TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi utfordrer Huawei med premiumfunksjoner og Google-apper.

Xiaomis første premiummobil imponerer stort, men kommer folk til å bli sjokkert av prislappen?

forfatter
Publisert 30.04.20 - 07:00
Karakter
Xiaomi Mi 10 Pro
L&B mener
Fantastiske kameraer! Utmerket skjerm. Bra batteritid og superrask lading. Lynrask.
Prisen. Ikke vanntett tross mangelen på luke for minnekort.
 • Operativsystem: Android 10 med MIUI 11
 • Skjerm: 6,7 tommer AMOLED, 2340×1080, 90 Hz
 • Prosessor: 2,84/2,42/1,8 GHz octa Snapdragon 865
 • Minne/lagring: 8 GB / 256 GB
 • Kameraer: 108 Mp F1,7/20 Mp F2.2/12 Mp F2.0/5 Mp F2.0 5X
 • Selfiekamera: 20 Mp F2.0 1080p
 • Trådløst: 5G, Wifi 6 (ax), BT 5.1, NFC
 • Mål/vekt: 163 x 75 x 9 mm / 208 gram
 • Batteri: 4 500 mAh, 50 W lading, 30 W trådløst
 • Web: mi.com

 

 • Geekbench 5: 902/3267
 • PC Mark Work 2.0: 10 872
 • Antutu 8: 593 603
 • AItutu: 456 377
 • 3D Mark Slingshot: 7139
 • PC Mark battery: 13:27 (90 Hz) 14:44 (60 Hz)
Veil. pris 12000Pr. 30.04.20 Produktside

Både Huawei og OnePlus har forlatt budsjettmarkedet og satser på premiumsegmentet. Nå er det Xiaomis tur til å ikke bare konkurrere med prisen, men også med luksusfunksjoner. Den nye Xiaomi Mi 10 Pro kan matche konkurrentenes teknikk og kvalitet på de fleste områdene. Men så koster den også deretter. Men vil konsumentene betale mer for en Xiaomi enn for en OnePlus eller Huawei, og nesten like mye som en Apple iPhone 11 Pro?

Lekre farger, spesielt den perlemorsskimrende hvite. (Foto: Xiaomi)

Utseende og konstruksjon

Det er ingen tvil om at Xiaomi har sett både en og to ganger på konkurrentene. Fjorårets Xiaomi Mi 9 så relativ trist ut, men Mi 10 Pro finnes i flotte farger som virkelig skinner i lyset. Den har også fått en skjerm som går rundt kantene, akkurat som Samsung innførte med sine Edge-modeller. Den har heller ikke noen kameraboble som Galaxy S20 Ultra eller Huawei P40 Pro. Spørsmålet er om ikke Mi 10 Pro er den peneste av årets toppmodeller.

Nå har også Xiaomi blitt med på trenden med buet glass. (Foto: Xiaomi)

Skjerm

Som i tidligere mer påkostede modeller bruker Xiaomi en AMOLED-skjerm. Men til tross for at den har blitt større, holder de fast ved 1080-oppløsing der andre har gått videre til 1200 eller 1440. Det er ikke noe kjempeproblem ved vanlig bruk, men det er merkelig at de har spart inn på akkurat dette. Ellers har skjermen utmerket sortnivå og lysstyrke i klasse med OnePlus 8 Pro og Galaxy S20. Fargegjengivelsen har vi heller ingen kommentarer til. Og som de andre flaggskipene har den også raskere skjermoppdatering, som får skjerminnholdet til å rulle mer flytende og uten hakking.

Portrettkameraet har 2x zoom, og ultrawide-linsen brukes også for makro. (Foto: Xiaomi)

Kamera

Som Xiaomi Note 10 har Mi 10 Pro hele fire kameraer: standardkameraet på 108 (!) megapiksler, en 13 mm ultravidvinkel på 20 Mp, en 12 Mp 50 mm telelinse (2x zoom) som de kaller portrettkamera samt en 5 Mp (oppskaleres til 8 Mp) telelinse med 5x optisk zoom. Den siste kalles i reklamen for «8 Mp 10x hybrid zoom», som ikke føles helt ærlig. Grensesnittet er funksjonelt med de vanligste innstillingene lett tilgjengelige, mens mer eksotiske finesser gjemmes i undermenyer.

Bildekvaliteten i svak belysning har blitt dramatisk bedre. (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Som Note 10 presterer den utmerkede resultater i de aller fleste forhold. Men mer trimmet programvare sammen med bedre bildebehandlingsytelse i Snapdragon 865 gjør at mobilen klemmer ut enda bedre bildekvalitet. Den er faktisk fullt på høyde med Huawei P40 Pro, og man må være virkelig kresen for å finne noen påtakelige forskjeller. Muligens er Huawei noe bedre i dårlige lysforhold, og ultravidvinkelen er heller ikke helt like skarp. I det store og hele er dette helt klart en av årets aller beste kameramobiler.

Med 5x optisk zoom ser alt fint ut. (Foto: Jonas Ekelund L&B)
Men «50x hybrid zoom» er helt ubrukelig. (Foto L&B)

Lyd

For en gangs skyld har noen også gitt lyden litt ekstra. Ikke nok med at det finnes stereohøyttalere, de spiller faktisk rent og uten forvrengning selv på høyt volum. Man kan naturligvis ikke vente seg noen bass, men det er likevel bedre enn de fleste konkurrentene. Enda viktigere er det at mobilen er Hi-Res-sertifisert, og støtter både aptX HD og aptX Adaptive for bedre trådløs lyd. I innstillingene finnes EQ og hodetelefoninnstilling for kompatible modeller.

Bruk

Over Android 10 har Xiaomi lagt sitt eget grensesnitt MIUI 11. Det er litt penere enn tidligere versjoner, men tilfører ikke mange nevneverdige funksjoner. Man kan ikke bruke gester for å navigere i grensesnittet. Xiaomi kunne også lært av andre produsenter når det gjelder unødvendige apper. Nei, vi vil ikke ha meningsløse spill eller flere apper som gjør det samme. Samsung hadde en gang i tiden samme problem, men det er nå frivillig om man vil installere dem. Apropos apper får Xiaomi av en eller annen grunn bruke Googles apper, til forskjell fra Huawei.

Fingeravtrykkleseren under glasset er både rask og eksakt. Ansiktsgjenkjenningen er derimot ganske middelmådig og ikke spesielt sikker.

Ytelse

Det er tøft i toppen, men Xiaomi tar seieren i ytelsesracet. (Foto: L&B)

Med tanke på at Mi 10 Pro bruker samme prosessor som OnePlus 8 Pro, er ytelsesforskjellene minimale.

Den er cirka 10–50 prosent raskere enn Samsung Galaxy S20 Ultra og rundt 25 prosent raskere enn Huawei P40 Pro. Ingen forskjeller som avgjør hvilken man skal kjøpe.

Derimot er Mi 10 Pro hele 350 prosent raskere på AI-funksjoner som bildegjenkjenning, enn Huawei. Og den er faktisk 40 prosent raskere enn alle de andre på VR.

Nesten 15 timer for å tømme batteriet, og bare 45 min. for å lade det igjen! (Foto: L&B)

Batteriet er på 4500 mAh, noe som er i klasse med konkurrentene. Derimot fikk vi flere timer lengre batteritid med rask skjermoppdatering påslått. Den lader også med hele 50 watt (!), som gjør at den lades 100 prosent på 45 minutter.

Konklusjon

Når vi tidligere har testet Xiaomis mobiler, har vi brukt ord som «prisgunstig» da de nesten har vært like bra som toppmodellene, men til en bedre pris. Dette er ikke tilfellet med Xiaomi Mi 10 Pro. Den er akkurat like bra som konkurrentene, og i noen tilfeller bedre. Ingen er raskere, den deler førsteplassen for kamera, skjermen er utmerket, høyttalerne imponerende og batteritiden meget bra. Så hvorfor slår vi ikke til med et «spesielt anbefalt»-ikon? Jo, for selv om man har lyktes med å bygge en «Audi», står det fortsatt «Skoda» på den. Da kan man ikke ta premiumpris for den. Først må man overbevise kundene om at varemerket ikke lenger står for budsjett, og det er Xiaomi langt fra å gjøre foreløpig.

youtu.be/WilhdjYpnlY

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Apple Self Service Repair kommer til Sverige Kunder i Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Spania, Sverige og Storbritannia kan nå kjøpe originale reservedeler og verktøy fra Apple.
En klokke til trening Utrolig robust treningsklokke med en batteritid som slår de fleste. At den dessuten både er klimasmart og pen, gjør heller ikke noe.
Nå blir Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd og gratis VPN.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Følg Lyd & Bilde