Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

GRUPPETEST: 3 snøfresere

Rydd snøen unna

Et enklere liv med batteridrevet snøfreser: For deg som vil spare ryggen for tunge snøløft. Vi har testet tre til litt ulik bruk. Og ble overrasket.

Skrevet av / 17.02.24 - 09:05
3 snøfresere
Geir Gråbein Nordby

Produkter i denne test

Vinterens hvite teppe kan være vakkert, men snørydding er både tungvint og kjedelig. Tradisjonelle snøskuffer krever mye muskelkraft, og bensindrevne snøfresere er både støyende og forurensende. Heldigvis finnes det et attraktivt alternativ, i batteridrevne snøfresere. Men er de kraftige nok? Vi har testet et knippe med tre ulike batteridrevne snøfresere, fra liten og kompakt til kraftigere modeller med bredere arbeidsbredde.

Når snøstormen treffer

Fordelene med en batteridreven snøfreser er mange. De er lette og enkle å håndtere, og gjør snøryddingen til en mindre slitsom oppgave. De er også betydelig mer stillegående enn bensindrevne modeller, noe som både naboene og dine egne ører vil sette pris på. I tillegg slipper du eksosutslipp, bra for både miljøet og din egen helse. Dessuten starter de opp momentant, uansett vær og temperatur.

Les også Denne hadde nok gjort i seg i hagen nå Robotten Yarbo kan håndtere både gress, løv - og snø.

Små snøskuffer – store fordeler

En liten, batteridreven snøskuffe er et verktøy for deg med en liten gårdsplass, terrasse eller oppkjørsel som trenger snørydding. Den er kompakt og lett å håndtere, og den kan fjerne snø raskt og effektivt. I motsetning til en manuell snøskuffe, slipper du å bøye deg og bruke mye kraft.

Snøfresere sneslynger snowblowers driveway
Batteridrevne snøfresere er perfekt for mellomstore jobber som oppkjørsler og parkeringsplasser. Foto: Geir Gråbein Nordby

Større fresere for større områder

Har du en lengre innkjørsel, et stort fortau eller en gårdsplass å rydde? Da kan en litt større batteridreven snøfreser være tingen. 50 cm bredde eller mer er et godt alternativ. Disse modellene er kraftigere og kan fjerne mer snø på kortere tid. De har også utkaster med justerbar vinkel, hvor de minste snøskuffene slynger snøen rett fremover. Dermed kan du unngå å blåse snø i fjeset på folk og fe i umiddelbar nærhet, og du kan enklere samle snøen i kontrollerte fonner.

Batteridrift – fordeler og ulemper

Batteridrevne snøfresere har mange fordeler, men det er også noen ulemper å være klar over. Batteritiden er den mest åpenbare. Du må lade batteriene regelmessig, noe som kan begrense hvor mye snø du kan rydde i én omgang. I motsetning til bensindrevne snøfresere, har du ikke muligheten til å fylle på drivstoff og fortsette å rydde. Her kan en mulighet være å investere i noen ekstra batterier.

Batteridrevne snøfresere har også ofte en lavere maksimal kapasitet sammenlignet med bensindrevne modeller. De fleste batteridrevne modeller må skyves manuelt, mens mange bensindrevne modeller har selvgående drift.

Hvilken snøfreser passer for deg?

Valg av snøfreser avhenger av dine behov. Tenk på hvor mye snø du vanligvis har å rydde, hvor stort område du har, og hvor viktig batteritid og selvgående drift er for deg.

Produkter i denne test

Ryobi RY18ST25A-0

Til de enkleste jobbene

Den vesle snøskuffen fra Ryobi fungerer fint på et lite område. Men er den så mye mer praktisk enn en manuell skuffe?

Enkel å bruke, helt fin til terrasser og små oppkjørsler. Kaster snøen langt. Tar liten plass. God beskyttelse for batteriet.
Mindre egnet til dyp eller tung snø. Grus kastes langt og med ganske stor spredning. Topptung med største batteri. Pris med batteri og lader blir stiv.
Les hele testen

Stiga ST 700e

Mye for pengene

Skal du ha en god arbeidsbredde på en halv meter, kan ikke en snøfreser bli stort mer kompakt enn Stiga ST 700e. Som stort sett er en fryd å bruke.

Justerbar utkaster, LED-lys til kveldsbruk, enkel å bruke. Nok kraft til de fleste jobber, pløyer snø helt nede langs bakken. Plass til to batterier gir god kapasitet. Rimelig pris.
Ikke egen fremdrift. Litt små hjul gjør at Stiga-en kan være tung å dytte ved hard og isete snø.
Les hele testen

Ryobi RY36STX53A-150

En skikkelig arbeidskar

Størst i denne testen er Ryobi RY36STX53A-150. Med den ekstra størrelsen får du en meget god snøfreser som ruller ekstra lett over gårdsplassen.

Store hjul og god arbeidshøyde gjør at snøfreseren glir ekstra lett over gårdsplassen. Snøen ryddes unna som bare det, og sprøytes langt. Støtte for to store batterier. God kraft, en veldig bra snøfreser!
Ikke egen fremdrift. Går ikke helt ned på bakken, men legger igjen noen millimeter med snø etter seg. Litt begrenset kapasitet med det medfølgende batteriet (5 Ah).
Les hele testen

2 hendelser på “3 snøfresere”

  1. Arne Inngjerdingen.

    Jeg vurderer og kjøpe en snøfreser med bredde på 50 cm ,men må ha fremdrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rommelig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Ding dong! Er det noen hjemme?

Sett fyr på vinterlyset

Pent fra Panasonic

Lag mat som på restaurant

Lyd & Bilde
Scroll to Top