer smart enn praktisk. Appen er rotete. Så lenge selskapets fremtid er uviss, risikerer man å stå med pærer som ikke virker hvis serveren lukkes.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lag mat som på restaurant

Rengjøring med rene hender

Lyd & Bilde
Scroll to Top