TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Samsung Gear 2

Mer smart, mindre Galaxy

Til tider kan man føle seg som en 80-talls spion med Samsung Gear 2, som kan brukes både som telefon og kamera.

forfatter
Publisert 11.06.14 - 06:45
L&B mener
Gear 2 har massevis av funksjoner, som arbeider godt sammen med Samsung-mobilen. Det fungerer bedre til trening enn forgjengeren, og vi er tilfreds med det innebygde kameraet.
To dagers batteritid er ikke imponerende, og vi irriterer oss over en del funksjoner som ikke virker som de skal.
Spesifikasjoner
 • Skjerm: 1,63" 320 x 320 Super AMOLED
 • Minne/lagring: 512 MB ​​/ 4 GB
 • Kamera: 2 MP, 720p
 • Mål: 36,9 x 58,4 x 10 mm
 • Vekt: 68 g
Veil. pris 2500Pr. 11.06.14 Produktside

Samsung lanserte sin første smartklokke, Galaxy Gear, høsten 2013 i forbindelse med IFA-messen i Berlin. Da vi få måneder senere fikk et testeksemplar rundt håndleddet ble raskt klart at Samsung hadde vært litt for tidligt ute: Gear var på flere måter et uferdig produkt. Designet var litt for klumpete, men spesielt batterilevetiden  (kun 1 døgn) var et stort problem.

Andre versjon av Gear er nå klar, og mens Galaxy-navnet er tatt vekk (oppfølgeren heter kun Samsung Gear 2), har det også blitt strammet opp her og der, slik at den nye klokken fremstår som et mer ferdig og velfungerende produkt. Kort sagt er Gear 2 den klokken Samsung burde ha lanceret fra starten, og vi er fristet til å si at Samsung burde la de brukerne som investerede over 2.000 kroner i den første utgaven, få lov til å returnere den i bytte mot en Gear 2!

Samsung-Gear-2_bak

Nytt og gammelt
En del av funksjonene er de samme. Gear 2 er fortsatt koblet til smartmobilen, og viser innkommende anrop og meldinger på skjermen. Man kan også selv ringe ut og snakke i ”telefonrøret” direkte inn i Gear 2, selv om du da vil ligne en hemmelig agent.

Musikkavspilling fra telefonen kan også fjernstyres, og i likhet  med forgjengeren har Gear 2 innebygd kamera, som faktisk tar ganske hederlige bilder og små videoklipp. Det er faktisk en av de funksjoner vi setter mest pris på, da man alltid har kameraet for (eller om) hånden.

Gear 2 byr også på en rekke fitness-relaterte finesser og kan blant annet telle skritt og holde oversikt med løping, sykling, turgåing eller annen mosjon. Dette kunne man med Galaxy Gear også, men Gear 2 supplerer med innebygd pulsmåler, i tillegg til at det overvåke søvnrytmen din.

Et ekte Samsung-produkt
Akkurat som det er tilfelle med flere av Samsungs produkter, lider Gear 2 av å være forsynt med funksjoner, som virker lovende i teorien, men ikke altid virker i praksis. Et eksempel er den såkaldte vekkebevegelsen, som skal la deg starte skjermen ved å bevege armen og dreie på håndleddet. Problemet er at Gear 2 ikke skiller bevegelsene fra hverandre, og derfor vekker skjermen hver gang man gjør en brå bevegelse.

Samsung-Gear-2_gold

Til gjengjeld har Samsung til dels fikset batteritiden, som var forgjengerens største problem. Gear 2 kan holde strøm i et par dager, og det er dobbelt så lenge som forgjengeren.

Konklusjon
Samsung har enda ikke klart å ta pusten fra oss med sine smartklokker, Gear 2 er definitivt et skritt i riktig retning. Den har massevis av funksjoner, som arbeider godt sammen med brukerens smartmobil, og Gear 2 er bedre til trening enn forgjengeren – ikke minst på grunn av den innebygde pulsmåleren. Batterilevetiden på to til tre dager er fortsatt ikke imponerende, men likevel en velkommen forbedring.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde