Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Nest Doorbell (med batteri)

Google har gjort det igjen

Ringeklokken fra Nest er faktisk morsom å bruke.

Skrevet av / 24.05.23 - 11:45
Google Nest Doorbell (med batteri)
Pernille Redder

Det er grenser for hvor mange forskjellige måter man kan designe en dørklokke på, men det har likevel lyktes Nest å skape en som ikke ligner de andre. Den er minimalistisk, skarp, gedigen, og så er den i tillegg fremstilt av 43 prosent gjenvinnende materialer.

Og selvfølgelig installerer den nærmest seg selv, men hvis du er i tvil om noe, har Google sørget for videoer som viser alle detaljene.

Derfor går det ikke mange minuttene før Nest Doorbell henger på veggen i den angitte høyden og er koblet til nettverket og Google Home.

Nest gir mulighet for å dele bildet inn i soner, så den ikke reagerer på det som ligger utenfor markeringen. (Foto: Pernille Redder)

Smarte soner

I starten registrerer telefonen alle meldinger om bevegelse. Nest Doorbell fanger alt. Man kan stille inn sensoren til ikke å reagere på biler, dyr og forskjellige andre objekter som vi ikke er spesielt bekymret for, så det prøver vi.

Det kommer imidlertid fortsatt en del meldinger, og det er da vi oppdager en ganske unik feature ved dørklokken fra Nest. Man kan dele inn bildet i soner, så den bare reagerer på bevegelse i visse deler av synsfeltet. Med ett får vi fjernet fortauet, og roen senker seg øyeblikkelig. Ikke en eneste melding lenger om hundeluftere, skolebarn eller syklister.

Ifølge Google kan ringeklokken med et abonnement på Nest Aware bli enda mer intelligent og lære seg å gjenkjenne ansikter.

Som den eneste av dørklokkene har Nest snudd bildet på høykant. Det er en fordel hvis du gjerne vil se om det ligger pakker foran døren. (Foto: Pernille Redder)

Kamera på høykant

Nest Doorbell leverer som den eneste et bilde i høyformat, og det gir god mening når det er en dørklokke og ikke et overvåkningskamera vi snakker om. For hvis postmannen ringer på, er denne dørklokken den eneste som kan vise deg pakken etter at budet har lagt den på dørmatten. Det virker jo opplagt.

Produsenten har altså tatt et meget klart valg, hvor de øvrige har valgt en vidvinkel som kan filme det meste av oppkjørselen. Det er smak eller behag, men vi heller mest til den loddrette løsningen.

Google Home

Da dette er et produkt fra Google, kobles ringeklokken naturligvis på Google Home-appen i stedet for å ha sin egen app. Det er smart, for da er det en app mindre å oppdatere og holde styr på.

Med Google Assistant kan du dessuten stemmestyre den. Man kan altså besvare et anrop på ringeklokken uten å ta hendene opp av oppvaskkummen, men hvis man likevel må tørke hendene for å gå ut og åpne døren, er det nok ikke en funksjon som vil bli ofte brukt.

Dyr cloud

Når Google har koblet alle sine produkter sammen i Google Home og Google Assistant, er det en ting som undrer: Hvis man allerede betaler et skygebyr til Google hver måned for Google Drev, hvorfor må man da betale 600 kroner ekstra for skyløsningen på dørklokken?

Det følger tre timers innebygd minne med dørklokken, men hvis man vil oppgradere til et abonnement som lagrer den hendelsesbaserte historikken i 30 dager, koster det 600 kroner årlig. (Eller 50 kroner i måneden). Det er altså temmelig dyrt, og det er den type små abonnementer man må holde godt øye med hvis man har mange smarte produkter i hjemmet.

Så anbefalingen vil være at man i første omgang nøyer seg med de tre timene som er inkludert, og så venter med oppgraderingen til behovet faktisk oppstår.

Konklusjon

Det er vanskelig å finne noe negativt å si om ringeklokken fra Nest. Den fungerer upåklagelig, og det er virkelig artig å leke med de mange funksjonene i appen. Spesielt muligheten for å dele bildet inn i soner, hvor kameraet får vite at det skal ignorere visse deler av bildet, er intet mindre enn genialt. Og så trekker bildet på høykant opp, fordi vi prioriterer muligheten for å se eventuelle pakker mer enn at et stort område foran huset er overvåket.

Karakter
Google Nest Doorbell (med batteri)
Basic

Home mener

Flest funksjoner og fremragende bilde. Filmer i stående format, som kun er et minus hvis du gjerne vil overvåke et større område. Dessuten er abonnementet på Google Nests sky-løsningen temmelig kostbart.

Også i denne testen:

3 smarte dørklokker

Hombli Smart Doorbell 2

Mye for pengene

Testens billigste dørklokke imponerer

Skarpe bilder og velfungerende app.
Bevegelsessensoren registrerer altfor mye.
Les hele testen

Philips WelcomeEye Link

Basal dørklokke

Philips’ alternativ til en smart dørklokke er ikke så veldig smart.

Klassisk design og innebygd SD-kort.
Dårlig app og vanskelig å montere.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Scroll to Top