TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung Galaxy Xcover 3

Robust budsjettmodell til skolesekken

Xcover 3 byr ikke på teknologiske revolusjoner, men til gjengjeld mye vanntett snusfornuft.

forfatter
Publisert 05.02.16 - 05:30
L&B mener
Den mest diskré mobilen i testen – og den billigste. Hvis du bare skal ha en budsjettmobil du ikke trenger å passe på, er den perfekt.
Teknologisk sett befinner deg seg ikke akkurat i frontlinjen. Skjermen har den laveste oppløsningen i testen, og lagringskapasiteten er begrenset.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 5.1
 • Prosessor: 1,25 GHz ARM PXA 1908 (quad-core)
 • Minne: 1,5 GB RAM, 8 GB lager, microSD opp til 128 GB
 • Skjerm: 4,5” TFT (800 x 480 piksler)
 • Kamera: 5 Mp (bak), 2 Mp (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, Wi-Fi 802.11n, BT 4.0 (A2DP)
 • Batteri: 2.200 mAh
 • Mål: 70,1 x 132,9 x 10,0 mm (BxHxD)
 • Vekt: 154 gram
 • Klassifisering: IP67

1Samsung Galaxy Xcover 3 ligner umiddelbart en normal mellomklassemobil i en litt klosset design, noe den sånn sett også er. Xcover-mobilene er i praksis standardmobiler som er utstyrt med en beskyttende støtfanger hele veien rundt. Bakdekslet av plass er også litt mer robust, men det er ikke noen fiksfakserier i form av gummiforende deksler på hodetelefon- og USB-uttak for å sikre dykkerevnen. Til tross for dette, er Xcover 3 IP67-sertifisert, og kan altså takle en dukkert på opp til en halv time på en meters dybde.

 

På samme måte som LG V10 har Xcover 3 utskiftbart batteri. Plassen til SIM-kort og microSD-kort befinner seg sammen med batteriet bak det avtakbare bakdekslet. Som en smart detalj kan mobilen merke hvis dekslet er løst, og gir beskjed om det.

(Foto: Produsenten)
Samsung Galaxy Xcover 3 ligner en litt klosset mellomklassemobil, noe den sånn sett også er. Men den tåler hårdhendt behandling. Foto: Samsung.

Skjermen er med 4,5” den minste i testen. Oppløsningen på 800 x 600 punkter er ok, men det vil ikke være noen fornøyelse å jobbe med regneark i Google Sheets. Prosessoren er en 1,5 GHz med fire kjerner. Det er 1,5 GB RAM og 8 GB lager. Det dekker de flestes behov, men liker du å installere nye apper daglig, og har mange kjørende i bakgrunnen, blir det raskt for lavt under taket.

 

I den fysiske testen klarte Xcover 3 seg, som de andre, uskadet gjennom strabasene. I ett tilfelle måtte bakplaten imidlertid klikkes på plass, mens både bakside og batteri falt av i et annet forsøk. Vi opplevde det samme under testen av forgjengeren, men etter å bli klikket sammen igjen virket alt normalt.

 

Benchmark

En Geekbench 3-score på 575 i single-core og 1.742 i multi-core plasserer Samsung Xcover 3 i mellomklassen. Browsermark-testen (1.019) viser at man må regne med litt ventetid på de tyngste hjemmesidene.

 

3D-grafikktestene 3DMark og Antutu 6 er ikke Xcover 3s livrett. Mobilen gjennomfører dem, men prøv ikke å kjøre Asphalt 8 på den!

(Foto: Produsenten)
Baksiden er av plast, og er klikket på. Men den holder i praksis tett – selv om den noen ganger må trykkes på plass når mobilen har vært på gulvet. Foto: Samsung.

I batteritesten, som er mye viktigere for toughphones, kjørte Xcover 3 i fem timer og syv minutter før skjermen sluknet. Det er langt bedre enn de fleste normale smartmobiler.

 

Sammenlignet med LG og Runbo virker Samsungen langsom. Men ytelsen er faktisk utmerket – og høyere enn alle i den forrige gruppetesten av toughphones. Til daglige oppgaver som surfing på nettet, facebook, værmelding og reiseplaner vil du ikke møte på problemer.

 

Konklusjon

Samsung Galaxy Xcover 3 er en kompakt og fornuftig smartmobil som holder til mye mer enn normale budsjettmobiler. Den er kraftig nok til å takle normale apper, og selv om den ikke kan konkurrere med de kraftigste i testen, er den faktisk en glimrende mobil til denne prisen. Den kan for eksempel være glimrende til skolesekken og fjellturen.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

LG V10

Luksusmodell med skuldre av stål

V10 er en «sivil» mobil som er bygget så solid at den godt kan være lenge opp og leke med de tøffa gutta.

Robust toppmodell fra LG med superskjerm og mye plass og krefter. Dobbelt selfie-kamera og lynraskt nett. Imponerende byggekvalitet.
Den er ikke vanntett. Ytelsen er flott, men ikke helt på nivå med de beste premium-smartmobilene. Også prisen er i toppskiktet. Kort batteritid.

Runbo F1

Til den motebevisste verktøykassen

F1 er Runbos robuste løsning på en elegant phablet. Bak det maskuline ytret skjuler det seg en utmerket smartmobil.

En meget solid bygget phablet med utmerket skjerm og god hastighet, og en batteritid som varer og varer. Plass til to SIM-kort.
En virkelig stor mobil som krever romslige lommer. Designen er alt annet en diskré. Ingen spesielle håndverkerfunksjoner. Større minne ville vært et pluss.

CAT S40

Merkevare uten spesielle fordeler

Du kan få en mobil med samme navn som gravemaskinen og støvlene dine, men du må betale for det.

Tillitvekkende design. Skjermen er klar, og med utmerket oppløsning i forhold til størrelsen. 4G er også på plass.
Testens tregeste mobil. Ytelsen står ikke i stil med prisen, og 1 GB RAM er for lite i en moderne smartmobil.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend