TEST: OnePlus 8T vs. Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Folkemobilenes kampdag: OnePlus 8T mot Samsung Galaxy S20 FE

De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.

Det kan raskt bli en dyr fornøyelsen å kjøpe en mobil med spesifikasjoner fra øverste hylle. Derfor har både OnePlus og Samsung nylig sendt mobiler på markedet som er basert på deres absolutte toppmodeller – dvs. OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20 – men hvor man har kuttet ned på spesifikasjonene for å få prisen ned.

OnePlus 8T er kinesernes folkelige flaggskip, og den har vi testet i en konfigurasjon med 256 GB innebygd lager og 12 GB RAM. Modellen koster 7799 kroner, noe som bare er 690 kroner billigere enn vårt testeksemplar av Samsung Galaxy S20 FE, koreanernes folkemobil, som koster 8490 kroner og kommer med 6 GB RAM og 128 GB innebygd lager, som imidlertid kan utvides ved hjelp av eksternt minnekort.

Vi har også testet begge mobiler, og mens du kan gå i dybden med hver enkelt test nedenfor, får du her en oppsummering og sammenligning av de viktigste testresultatene.

Utseende og konstruksjon

OnePlus 8T kommer med en ramme skåret i aluminium, mens baksiden er fremstilt av blankt 3D Gorilla Glass. Kameramodulen virker umiddelbart stor, men den stikker likevel så lite ut fra kroppen at mobilen ikke vipper når den ligger på et bord.

Samsung Galaxy S20 FE kommer derimot med en bakside av plast, som til gjengjeld er matt slik at man slipper fettfingre. Også denne mobilen har en markant kameramodul, men likevel kan Samsung-mobilen mer eller mindre ligger på en overflate uten å vippe.

Til syvende og sist er det imidlertid OnePlus som har gjort mest ut av både design og byggekvalitet.

Skjerm og lyd

De to mobilene har nærmest identiske skjermer på henholdsvis 6,55″ og 6,5″, FHD+-oppløsning og en oppdateringsfrekvens på 120 Hz. OnePlus 8T har imidlertid den klart mest lysstyrke skjermen, og vinner derfor også denne kategorien med et hårstrå.

OnePlus 8T kommer med en ramme skåret i aluminium, mens baksiden er fremstilt av blankt 3D Gorilla Glass. Samsung Galaxy S20 FE kommer derimot med bakside av plast, som til gjengjeld er matt, så man slipper fettfingre. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

Til gjengjeld er det Samsung Galaxy S20 FE man må ha fatt i hvis kameraet er en prioritet. Koreanernes mobil har et godt frontkamera på 32 Mp, og det primære kameraet har både optisk bildestabilisering og 3x optisk zoom – noe som OnePlus 8T helt må klare seg uten.

Selv om begge mobilene tar gode bilder i mange situasjoner, betyr den optiske zoomen og gode selfies at Samsung i denne kategorien stikker av med en klar seier.

Ytelse og funksjoner

Det samme gjelder i den kanskje viktigste kategorien, hvor vi har sett på mange av mobilenes helt grunnleggende egenskaper.

OnePlus 8T har nemlig verken trådløs lading eller IP68-sertifisering, noe som betyr at den på papiret ikke er vann- eller støvtett. Til gjengjeld kommer den med en lader på hele 65 watt, som kan lade mobilen fra 0 til 69 % på et kvarter.

Samsung Galaxy S20 FE er både støv- og vanntett, og støtter trådløs lading. Den kan lades med opptil 25 watt, så eneste kritikkpunkt er at det bare følger med en 15 watt lader i esken.

Det er dog til å leve med, da Galaxy S20 FE leverer bedre batteritid, selv om de to mobilene kommer med samme størrelse på batteriet. De har også samme Snapdragon 865 5G-prosessor, men selv om OnePlus 8T har dobbelt så mye RAM som Samsung Galaxy S20 FE, er det faktisk sistnevnte som på de fleste punktene klarer seg best i våre Benchmark-tester.

Med andre ord er det også i denne kategorien at Samsung Galaxy S20 FE stikker av med seieren.

Konklusjon

OnePlus 8T er litt lekrere å se på enn Samsung Galaxy S20 FE (med mindre man liker den matte baksiden på koreanernes mobil), og hvis man tenner veldig på hurtigladingen, er det den kinesiske mobilen man bør kaste sparepengene etter hvis man vil ha en slanket faggskipmobil til en rimelig pris.

Men ellers nøler vi ikke med å kåre Samsung Galaxy S20 FE som vinner av duellen, og gi den vår spesielle anbefaling. Kameraet er OnePlus’ akilleshæl, for det er i alle tilfeller bedre å ha adgang til 3x optisk zoom og et skikkelig selfie-kamera, enn å måtte unnvære det.

Når OnePlus 8T dessuten ikke har verken IP68-sertifisering eller trådløs lading, er det ikke vanskelig å utpeke en vinner, når de to mobilene nærmest står likt når det gjelder andre kriterier, som skjerm og rå ytelse. Spesielt når OnePlus 8T ikke umiddelbart får noe spesielt ut av sine ekstra 6 GB RAM, og Samsung Galaxy S20 FE til gjengjeld byr på ekstra fleksibilitet i form av støtte for eksternt minnekort.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .

Samsungs folkemobil

Hvordan vet teknologivirksomhetene egentlig hva forbrukerne gjerne vil ha? Tja, blant de hyppigst anvendte verktøyene finner vi algoritmer, som basert på tidligere adferd vurderer hva en enkelt bruker eller hele målgrupper vil synes om for eksempel Netflix – eller fokusgrupper hvor utvalgte forbrukere stilles dyptgående spørsmål om nye produkter, og deres svar og følelsesmessige reaksjoner observeres, måles og veies i minste detalj.

Eller … man kan også bare spørre dem direkte hva de kan tenke seg, og det er akkurat det Samsung gjorde da den sør-koreanske elektronikkgiganten utviklet den såkalte Fan Edition av Samsung Galaxy S20.

Det skjedde på diverse sosiale medier, og resultatet har blitt en mobil med de mest populære funksjonene fra Galaxy S20-serien, men til en mer overkommelig pris.

«Galaxy S20 FE er en del av S20-familen og en ekte premium-mobil, men til en pris som gjør den tilgjengelig for flere mennesker. Vi har lyttet til våre Galaxy-brukere og inkludert de mest verdsatte funksjonene i S-serien, som tredobbelt kamera, 5G, skjerm med 120 Hz og et stort batteri som du kan regne med hele dagen. Ut over det kommer den i seks forskjellige eksklusive farger så alle kan finne en modell som passer til dem,» sier Claus Holm, Director IM & Country Manager Denmark om den nye smartmobilen som vi har hatt til test de seneste par ukene.

Utseende og konstruksjon

Samsungs nye mobil fås i seks farger: Cloud Red, Cloud Orange, Cloud Lavendel, Cloud Mint, Cloud Navy og Cloud White. Som alle Galaxy Note 20-mobiler kommer Samsung Galaxy S20 FE med matt bakside så man slipper fettfingre, og med svakt buet bakkant er mobilen også behagelig å holde i hånden selv om skjermen er flat som en pannekake.

Den rektangulære kameramodulen sitter øverst til venstre på baksiden, men selv om det ser markant ut ved første øyekast, kan mobilen mer eller mindre ligge på en overflate uten å vippe, og den matte overflaten betyr at den ikke lever sitt eget liv og begynner å gli ned fra bordet.

Samsung Galaxy S20 FE kommer i hele seks farger, inkludert Cloud Red, Cloud Orange og Cloud Lavendel som vist på bildet. Baksiden er fremstilt av hard plast, men den matte overflaten gjør mobilen lett og behagelig å holde. (Foto: Peter Gotschalk)

Samsung Galaxy S20 FE har en bakside av plast, mens skjermen er av typen Gorilla Glass 3, og dermed ikke fullt så robust som på de andre mobilene i Galaxy S20-serien. Til gjengjeld er mobilen IP68-sertifisert og dermed både støv- og vanntett.

Skjerm og lyd

På papiret har Galaxy S20 FE en litt dårligere skjerm enn de dyrere modellene i S20-serien, men det dreier seg primært om FHD+-oppløsning som kun er på 2400 x 1080 piksler. For eksempel har den langt dyrere Samsung Galaxy S20 Ultra QHD+- oppløsning, som imidlertid ikke støttes ved den høye oppdateringsfrekvensen på 120 Hz.

Har man imidlertid først prøvd å bruke mobilen med 120 Hz oppdateringsfrekvens, er det virkelig vanskelig å vende tilbake til 60 Hz, fordi den høyere oppdateringen rett og slett gjør brukeropplevelsen langt mykere og lekrere. Og siden de dyre modellene i Galaxy S20-serien også kun kan kjøre med FHD+-oppløsning hvis oppdateringsfrekvensen er satt til 120 Hz, er det i praksis ingen ulempe med den litt billigere skjermen på Galaxy S20 FE.

Bildekvaliteten er nemlig knivskarp, og skjermen er ganske lyssterk. Fargene er kraftige, og det er en fornøyelse å se innhold i høy kvalitet (for eksempel fra Netflix) på skjermen, også selv om den ikke er HDR-sertifisert.

Lydkvaliteten, når man bruker Galaxy S20 FE som lydkilde til musikkstrømming, er meget god, og det er også et par gode stereohøyttalere i mobilen, så den med god samvittighet kan brukes til å se korte videoer, spille spill eller snakke håndfritt uten hodetelefoner.

Selv om skjermen på Galaxy S20 FE bare kommer med FHD+-oppløsning, støtter den en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, som gir en pelsmyk og rålekker brukeropplevelse, og bildekvaliteten er knivskarp og lyssterk. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

Selvfølgelig er mobilens kamera heller ikke helt på nivå med de nærmest absurde spesifikasjonene til for eksempel Galaxy S20 Ultra, men det er likevel tilstrekkelig. Galaxy S20 FE er utstyrt med tre objektiver (12 Mp ultravidvinkel, 12 Mp primært og 8 Mp tele), optisk bildestabilisering samt 3x optisk zoom og 30x hybridzoom.

Og selv om det ikke er snakk om toppspesifikasjoner, leverer kameraet gode bilder i de fleste situasjoner. Det gjelder både bilder tatt med det primære objektivet og med ultravidvinkelen i dagslys, men så sannelig også vanskeligere motiver som nærbilder og innendørsbilder med kunstig lys, mens telefonenes nattinnstilling ikke er fullt så overbevisende.

Frontkameraet på 32 Mp må fremheves, for med det kan man ta særdeles gode selfies, også med bokeh-effekt.

galaxys20FE_vidvinkel galaxys20FE_ultravidvinkel Galaxys20FE_3xzoom galaxys20fe_selfie galaxys20fe_kunstigtlys galaxys20FE_makro galaxys20fe_ nat
<
>

Ytelse og funksjoner

Samsung Galaxy S209 FE kommer i to versjoner med henholdsvis LTE og 5G. Den dyrere 5G-versjonen – som er den vi har testet – er utstyrt med Qualcomms Snapdragon 865-prosessor, mens den rene LTE-versjonen kommer med Samsungs egen Exynos 990-prosessor.

I praksis må man virkelig lete lenge hvis man skal finne på noe å bruke Samsung Galaxy S20 FE til, som presser mobilen utover sine grenser. Den er lynrask i daglig bruk – også når man spiller store, tunge spill som for eksempel Asphalt 9 – og det inntrykket bekreftes av våre Benchmark-tester, hvor resultatene faktisk på alle punkter vitner om en prestasjon som er markant bedre enn Samsung Galaxy S20 Ultra, fjorårets absolutte toppmodell.

Kameramodulen sitter øverst til venstre på baksiden, men selv om den ser markant ut ved første øyekast, kan mobilen mer eller mindre ligge på en overflate uten å vippe. (Foto: Peter Gotschalk)

Vårt testeksemplar hadde sant nok bare 128 GB innebygd lager, men her er det også verdt å notere seg at Galaxy S20 FE støtter bruk av eksternt minnekort på opptil 1 TB.

Batteritiden er også mer enn godkjent, og eneste ankepunkt på den fronten må være at selv om Galaxy S20 FE faktisk støtter 25 watt hurtiglading, leveres den bare med en 15 watt lader i esken. 15 watt tråløs lading støttes imidlertid også.

Konklusjon

Samsung gjorde klokt i å lytte til sine brukere, for når alt kommer til alt, er faktisk Samsung Galaxy S20 FE den beste mobilen i Galaxy S20-serien til dags dato. I hvertfall hvis man ser på forholdet mellom pris og ytelse.

Den er markant billigere enn de større modellene i S20-serien, men leverer høy kvalitet og gode prestasjoner på alle punktene som virkelig teller.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.

Flaggskip på slankekur

Tidligere i år lanserte mobilprodusenten OnePlus to mobiler, OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro, hvor sistnevnte stakk av med all oppmerksomhet. Både på den gode og den dårlige måten. OnePlus 8 Pro var og er nemlig den beste mobilen det kinesiske selskapet noensinne har sendt ut på markedet, og vi har da også nettopp kåret mobilen til Årets beste mobil 2020/2021 i high-end-klassen

På den andre siden var mange av OnePlus’ svært trofaste og engasjerte fans i ferd med å bli lei av at selskapets mobiler (spesielt OnePlus 8 Pro) nå var blitt så dyre at det som opprinnelig var hele OnePlus’ unike fordel – nemlig at selskapet produserte fete og kraftfulle mobiler til en rimelig pris – var nær ved å bli en saga blott.

Derfor var det også vanskelig å oppfatte lanseringen av den vesentlig billigere mellomklasse-mobilen OnePlus Nord, som kom på markedet bare få måneder etter OnePlus 8-serien, som annet enn et strategiskifte fra OnePlus’ side. Eller i hvert fall et tegn på at den folkekjære produsenten hadde innsett viktigheten av å lytte til sine mest entusiastiske fans.

Ved første øyekast ligner OnePlus 8T (i midten) budsjettmodellen OnePlus Nord (til høyre) mer enn den ligner flaggskipet OnePlus 8 Pro (til venstre). (Foto: Peter Gotschalk)

Nå er tiden kommet til OnePlus 8T, og i motsetning til sist høst hvor vi blant annet fikk den fremragende OnePlus 7T Pro McLaren Edition, er det ingen Pro-modell i T-serien denne gangen. OnePlus 8 Pro er altså fortsatt det dyre flaggskipet, mens OnePlus Nord vel skal være en slags budsjettmodell. Og OnePlus 8T? Ja, det er da en slags flaggskipmodell på slankekur, som oppgraderer fjorårets vanlige OnePlus 8 (som vi ikke har testet) ved å overta noen av de viktigste spesifikasjonene fra OnePlus 8 Pro, mens det blir spart her og der for å holde prisen nede.

Slik kan en OnePlus Nord i skrivende stund kjøpes for cirka 5690 for den dyreste konfigurasjonen, mens OnePlus 8 Pro med toppspesifikasjoner koster 10 690 kroner. Den nye OnePlus 8T med 256 gigabyte innebygd lager og 12 GB RAM koster 7799 kroner, noe som plasserer den godt og vel midt mellom de to eksisterende modellene rent prismessig.

Spørsmålet er om den prisen er riktig satt, og om OnePlus prioriterte riktig da de slanket OnePlus 8 Pro for å komme frem til OnePlus 8T.

Utseende og konstruksjon

Ved første øyekast ligner OnePlus 8T budsjettmodellen OnePlus Nord mer enn den ligner flaggskipet OnePlus 8 Pro. Baksiden er fremstilt av blankt 3D Gorilla Glass, hvor 8 Pro har en karakteristisk metallisk og matt bakside, mens kameramodulen er rektangulær og er plassert øverst til venstre sett bakfra når mobilen ligger med skjermen ned. Som på OnePlus Nord. Kameraet på OnePlus 8T er bare større.

Rammen er presist skåret i aluminium, og som på både 8 Pro og Nord sitter av/på-knappen og den lille gliderknappen som skifter mellom lyd, vibrasjon og lydløs modus på høyre side, mens lydstyrken reguleres med knappen på den motsatte siden.

Vårt testeksemplar kom i fargen aquamarine green, men mobilen fås også i lunar silver. (Foto: OnePlus)

Vår testeksemplar var i fargen aquamarine green, men mobilen fås også i lunar silver. Det er dog bare i en konfigurasjon på 8 GB RAM og 128 GB lager at OnePlus 8T kan kjøpes i sølvutgaven, så standardfargen for de fleste eksemplarene vil være den grønne utgaven.

Selv om OnePlus 8T ligner OnePlus Nord ved første øyekast, minner den kvalitetsmessig mer om OnePlus 8 Pro. Mobilen er selvfølgelig både lett og robust, men designmessig er det også gjort mer ut av detaljene. For eksempel virker kameramodulen umiddelbart stor, men den stikker likevel så lite ut fra kroppen at mobilen ikke vipper når den ligger på et bord. Lekkert.

Skjerm og lyd

Når det gjelder skjermen, er den mest markante forskjellen på OnePlus 8 Pro og OnePlus 8T at sistnevnte skjerm er helt flat. OnePlus 8 Pro hadde en skjerm med avrundede kanter, og hvis man hører til de brukerne som synes det er irriterende og alt annet enn brukervennlig, kan man glede seg over OnePlus 8T.

For den nye mobilen har, i motsetning til både sin egen forgjenger OnePlus 8 og den billigere OnePlus Nord, den helt hye oppdateringsfrekvensen på 120 Hz som flaggskipmodellen 8 Pro. Det gir som så ofte nevnt, en ekstremt flytende og rask brukeropplevelse – ikke minst når det gjelder menyer og animasjoner.

Til gjengjeld må OnePlus 8T nøye seg med samme Full HD skjermoppløsning som OnePlus Nord, men fordi også den nye modellen kommer med det litt spesielle 20:9-skjermformatet, får man noen ekstra piksler for pengene.

Det primære kameraet på OnePlus 8T består av fire objektiver: en 48 Mp f/1.7 hovedlinse med Sony IMX586-sensor, en 16 Mp f/2.2 123 graders ultravidvinkel (OnePlus’ bredeste ultravidvinkel til dato), en 5 Mp makro samt en 2 Mp monokrome linse. (Foto: Peter Gotschalk)

Men selv om OnePlus 8T også må unnvære MEMC-teknologien fra 8 Pro-modellen (motion estimation and motion compensation, som er designen til å få videoer til å se bedre ut ved et økt antall «frames» i bildet), er det likevel snakk om en fremragende lyssterk (1100 nits) og knivskarp skjerm, som er bedre enn det meste vi har sett i samme prisklasse. Her har OnePlus etter vår mening truffet den riktige beslutningen ved å prioritere oppdateringsfrekvensen fremfor skjermoppløsningen.

OnePlus 8T leverer for øvrig også en glimrende lydopplevelse. Talekvaliteten er grei, og selv om de innebygde stereohøyttalerne mangler litt av den saften og kraften som OnePlus 8 Pro leverer, er lydbildet likevel klart og tydelig.

Også med hodetelefoner blir det bra for ørene. Den innebygde Dolby Atmos-teknologien gjør et fint stykke arbeid, og mobilen leverer et bredt lydbilde med masser av detaljer, hvor både de høye tonene og bassen står knivskarpt.

Aldri har vi sett bedre ultravidvinkel-bilder fra en OnePlus-mobil. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

La det være sagt med det samme: OnePlus 8T er ingen selfie-mobil. Her har OnePlus virkelig spart.

Der den vesentlig billigere OnePlus Nord kom med dobbelt frontkamera (en primær linse på 32 Mp samt en supplerende 8 Mp ultravidvinkel-linse), slik at man også kunne få vennene med på selfiene, må OnePlus 8T nøye seg med samme 16 Mp fronkamera som OnePlus 8 Pro – med fixfokus og ingen nevneverdig vidvinkel.

For oss er det helt absurd at det er den billigste modellen av OnePlus’ tallrike mobiler som har det beste frontkameraet. Kameraet har aldri vært OnePlus’ helt sterke side, men med OnePlus Nord tok selskapet et viktig skritt i den riktige retningen, og derfor er det desto mer frustrerende at OnePlus 8T må unnvære en skikkelig selfie-funksjon.

Enten er selfie-kameraet på OnePlus 8T ikke det beste, eller så er skribentens hode for stort. (Foto: Peter Gotschalk)

Spesielt fordi OnePlus 8T på de fleste andre punktene overrasker positivt når det gjelder kameraet. Det primære kameraet på OnePlus 8T består av fire objektiver: en 48 Mp 5/1.7 hovedlinse med Sony IMX586-ensor, en 16 Mp f/2.0 123 graders ultravidvinkel (OnePlus’ bredeste ultravidvinkel til dato), en 5 Mp makro samt en 2 Mp monokrome linse.

Det er ingen telelinse, så kameraet må klare seg uten optisk zoom, men har til gjengjeld 10x digital zoom samt både optisk og elektronisk bildestabilisering.

I praksis leverer OnePlus 8T en fremragende bildekvalitet i en rekke situasjoner. Aldri har vi sett bedre ultravidvinkel-bilder fra en OnePlus-mobil, og generelt sørger den monokrome sensoren for en detaljgrad og dybde i bildene som man kjenner fra langt dyrere mobiler. Også bilder tatt i mørket blir virkelig fine, og makrolinsen leverer varene ved å skape knivskarpe bilder når man kommer helt tett på. En ny videofunksjon med bokeh-efffekt har vi også hatt mye moro med da vi testet mobilen.

Jonas Gaarn, 2. Dan Shotokan Karate, utfører kata Tekki Shodan. Videoen er tatt opp med OnePlus 8T, og funksjonen ‘Videoportrett’ er aktivert. Legg merke til den tydelige bokeh-effekt i bakgrunnen. (Video: Peter Gotschalk)

Til gjengjeld må man ikke zoome mye mer enn 2x før resultatet blir helt forferdelig, og er man veldig opptatt av å ta mange selfies, bør man lete etter en annen mobil enn OnePlus 8T.

Funksjoner

Nå blir det vanskelig og uoversiktlig. For vi har både gode og ikke fullt så gode nyheter om OnePlus 8T. Vi begynner med det negative.

Saken er at OnePlus med sin nye mobil har sagt farvel til et par av de viktigste fremskrittene fra OnePlus 8 Pro, nemlig IP68-sertifiseringen og trådløs lading. OnePlus selv hevder at det er gode grunner til begge deler.

Mobilen skal angivelig være vanntett likevel, og har ifølge OnePlus gjennomgått samme stresstest som OnePlus 8 Pro. Man har vel bare ikke villet betale prisen for den offisielle IP68-sertifiseringen. Og trådløs lading har blitt droppet fordi man i stedet leverer OnePlus 8T med den hittil raskeste alminnelige laderen fra selskapet til dags dato. Hele 65 W hurtiglading følger det med denne gangen, noe som vil si at laderen kan lade mobilen fra 0 til 69 % på 15 minutter.

Med det dedikerte makrokameraet på OnePlus 8T kommer man helt, helt tett på motivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Det er selvfølgelig raskt – OnePlus 8 Pro kan med Warp Charge 30T bruke 23 minutter på å lade mobilen fra 0 til 50 %, mens OnePlus Nord lades fra 0 til 70 % på en halv time – men spørsmålet er om det ikke hadde vært mer bekvemt for mange brukere med litt langsommere lading, hvis man i stedet kunne få den trådløse ladingen med på kjøpet?

En annen kjedelig utvikling startet med OnePlus Nord, og fortsetter nå med OnePlus 8T. OnePlus har nemlig gått vekk fra sine egne OxygenOS-apper til telefonsamtaler, beskjeder og kontakter, for i stedet å satse på Googles egne apper fra den rene Android-versjonen. Det virker fint i hverdagen, men gjør OnePlus 8T mer anonym og litt mindre OnePlus-aktig, enn man kunne ønske seg.

Til gjengjeld betyr den nye versjon 11 av OxygenOS på et par nyskapelser vi gjerne hilser velkommen. Blant annet er diverse apper og menyer blitt designet slik at de er lettere å betjene med en hånd. Kamera-appen har for eksempel fått en lynrask delingsfunksjon slik at man kan dele bildet eller videoen man akkurat har tatt med bare et enkelt trykk på elementets thumbnail i kamera-appen. Smart.

Fingeravtrykkleseren er bygd inn i skjermen, og kameraet støtter Face Unlock. Begge funksjonene virker fint, men sikkerheten er best tjent med fingeravtrykket.

Med den nye WarpCharge 65-laderen tar det bare 39 minutter å lade mobilen fra 0 til 100%. (Foto: OnePlus)

Ytelse

OnePlus 8T har samme 5G-prosessor som OnePlus 8 Pro, så det er neppe noen overraskelse at mobilene har mengder av muskler. Det merkes både i daglig bruk og når vi ser på resultatene fra våre Benchmark-tester. Imidlertid må OnePlus 8T klare seg uten den lynraske LPDDR5-RAM fra OnePlus 8 Pro, som er den raskeste RAM-typen på markedet, men likevel presterer OnePlus 8T bedre enn stort sett alle andre mobiler i samme prisklasse.

Vel å merke uten at man trenger å bekymre seg voldsomt over strømforbruket. Selv ikke med 120 Hz skjermoppdatering aktivert. Legg for øvrig merke til at resultatet av vår Benchmark-test av batteriets levetid er målt ved 120 Hz. Hvis man kan nøye seg med en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, holder batteriet naturligvis enda lenger.

Konklusjon

Vi har full forståelse for at en mobiltelefon til nesten 8000 kroner ikke kan ha de samme funksjonene som den absolutte flaggskipmodellen. Men har OnePlus truffet de riktige beslutningene da de sendte OnePlus 8 Pro på slankekur og designet OnePlus 8T?

Svaret er dessverre ikke så entydig som vi hadde håpet på. Det trekker helt klart ned i den samlede vurderingen at mobilen må unnvære trådløs lading, og frontkameraet er også en skuffelse nå som OnePlus med sin hittil billigste modell OnePlus Nord ellers hadde vist hvordan det skulle gjøres. Det komplette fraværet av telelinse, og dermed muligheten for optisk zoom, er også en formidabel strek i regningen.

Til gjengjeld er det flott at OnePlus 8T kommer med markedets formentlig raskeste lader til dato, og når det gjelder skjermen, har OnePlus tatt den helt riktige beslutningen ved å prioritere oppdateringsfrekvensen fremfor skjermoppløsningen. Og det er også vanskelig å klage over den rå ytelsen som definitivt kan konkurrere med de dyreste mobilene på markedet – og så har mobilen til og med 5G.

Dette alene gjør at OnePlus 8T er verdt alle pengene, og den forholdsvis høye karakteren gir vi helt uten å skjelve på hendene. Før man eventuelt kjøper OnePlus 8T, må man bare være oppmerksom på hva mobilen ikke kan (svømme, ta gode selfies, lade trådløst) og så ta beslutningen på det grunnlaget.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre eller få tilgang til testen her.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

  Les også

  Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplett alarmsystem til hjemmet som er enkelt å komme i gang med.
  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!