TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

iPad

iPad er kongen

Den nye iPad har den beste skjermen vi har sett på noe produkt. Noensinne.

forfatter
Publisert 16.06.12 - 06:02
L&B mener
Skjermen Full HD video opptak Hurtig 3D
Lavere batteritid Blir varm VGA frontkamera
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: iOS 5
 • Skjerm: 9,7” LED bakbelyst med IPS (2048 x 1536)
 • Prosessor: 1 GHZ Apple A5X tokjerne
 • Minne: 16/32/64 GB
 • Kamera: 5 Mp + VGA
 • Video: 1080p HD
 • Tilkobling: 3G/4G, Wi-Fi, akselerometer, gyroskop, lysføler, Bluetooth 4.0
 • Mål: 241 x 9,4 x 186 mm
 • Vekt: 662 gram
 • Pris: fra 3.995 kr uten 3G/4G, fra 4.599 kr med 3G/4G
Veil. pris 2990Pr. 16.06.12 Produktside

Apples iPad leveres med sort eller hvit ramme mens baksiden er støpt av ett stykke aluminium. Den er litt tykkere og tyngre enn forgjengeren, iPad 2, og det skyldes primært et større batteri, som bruker kreftene til å drive den skjermen som er det mest oppsiktsvekkende ved iPad-en. Med en oppløsning på hele 2048 x 1536 p er bildet på den 9,7” store skjermen hele 50% større enn det Full HD bildet man kan se på flatskjermen sin i stua. Den høye oppløsningen gir en pikseltetthet på 264 piksel per tomme. Tekst, grafikk og bilder blir derfor meget skapere, og lesbarheten er overlegen ethvert annet nettbrett på markedet i dag.

Kameraet er ikke så helt dårlig
Mens skjermen nærmest er grunn nok i seg selv til å kjøpe iPad-en, er kameraet ikke lenger en grunn til å la være. Det mangler, artig nok, blits, men har optikk med fem linseelementer og autofokus. Det er plassert foran en 5 Mp bildesensor hentet fra iPhone 4, mens optikken er hentet fra iPhone 4S. Og endelig støtter iPad-en videoopptak i full 1080p HD-kvalitet. Akkurat som et alminnelig HD-videokamera med andre ord.

Nei, ingen 4G
Selv om iPad-en er utstyrt med 4G/LTE fungerer dette i første omgang kun i USA, mens vi i Europa må nøye oss med hurtig 3G via HSPA+ eller DC-HSDPA, teknologier som gir opp til 42 Mbit/s hastighet eller 21,1 Mbit/s på 3G mobilnettet, der det er tilgjengelig. Det betyr at den nye iPad-en likevel kan oppleves som mye hurtigere på nettet enn de fleste andre nettbrettene på markedet.

Skår i gleden
Ingen trær vokser inn i himmelen, og selv om Apple som nevnt har satt et større batteri i iPad-en for å gi strøm til den ekstremt lyssterke skjermen, opplever vi at batterilevetiden er blitt markant kortere enn vi var vant til fra forgjengeren iPad 2. Og så er det slett ikke løgn at den nye iPad-en kan bli nesten brennvarm hvis den blir brukt intenst over lengre tid. Spesielt i nederste venstre hjørne. Og når vi ser på hvilke kameraer andre produsenter i denne testen bruker som frontkamera, er det litt av en gåte hvorfor Apple insisterte på å beholde det ufattelig dårlige VGA-kameraet fra iPad 2. Spesielt når de gjør så mye ut av at man skal bruke sin iPad til videochat via Facetime.

Konklusjon
Apples nyeste iPad byr på et par andre fete funksjoner som diktering, i virkeligheten en nedkokt utgave av Siri, stemmestyringsverktøyet vi kjenner fra iPhone 4S. En annen nyhet er strømming av Full HD video til din TV via AirPlay (sammen med det nye 1080p Apple TV), og så kan du faktisk også bruke iPad-en som spillkonsoll. Spill vises på TV-skjermen (igjen via Apple TV og en ny funksjon Apple kaller AirPlay Mirroring), og iPad-en brukes som controller. Vi har prøvd, og det virker overraskende godt. For å si det kort er iPad stadig en ubestridt konge over nettbrettene. Det skyldes selvfølgelig til dels iOS og Apples eget univers av musikk, film og apper, som vi ikke har kommet inn på i denne testen, men også når vi ser på maskinvare, design og kvalitet er det intet nettbrett på markedet som kommer opp på siden av iPad. Så lenge ingen av konkurrentene kan lage et så helstøpt og fullendt produkt har de ikke en sjanse til å skubbe iPad-en ned av nettbrett-tronen!

Les vår mer grundige test av iPad3 her

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Toshiba AT200 10.1

Så bli da ferdig!

Kritikere hevder at Android-baserte nettbrett ofte er preget av småfeil og virker uferdige. Kanskje fordi de har prøvd Toshiba AT200?

2 Mp frontkamera Meget tynn og lett
Ikke 3G Lyssvak skjerm Langsom nettlester Spiller nesten ingen videoformater

Sony Tablet P

Identitetskrise?

Sony har laget et nettbrett som ikke er som alle andre. Dessverre er idéen nok bedre enn resultatet.

Hurtig Klart skjermbilde
Sort bjelke gjennom skjermbildet Kun 4 GB internminne

Huawei MediaPad

Billig nybegynner

Kinesiske Huawei vil bli tatt på alvor på linje med merker som Samsung og Sony. Med MediaPad gjør de et godt forsøk, men det er for mange skjønnhetsfeil.

Billig 3G microSD
Skjermen Langom Kameraet

Archos 101 G9

Deja-vu

Det absolutt billigste nettbrettet i denne testen er ikke det dårligste. Langt fra. Men pent er det ikke!

Meget billig Android 4 ICS God multimediespiller
Ikke innebygget 3G Kun frontkamera Dårlig konstruksjon Dårlig skjerm

Samsung Galaxy Tab 2 10.1”

Mye for pengene

Vil man virkelig ha noe igjen for pengene er det Samsung Galaxy Tab 2 10.1 som skal ned i innkjøpskurven.

Billig Spiller neste alle format Lynkjapp nettlester
Kamera mangler autofokus Hjemskjermene hakker Ikke HDMI eller mikroUSB
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde