TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Hombli

Stemningslys til kosekroken

Hombli har de mest overbevisende smarte filamentpærene, som riktig nok ikke gir mye lys fra seg.

forfatter
Publisert 16.06.22 - 21:40
Karakter
Hombli
L&B mener
Billige. Dekorasjonspærene er de mest dekorative vi har sett.
Ikke billigere enn de billigste konkurrentene, som er bedre på både lyskvalitet og features.
Spesifikasjoner
 • Farger: RGB, hvit varm/kald (2500K–6500K)
 • CRI: (ikke opplyst)
 • Trådløst: WiFi
 • App-styring: Hombli
 • Stemmestyring: Google Assistent, Alexa
 • Web: hombli.com
Veil. pris 189Pr. 16.06.22 Produktside

Hombli hører hjemme i Nederland, og er en del av Avanca-konsernet som lager smartprodukter til hjem og sunnhet. Hombli-lyskildene er imidlertid de første produktene som er testet hos Lyd & Bilde.

Finurlig, men smart app

Selv om selskapet ikke er blant de største, er Homblis app til styring av WiFi-pærene ganske elegant og velfungerende. Appen søker etter pærer og trådløse nettverk samtidig, og fant i første forsøk frem til det riktige nettverket – blant omkring 20 trådløse nettverk innenfor rekkevidde. Det er et triks jeg ikke har sett før.

Smart Bulb E27 Filament 13
Homblis app er smartere end de fleste. (Foto: Hombli)

I tillegg til å vise husets lyskilder og deres plassering, kan man i appen se utendørs temperatur, luftfuktighet, lufttrykk og vindretning. Noe som ikke er halvparten så irrelevant som det kunne se ut til. Utover alminnelige innstillinger for tid og døgnrytme kan man opprette scenarier hvor lyset endres ut fra for eksempel været.

At det gir mening å slå på lyset i gråvær, kan jeg forstå. Men hvem vil ønske å slå på eller av lyset hvis luftfuktigheten eller vindhastigheten når en bestemt verdi? Det ligner en funksjon som bare ble med fordi programøren fant på å lage den!

Homblis app får poeng for å ha det smarteste systemet til å justere fargen på lyset. Ved siden av et fargehjul til kuløren og en skyver for lysstyrke har den også en skyver til å justere fargemetning. Det gir langt mer presis kontroll enn bare et fargehjul og en lysstyrkeregulering.

Smart Bulb E27 er Homblis svar på standardpæren til å gjøre dine eksisterende lamper smarte: en hvit pære som ligner en gammeldags glødepære til forveksling. Pæren har en lysstyrke på 800 lumen (tilsvarende en 60 W glødelampe) og dekker et spekter fra 2500K hyggebelysning til 6500K iskaldt, blåhvitt. Med andre ord: fullkommen standard.

Pæren fås også i en utgave med både farget lys og det hvite spekteret, men ellers identisk. Ettersom utsalgsprisen på de to pærene er den samme, er det ingen grunn til å kjøpe den helt hvite utgaven. Hombli opplyser ikke CRI-verdien (lysektheten) på sine pærer, men begge virker litt flate i fargene.

Smart Bulb E27 CCT: 189 kr for 2 stk.

Smart Bulb E27 RGB + CCT: 249 kr for 2 stk.

Smart Bulb E27 Filament 1 1
Smart Bulb E27 Filament. (Foto: Hombli)

Smart Bulb 2700K er en klar filamentpære av standardstørrelse, som bare kan justeres på lysstyrken. Pæren har en lysstyrke på 800 lumen og en fargetemperatur på 2700K, noe som er i det varme området. Om det skyldes appen eller LED-filamentets natur vet jeg ikke, men denne pæren lar seg kun regulere litt i lysstyrke. Selv om det skrus ned til 1 %, virker lyset subjektivt fortsatt til å være på halv styrke.

Smart Bulb 2700 K: 199 kr for 2 stk.

HBEB 0312 Hombli Filament Amber
Hombli Filament Amber. (Foto: Hombli)

Smart Bulb Amber G95 er en globeformet filamentpære til dekorasjon. Og hvis standardpærene virket litt blodfattige, er retroblusset denne gangen skrudd helt opp for. Den ravgylne pæren dekker en fargetemperatur fra ultravarme 1800K(!) til varme 2700K og har en lysstyrke på 300 lumen, tilsvarende en 25 W pære. Det er altså en pære som aldri noensinne vil kunne virke det minste skarp eller blendende. Selv på kaldeste lystemperatur kaster den et mykt, hessianbrunt 70-talls lys over tingene.

Smart Bulb Amber G95: 255 kr

HBEB 0211 Hombli Smart Paere ST64 E27 CCT Filament Smokey 01
Hombli ST64 Smokey. (Foto: Hombli)

Smart Bulb Smokey ST64 er en filamentpære av edisontypen. Også her er vi over i den ekstreme effektavdelingen. Pæren dekker angivelig et spekter fra 1800K–6500K, men da glasset er kraftig røkfarget og pæren kun har en styrke på 180 lumen, kan man stirre direkte på den uten å bli blendet. Som lyskilde er den ikke så mye brukbar, men som stemningslys til steampunk-hulen vil den være perfekt.

Smart Bulb Smokey ST64: 222 kr

Konklusjon

Hombli er en ny aktør på lysmarkedet, og den sikreste måten å vekke interesse på, er prisen. Pærene er litt billigere enn WiZ, men bare litt. Og lyskvaliteten er ikke fullt så høy som hos WiZ. Appen er heller ikke like gjennomarbeidet. Og man må unnvære animasjoner. Dekorasjonspærene fra Hombli er til gjengjeld de flotteste å se på. Noe som alt annet likt må være første prioritet for noe som skal brukes til dekorasjon.

Smart Bulb E27 Filament 8
(Foto: Hombli)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Philips Hue

Lys til alle dine behov

Det finnes knapt et bruksområde som Philips Hue ikke har utviklet en lyskilde til. Produktene er litt dyrere, men de vinner på kvaliteten.

Gigantisk utvalg. Oppsettet er enkelt og fjellstøtt takket være Hue Bridge. Omfattende og allsidige funksjoner i en logisk oppbygget app.
Dyrere. Du er nødt til å ha en Hue Bridge. Antallet muligheter i appen kan virke uoversiktlig.

Nanoleaf Lines

Diskré lysskulpturer

Nanoleaf er ikke skapt til å lyse opp hele huset, men deres Lines-moduler kan skape lysende dekorasjoner som går i ett med veggen.

Selvkonfigurerende: Modulene vet hvordan de er plassert innbyrdes. Man kan skape egne animasjoner.
Utvalget av produkter er begrenset.

WiZ

Hues billige fetter

Den største konkurrenten til Philips Hue er overraskende nok søsterselskapet WiZ.

Oppsettet er virkelig enkelt og stabilt.
Ikke så stort utvalg som hos søsterselskapet Philips Hue. Og de to kan på tross av slektskapet ikke styres sammen.

Ledvance

Oppfinnsom teknologi

Filamentpærer i farger og naturtro sollys til skrivebordet gjør at Ledvance skiller seg ut.

De eneste smarte filamentpærene i farger. God lyskvalitet og pris.
Færre muligheter for lysscener i appen. Ingen animasjoner.

LIFX

Bakteriedrepende pærer

LIFX har originale ideer. For eksempel en pære som dreper bakterier – på et par timer.

Oppfinnsomme lamper med originale funksjoner. Kraftig lysstyrke.
Den bakteriedrepende pæren er mer smart enn praktisk. Appen er rotete. Så lenge selskapets fremtid er uviss, risikerer man å stå med pærer som ikke virker hvis serveren lukkes.
Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det er jul, det er smart Kom i julestemning med Philips Hue. Vi har testet den smarteste juletrelenken til dags dato.
Veldressert Hvordan klarer en robotstøvsuger seg midt blant flytteesker og pakkemateriale? Spiser den opp alt på sin vei, eller klarer den likevel å holde rent?
Ta kontrollen med Energy IQ Selv om termometeret ikke viser fullt så lave tall som det pleier å gjøre i november, er det nok ikke lenge til vinteren er over oss. Og med vinter og kulde følger høye strømkostnader.
Philips Hue på juletreet Signify har nettopp lansert Philips Hue Festavia, som er en smart lyslenke til juletreet.
Smart varmeovn sparer penger Den kalde årstiden betyr høyere strømforbruk, men med appstyring kan du selv ta kontrollen over strømregningen.
Snart vil Philips Hue kunne snakke med alle Smart Home-produkter Matter-standarden, som skal gjøre det enklere for Smart Home-produkter å fungere sammen, har nå blitt offisielt lansert. Og Matter er på vei til nesten alle Philips Hue-produkter, forteller produsenten.
Følg Lyd & Bilde