Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus Pad

OnePlus Pad: Borte bra, men hjemme best?

OnePlus Pad er et fremragende første nettbrett fra den kinesiske produsenten, men egner seg best til hjemmebruk.

Skrevet av / 03.07.23 - 08:24
OnePlus Pad
Peter Gotschalk

Det har gått mye bedre med denne testen enn jeg hadde våget å håpe på. For mitt vedkommende har OnePlus Pad nemlig vært rammet av så mange uhell at det minnet om en sann forbannelse.

Min tur til lanseringen av OnePlus Pad i New Delhi i februar måned gikk i vasken fordi noe gikk galt da jeg skulle søke om pressevisum til India. Da produktet så ble tilgjengelig for testing, forsvant pakken på mystisk vis mens den var på vei til meg med kurer. Mitt testeksemplar av OnePlus Pad ble sist sett da det ble registrert som mottatt i DHLs pakkesentral i Hamburg. Og da OnePlus bare hadde ganske få tilgjengelige eksemplarer til skandinaviske medier, måtte jeg vente på at en journalist fra et annet medie ble ferdig med sin test før jeg endelig kunne få fingrene i det første nettbrettet fra OnePlus. Det ville ikke forundret meg en tøddel hvis det hadde vist seg at batteriet var gått tomt i mellomtiden. Eller hvis nettbrettet var gått i luften mellom fingrene mine.

OnePlus Pad
Skjermformatet er ganske spesielt, nemlig 7:5, som optisk får OnePlus Pad til å minne en del mer om en iPad enn om andre Android-nettbrett. (Foto: OnePlus)

Men slik gikk det ikke. I stedet fikk jeg mulighet til å lære et produkt å kjenne, som av gode grunner minner om alle andre Android-nettbrett på de fleste punktene, men som også skiller seg ut akkurat så mye at det er verdt å legge merke til.

Utseende og konstruksjon

OnePlus Pad ser dyrere ut enn det er. Baksiden og rammen er i aluminium, børstet i konsentriske sirkler, og kantene er avrundet. Det gjør OnePlus Pad behagelig og lett å holde, og da det heller ikke veier all verdens, kan det brukes i lengre tid. Også av små personer med små hender til spill, video og annen underholdning.

OnePlus Pad
Baksiden og rammen er i aluminium, børstet i konsentriske sirkler, og kantene er avrundet. Det gjør OnePlus Pad behagelig og lett å holde. (Foto: OnePlus)

Skjerm og lyd

Skjermformatet er ganske spesielt, nemlig 7:5, noe som optisk får OnePlus Pad til å minne en del mer om en iPad enn om andre Android-nettbrett.

En finurlig og litt irriterende detalj ved OnePlus’ OxygenOS-brukergrensesnitt er at navigasjonsknappene er plassert nederst til venstre i stedet for på midten. (Screenshot: Peter Gotschalk)

Det er grenser for hvor god skjerm man kan forvente til denne prisen. OnePlus Pad leveres derfor bare med IPS-skjerm, som er samme type panel man finner i den billigste iPad-en. Den maksimale lysstyrken er på 500 nit, så OnePlus Pad egner seg klart best til innendørs bruk. Til gjengjeld er oppløsningen ganske høy (2800 x 2000 piksler), og skjermen støtter HDR10+, som blant annet gir bedre kontrast og mer dybde i bildet. OnePlus Pad byr også på en oppdateringsfrekvens på hele 144 Hz, som gjør nettbrettet spesielt velegnet til gaming, og at brukeropplevelsen ved navigasjon, skrolling etc. er ganske fløyelsmyk.

OnePlus Pad har fire høyttalere og spiller dermed stereolyd, uansett om man holder nettbrettet horisontalt eller vertikalt. Lydbildet er kraftig og fyldig, så det er en fornøyelse både å spille og se video.

Ytelse og funksjoner

OnePlus Pad leveres med Android 13 samt OnePlus’ eget OxygenOS 13 brukergrensesnitt. Android 13 er bedre egnet til nettbrettbruk enn tidligere utgaver av Android, og støtter for eksempel multitasking så man kan ha to app-vinduer åpne side om side.

Takket være OxygenOS 13 er OnePlus Pad også fremragende til gaming, da OnePlus’ brukergrensesnitt for eksempel lar deg styre hvor mange av nettbrettets ressurser som skal brukes til å kjøre spillet. Man kan altså velge å gi det full gass med alle prosessorens krefter, noe som selvfølgelig krever mer av batteriet. Eller man kan velge å spare på strømmen så man kan spille i lengre tid, noe som gir god mening ved mindre krevende spill.

OnePlus Pad
Man kan også kjøpe penn og tastatur til OnePlus Pad, noe som gjør nettbrettet mer produktivt. Da kan junior også bruke det til lekser og gaming. (Foto: OnePlus)

Og det er faktisk masser av krefter å ta av, for OnePlus Pad presterer i Benchmark-tester helt på linje med et annet splitter nytt, nemlig Google Pixel Tablet, selv om OnePlus’ nettbrett er markant billigere. I forhold til Android-nettbrett i samme prisklasse, som Lenovo Tab P11 Pro Gen 2, er OnePlus Pad klart overlegen.

Man kan også kjøpe penn og tastatur til OnePlus Pad, noe som gjør nettbrettet mer produktivt. Da kan junior også bruke det til lekser og gaming. Genialt!

Dessverre må man også kjøpe en lader som tilbehør, da den ikke følger med i pakken. Så riktignok støtter OnePlus Pad 67 watt hurtiglading, men OnePlus går altså ut fra at man har en slik lader liggende hjemme i skuffen – kanskje fordi de regner med at mange OnePlus Pad-kjøpere allerede har en mobil fra OnePlus. Er ikke det tilfellet, koster en lader ikke all verdens, men jeg synes likevel det er et merkelig valg fra OnePlus’ side å ikke inkludere en lader.

Et annet kritikkpunkt er den begrensede lagringsplassen på bare 128 gigabyte. Det er ikke all verdens, og plassen kan heller ikke utvides. Sist, men ikke minst støtter OnePlus Pad bare Wifi, og fås derfor ikke i en versjon som kan brukes med SIM-kort. Det er åpenbart ikke meningen at OnePlus Pad skal være med ut i naturen eller på hytta uten Wifi.

Konklusjon

OnePlus Pad leveres ikke med den mest lyssterke skjermen i verden, og nettbrettet støtter heller ikke SIM-kort, men må nøye seg med Wifi. Ergo egner det seg best til å bli brukt hjemme, hvor det til gjengjeld kan klare både spill, underholdning og produktivitet.

Android 13 er bedre egnet til nettbrettbruk enn tidligere utgaver av Android, og støtter for eksempel multitasking så man kan ha to appvinduer åpne side om side. (Screenshot: Peter Gotschalk)

Kvaliteten er generelt på topp i forhold til prisen. Faktisk blir det nok vanskelig å finne et bedre Android-nettbrett i samme prisklasse – både når det gjelder ytelse og skjerm- og lydkvalitet. Det er faktisk bare Apples billigste iPad som kan måle seg med OnePlus Pad i skrivende stund. Hadde OnePlus Pad vært med i vår gruppetest av 4 nettbrett i mellomklassen, ville det ha vunnet en overbevisende seier!

Karakter
OnePlus Pad
Premium

Home mener

Spesielt god ytelse til prisen. Fremragende bygget i aluminium med myke former. Høyoppløst skjerm med rask oppdateringsfrekvens. Fyldig stereolyd. Maksimal lysstyrke er 500 nit. Leveres uten medfølgende lader. Bare 128 gigabyte innebygd lager. Støtter ikke SIM-kort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kongen av budsjettmobilene er tilbake

Galaxy Flip 6 er (nesten) kompromissløs

Ikonisk mobil er tilbake

Kan Motorola gå forbi Samsung?

Huawei Honor er tilbake!

Større og raskere

Verdens raskeste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Scroll to Top