TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Nanoleaf Lines

Diskré lysskulpturer

Nanoleaf er ikke skapt til å lyse opp hele huset, men deres Lines-moduler kan skape lysende dekorasjoner som går i ett med veggen.

forfatter
Publisert 16.06.22 - 21:40
Karakter
Nanoleaf Lines
L&B mener
Selvkonfigurerende: Modulene vet hvordan de er plassert innbyrdes. Man kan skape egne animasjoner.
Utvalget av produkter er begrenset.
Spesifikasjoner
 • Farger: RGB, hvit varm/kald (2700K-6500K)
 • CRI: 80
 • Trådløst: WiFi
 • App-styring: Nanoleaf
 • Stemmestyring: Google Assistent, Alexa
 • Web: nanoleaf.me
Veil. pris 2000Pr. 16.06.22 Produktside

Nanoleaf skiller seg fra andre produsenter ved utelukkende å lage dekorasjonslys, men ingen vanlige el-pærer. Vi har tidligere testet deres Aurora-trekantpaneler, som fikk toppkarakter. Og deres trelignende, sekskantede Elements, som fikk en noe mer blandet mottakelse.

Nanoleaf Lines er det mest diskré vi har sett fra selskapet. Som navnet antyder, er vi denne gangen i det todimensjonale spekteret av geometrien – linjen. Nanoleaf Lines Starter Kit inneholder ni slanke hvite plaststaver, her 26 cm lange. Stavene er omtrent halvparten så brede og tykke som LIFX Beam. Men de er noenlunde like diskré når de sitter på en hvit vegg og er slått av.

Lyskildene sitter på baksiden av stavene og lyser inn mot bakveggen, noe som også gir Lines et noe mer diskré uttrykk enn de andre Nanoleaf-produktene.

Nanoleaf Lines monteres på veggen med sekskantede samleledd, hvor opptil seks Lines-staver kan møtes i innbyrdes vinkler på 60 grader. Samleleddene er selvklebende. Et av leddene inneholder et styrepanel, hvor man kan slå på og av lysskulpturen, skifte farge, velge animasjon og starte musikkstyring ved hjelp av den innebygde mikrofonen.

Selvorganiserende moduler

Som andre Nanoleaf-produkter er Lines selvorganiserende. Det vil si at systemet selv finner ut av i hvilket mønster modulene er satt sammen. Det betyr at animasjonene beveger seg gjennom hele den samlede lysfiguren, og ikke bare hver enkelt modul.

Og dette er før man tar appen i bruk. Nanoleaf kan naturligvis styres fra mobilen på samme måte som de øvrige produktene. Når man har opprettet en brukerkonto hos Nanoleaf, skal enhetene bli tilgjengelige på nettet. Her kan man velge mellom tre forskjellige metoder: QR-kode, NFC og manuelt søk på 2,4 GHz WiFi.

Det er godt med valgmuligheter – men dårlig at ingen av dem fungerer spesielt stabilt. Etter omkring 10 forsøk, hvor det var umulig å finne Lines-settet, dukket det plutselig opp i appen. Uten antydning av hvorfor det lyktes. Eller hvorfor det ikke lyktes tidligere.

Lines LivingRoom
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Appen gir mulighet for å velge mer avanserte lysanimasjoner til Lines, og man kan sette sammen playlister, hvor flere avvikles etter hverandre. Appen krever litt tilvenning, da den ikke er spesielt logisk oppbygd. Når man lærer å kjenne dens særheter, blant annet å skille mellom når et trykk på en knapp slår på og av panelet eller åpner innstillingsmenyen. Samme knapp, samme trykk – bare en anelse lengre.

Ingen døgnrytme

Lines-elementene gir ikke mulighet for å la lyset skifte med døgnets rytme (såkalt ”circadian lighting”), men man kan i stedet opprette tidsplaner som skifter mellom forskjellige animasjoner.

Det gikk problemfritt å integrere Nanoleaf Lines i husets Google Home-system, men som med andre smart-lys må man være oppmerksom på at bare basale funksjoner kan styres direkte fra Google Home. Man kan derfor bare velge lys direkte i en farge av gangen. Ikke lysanimasjoner. Det finnes imidlertid en vei utenom, da man kan velge mellom scener (animasjoner) ved hjelp av Google Assistent-kommandoer i tale eller tekst.

Lines 9x Bedroom
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Konklusjon

Nanoleaf Lines er det mest diskré produktet vi har sett fra Nanoleaf til dags dato. Noe som gjør det mulig å bruke andre steder enn i gamerhulen. Lines-modulen er ganske dekorativ og kan fint brukes til stemningslys. Det kan man også med de fleste LED-strips som til og med er billigere. Men Lines-modulene er et strå mer diskré, da belysningen er indirekte.

Hvis du leter etter et samlet system til lys i hele huset, er ikke Nanoleaf det rette, men de er artige og effektfulle til de formålene de er beregnet til.

Lines 18x Neutral Design Entryway
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Philips Hue

Lys til alle dine behov

Det finnes knapt et bruksområde som Philips Hue ikke har utviklet en lyskilde til. Produktene er litt dyrere, men de vinner på kvaliteten.

Gigantisk utvalg. Oppsettet er enkelt og fjellstøtt takket være Hue Bridge. Omfattende og allsidige funksjoner i en logisk oppbygget app.
Dyrere. Du er nødt til å ha en Hue Bridge. Antallet muligheter i appen kan virke uoversiktlig.

Hombli

Stemningslys til kosekroken

Hombli har de mest overbevisende smarte filamentpærene, som riktig nok ikke gir mye lys fra seg.

Billige. Dekorasjonspærene er de mest dekorative vi har sett.
Ikke billigere enn de billigste konkurrentene, som er bedre på både lyskvalitet og features.

WiZ

Hues billige fetter

Den største konkurrenten til Philips Hue er overraskende nok søsterselskapet WiZ.

Oppsettet er virkelig enkelt og stabilt.
Ikke så stort utvalg som hos søsterselskapet Philips Hue. Og de to kan på tross av slektskapet ikke styres sammen.

Ledvance

Oppfinnsom teknologi

Filamentpærer i farger og naturtro sollys til skrivebordet gjør at Ledvance skiller seg ut.

De eneste smarte filamentpærene i farger. God lyskvalitet og pris.
Færre muligheter for lysscener i appen. Ingen animasjoner.

LIFX

Bakteriedrepende pærer

LIFX har originale ideer. For eksempel en pære som dreper bakterier – på et par timer.

Oppfinnsomme lamper med originale funksjoner. Kraftig lysstyrke.
Den bakteriedrepende pæren er mer smart enn praktisk. Appen er rotete. Så lenge selskapets fremtid er uviss, risikerer man å stå med pærer som ikke virker hvis serveren lukkes.
Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Følg Lyd & Bilde