Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung Gear 2

Mer smart, mindre Galaxy

Til tider kan man føle seg som en 80-talls spion med Samsung Gear 2, som kan brukes både som telefon og kamera.
Lyd & Bilde mener
Gear 2 har massevis av funksjoner, som arbeider godt sammen med Samsung-mobilen. Det fungerer bedre til trening enn forgjengeren, og vi er tilfreds med det innebygde kameraet.
To dagers batteritid er ikke imponerende, og vi irriterer oss over en del funksjoner som ikke virker som de skal.
Spesifikasjoner
  • Skjerm: 1,63" 320 x 320 Super AMOLED
  • Minne/lagring: 512 MB ​​/ 4 GB
  • Kamera: 2 MP, 720p
  • Mål: 36,9 x 58,4 x 10 mm
  • Vekt: 68 g

Samsung lanserte sin første smartklokke, Galaxy Gear, høsten 2013 i forbindelse med IFA-messen i Berlin. Da vi få måneder senere fikk et testeksemplar rundt håndleddet ble raskt klart at Samsung hadde vært litt for tidligt ute: Gear var på flere måter et uferdig produkt. Designet var litt for klumpete, men spesielt batterilevetiden  (kun 1 døgn) var et stort problem.

Andre versjon av Gear er nå klar, og mens Galaxy-navnet er tatt vekk (oppfølgeren heter kun Samsung Gear 2), har det også blitt strammet opp her og der, slik at den nye klokken fremstår som et mer ferdig og velfungerende produkt. Kort sagt er Gear 2 den klokken Samsung burde ha lanceret fra starten, og vi er fristet til å si at Samsung burde la de brukerne som investerede over 2.000 kroner i den første utgaven, få lov til å returnere den i bytte mot en Gear 2!

Samsung-Gear-2_bak

Nytt og gammelt
En del av funksjonene er de samme. Gear 2 er fortsatt koblet til smartmobilen, og viser innkommende anrop og meldinger på skjermen. Man kan også selv ringe ut og snakke i ”telefonrøret” direkte inn i Gear 2, selv om du da vil ligne en hemmelig agent.

Musikkavspilling fra telefonen kan også fjernstyres, og i likhet  med forgjengeren har Gear 2 innebygd kamera, som faktisk tar ganske hederlige bilder og små videoklipp. Det er faktisk en av de funksjoner vi setter mest pris på, da man alltid har kameraet for (eller om) hånden.

Annonse

Gear 2 byr også på en rekke fitness-relaterte finesser og kan blant annet telle skritt og holde oversikt med løping, sykling, turgåing eller annen mosjon. Dette kunne man med Galaxy Gear også, men Gear 2 supplerer med innebygd pulsmåler, i tillegg til at det overvåke søvnrytmen din.

Et ekte Samsung-produkt
Akkurat som det er tilfelle med flere av Samsungs produkter, lider Gear 2 av å være forsynt med funksjoner, som virker lovende i teorien, men ikke altid virker i praksis. Et eksempel er den såkaldte vekkebevegelsen, som skal la deg starte skjermen ved å bevege armen og dreie på håndleddet. Problemet er at Gear 2 ikke skiller bevegelsene fra hverandre, og derfor vekker skjermen hver gang man gjør en brå bevegelse.

Annonse

Samsung-Gear-2_gold

Til gjengjeld har Samsung til dels fikset batteritiden, som var forgjengerens største problem. Gear 2 kan holde strøm i et par dager, og det er dobbelt så lenge som forgjengeren.

Konklusjon
Samsung har enda ikke klart å ta pusten fra oss med sine smartklokker, Gear 2 er definitivt et skritt i riktig retning. Den har massevis av funksjoner, som arbeider godt sammen med brukerens smartmobil, og Gear 2 er bedre til trening enn forgjengeren – ikke minst på grunn av den innebygde pulsmåleren. Batterilevetiden på to til tre dager er fortsatt ikke imponerende, men likevel en velkommen forbedring.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.