TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Samsung Galaxy TabPro S SM-W700

Kopivare uten kjærlighet

Samsung Galaxy TabPro S er et pliktprodukt.

forfatter
Publisert 09.08.16 - 07:00
L&B mener
S-AMOLED-skjerm pakket inn i et slankt og lett 2-i-1-nettbrett, som er lett å ha med på farten. Byr likevel på full Windows-opplevelse.
Designen er ikke gjennomtenkt, og ytelsen er for lav til denne prisen. Spesielt siden det finnes bedre alternativer som koster det sammen.
Spesifikasjoner

 

Samsung Galaxy TabPro S SM-W700

 • Windows 10 Home
 • 2,2 GHz 6. generasjon Intel Core m3-6Y30 prosessor
 • 4 GB RAM / 128 GB SSD
 • 12" Full HD+, 2160 x 1440, 216 ppi
 • USB-C, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, NFC
 • 290,3 x 198,8 x 6,3 mm (nettbrett)
 • 693 g (nettbrett)
 • 5200 mAh batteri
Veil. pris 11295Pr. 09.08.16 Produktside

Et slikt må vi også ha! Slik må de ha tenkt hos Samsung da de besluttet seg for å lage Galaxy TabPro S. Det koreanske selskapet har nemlig tidligere hatt inntil flere Windows-baserte nettbrett og 2-i-1-maskiner på programmet – deriblant Samsung Ativ Tab med Windows RT og Samsung Ativ Smart P med Windows 8 – og flere større nettbrett med fokus på produksjon – blant annet den Android-baserte Galaxy NotePRO 12.2 – har man også hatt på hyllene. Men de har alle kommet og gått, uten å gjøre et større vesen av seg, og Samsung har heller ikke gjort stort ut av den nye Galaxy TabPro S, som nærmest er blitt smuglet inn på markedet i ly av mørket. Ingen av de førnevnte produktene har vært nevneverdige suksesser for Samsung, men markedet for 2-i-1-datamaskiner oppleves som et av de få områdene i ganske god vekst for øyeblikket. Med produkter på markedet som Microsoft Surface Pro 4 og den nye Dell XPS 12 og Apples iPad Pro, har Samsung utvilsomt bestemt seg for også å kaste sitt lodd på vektskålen. Hvorfor overlate et lukrativt marked til konkurrentene når man selv kan få en bit av kaken, synes å ha vært bakgrunnen.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Samsung Galaxy TabPro S virker nemlig som et produkt som har blitt satt sammen i en fei. Ikke at det er noe spesielt galt med Samsungs nye 2-i-1-nettbrett, men flere detaljer kunne man godt ha tenkt over litt lengre. Bare litt.

 

Navneforvirring

Hvis vi starter med navnet, har hovedregelen hos Samsung i mange år vært at Galaxy var serienavnet for Android-baserte produkter. Derfor heter Samsungs nye smartklokker bare Gear S og Gear S2, og ikke for eksempel Galaxy Gear S2, ettersom de er basert på Tizen og ikke Android. Og derfor heter Samsungs gamle Windows-baserte produkter alle noe med Ativ.

 

Ativ-serien er imidlertid lagt på is for lengst, og da Samsung i øyeblikket slett ikke har andre Windows-baserte smartmobiler, nettbrett eller lignende i porteføljen – og åpenbart heller ikke har noen planer om det – har man tilsynelatende valgt å smugle TabPro S inn i Galaxy-serien, selv om det er snakk om en rendyrket Windows 10- datamaskin. Da skulle den forvirringen være ryddet av veien.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Utseende og konstruksjon

Den største fordelen ved TabPro S er at produktet er slankt og lett, selv om det byr på en full Windows 10-opplevelse. Selv med det medfølgende tastaturcoveret fyller TabPro S ikke mye mer enn et A-4 ark, og med en vekt på under 700 gram og en tykkelse på kun 6,3 mm, er enheten lett å ha med på farten.

 

Men fordelen er samtidig den største ulempen ved TabPro S, for selv om det som tidligere nevnt følger med et gratis cover med innebygget tastatur, er produktet avgjort mer et nettbrett enn en datamaskin.

 

Nettbrettet monteres raskt i coveret i en smal, magnetisk renne, men kan bare stå i to forskjellige vinkler i forhold til tastaturet. Den ene vinkelen er for skarp, så man er nødt til å ha en ganske stor avstand til tastaturet for å kunne se ordentlig på skjermen, og den andre vinkelen er for flat til overhodet å gi noen mening.

 

Selvsagt er konstruksjonen for vaklevoren til å ha i fanget, så det er faktisk bare stående på et stabilt bord at TabPro S i praksis kan brukes med tastaturet. God fornøyelse med å få det til å balansere hvis du sitter i flysetet på økonomiklasse.

 

Vi må imidlertid nevne at hvis man faktisk får plassert seg et sted hvor produktet kan stå sikkert – og man kan få satt seg med såpass stor avstand til tastaturet at man har en god synsvinkel på skjermen – så er brukeropplevelsen glimrende. Selv om tastene sitter tett på hverandre – og for øvrig er firkantede – er de lette å treffe, og vandringen (avstanden mellom tastenes grunnposisjoner) er god, noe som sikrer en god ergonomi.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Skjerm og lyd

Uansett har TabPro S en fremragende skjerm (som også kan oppveie litt av utfordringen med at synsvinkelen blir for skarp), av samme S-AMOLED-type som Samsungs beste smartmobiler, som Galaxy S7 og Galaxy S7 edge.

 

Det betyr et skarpt og lyssterkt skjermbilde, som oppveier at skjermoppløsningen faktisk ikke er fullt så høy som på konkurrerende 2-i-1-produkter, som Dell XPS 12 og Surface Pro 4.

 

Lydkvaliteten kan ikke måle seg helt med den på iPad Pro, som jo har hele, innebygde høyttalere som spiller i ekte stereo, men er likevel verdt å nevne som god, med mengder av volum og power i alle frekvensområder.

 

Ytelse og konfigurasjon

Som resultatene av våre forskjellige Benchmark-tester viser, er TabPro S ikke akkurat et atomkraftverk. Det skylles i høyd grad at enheten er basert på Intel Core m-familie av prosessorer, og resultatene er da også i samme område som Dell XPS 12, som er basert på samme prosessortype. Til sammenligning oppnår både Lenovo Yoga 900, som er basert på Intel Core i-prosessorer, og iPad Pro, som er basert på Apples egen A9X-prosessor, vesentlig bedre Benchmark-resultater.

 

Man kan derfor ikke overbelaste sitt TabPro S med altfor tunge og grafikkrevende oppgaver, som videoredigering eller redigering av store bilder. Både fordi TabPro S rett og slett får vanskeligheter med å trekke lasset, men også fordi den bare kommer med 128 GB lagringskapasitet, hvor kun knappe 90 GB i det hele tatt er tilgjengelig, fordi dataoperativsystemet opptar resten av plassen. Vær oppmerksom på at minnet ikke kan utvides på annen måte enn via eksterne disker eller minnekort, som da må tilkobles via en adapter, da TabPro S i likhet med Apples 12” MacBook bare har en tilkoblingsmulighet via USB-C.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Som nevnt er markedet for 2-i-1-maskiner som både er lette å ta med seg som nettbrett, og som også lar brukeren være produktiv som med en laptop, i vekst for tiden. Trolig fordi denne typen produkter forener det beste fra to verdener, og gudene må vite at det er hyggelig å kunne skjære litt ned på antallet av elektroniske dingser man farer rundt med.

 

Men om man akkurat skal kaste seg over en Samsung Galaxy TabPro S, er vi ikke så sikre på. Vil man ha en Windows-basert 2-i-1-enhet, koster en Microsoft Surface Pro 4 med samme grunnkonfigurasjon, noenlunde det samme (inklusiv tastaturcover), men kommer for eksempel med høyere oppløst skjerm, mulighet for utvidelse av lagerplassen, og er når alt kommer til alt et langt mer allsidig produkt.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde