Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Samsung Bespoke Jet Plus Complete VS20B95843W

Støvallergikerens beste venn

Endelig en skaftstøvsuger der man får en dekorativ pose med støv å kaste.

Skrevet av / 05.06.24 - 12:20
Samsung Bespoke Jet Plus Complete VS20B95843W
Jonas Ekelund

Samsung har et bra rykte når det gjelder støvsugere, og har også et enormt sortiment. Hele 34 varianter, men da er mange den samme modellen, men med ulike tilbehørspakker. Uansett burde de fleste kunne finne noe med riktige egenskaper og en pris som passer. De aller mest eksklusive i sortimentet er Bespoke Jet, der Jet Plus Complete tilhører de billigere. Vi har tidligere testet toppmodellen Bespoke Jet AI der vi hadde synspunkter på både vekten og hvor mye intelligens det egentlig fantes.

Foto: Samsung

Tilbehør

I den av forklarlige årsaker store kartongen finner vi et vanlig motormunnstykke med LED-lampe og en rull for harde gulv samt et annet motormunnstykke med børster for tepper. Et mindre motormunnstykke er spesielt for dyrehår på stoppede møbler. Vi får også et kombiverktøy for støvsuging med eller uten børste, et langsmalt munnstykke for trange områder samt et fleksibelt ledd for å vinkle verktøyet. Hyggelig nok får man med et stativ hvor man kan feste alle tilbehørene, og til og med lade et ekstra batteri om man har anskaffet et. Det eneste vi egentlig savner, er en mopp, men det finns som tilbehør, Spray Spinning Sweeper, som minner om Electrolux-løsningen, men med innebygd vanntank. Problemet er bare at det koster 1990 kroner ekstra! Til sist er det hovednummeret, den såkalte rengjøringsstasjonen der man oppbevarer og lader støvsugeren samt tømmer støvbeholderen.

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Bruk

På håndtaket sitter en enkel på/av-knapp og pluss/minus-knapper for å regulere sugestyrken i nivåene min, mid, maks eller jet. Noen automodus som føler underlaget finnes ikke, for det var det som ble kalt AI på toppmodellen. På den lille skjermen vises hvilken sugestyrke man har valgt, og den veksler så til gjenstående batteritid. Der vises også feilmeldinger og påminnelser om å rengjøre filter. Det er kanskje synd å si at maskinen er lett, men den er faktisk 600 gram lettere en ai-modellen, så den er ikke like trettende. Samsung oppgir batteritiden til ”opptil en time”, men i Jet-modus målte vi drøyt 10 minutter, noe som er middels bra i testen. Man kan imidlertid, som sagt, ha et ekstra batteri ti lading.

Skaftdammsugare battery time chart skaftdammsugare charging time chart
<
>
Grafikk: Jonas Ekelund, L&B Home

Det meste føles velbygd, og vi liker spesielt at støvsugerrøret er av metall. Selv munnstykkene føles solide, selv om de er av plast, og vi uroer oss ikke for at de skal gå i stykker. De har alle skikkelige knapper for å koble dem løs, og det er ikke noe som er problematisk ved å sette dem sammen igjen. Ingen av motormunnstykkene har noen større problemer med hår som fester seg, og skulle det likevel skje, er det lett å ta av og rengjøre rullene. Møbelmotormunnstykket kan merkelig nok ikke tas fra hverandre, men er konstruert for å være selvrensende, noe som faktisk ser ut til å fungere.

samsung dust container samsung disassembled samsung dust bag
<
>
Motormunnstykkene er lette å ta fra hverandre og rengjøre, og møbelmunnstykket er selvrensende! (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Rengjøringsstasjonen er en fornøyelse å bruke, og er det som gjør Bespoke Jet like støvfri som en vanlig støvsuger med pose. Det er bare å sette støvsugeren i holderen og trykke på en knapp så suges alt smuss ned i en støvsugerpose. Slutt på støv som flyr rundt i luften ved tømming, og å måtte grave ned i smusset når det fester seg. Ulempen er at det er spesielle poser som koster 240 kroner for en 5-pack. Man kommer likevel ikke unna å rengjøre filteret, men det er svært enkelt å ta delene fra hverandre, og alt kan vaskes under springen.

Støvsuging

Å støvsuge harde gulv går som en lek, da den myke rullen gjør at munnstykket glir lett over gulvet, og den gjør virkelig rent. Derimot fungerer den ikke på tepper, da man så tvinges til å bytte til munnstykket med børster. De får bort mesteparten av husdyrenes hår fra teppene, og har ingen større problemer med at noe fester seg. Derimot lurer vi på hvorfor man ikke kunne ha en lampe på det munnstykket også.

samsung rug test samsung dust
<
>
Med rett munnstykke får man bort det meste av dyrehårene fra teppene. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Støvsugermunnstykket fungerer ikke så bra på slette overflater, der klut likevel er best, men utmerket for malerier og gardiner. Mest praktisk er det likevel i kombinasjon med det fleksible leddet, da man kan komme til oppå skap uten å måtte klatre opp på en stol. Pelsdyrsmunnstykket er effektivt til å få bort loet fra sofaen og senger, men er kanskje litt hardhendt for følsomme stoff. Vi liker også at både støvsugerrøret og det smale munnstykket er teleskopiske slik at man kan dra dem ut til passende lengde.

Veldig enkelt å støvsuge selv oppå skap. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Konklusjon

Samsungs smarte rengjøringsstasjon eliminerer skaftstøvsugernes problemer; at det er utrivelig å tømme støvbeholderen. Her tømmes støvsugeren automatisk, og det er bare å kaste en støvsugerpose når den er full. Tilbehøret er smart og fungerer bra, med et praktisk stativ for å oppbevare dem. Dette er sant nok ikke den stilleste støvsugeren vi har testet, men med tanke på alle andre fordelene, kan vi være overbærende med det.

Karakter
Samsung Bespoke Jet Plus Complete
High End

Home mener

Tømmestasjon for støvet. Gjennomtenkte tilbehør med et bra stativ for å oppbevare dem. Utmerket husdyrsmunnstykke for møbler. Smidig og effektiv rengjøring. Høylytt. Ingen lampe på teppemunnstykket. Dyre støvsugerposer. Måtelig batteritid.

Også i denne testen:

5 trådløse skaftstøvsugere

Dyson gen5detect Absolute

Smidig high tech-rengjøring med laser

Dyson fortsetter å imponere med teknikk, men har også sine svakheter.

Bra tilbehør og smidig å bruke. Forholdsvis stille. Filter og munnstykke er vaskbare. Bra leselampe for å se støvet.
Holder knapt 7 minutter i turbomodus. Hår fester seg i standardmunnstykket. Støvtømmingen er ikke optimal. Mangler skikkelig ladestativ. Gyselige farger.
Les hele testen

Philips Aqua Plus XC8057

Full av smarte og fungerende løsninger

For en gangs skyld en brukervennlig våtmoppstøvsuger som fungerer.

Utmerket batteritid. Letteste maskinen. Støvsuger og mopper (riktig bra) samtidig. Belysning i nesten alle munnstykkene! Fornuftige tilbehør som er lette å rengjøre.
Dårlig veggholder for lading. Ingen oppbevaringsløsing for tilbehørene. Støvsuger ikke spesielt godt.
Les hele testen

Miele Triflex HX2 Cat & Dog

Genial konstruksjon, men upraktisk håndtering

På papiret ser alt veldig lovende ut, men i praksis klarer den ikke det som blir lovet.

Kan ha motoren nederst for mer bekvem støvsuging, og kan da stå oppreist uten støtte. Praktisk tilbehørsholder for støvsugerskaftet. Lang batteritid.
Veggholderen føles billig, og det meste er plastaktig. Møbelmunnstykket kan ikke tas fra hverandre for rengjøring. Motormunnstykket kjørte seg fast på et helt vanlig teppe.
Les hele testen

Electrolux Hygienic 800

Snublende nærme en fulltreffer

Kunne blitt beste kjøp om bare de nødvendige tilbehørene var inkludert.

Utmerket ladestasjon med oppbevaring. Lader raskt. Stabil konstruksjon, og tilbehøret er lett å bytte ut.
Liten støvbeholder. Holder bare knapt 7 minutter i turbomodus. Skurebøtten som trengs for å bruke moppen, følger ikke med. Motor-møbelmunnstykke er ekstra tilbehør.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Kaffekverner med ambisjoner

Våtstøvsugeren som (ikke) suger

Scroll to Top