Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Duell mellom video-ringeklokker

Hvem er det?

Ringeklokke med videofunksjon – en smart gadget for deg som vil kjenne deg trygg, eller er for avslappet til å reise deg fra sofaen når det ringer på døren.

Skrevet av / 25.11.21 - 16:00
Duell mellom video-ringeklokker
Åsa Warme Hallén

Produkter i denne test

En egen dørvakt hadde vel vært noe! Problemet er bare at de ikke kan jobbe døgnet rundt; de trenger både søvn og mat, og dessuten vil de ha lønn! Men nå finnes det heldigvis en del smarte ringeklokker med videofunksjon på markedet, som nøyer seg med lite strøm og Wifi for å gjøre jobben. Vi har valgt å se nærmere på Ring Doorbell 4 og Arlo Essential Video Doorbell Wire-Free for å se hva forskjellen kan være – om det i det hele tatt er noen.

Om du ikke tilhører gruppen «oh-en-ny-artig-gadget-jeg-må-ha» som inneholder all ny teknikk før den i det hele tatt havner i butikkhyllene, så kanskje ord som «sikkerhet, trygghet og bekvemmelighet» kan lokke.

Det finnes absolutt en sikkerhetstanke med å installere en dørklokke med videofunksjon. Fremfor alt om du kjenner deg litt utrygg, bor alene eller har barn som vanligvis er hjemme. Da kan du enkelt, via en app på mobilen, se hvem som er utenfor døren før du bestemmer deg for å åpne eller ikke. Har du problemer med å bevege deg, eller bare er generelt avslappet (lat), kan det være fint å både se og kunne snakke med personen som ringer på før du velger å reise deg opp fra sofaen og gå og åpne. Og er du ikke hjemme når du får besøk, går det likevel fint å kommunisere med personen og informere om når du beregner å komme hjem og kan ha kaffen klar. Begge de testede produktene er utstyrt med høyttalere og mikrofon som gjør dette mulig.

Det som kan være en god idé, er å allerede fra starten kjøpe en chime, som er en høyttaler som låter nær «pling plong» når noen ringer på døren. På den måten får du ikke bare en melding på mobilen, men hører også klart og tydelig når noen trykker på ringeklokken. Akkurat som en god gammel dørklokke, ganske enkelt.

Produkter i denne test

Arlo Video Doorbell Wire-Free

Bra, moderne og brukervennlig

Med en videoringeklokke er du alltid hjemme – selv når du er borte.

At appen er på norsk og at den støtter Amazon Alexa, Google Assistant og Samsung Smart Things, gjør den veldig brukervennlig. Tofaktorsautentisering føles trygt av sikkerhetshensyn, og bildet er veldig bra i både lys og mørke.
Volumet på lyden i høyttaleren var ulikt fra gang til gang. Som i de fleste tilfeller trenger man et abonnement for å unytte produktets fulle potensiale.
Les hele testen

Ring Video Doorbell 4

Stabil og gjennomtenkt

Med en videoringeklokke har du din egen personlige portvakt døgnet rundt.

Tofaktorsautentisering er klokt av sikkerhetsperspektiv. Bildene er meget bra i både lys og mørke, og lyden oppleves stabil.
Appen finnes ikke på norsk, noe som er synd. For å få ut det meste av videodørklokken må du kjøpe et abonnement.
Les hele testen

1 hendelser på “Duell mellom video-ringeklokker”

  1. Dag Hovland.

    Denna er noe av det dummeste jeg har kasta bort penger på. Etter innstallasjon fungerer den kun fra noen timer til noen dager før det vises of line på skjermen.No wifi. Reinstall osv. Har også kjøpt egen trådløs ruter til altibox for å sikre att den får signaler.da dette ikke hjalp kjøpte jeg en router til for å gi den eget trådløs wifi men nei samme møkka igjen. Så styr unna dette produktet så langt unna dere kommer.Noe galt m produktet? Sikkert men fikk nytt av elkjøp m samme….. feil da også. Skulle vært forbudt å selge noe sånt…….. møkk. TIL ORIENTERING OM MIN ERFARING M DENNE.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Scroll to Top