: Samsung Galaxy Xcover 3

Robust budsjettmodell til skolesekken

Xcover 3 byr ikke på teknologiske revolusjoner, men til gjengjeld mye vanntett snusfornuft.
Lyd & Bilde mener
Den mest diskré mobilen i testen – og den billigste. Hvis du bare skal ha en budsjettmobil du ikke trenger å passe på, er den perfekt.
Teknologisk sett befinner deg seg ikke akkurat i frontlinjen. Skjermen har den laveste oppløsningen i testen, og lagringskapasiteten er begrenset.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 5.1
  • Prosessor: 1,25 GHz ARM PXA 1908 (quad-core)
  • Minne: 1,5 GB RAM, 8 GB lager, microSD opp til 128 GB
  • Skjerm: 4,5” TFT (800 x 480 piksler)
  • Kamera: 5 Mp (bak), 2 Mp (front)
  • Trådløst: 4G/LTE, Wi-Fi 802.11n, BT 4.0 (A2DP)
  • Batteri: 2.200 mAh
  • Mål: 70,1 x 132,9 x 10,0 mm (BxHxD)
  • Vekt: 154 gram
  • Klassifisering: IP67
Annonse
Annonse
forfatter

1Samsung Galaxy Xcover 3 ligner umiddelbart en normal mellomklassemobil i en litt klosset design, noe den sånn sett også er. Xcover-mobilene er i praksis standardmobiler som er utstyrt med en beskyttende støtfanger hele veien rundt. Bakdekslet av plass er også litt mer robust, men det er ikke noen fiksfakserier i form av gummiforende deksler på hodetelefon- og USB-uttak for å sikre dykkerevnen. Til tross for dette, er Xcover 3 IP67-sertifisert, og kan altså takle en dukkert på opp til en halv time på en meters dybde.

 

På samme måte som LG V10 har Xcover 3 utskiftbart batteri. Plassen til SIM-kort og microSD-kort befinner seg sammen med batteriet bak det avtakbare bakdekslet. Som en smart detalj kan mobilen merke hvis dekslet er løst, og gir beskjed om det.

(Foto: Produsenten)
Samsung Galaxy Xcover 3 ligner en litt klosset mellomklassemobil, noe den sånn sett også er. Men den tåler hårdhendt behandling. Foto: Samsung.

Skjermen er med 4,5” den minste i testen. Oppløsningen på 800 x 600 punkter er ok, men det vil ikke være noen fornøyelse å jobbe med regneark i Google Sheets. Prosessoren er en 1,5 GHz med fire kjerner. Det er 1,5 GB RAM og 8 GB lager. Det dekker de flestes behov, men liker du å installere nye apper daglig, og har mange kjørende i bakgrunnen, blir det raskt for lavt under taket.

 

I den fysiske testen klarte Xcover 3 seg, som de andre, uskadet gjennom strabasene. I ett tilfelle måtte bakplaten imidlertid klikkes på plass, mens både bakside og batteri falt av i et annet forsøk. Vi opplevde det samme under testen av forgjengeren, men etter å bli klikket sammen igjen virket alt normalt.

 

Benchmark

En Geekbench 3-score på 575 i single-core og 1.742 i multi-core plasserer Samsung Xcover 3 i mellomklassen. Browsermark-testen (1.019) viser at man må regne med litt ventetid på de tyngste hjemmesidene.

 

3D-grafikktestene 3DMark og Antutu 6 er ikke Xcover 3s livrett. Mobilen gjennomfører dem, men prøv ikke å kjøre Asphalt 8 på den!

(Foto: Produsenten)
Baksiden er av plast, og er klikket på. Men den holder i praksis tett – selv om den noen ganger må trykkes på plass når mobilen har vært på gulvet. Foto: Samsung.

I batteritesten, som er mye viktigere for toughphones, kjørte Xcover 3 i fem timer og syv minutter før skjermen sluknet. Det er langt bedre enn de fleste normale smartmobiler.

 

Sammenlignet med LG og Runbo virker Samsungen langsom. Men ytelsen er faktisk utmerket – og høyere enn alle i den forrige gruppetesten av toughphones. Til daglige oppgaver som surfing på nettet, facebook, værmelding og reiseplaner vil du ikke møte på problemer.

 

Konklusjon

Samsung Galaxy Xcover 3 er en kompakt og fornuftig smartmobil som holder til mye mer enn normale budsjettmobiler. Den er kraftig nok til å takle normale apper, og selv om den ikke kan konkurrere med de kraftigste i testen, er den faktisk en glimrende mobil til denne prisen. Den kan for eksempel være glimrende til skolesekken og fjellturen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

LG V10

Luksusmodell med skuldre av stål

V10 er en «sivil» mobil som er bygget så solid at den godt kan være lenge opp og leke med de tøffa gutta.

Robust toppmodell fra LG med superskjerm og mye plass og krefter. Dobbelt selfie-kamera og lynraskt nett. Imponerende byggekvalitet.
Den er ikke vanntett. Ytelsen er flott, men ikke helt på nivå med de beste premium-smartmobilene. Også prisen er i toppskiktet. Kort batteritid.

Runbo F1

Til den motebevisste verktøykassen

F1 er Runbos robuste løsning på en elegant phablet. Bak det maskuline ytret skjuler det seg en utmerket smartmobil.

En meget solid bygget phablet med utmerket skjerm og god hastighet, og en batteritid som varer og varer. Plass til to SIM-kort.
En virkelig stor mobil som krever romslige lommer. Designen er alt annet en diskré. Ingen spesielle håndverkerfunksjoner. Større minne ville vært et pluss.

CAT S40

Merkevare uten spesielle fordeler

Du kan få en mobil med samme navn som gravemaskinen og støvlene dine, men du må betale for det.

Tillitvekkende design. Skjermen er klar, og med utmerket oppløsning i forhold til størrelsen. 4G er også på plass.
Testens tregeste mobil. Ytelsen står ikke i stil med prisen, og 1 GB RAM er for lite i en moderne smartmobil.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Det er i hvert fall hva som hevdes om Mad Catz R.A.T. DWS trådløse spillmus.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
AOC og Porsche Design har med PD27 gått sammen om å lage en fet 240 Hz gamingskjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!