TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Samsung Gear 2

Mer smart, mindre Galaxy

Til tider kan man føle seg som en 80-talls spion med Samsung Gear 2, som kan brukes både som telefon og kamera.

Lyd & Bilde mener
+Gear 2 har massevis av funksjoner, som arbeider godt sammen med Samsung-mobilen. Det fungerer bedre til trening enn forgjengeren, og vi er tilfreds med det innebygde kameraet.
-To dagers batteritid er ikke imponerende, og vi irriterer oss over en del funksjoner som ikke virker som de skal.
Spesifikasjoner
  • Skjerm: 1,63" 320 x 320 Super AMOLED
  • Minne/lagring: 512 MB ​​/ 4 GB
  • Kamera: 2 MP, 720p
  • Mål: 36,9 x 58,4 x 10 mm
  • Vekt: 68 g
Veil. pris 2500

Samsung lanserte sin første smartklokke, Galaxy Gear, høsten 2013 i forbindelse med IFA-messen i Berlin. Da vi få måneder senere fikk et testeksemplar rundt håndleddet ble raskt klart at Samsung hadde vært litt for tidligt ute: Gear var på flere måter et uferdig produkt. Designet var litt for klumpete, men spesielt batterilevetiden  (kun 1 døgn) var et stort problem.

Andre versjon av Gear er nå klar, og mens Galaxy-navnet er tatt vekk (oppfølgeren heter kun Samsung Gear 2), har det også blitt strammet opp her og der, slik at den nye klokken fremstår som et mer ferdig og velfungerende produkt. Kort sagt er Gear 2 den klokken Samsung burde ha lanceret fra starten, og vi er fristet til å si at Samsung burde la de brukerne som investerede over 2.000 kroner i den første utgaven, få lov til å returnere den i bytte mot en Gear 2!

Samsung-Gear-2_bak

Nytt og gammelt
En del av funksjonene er de samme. Gear 2 er fortsatt koblet til smartmobilen, og viser innkommende anrop og meldinger på skjermen. Man kan også selv ringe ut og snakke i ”telefonrøret” direkte inn i Gear 2, selv om du da vil ligne en hemmelig agent.

Musikkavspilling fra telefonen kan også fjernstyres, og i likhet  med forgjengeren har Gear 2 innebygd kamera, som faktisk tar ganske hederlige bilder og små videoklipp. Det er faktisk en av de funksjoner vi setter mest pris på, da man alltid har kameraet for (eller om) hånden.

Gear 2 byr også på en rekke fitness-relaterte finesser og kan blant annet telle skritt og holde oversikt med løping, sykling, turgåing eller annen mosjon. Dette kunne man med Galaxy Gear også, men Gear 2 supplerer med innebygd pulsmåler, i tillegg til at det overvåke søvnrytmen din.

Et ekte Samsung-produkt
Akkurat som det er tilfelle med flere av Samsungs produkter, lider Gear 2 av å være forsynt med funksjoner, som virker lovende i teorien, men ikke altid virker i praksis. Et eksempel er den såkaldte vekkebevegelsen, som skal la deg starte skjermen ved å bevege armen og dreie på håndleddet. Problemet er at Gear 2 ikke skiller bevegelsene fra hverandre, og derfor vekker skjermen hver gang man gjør en brå bevegelse.

Samsung-Gear-2_gold

Til gjengjeld har Samsung til dels fikset batteritiden, som var forgjengerens største problem. Gear 2 kan holde strøm i et par dager, og det er dobbelt så lenge som forgjengeren.

Konklusjon
Samsung har enda ikke klart å ta pusten fra oss med sine smartklokker, Gear 2 er definitivt et skritt i riktig retning. Den har massevis av funksjoner, som arbeider godt sammen med brukerens smartmobil, og Gear 2 er bedre til trening enn forgjengeren – ikke minst på grunn av den innebygde pulsmåleren. Batterilevetiden på to til tre dager er fortsatt ikke imponerende, men likevel en velkommen forbedring.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.