Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Motorola Moto G 5G Plus

Den billigste 5G-mobilen på markedet

Motorola holder løftet om 5G til lavpris, og slenger på en heftig batteritid på kjøpet.
Karakter
Motorola Moto G 5G Plus
Lyd & Bilde mener
Batteritiden! Uventet bra skjerm. Rent grensesnitt uten unødvendigheter. Bra fart på 5G-oppkoblingen.
Plastaktig og føles billig. Tåler lite skitt og fukt.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 10
 • Skjerm: 6,7 tum LTPS LCD 1080 x 2520 90 Hz (409 ppi)
 • Prosessor: 2,3 GHz octacore Snapdragon 765 5G
 • Minne/lagring: 6 GB / 128 GB + 1 TB µSDXC
 • Kameraer: 48 Mp f/1.7 wide + 8 Mp f/2.2 118°, 5 Mp f/2.2 macro
 • Selfie-kameraer: 16 Mp f/2.0 wide, 8 Mp f/2.2 ultrawide
 • Trådløst: 5G, Wifi 5, BT 5.1, NFC
 • Mål/vekt: 168 x 74 x 9 mm, 207 gram
 • Batteri: 5 000 mAh, 20W lading
 • Web: moto.com
Ytelse

Veil. pris 4 490 Produktside

Motorolas G-serie har lenge gitt oss prisgunstige mellomklassemodeller. Men i fjor med Moto G8 Plus hadde Motorola spart inn vel mye på funksjonene for å presse prisen til bunns. Årets Motorola Moto g 5G plus går i andre retningen, og bryter med flere tradisjoner. Den fikk ikke det forventede navnet Moto G9, men har i stedet sitt største salgsargument i navnet. Det er nemlig ikke bare Motorolas billigste 5G-modell, omtrent en tredjedel av prisen på Motorola Edge, men den billigste 5G-mobilen vi har sett på markedet hittil.

 

Utseende og konstruksjon

På avstand ser den faktisk ganske pen ut, med sin småprikkete blanke bakside og en stor kameramodul lik   Samsung Galaxy S20 eller Apple iPhone 11 Pro. Kommer man litt nærmere, legger man merke til at rammen rundt skjermen er bredere enn på premium-modeller, og når man får den i hånden, kjenner man at baksiden er av plast. Det er i og for seg ikke automatisk en bakdel, da dette gjør mobilen lettere, og medvirker til at antennene ikke hindres av metall. Motorola sender hyggelig nok med et enkelt deksel slik at man ikke riper opp telefonen med det samme. Derimot skal man være forsiktig med å ta den med på stranden, da den ikke er sertifisert for å tåle støv eller vann.

Annonse

Skjerm

Man skulle kanskje tro at det er gjort besparelser på skjermkvaliteten, men her er man veldig gretten om man finner noe å klage på. Den har et 21:9-format som egner seg bra for film og spill, og det er slett ikke dumt for websider heller. Spesielt når oppløsningen er 2520 x 1080, som gir skarp tekst selv i lite format. Og når man skroller på nettsidene, oppdager man at den faktisk har 90 Hz-oppdatering, som gjør at den ruller mykere. Virkelig luksuriøst i denne prisklassen. Den støtter til og med HDR for filmtitting, men ettersom det er en LCD-skjerm snarere enn OLED, blir svartnivået aldri tilstrekkelig dypt, og dermed uteblir kontrasten man ønsker å oppnå med HDR.

Ikke så mange anvendelige kameraer som man skulle tro (Foto: Motorola)

Annonse

Kamera

Man skulle kanskje tro at en kameramodul med fire linser hadde alle mulige brennvidder. Men en er faktisk dybdemåleren og en er et makroobjektiv. Så har vi et kapabelt normalobjektiv og et ultravidvinkelobjektiv med standardsnitt. Men hvor er teleobjektivet? Det er vel langt mer anvendelig enn ekstreme nærbilder? For selfies er mobilen mer velutrustet, med ikke bare et normal-, men også et ultravidvinkelobjektiv, så man til og med kan få med vennene i selfien.

hdr moto 5g test moto 5g dark moto 5g flowers moto 5g
<
>
I HDR-modus blir de lyse partiene gjerne overeksponerte (Foto: L&B)

I bra forhold leverer hovedkameraet fullt brukbare bilder med bra skarphet og relativt naturlige farger. Det heller mer mot det utvannede enn det overdrevne. Iblant slår bildebehandlingen litt uheldig ut, og gjør detaljene diffuse. Den effekten er mer merkbar i ultravidvinkelen, som tydelig er av lavere kvalitet. Nattmodusen gjør sitt beste for å lysne bildene, men kameraet har klare problemer med å fokusere.

wide galaxy s20 wide iphone 11 wide moto 5g
<
>
Vidvinkel Galaxy S20 Ultra
ultrawide galaxy s20 ultrawide iphone 11 ultrawide moto 5g
<
>
Ultravidvinkel Galaxy S20 Ultra

Bruk

Selv om Moto g 5G Plus ikke byr på en like ren Android-opplevelse som One-modellene, har Motorola holdt justeringene til et minimum. Det gjelder hovedsakelig smarte funksjoner, som at ringesignalene stilner når man tar opp telefonen, eller den settes i «ikke forstyrr»-modus om man legger den med skjermen ned. Her slår man også på «løft for å låse opp»- funksjonen som bruker ansiktsgjenkjennelsen.

I billigere mobiler bruker det ikke å fungere så bra. Den er definitivt ikke i klasse med iPhone når det kommer til pålitelighet, men den er faktisk helt ok. Som et alternativ finnes en fingeravtrykksleser på siden, på samme måte som  Sony Xperia brukte å ha. Det er helt klart bedre enn å ha den på baksiden, men ikke like bra som når den er innebygd i skjermen.

Hurtigknapp for Google Assistant (Foto: Motorola)

Som på Samsung-mobilene finnes det en stemme-assistent-knapp, men denne aktiverer Google Assistant, i stedet for Bixby. Betydelig mer anvendelig.

Annonse

Ytelse

Takket være en moderne Snapdragon-prosessor i 700-serien, i stedet for 600-serien som i fjorårets G8 Plus, er ytelsen god. Den er faktisk dobbelt så rask! Det er riktig nok «bare» halvparten av årets toppmodeller som koster tre ganger mer, men hvor mange hestekrefter trenger man egentlig? Det samme gjelder ytelse ved spill; den når 30 fps, som kanskje ikke er oppsiktsvekkende, men det duger for de fleste.

Dobbelt så rask som fjorårets modell og matcher konkurrentene (Foto: L&B)

 

Derimot knuser den all motstand når det kommer til batteritid. I reklamen skryter Motorola av «to dagers batteritid», noe vi også har sett før. Men det bruker sjelden å gjenspeile seg i målingene. Vi trodde først at det var noe feil når telefonen hadde kjørt PC Mark Work 2.0 hele natten og hadde bra med batteri igjen. Til slutt landet den på 20 timer og 35 minutter, som er den lengste tiden vi noen gang har målt!

Annonse

Nå snakker vi batteritid! Ny rekord! (Foto: L&B)

Og så kommer det vi alle har ventet på: Kan den levere 5G-hastigheter? Vi satte oss på Hötorget i Stockholm, som ifølge Tele2 skal ha bra 5G-dekning, og lot den konkurrere med to betydelig dyrere mobiler. Og selv om den ikke kom helt opp i samme høye gjennomsnitt som de andre, nådde den over 1000 Mbit/s i enkelte målinger! Til sammenligning kjempet en 4G-måling seg opp i 170 Mbit/s …

5G er absolutt raskere enn 4G (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Vi har testet 5G. Så du ikke trenger å gjøre det! 5G vil kanskje revolusjonere verden, men i første omgang ikke mobilen din!

 

Konklusjon

Motorola har høynet innsatsen gjennom å ikke bare love en billig mobil, men ytelse også. Ikke minst når det gjelder oppkoblingshastigheten. Og den leverer lynrask 5G, nesten i klasse med tre ganger så dyre flaggskipsmodeller. Resten er heller ikke ille.

Annonse

Moto g 5G plus har den lengste batteritiden vi noensinne har målt, og skjermen byr faktisk på både HDR og 90 Hz oppdateringsfrekvens for myk skrolling. Ytelse og kamera er i klasse med konkurrentene i prisklassen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
 1. Christian

  13.08.20 at 12:50

  Ja, det er pirk, men hvorfor skal det være så vanskelig å få skjermen HELT ned i bunnen slik at ramma har samme tykkelse rundt hele telefonen? Har lest om dette og sett at fenomenet visstnok skyldes plassering av skjermkontakt mot hovedkortet, men dette må da la seg endre på! iPhone har det jo…har forøvrig en Moto G6 plus selv. Moto er bra! 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.