TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Runbo F1

Til den motebevisste verktøykassen

F1 er Runbos robuste løsning på en elegant phablet. Bak det maskuline ytret skjuler det seg en utmerket smartmobil.

forfatter
Publisert 05.02.16 - 05:35
L&B mener
En meget solid bygget phablet med utmerket skjerm og god hastighet, og en batteritid som varer og varer. Plass til to SIM-kort.
En virkelig stor mobil som krever romslige lommer. Designen er alt annet en diskré. Ingen spesielle håndverkerfunksjoner. Større minne ville vært et pluss.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.4 (5.1 fra januar)
 • Prosessor: 1,5 GHz MTK6752A (octa-core)
 • Minne: 2 GB RAM, 16 GB lager, microSD-kort opp til 64 GB
 • Skjerm: 5,5” (1.920 x 1.080 piksler)
 • Kamera: 13 Mp (bak), 5 Mp (front)
 • Trådløst: G/LTE, Wi-Fi 802.11n, BT 4.0
 • Batteri: 5.000 mAh
 • Mål: 91,0 x 171 x 15,2 mm (BxHxD)
 • Vekt: 313 gram
 • Klassifisering: IP67
 • Benchmark
 • Geekbench 3: 809 (single) / 3.972 (multi)
 • 3DMark: 10.544Antutu 6: 43.064
 • Browsermark: 1.399
 • Geekbench batteritest: 7t. 37 min.
Veil. pris 5995Pr. 05.02.16 Produktside

F1 fra kinesiske Runbo er ikke bare den fysisk største i testen, men også den som tydeligst signaliserer «toughphone». Kabinettet er i sort og gul plast, i samme stil som elektriske håndverktøy. Selv om alt ser barskt og håndverksmessig ut, er navnet F1 faktisk en forkortelse for «Fashion 1», da mobilen er Runbos første «elegante» modell – og bare omtrent halvparten så tykk som Q5, som vi tidligere har testet.

 

Selv om mobilen er på størrelse med en fiskefilet, er 5,5”-skjermen faktisk en anelse mindre enn på LG V10. Oppløsningen er også «bare» Full HD. En gummiforet klaff på baksiden gir adgang til to SIM-kort-porter, og en annen klaff dekker hodetelefontilkoblingen. Micro-USB-porten er til gjengjeld ubeskyttet. Mobilen er IP67 sertifisert, og tåler dessuten å bli brukt ved temperaturer mellom -20 til +60 grader!

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Som den eneste kjører F1 Android 4.4, men Runbo Sverige lover at det kommer en systemoppdatering i begynnelsen av 2016, så mobilen burde ha fått Android 5 når dette leses.

 

Skjermen er verken den beste eller klareste Full HD-skjermen jeg har møtt på en smartmobil. Men sannsynligvis den sterkeste.

 

F1 har 2 GB RAM og 16 GB lagerkapasitet. Det er tilstrekkelig, men ikke helt godt nok i en mobil til denne prisen.

 

Lyden er klar og kraftig, men imidlertid litt boksaktig fra den innebygde høyttaleren. Via hodetelefonutgangen er lyden mer behagelig, selv om det helt klart ikke er mobilens beste side. Den har innebygget FM-radio.

 

Runbo F1 taklet både vann- og dropptesten uten det minste tegn på stress. De kraftige plasthjørnene absorberte slaget hver gang.

(Foto: Runbo
Bak en klaff på baksiden finner man plass til to SIM-kort. Et til arbeid, og et til fritid.

Benchmark

Det er godt med krefter i F1. Geekbench 3 endte på en score på 809 (single) henholdsvis 3.972 (multi). Multi-core resultatet er sammenlignet med markedets beste smartmobiler akkurat nå. I Browsermark-testen oppnås en score på 1.399. Pent uten å være i toppen. I 3D Mark-testen oppnår F1 et resultat på 10.544. Selv om det ikke er i nærheten av monstermobilene, er det nok til at du kan spille 3D-spill mens du ligger i den kalde sølen.

 

Batteriet er på hele 5000 mAh – dobbelt så mye som de fleste normale smartmobiler. Geekbench 3-batteritesten kjørte da også i 7 timer og 37 minutter før mobilen sluknet.

 

Konklusjon

Runbo F1 er dyr, og på ingen måte diskré. Men den er også markedets sterkeste toughphone for øyeblikket. Fysisk vil den kunne tåle det aller meste, så lenge du ikke kjører over den med en bil. Og hastighetsmessig er den nesten på nivå med sivile topp-mobiler. Men bare nesten. Hvis du imidlertid har en jobb eller en interesse som krever at du kan kjøre de tyngste apper i selv de barskeste miljøer, er den til gjengjeld uten konkurranse.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

LG V10

Luksusmodell med skuldre av stål

V10 er en «sivil» mobil som er bygget så solid at den godt kan være lenge opp og leke med de tøffa gutta.

Robust toppmodell fra LG med superskjerm og mye plass og krefter. Dobbelt selfie-kamera og lynraskt nett. Imponerende byggekvalitet.
Den er ikke vanntett. Ytelsen er flott, men ikke helt på nivå med de beste premium-smartmobilene. Også prisen er i toppskiktet. Kort batteritid.

CAT S40

Merkevare uten spesielle fordeler

Du kan få en mobil med samme navn som gravemaskinen og støvlene dine, men du må betale for det.

Tillitvekkende design. Skjermen er klar, og med utmerket oppløsning i forhold til størrelsen. 4G er også på plass.
Testens tregeste mobil. Ytelsen står ikke i stil med prisen, og 1 GB RAM er for lite i en moderne smartmobil.

Samsung Galaxy Xcover 3

Robust budsjettmodell til skolesekken

Xcover 3 byr ikke på teknologiske revolusjoner, men til gjengjeld mye vanntett snusfornuft.

Den mest diskré mobilen i testen – og den billigste. Hvis du bare skal ha en budsjettmobil du ikke trenger å passe på, er den perfekt.
Teknologisk sett befinner deg seg ikke akkurat i frontlinjen. Skjermen har den laveste oppløsningen i testen, og lagringskapasiteten er begrenset.
Annonse
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Følg Lyd & Bilde