Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Hombli Smart Doorbell 2

Mye for pengene

Testens billigste dørklokke imponerer

Skrevet av / 24.05.23 - 11:45
Hombli Smart Doorbell 2
Pernille Redder

Det er produkter som bare føles så flotte at man har lyst til å ta på dem. Det er ikke umiddelbart noen logisk grunn til at en dørklokke skal ha den kvaliteten, men det har altså Hombli Smart Doorbell 2.

Den er laget av en type sort plast som føles som velur. Mykt og taktilt. Den selges sammen med en ‘klokke’ kalt Chime 2, som har samme estetikk som en rekke av Googles produkter, med myke former og lysegrått stoff. Med den i  stikkontakten kan alle i huset høre når noen ringer på døren, uansett om de er i nærheten av en telefon eller ikke.

Nederlandske Hombli tilbyr et bredt utvalg av smarte produkter til hjemmet, både velkjente produkter som dørklokken og LED-pærer, men også mer uvanlige ting som en smart water controller, som kan sørge for at hagen din blir vannet mens du er på ferie.

En lek å installere

Tilbake til dørklokken. De gode folkene hos Hombli har ikke bare jobbet med designen, men også med funksjonaliteten. (Takk for det). Det tar ganske få øyeblikk å få appen installert og koblet sammen med dørklokken. Også Chime 2 blir koblet til på under et minutt. Dette er den typen produkt som alle kan finne ut av å installere.

Dørklokken fra Hombli er den eneste i testen som både kan kobles sammen med Google Assistant, Alexa og Siri. Vi kobler den med Google, og kan dermed bruke vår Google Nest Hub til å se hvem som ringer på og besvare anrop. Det går til gjengjeld ikke fullt så glatt med stemmestyringen som med Googles egen dørklokke, Nest Doorbell.

Det er mulig å sette opp scenarier i appen. For eksempel at lyset skal slås på når noen ringer på om kvelden, eller at ringeklokken skal oppføre seg forskjellig alt etter om du er hjemme eller ikke. Noen av dem er beta-funksjoner, som betyr at Hombli videreutvikler produktet, selv om det er i handelen.

Denne ringeklokken skyter med hele 160 graders vidvinkel. (Foto: Pernille Redder)

Ekstremt følsom

Hombli Smart Doorbell 2 er utrolig tjenestevillig. Den vil virkelig gjerne gi deg beskjed hver gang den registrerer den minste bevegelse i synsfeltet. Det blir veldig raskt mer enn litt enerverende.

I appen kan den gjøres mer eller mindre følsom, så vi skrur den raskt ned på ‘low’. Men når mandagen kommer, og det er livlig trafikk av skolebarn på fortauet og syklister på sykkelstien, går telefonen nærmest amok med meldinger. Man kan ikke skru følsomheten lengre ned, så for å få ro slår vi den av. Og glemmer selvfølgelig å slå den på igjen før om kvelden.

Det må med andre ord finnes en plassering av ringeklokken hvor den ikke kan se direkte ut på fortauet, for da insisterer den altså på å gi beskjed ved hver minste bevegelsene.

Kameraet skyter i vidvinkel, hele 160 grader, så der er rik mulighet for å utløse sensoren.

Night vision på Hombli Smart Doorbell 2 har god kontrast. (Foto: Pernille Redder)

Tyverisikret

En siste liten detalj som imponerer, er at Hombli har innebygd tyverisikring. Ringeklokken kan forholdsvis lett fjernes fra holderen på muren, men så snart det skjer, begynner den å pipe høylytt og insisterende.

Men ikke nok med det. Den er også låst til den personen som har installert den. Så selv om tyven stikker av med det høylytte pipende monsteret, kan han ikke bruke den til noe hjemme hos seg selv. Genialt.

Konklusjon

Man får virkelig mye for pengene med denne dørklokken. Det er nesten ikke til å tro at den er så mye billigere enn Nest Doorbell. Men den kan ikke vinne testen, da vi ikke fant noen tilfredsstillende løsning på problemene med bevegelsessensoren.

Karakter
Hombli Smart Doorbell 2
Basic

Home mener

Skarpe bilder og velfungerende app. Bevegelsessensoren registrerer altfor mye.

Også i denne testen:

3 smarte dørklokker

Philips WelcomeEye Link

Basal dørklokke

Philips’ alternativ til en smart dørklokke er ikke så veldig smart.

Klassisk design og innebygd SD-kort.
Dårlig app og vanskelig å montere.
Les hele testen

Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igjen

Ringeklokken fra Nest er faktisk morsom å bruke.

Flest funksjoner og fremragende bilde.
Filmer i stående format, som kun er et minus hvis du gjerne vil overvåke et større område. Dessuten er abonnementet på Google Nests sky-løsningen temmelig kostbart.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Søndag formiddag er reddet

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Scroll to Top