Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Duell: Den ultimate ismaskinen

Radikalt forskjellige ismaskiner

Den skandinaviske sommeren er et uforutsigbart bekjentskap, men selv om det ikke akkurat er hetebølge hver dag, har vi testet to topptunede ismaskiner som ikke kunne minne mindre om hverandre.

Skrevet av / 29.06.24 - 11:00
Den ultimate ismaskinen
Lasse Torp Hansen

Produkter i denne test

Hjemmelaget is er overraskende lett, og smaker langt bedre enn den isen man kan kjøpe i butikken. I hvertfall er det enkelt hvis man har en ismaskin – ellers er det en ganske frustrerende prosess.

Ismaskiner kommer typisk i to varianter. Med eller uten kompressor. Men det er en helt ny type revolusjonerende ismaskin på markedet, nemlig Ninja Creami Deluxe, og vi har testet den opp mot en topptunet klassisk ismaskin med kompressor og smarte automatiske egenskaper. Nemlig Sage The Smart Scoop.

Revolusjon eller evolusjon?

Den klassiske måten å lage is på, som også Sage benytter seg av, er å røre ismassen langsomt rundt i en nedkjølt beholder så det ikke danner seg store iskrystaller. Sage The Smart Scoop har en rekke automatiske programmer som lar deg velge den ønskede teksturen, som sorbe, og så ringer den når isen din er klar. Det tar litt tid, men krever nærmest ingen forberedelse. Du heller bare ismassen i og venter 20–60 minutter, avhengig av hvilken type is du lager.

ismaskine test
(Foto: Lasse Torp Hansen)

Den nye teknologien, som Ninja bruker, kommer opprinnelig fra restaurantbransjen, hvor tingene skal gå fort! I stedet for å kjøle ismassen langsomt ned, har Ninja Creami Deluxe en mer brutal tilgang til isproduksjonen. Den blender rett og slett en beholder med fastfrossen hva som helst så fint at det skaper den korrekte is-teksturen. Det er både veldig raskt og fleksibelt. På den måten kan du ha forskjellige beholdere med ismasse i fryseren, og bare blende en porsjon når du har bruk for den.

IsGruppetest1 IsGruppetest2
<
>
Man kan allerede se på designen at de to maskinene virker på vidt forskjellige måter. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Det tar Ninja bare få minutter å lage is, men til gjengjeld kan den ikke selv kjøle noe som helst. Du må lage ismassen dagen før. Maskinen fra Sage bruker derimot 20–60 minutter på å lage isen, men krever ikke noe forarbeid, og maskinen kan selv kjøle ned massen.

Testkriterier

Maskinene er testet med like oppskrifter. Nærmere bestemt en bringebær-rosmarin sorbe og en klassisk vaniljeis. Ninja Creami har en del innstillinger, som slushice og frappe, noe som naturligvis også må testes. Smaken er viktig, men teksturen er viktigst når det gjelder ismaskiner. Oppskrifter er lette å endre på, men det er opp til maskinene å skape en jevn ismasse, og det spiller ingen rolle om oppskriften primært er vann eller fløte. Det tas også høyde for lydnivå, mengden av oppvask og brukervennlighet.

Produkter i denne test

Sage the Smart Scoop

Lydløs dessert

Sage the Smart Scoop er en lydløs kjøkkenhjelp, som gir deg de få automatiske egenskapene du trenger i en lekker ismaskin, og går utenom alle de unødvendige tingene.

Utrolig stille! Pen design. Veldig lett å bruke. Kan holde isen spiseklar i flere timer.
Litt ujevnt hvor frossen ismassen var. Like stor og tung som andre ismaskiner med innebygd kompressor.
Les hele testen

Ninja Creami Deluxe 10-in-1 NC501EU

Som ingen annen ismaskin

Ninja Creami Deluxe utfordrer de etablerte ismaskinene med en teknologi fra restaurantbransjen, som kanskje også vil endre den måten du lager is på fremover.

Mange oppskrifter, utover de vanlige istypene. Lager is utrolig raskt. Imponerende tekstur på både sorbe, slushice og fløteis. Man kan virkelig eksperimentere med oppskriftene sine. Lett og enkel å ta inn og ut av et skap.
Bråker like mye som en stor blender. Isen må som regel ”blendes” et par ganger før teksturen er korrekt. Kan ikke selv kjøle is, men krever en allerede frossen ismasse.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top