Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ecoflow Wave 2

Klimaanlegg på farten

Hvis du vil ha kjølig luft i teltet – og er parat til å betale for privilegiet – kan Ecoflow Wave 2 levere trådløs aircondition.

Skrevet av / 24.07.23 - 09:15
Ecoflow Wave 2
John Hvidlykke

Vi har sett mange alternativer til kjøling på farten, også batteridrevne. Det har dreid seg om bærbare ventilatorer og kjølevifter med vannbeholdere. Men ingen som Ecoflow Wave 2, som er ekte bærbar aircondition. Med mulighet for batteridrift.

Kinesiske Ecoflow har spesialisert seg på husholdningsmaskiner som tilbyr samme type bekvemmeligheter som vi er vant til hjemme. Men i bærbare (eller i hvert fall transportable) utgaver. Vi har tidligere testet den håndholdte strømforsyneren Ecoflow River 2 Pro, og de har også et batteridrevet kjøleskap og ismaskin på programmet. Og altså et mobilt airconditionanlegg.

Ligner en støvsuger

Ecoflow Wave 2 er en avlang grå og sølvfarget enhet som mest minner om en industriell støvsuger til ungkarsleiligheten. Tre forskjellige rister brukes til henholdsvis innsuging, avledning av varme og utblåsing av behandlet luft.

Wave 2 kan både brukes som vanlig ventilator, varmepumpe og aircondition. Men skal den fungere som aircondition, er det nødvendig å koble til en slange til varmeutblåsingen. Ellers får man ingen kjøleeffekt, da den varme luften suges inn i maskinen igjen.

Ecoflow Wave 2 er først og fremst beregnet til mobilt bruk. Det vil si i små rom. (Foto: Ecoflow)Heldigvis følger det med to flexslanger og adaptere til alle ristene. Til innendørs bruk kan man lede den varme luften ut gjennom vinduet og eventuelt også hente kjøligere luft utenfra. Skal Ecoflow Wave 2 derimot brukes i et telt (ja, det er mulig!), foreslås det å plassere enheten utenfor teltet og lede den avkjølte luften inn gjennom en slange.

Alt er med i pakken

Oppsettet er problemfritt, og består av å montere flexslangen og å finne Ecoflow Wave 2 i appen. Appen støtter både wi-fi og Bluetooth, noe som er praktisk når den mobile aircondition-en nettopp er skapt til å gi kjøling på steder hvor hjemmenettverket ikke når. Enheten kan dessuten betjenes på toppanelet, hvor man kan stille inn viftehastighet og velge mellom ventilasjon, oppvarming og aircondition. Enheten kan også fungere som avfukter, men da må man koble til en avløpsslange til kondensvannet.

Kjøleevnen på en aircondition uttrykkes i enten watt eller BTU. Wave 2 har en kjøleeffekt på 1500 watt eller 5100 BTU. Til sammenligning har Electrolux Comfort 600 en kjøleeffekt på 4000 watt eller 14 000 BTU.

Appen støtter både wi-fi og Bluetooth. (Foto: Ecoflow)

Bare til små rom

Ecoflow Wave 2 er først og fremst beregnet til mobilt bruk. Det vil si i små rom. I et telt eller et lite rom kjøler den raskt ned luften til en behagelig temperatur. Men den har ikke effekt til å kjøle ned en større stue. Den kan imidlertid fortsatt gjøre nytte på hjemmekontoret hvis den plasseres tett ved sitteplassen.

Ecoflow Wave 2 er relativ støysvak. Lydnivået oppgis til maks 56 dB. Det er på ingen måte lydløst, men likevel hele 8 dB lavere enn Electrolux. Tallene kan imidlertid ikke sammenlignes direkte, da Ecoflows viftestøy ligger på en høyere, og dermed mer sjenerende frekvens.

Generelt sett er Ecoflow Wave 2 et interessant produkt, som løser et problem vi ikke hadde tenkt på eksistensen av. Spesielt utvider batteriet bruksmulighetene. Ifølge Ecoflow rekker batteriet til ”opptil åtte timers drift”. Det er imidlertid ikke ved maksimal kjøling, hvor de 1159 watt-timene tilsvarer cirka to timers drift.

I materialet fra Ecoflow ser vi glade mennesker som nyter avkjølt luft med batteridrift i bilen, på campingplassen og til og med på båtdekket. La oss slå fast at egentlig aircondition bare er mulig i et avlukket rom, hvor man kan skille den avkjølende luftmassen fra de varme omgivelsene.

Uansett hvor fristende bilder folkene i markedsavdelingen kan trylle frem, er Ecoflow Wave 2 mer slepbar enn bærbar. Den er på størrelse med en stor reiseveske og veier 15 kg – uten batteri. Så glem tanken på kjølig luft i teltet på basecamp. I campingvognen eller bobilen er det en helt annen sak.

Ecoflow Wave 2 er stor, så glem tanken om kjølig luft i teltet på basecamp. Men den finner lett plass i et (stort) bagasjerom. (Foto: Ecoflow)

Konklusjon

Tanken på aircondition på campingplassen eller i festivalteltet er bisarr, men fristende. Og et produkt som Ecoflow Wave 2 gjør det faktisk mulig. Den er kompakt nok til å kunne lures ned i bagasjerommet, og muligheten for batteridrift kan gi kjølig luft på helt nye steder. Så lenge du orker å slepe den dit. På minussiden teller kjølekapasitet og spesielt pris. Ecoflow Wave 2 kjøler under halvparten så mye som Electrolux Comfort 600. Til gjengjeld koster den det dobbelte – eller hele tre ganger så mye hvis batteriet skal tas med. Så med mindre du har et tvingende behov for å kjøle ned teltet eller campingvognen, finnes det langt billigere alternativer.

Karakter
Ecoflow Wave 2
Premium

Home mener

Ekte bærbar aircondition leverer kald luft hvor som helst. Også der det ikke er tilgang til strøm. Forholdsvis støysvak. Like stor som en reisekoffert. Begrenset kjølekapasitet. Voldsomt dyr!

Også i denne testen:

Electrolux Comfort 600 vs. Ecoflow Wave 2

Electrolux Comfort 600 BTU 14000 (EXP40U339CW)

Klimaanlegg på møbelhjul

Electrolux Comfort 600 har samme effekt og bekvemmelighet som et fastmontert airconditionanlegg. Bare uten bryderiet.

Lett å koble til. Like effektiv som en fastmontert aircondition.
Størrelse og vekt som et kjøleskap. Appen er ikke spesielt god. Støyer temmelig mye.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Scroll to Top