Det kommer så mange modeller fra Motorola at det er litt vanskelig å henge med i svingene. For et år siden testet vi budsjettmodellen Motorola One, som for et par måneder siden ble fulgt opp av One Vision, som helt plutselig ikke var en basismodell lenger. For bare et halvår siden kom Moto G7, som kom i hele fire ulike modeller med ulike spesifikasjoner. Nå følges den opp av Moto 8 Plus, som bare kommer i en utførelse. Mildt sagt forvirrende for kundene.
Utseende og konstruksjon
At G8 faktisk har blitt billigere enn forgjengeren, merkes om ikke annet på at den tidligere glassbaksiden nå er byttet ut med plast. På den andre siden er det mer robust, og da det følger med et cover, legger de fleste ikke merke til det. Derimot må man være litt forsiktig med vann da den bare er «sprutsikker». De sentrerte kameraene ga G7 et spesielt uttrykk, mens G8 har satt dem langs kanten, noe som gjør den lettere å forveksle med konkurrentene.
Skjerm
Med Motorola One Zoom fikk vi faktisk en OLED-skjerm, men da prisen på G8 Plus er lavere, må vi nøye oss med et LCD IPS-panel. Oppløsningen er mer enn nok for den store skjermstørrelsen, og vi kan ikke oppfatte skjermpunktene. Lysstyrken er ganske bra for klassen, men automatikken er litt vel følsom. Fargegjengivelsen er ikke helt korrekt, men det kan vi leve med. Utfasingen til selfie-kameraet er heller ikke spesielt forstyrrende.
Kamera
Når det gjelder kameraene, er det lett å bli lurt av baksidens fem sirkler og tro at det dreier seg om et kjempeluksuriøst kvadrupel-kamera som i Xiaomi Note 10. Men det dreier seg i virkeligheten om en blits, en avstandsmåleren og en dybdemåler. Da gjenstår hovedkameraet, som er det stadig mer vanlige 48 megapiksler-kameraet. Men det benytter seg av quadpixels-teknikken for å få bedre lysfølsomhet, noe som innebærer at man faktisk «bare» får ut 12 megapikslers oppløsning.
Bildekvaliteten er omtrent som man kan forvente i prisklassen, sammenlignet med Samsung Galaxy A40 og Sony Xperia 10. I bra forhold tar det helt ok bilder som duger utmerket for sosiale medier, selv om det tenderer til å overeksponere. Det har også problemer med lyse områder i HDR-scener. Det er også langsomt, som gjør at man iblant mister fokus. I svak belysning er tipset å bruke nattmodus, noe som faktisk er meget bra! Derimot henger det naturligvis ikke med de aller beste mobilkameraene når vi drar ned lyset til nesten bekmørkt.
Det gjenstående kameraet er det man kaller et actionkamera; et vidvinkelkamera med ekstra stabilisering bare ment for video. Det unike med det er at det er montert «feil» vei, slik at det filmer i landskapsmodus selv når man holder mobilen rett opp. Kanskje er det løsningen på alle videoer på nettet som er feil vei? Derimot er det jo elendig at vi hverken får en ultravidvinkel- eller telelinse, med så mange linser på baksiden!
Bruk
Motorola endrer heldigvis ikke spesielt mye på Androids standardutseende. Derimot legger man til visse praktiske finesser, som at skjermen ikke slukker når du ser på den. Eller at du kan starte kameraet ved å bevege mobilen. Fingeravtrykkleseren er pent gjemt i M-logoen på baksiden, selv om vi foretrekker å ha den i fronten. Det finnes også ansiktsgjenkjennelse, men den er ikke tilstrekkelig pålitelig til å kunne anbefales.
Ytelse
På innsiden finner vi den moderne mellomklasseprosessoren Snapdragon 665, en vettug oppgradering fra 636-modellen i G7. Det har gitt en ytelsesøkning på cirka 15 % både for beregninger og spillgrafikk. Det er riktig nok bare halvparten i forhold til luksusmodellene, men mer interessant er det å sammenligne med mobiler i samme prisklasse fra andre produsenter. Der er den faktisk 20–40 % raskere, med cirka 50 % raskere spillgrafikk. Enda bedre er det at batteriet har økt til hele 4000 mAh, noe som gjør at det så vidt rekker til to dagers bruk.
Konklusjon
Det store problemet med Motorola G8 Plus er at den faktisk bare har et eneste stillbildekamera. Alle konkurrenter har også en vidvinkel- eller telelinse. Det såkalte actionkameraet er mer en gimmick som hører hjemme i en spesialmodell. Ellers er det egentlig ingen større feil på den. Den er raskere og har bedre batteritid enn forgjengerne, men er enda billigere. Derimot gjør Motorola seg selv en bjørnetjeneste ved å ha så mange modeller i samme prisklasse, noe som gjør det vanskelig å svare på hvorfor man bør velge akkurat denne.
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser