Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips WelcomeEye Link

Basal dørklokke

Philips’ alternativ til en smart dørklokke er ikke så veldig smart.

Skrevet av / 24.05.23 - 11:45
Philips WelcomeEye Link
Pernille Redder

Philips’ dørklokke hører til den typen produkter som minner oss om at utviklingen faktisk går raskt innenfor Smart Home-området. Dørklokken var trolig ganske revolusjonerende da den kom på markedet, men når vi i dag sitter med den tykke papirmanualen og forsøker å få orden på installasjonen, en mengde skruer, og en app som nærmest ikke kan noe, er det som å være på en reise tilbake i tiden. Der må da være en nyere versjon på vei av dette produktet, eller?

Designen er hyperklassisk og minner litt om Apples produkter med de avrundede kantene og den sorte og sølvfargede looken. Men der stopper også likheten, for i motsetning til MacBook-en din, er denne dørklokken støpt i den reneste, sølvfargede plast. Det er pent på avstand og på bilder, men på nært hold virker det billig.

Minus sensor

Dørklokken har ingen automatisk bevegelsessensor som sender en melding hvis noen lusker rundt. Og hvis du vil se hva kameraet har tatt opp, må du ha det innebygde SD-kortet. Og for å få tak i det, må du ha en skrutrekker, da dørklokkens tyverisikring består av en skrue som man må løsne for å ta den ned fra veggen.

Du kan imidlertid til enhver tid ta et bilde i appen, så hvis du vil dokumentere at noen har vært i nærheten av døren, tar du bilde og lagrer det i appens innebygde album.

Vi opplevde ingen utfall i testperioden. Da ringeklokken først hang på veggen, gjorde den det den skulle. Og uten en bevegelsessensor trengte vi jo ikke jobben med å stille den inn.

Dørklokken har også den lille fordelen at den er testens letteste produkt, på tross av at den tar mest plass.

Knotete installasjon

Vi har etter hvert vent oss til at smarte produkter nærmest installerer seg selv. Som regel skanner man en QR-kode, og så går det bare videre. Slik er det ikke med WelcomeEye. Her må man slå opp i papirmanualen og så forsøke å følge tegningene i korrekt rekkefølge.

Det går galt når vi setter det sølvfargede plastcoveret på dørklokken før vi har fått ladet batteriet og hengt dørklokken opp på muren, for det er nærmest umulig å få den av igjen.

Bildekvaliteten er klart dårligere fra denne dørklokken enn fra konkurrentene. Legg merke til hvor mørkt ansiktet er. (Foto: Pernille Redder)

Bildekvaliteten

Da vi sammenligner bilder tatt av denne dørklokken med dem fra de andre dørklokkene, er det en klar forskjell. Selv i dagslys er ansiktene så mørke at det nesten er umulig å skjelne ansiktstrekkene.

Det vil ofte være tak over der ringeklokken henger – det anbefales også for å beskytte dørklokken mot vær og vind – men uten en ekstern lyskilde er bildene virkelig ikke bra.

Nattbildet viser til gjengjeld ansiktstrekk ganske tydelig.

Bildekvaliteten på Philips’ night vision er ganske utmerket. (Foto: Pernille Redder)

Old school app

Så kommer vi til appen, og igjen er det som en tur tilbake til fortiden. Den kan vise et live-signal fra kameraet med eller uten lyd, og så kan du bruke den til å besvare anrop fra gjester ved døren. Det er omtrent det.

Det er imidlertid også mulighet for å koble automatisk åpning av en eventuell port eller garasje på appen, men det har vi ikke.

På et område er WelcomeEye Link imidlertid smart. Du kan nemlig koble den opp på Google Assistant og Alexa. På den måten kan du for eksempel få anropene opp på Google Nest Hub eller Android Smart-TV.

En annen mulighet er å investere i et av de andre produktene fra WelcomeEye-serien, for eksempel en monitor som du kan henge innendørs og bruke til å besvare anrop med når du er hjemme. Det løser problemet med at man bare kan motta anrop hvis man er i nærheten av mobilen.

Konklusjon

En driftssikker dørklokke uten for mye hurlumhei. Du får med de mest basale funksjonene samt muligheten for å koble den opp til Google Assistant. Men de andre dørklokkene kan det samme, og til en lavere pris.

Velg denne ringeklokken hvis du bare ønsker den mest basale funksjonaliteten – eller virkelig elsker designen og synes at den klær inngangsdøren din.

Karakter
Philips WelcomeEye Link
Basic

Home mener

Klassisk design og innebygd SD-kort. Dårlig app og vanskelig å montere.

Også i denne testen:

3 smarte dørklokker

Hombli Smart Doorbell 2

Mye for pengene

Testens billigste dørklokke imponerer

Skarpe bilder og velfungerende app.
Bevegelsessensoren registrerer altfor mye.
Les hele testen

Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igjen

Ringeklokken fra Nest er faktisk morsom å bruke.

Flest funksjoner og fremragende bilde.
Filmer i stående format, som kun er et minus hvis du gjerne vil overvåke et større område. Dessuten er abonnementet på Google Nests sky-løsningen temmelig kostbart.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Scroll to Top