TEST: Motorola Moto G 5G Plus

Den billigste 5G-mobilen på markedet

Motorola holder løftet om 5G til lavpris, og slenger på en heftig batteritid på kjøpet.

Publisert 12.08.20 - 12:00
Motorola Moto G 5G Plus
Jonas Ekelund

Motorolas G-serie har lenge gitt oss prisgunstige mellomklassemodeller. Men i fjor med Moto G8 Plus hadde Motorola spart inn vel mye på funksjonene for å presse prisen til bunns. Årets Motorola Moto g 5G plus går i andre retningen, og bryter med flere tradisjoner. Den fikk ikke det forventede navnet Moto G9, men har i stedet sitt største salgsargument i navnet. Det er nemlig ikke bare Motorolas billigste 5G-modell, omtrent en tredjedel av prisen på Motorola Edge, men den billigste 5G-mobilen vi har sett på markedet hittil.

 

Utseende og konstruksjon

På avstand ser den faktisk ganske pen ut, med sin småprikkete blanke bakside og en stor kameramodul lik   Samsung Galaxy S20 eller Apple iPhone 11 Pro. Kommer man litt nærmere, legger man merke til at rammen rundt skjermen er bredere enn på premium-modeller, og når man får den i hånden, kjenner man at baksiden er av plast. Det er i og for seg ikke automatisk en bakdel, da dette gjør mobilen lettere, og medvirker til at antennene ikke hindres av metall. Motorola sender hyggelig nok med et enkelt deksel slik at man ikke riper opp telefonen med det samme. Derimot skal man være forsiktig med å ta den med på stranden, da den ikke er sertifisert for å tåle støv eller vann.

Skjerm

Man skulle kanskje tro at det er gjort besparelser på skjermkvaliteten, men her er man veldig gretten om man finner noe å klage på. Den har et 21:9-format som egner seg bra for film og spill, og det er slett ikke dumt for websider heller. Spesielt når oppløsningen er 2520 x 1080, som gir skarp tekst selv i lite format. Og når man skroller på nettsidene, oppdager man at den faktisk har 90 Hz-oppdatering, som gjør at den ruller mykere. Virkelig luksuriøst i denne prisklassen. Den støtter til og med HDR for filmtitting, men ettersom det er en LCD-skjerm snarere enn OLED, blir svartnivået aldri tilstrekkelig dypt, og dermed uteblir kontrasten man ønsker å oppnå med HDR.

Ikke så mange anvendelige kameraer som man skulle tro (Foto: Motorola)

Kamera

Man skulle kanskje tro at en kameramodul med fire linser hadde alle mulige brennvidder. Men en er faktisk dybdemåleren og en er et makroobjektiv. Så har vi et kapabelt normalobjektiv og et ultravidvinkelobjektiv med standardsnitt. Men hvor er teleobjektivet? Det er vel langt mer anvendelig enn ekstreme nærbilder? For selfies er mobilen mer velutrustet, med ikke bare et normal-, men også et ultravidvinkelobjektiv, så man til og med kan få med vennene i selfien.

hdr moto 5g test moto 5g dark moto 5g flowers moto 5g
<
>
I HDR-modus blir de lyse partiene gjerne overeksponerte (Foto: L&B)

I bra forhold leverer hovedkameraet fullt brukbare bilder med bra skarphet og relativt naturlige farger. Det heller mer mot det utvannede enn det overdrevne. Iblant slår bildebehandlingen litt uheldig ut, og gjør detaljene diffuse. Den effekten er mer merkbar i ultravidvinkelen, som tydelig er av lavere kvalitet. Nattmodusen gjør sitt beste for å lysne bildene, men kameraet har klare problemer med å fokusere.

wide galaxy s20 wide iphone 11 wide moto 5g
<
>
Vidvinkel Galaxy S20 Ultra
ultrawide galaxy s20 ultrawide iphone 11 ultrawide moto 5g
<
>
Ultravidvinkel Galaxy S20 Ultra

Bruk

Selv om Moto g 5G Plus ikke byr på en like ren Android-opplevelse som One-modellene, har Motorola holdt justeringene til et minimum. Det gjelder hovedsakelig smarte funksjoner, som at ringesignalene stilner når man tar opp telefonen, eller den settes i «ikke forstyrr»-modus om man legger den med skjermen ned. Her slår man også på «løft for å låse opp»- funksjonen som bruker ansiktsgjenkjennelsen.

I billigere mobiler bruker det ikke å fungere så bra. Den er definitivt ikke i klasse med iPhone når det kommer til pålitelighet, men den er faktisk helt ok. Som et alternativ finnes en fingeravtrykksleser på siden, på samme måte som  Sony Xperia brukte å ha. Det er helt klart bedre enn å ha den på baksiden, men ikke like bra som når den er innebygd i skjermen.

Hurtigknapp for Google Assistant (Foto: Motorola)

Som på Samsung-mobilene finnes det en stemme-assistent-knapp, men denne aktiverer Google Assistant, i stedet for Bixby. Betydelig mer anvendelig.

Ytelse

Takket være en moderne Snapdragon-prosessor i 700-serien, i stedet for 600-serien som i fjorårets G8 Plus, er ytelsen god. Den er faktisk dobbelt så rask! Det er riktig nok «bare» halvparten av årets toppmodeller som koster tre ganger mer, men hvor mange hestekrefter trenger man egentlig? Det samme gjelder ytelse ved spill; den når 30 fps, som kanskje ikke er oppsiktsvekkende, men det duger for de fleste.

Dobbelt så rask som fjorårets modell og matcher konkurrentene (Foto: L&B)

 

Derimot knuser den all motstand når det kommer til batteritid. I reklamen skryter Motorola av «to dagers batteritid», noe vi også har sett før. Men det bruker sjelden å gjenspeile seg i målingene. Vi trodde først at det var noe feil når telefonen hadde kjørt PC Mark Work 2.0 hele natten og hadde bra med batteri igjen. Til slutt landet den på 20 timer og 35 minutter, som er den lengste tiden vi noen gang har målt!

Nå snakker vi batteritid! Ny rekord! (Foto: L&B)

Og så kommer det vi alle har ventet på: Kan den levere 5G-hastigheter? Vi satte oss på Hötorget i Stockholm, som ifølge Tele2 skal ha bra 5G-dekning, og lot den konkurrere med to betydelig dyrere mobiler. Og selv om den ikke kom helt opp i samme høye gjennomsnitt som de andre, nådde den over 1000 Mbit/s i enkelte målinger! Til sammenligning kjempet en 4G-måling seg opp i 170 Mbit/s …

5G er absolutt raskere enn 4G (Foto: Jonas Ekelund L&B)
Les også Vi har testet 5G. Så du ikke trenger å gjøre det! 5G vil kanskje revolusjonere verden, men i første omgang ikke mobilen din!

 

Konklusjon

Motorola har høynet innsatsen gjennom å ikke bare love en billig mobil, men ytelse også. Ikke minst når det gjelder oppkoblingshastigheten. Og den leverer lynrask 5G, nesten i klasse med tre ganger så dyre flaggskipsmodeller. Resten er heller ikke ille.

Moto g 5G plus har den lengste batteritiden vi noensinne har målt, og skjermen byr faktisk på både HDR og 90 Hz oppdateringsfrekvens for myk skrolling. Ytelse og kamera er i klasse med konkurrentene i prisklassen.

https://youtu.be/eFehNv9sQHM

Karakter
Motorola Moto G 5G Plus
Premium

Home mener

Batteritiden! Uventet bra skjerm. Rent grensesnitt uten unødvendigheter. Bra fart på 5G-oppkoblingen. Plastaktig og føles billig. Tåler lite skitt og fukt.

1 hendelser på “Motorola Moto G 5G Plus”

 1. Christian

  Ja, det er pirk, men hvorfor skal det være så vanskelig å få skjermen HELT ned i bunnen slik at ramma har samme tykkelse rundt hele telefonen? Har lest om dette og sett at fenomenet visstnok skyldes plassering av skjermkontakt mot hovedkortet, men dette må da la seg endre på! iPhone har det jo…har forøvrig en Moto G6 plus selv. Moto er bra! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 Mnd
  Kun 149,- mnd

  Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

6 mobiler du har råd til

Pixel 7a: Den nye kongen

Maksimale muskler til minimal pris

Den lille sikre sorte

Lesehest uten ryggsmerter

Det beste nettbrettet hvis du hater iPad

Scroll to Top