Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Sage the Smart Scoop

Lydløs dessert

Sage the Smart Scoop er en lydløs kjøkkenhjelp, som gir deg de få automatiske egenskapene du trenger i en lekker ismaskin, og går utenom alle de unødvendige tingene.

Skrevet av / 29.06.24 - 11:00
Sage the Smart Scoop
Lasse Torp Hansen

Sage har en bestemt tilnærming til produktdesign, og det gjør Sage the Smart Scoop til en kjent opplevelse, hvis man har prøvd andre av deres produkter. Designen er typisk Sage som passer inn i de fleste kjøkkener, og du får naturligvis en kompetent kompressor og en rekke smarte egenskaper med i pakken.

Kort sagt får du alt du kan ønske deg av en premium-ismaskin, men heller ikke mer. Det er ingen unødvendig Wi-Fi-forbindelse eller appkontroll. Du får en skjerm hvor du kan følge med på temperaturen, teksturen, og når den er ferdig. Den stopper automatisk når den vurderer at den korrekte teksturen er oppnådd.

Sage ismaskine anmeldelse
Lokket kan åpnes, noe som gjør det superlett å stjele en skjefull is her og der mens man venter. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Brukergrensesnittet

Med The Smart Scoop får du en kapasitet på 1 liter og en skala på 12 innstillinger fra mindre til mer fasthet. På denne skalaen kan du se kjente oppskrifter som ”sorbet” og ”gelato”. Det er en super guide, spesielt hvis man ikke har en intuitiv forståelse av hvor frossen sorbe egentlig er. Den gjør det også enkelt å justere teksturen. Hvis man gjerne vil ha isen litt fastere, velger man bare en innstilling en grad lengre til høyre.

Maskinen har også en pre-cool funksjon som kjøler ned frysekammeret før du fyller på is. Det sparer deg for litt tid, da det kan gjøres mens du forbereder ismassen. Det er spesielt praktisk hvis du (som meg) ikke alltid har tålmodighet til å la din ofte varme ismasse kjøle helt ned før du fyller den i ismaskinen. Det går dessuten superraskt. På bare få minutter er temperaturen under -20 grader!

Hvis du har laget isen i litt for god tid, kan du bruke den like praktiske ”keep-cool”-funksjonen, som kan holde isen i den perfekte teksturen i opptil tre timer. En riktig bra egenskap hvis man ønsker å imponere noen i middagsselskapet og ikke har uendelig med plass i fryseren.

ismaskine anmeldelse Sage
(Foto: Lasse Torp Hansen)

Is og sorbe

Sage the Smart Scoop er akkurat som Ninja Creami testet med primært en bringebær-rosmarin sorbe og en klassisk fløteis med egg.

Sorbeen (på fasteste sorbe-innstilling) tok i alt 59 minutter. Det låter ikke veldig imponerende, men hvis man regner med at ismassen var brennhet da den kom i maskinen, er det slett ikke så verst. Fløteisen, som også var varm da den kom i maskinen, var til gjengjeld klar etter bare 29 minutter. Begge omgangene med is ble testet med den automatiske funksjonen som selv stopper når den vurderer at teksturen er korrekt. Den oppgaven kan man trygt overlate til Sage, teksturen blir som lovet. Sorbeen var perfekt serveringsklar da maskinen stoppet prosessen. Iskrystallene var små, og det var ikke den uønskede ”knasende” fornemmelsen, men utelukkende en glatt og sammenhengende sorbe. Akkurat som ønsket.

Sage the Smart Scoop har dessuten den kjempebonusen at den nesten ikke bråker. Det er i stor kontrast til alternative ismaskiner som Ninja Creami Deluxe.

Det var imidlertid litt ujevn frosset sorbe oppover sidene på frysekammeret hvor sorbeen ikke helt ble rørt rundt av skraperen, og derfor var litt ekstra frossen. Det er lett å unngå å blande det sammen med resten av sorbeen hvis man virkelig ikke vil ha feil i isen, men noe går naturligvis da lett til spille.

Opplevelsen med fløteis var likeledes, om enn litt raskere. Muligens fordi eggene og fløten i seg selv hjelper til med teksturen. På mange måter en god grunn til å bruke de automatiske programmene i stedet for en timer. Det var igjen noen ujevnheter, som ikke er ideelt, men resten av isen var perfekt kremet og uten noen uønsket krystallisering.

Sage ismaskine test
Man kan akkurat ane kanten av is der den er litt mer frossen enn resten. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Konklusjon

Sage the Smart Scoop er en luksuriøs ismaskin med et automatisk program man kan stole på. Den lydløse motoren gjør den meget behagelig å bruke, og både Pre-Cool og Keep Cool-funksjonene gjør det ekstra fleksibelt å bruke maskinen. Det var litt ujevnheter alt etter hvor frossen ismassen var, og det er naturligvis litt synd. Hvis man leter etter en tradisjonell ismaskin med kompressor, trår man imidlertid ikke feil med Sage. Det er tenkt på brukeropplevelsen, designen og selvfølgelig kvaliteten på isen.

Karakter
Sage the Smart Scoop
High End

Home mener

Utrolig stille! Pen design. Veldig lett å bruke. Kan holde isen spiseklar i flere timer. Litt ujevnt hvor frossen ismassen var. Like stor og tung som andre ismaskiner med innebygd kompressor.

Også i denne testen:

Den ultimate ismaskinen

Ninja Creami Deluxe 10-in-1 NC501EU

Som ingen annen ismaskin

Ninja Creami Deluxe utfordrer de etablerte ismaskinene med en teknologi fra restaurantbransjen, som kanskje også vil endre den måten du lager is på fremover.

Mange oppskrifter, utover de vanlige istypene. Lager is utrolig raskt. Imponerende tekstur på både sorbe, slushice og fløteis. Man kan virkelig eksperimentere med oppskriftene sine. Lett og enkel å ta inn og ut av et skap.
Bråker like mye som en stor blender. Isen må som regel ”blendes” et par ganger før teksturen er korrekt. Kan ikke selv kjøle is, men krever en allerede frossen ismasse.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Scroll to Top