TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

TEST Nanoleaf Lines

Diskré lysskulpturer

Nanoleaf er ikke skapt til å lyse opp hele huset, men deres Lines-moduler kan skape lysende dekorasjoner som går i ett med veggen.

forfatter
Publisert 16.06.22 - 21:40
Karakter
Nanoleaf Lines
L&B mener
Selvkonfigurerende: Modulene vet hvordan de er plassert innbyrdes. Man kan skape egne animasjoner.
Utvalget av produkter er begrenset.
Spesifikasjoner
 • Farger: RGB, hvit varm/kald (2700K-6500K)
 • CRI: 80
 • Trådløst: WiFi
 • App-styring: Nanoleaf
 • Stemmestyring: Google Assistent, Alexa
 • Web: nanoleaf.me

Nanoleaf skiller seg fra andre produsenter ved utelukkende å lage dekorasjonslys, men ingen vanlige el-pærer. Vi har tidligere testet deres Aurora-trekantpaneler, som fikk toppkarakter. Og deres trelignende, sekskantede Elements, som fikk en noe mer blandet mottakelse.

Nanoleaf Lines er det mest diskré vi har sett fra selskapet. Som navnet antyder, er vi denne gangen i det todimensjonale spekteret av geometrien – linjen. Nanoleaf Lines Starter Kit inneholder ni slanke hvite plaststaver, her 26 cm lange. Stavene er omtrent halvparten så brede og tykke som LIFX Beam. Men de er noenlunde like diskré når de sitter på en hvit vegg og er slått av.

Lyskildene sitter på baksiden av stavene og lyser inn mot bakveggen, noe som også gir Lines et noe mer diskré uttrykk enn de andre Nanoleaf-produktene.

Nanoleaf Lines monteres på veggen med sekskantede samleledd, hvor opptil seks Lines-staver kan møtes i innbyrdes vinkler på 60 grader. Samleleddene er selvklebende. Et av leddene inneholder et styrepanel, hvor man kan slå på og av lysskulpturen, skifte farge, velge animasjon og starte musikkstyring ved hjelp av den innebygde mikrofonen.

Selvorganiserende moduler

Som andre Nanoleaf-produkter er Lines selvorganiserende. Det vil si at systemet selv finner ut av i hvilket mønster modulene er satt sammen. Det betyr at animasjonene beveger seg gjennom hele den samlede lysfiguren, og ikke bare hver enkelt modul.

Og dette er før man tar appen i bruk. Nanoleaf kan naturligvis styres fra mobilen på samme måte som de øvrige produktene. Når man har opprettet en brukerkonto hos Nanoleaf, skal enhetene bli tilgjengelige på nettet. Her kan man velge mellom tre forskjellige metoder: QR-kode, NFC og manuelt søk på 2,4 GHz WiFi.

Det er godt med valgmuligheter – men dårlig at ingen av dem fungerer spesielt stabilt. Etter omkring 10 forsøk, hvor det var umulig å finne Lines-settet, dukket det plutselig opp i appen. Uten antydning av hvorfor det lyktes. Eller hvorfor det ikke lyktes tidligere.

Lines LivingRoom
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Appen gir mulighet for å velge mer avanserte lysanimasjoner til Lines, og man kan sette sammen playlister, hvor flere avvikles etter hverandre. Appen krever litt tilvenning, da den ikke er spesielt logisk oppbygd. Når man lærer å kjenne dens særheter, blant annet å skille mellom når et trykk på en knapp slår på og av panelet eller åpner innstillingsmenyen. Samme knapp, samme trykk – bare en anelse lengre.

Ingen døgnrytme

Lines-elementene gir ikke mulighet for å la lyset skifte med døgnets rytme (såkalt ”circadian lighting”), men man kan i stedet opprette tidsplaner som skifter mellom forskjellige animasjoner.

Det gikk problemfritt å integrere Nanoleaf Lines i husets Google Home-system, men som med andre smart-lys må man være oppmerksom på at bare basale funksjoner kan styres direkte fra Google Home. Man kan derfor bare velge lys direkte i en farge av gangen. Ikke lysanimasjoner. Det finnes imidlertid en vei utenom, da man kan velge mellom scener (animasjoner) ved hjelp av Google Assistent-kommandoer i tale eller tekst.

Lines 9x Bedroom
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)

Konklusjon

Nanoleaf Lines er det mest diskré produktet vi har sett fra Nanoleaf til dags dato. Noe som gjør det mulig å bruke andre steder enn i gamerhulen. Lines-modulen er ganske dekorativ og kan fint brukes til stemningslys. Det kan man også med de fleste LED-strips som til og med er billigere. Men Lines-modulene er et strå mer diskré, da belysningen er indirekte.

Hvis du leter etter et samlet system til lys i hele huset, er ikke Nanoleaf det rette, men de er artige og effektfulle til de formålene de er beregnet til.

Lines 18x Neutral Design Entryway
Nanoleaf Lines. (Foto: Nanoleaf)
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Philips Hue

Lys til alle dine behov

Det finnes knapt et bruksområde som Philips Hue ikke har utviklet en lyskilde til. Produktene er litt dyrere, men de vinner på kvaliteten.

Gigantisk utvalg. Oppsettet er enkelt og fjellstøtt takket være Hue Bridge. Omfattende og allsidige funksjoner i en logisk oppbygget app.
Dyrere. Du er nødt til å ha en Hue Bridge. Antallet muligheter i appen kan virke uoversiktlig.

Hombli

Stemningslys til kosekroken

Hombli har de mest overbevisende smarte filamentpærene, som riktig nok ikke gir mye lys fra seg.

Billige. Dekorasjonspærene er de mest dekorative vi har sett.
Ikke billigere enn de billigste konkurrentene, som er bedre på både lyskvalitet og features.

WiZ

Hues billige fetter

Den største konkurrenten til Philips Hue er overraskende nok søsterselskapet WiZ.

Oppsettet er virkelig enkelt og stabilt.
Ikke så stort utvalg som hos søsterselskapet Philips Hue. Og de to kan på tross av slektskapet ikke styres sammen.

Ledvance

Oppfinnsom teknologi

Filamentpærer i farger og naturtro sollys til skrivebordet gjør at Ledvance skiller seg ut.

De eneste smarte filamentpærene i farger. God lyskvalitet og pris.
Færre muligheter for lysscener i appen. Ingen animasjoner.

LIFX

Bakteriedrepende pærer

LIFX har originale ideer. For eksempel en pære som dreper bakterier – på et par timer.

Oppfinnsomme lamper med originale funksjoner. Kraftig lysstyrke.
Den bakteriedrepende pæren er mer smart enn praktisk. Appen er rotete. Så lenge selskapets fremtid er uviss, risikerer man å stå med pærer som ikke virker hvis serveren lukkes.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye robotstøvsugere i mellomklassen iRobot utvider sortimentet sitt med to nye robotstøvsugere i mellomklassen
Få soloppgangen inn på soverommet Sommernyhetene fra Philips Hue byr på morgensol på soverommet og lyse netter på terrassen.
Halvdum smart hage gir deg grønne fingre Click & Grow Smart Garden 9 Pro selger seg på å være spekket med smart-teknologi, men egentlig er den nesten like dum som en vanlig altankasse.
Kanskje den beste robotstøvsugeren Den rådyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsugeren hittil.
Gjør rent ved hjelp av laser Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen – det finnes morsommere ting enn å gjøre rent. Men til alt hell finnes det mennesker som faktisk gjør sitt ytterste for å få det hele både enklere og artigere.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend