TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Moto 360 vs. Sony SmartWatch 3

To alen av samme stykke

Forskjellene er små på disse to smartklokkene, som begge er basert på Android Wear.

forfatter
Publisert 06.03.15 - 00:01
Produkter i testen
 • Moto 360
 • Sony SmartWatch 3
 • Både Moto 360 og Sony SmartWatch 3 er basert på Android Wear, og dermed har de langt det meste av funksjonaliteten til felles. Overordnet vil det si at langt det meste av interaksjonen man har med begge smartklokkene er basert på push-meldinger fra mobilen. Selv om de to smartklokkene ikke er helt identiske på det punktet, må det understrekes at ingen av klokkene fungerer tilfredsstillende uten å være tilkoblet en Android-basert smartmobil.

  Android Wear støtter en mengde med apper, som for eksempel Facebook, Email, Kalender, Google Maps og Google Now, og i hverdagen interagerer man typisk med smartklokken når den ene eller den andre appen pusher en melding fra mobilen. Hvis det er kommentarer til et oppslag som jeg har lagt på Facebook, kan jeg lese dem hurtig på klokken, og har det kommet en e-mail kan jeg lese den og til og med svare på den direkte fra håndleddet – i teorien i hvert fall.

  Selvsagt har ingen av klokkene noe tastatur, så hvis jeg vil svare på en e-mail eller sende en SMS må jeg gjøre det via stemmestyring, og det er langt fra optimalt. Dels tror jeg grunnleggende ikke på stemmestyring som brukbar interaksjon mellom mennesker og deres gadgets, og dels fungerer det ikke spesielt godt i praksis – verken på Moto 360 eller Sony SmartWatch 3. Stemmegjenkjenningen er som utgangspunkt ganske elendig, og det blir enda verre hvis man oppholder seg utendørs, da bakgrunnsstøy gjør stemmestyringen helt ubrukelig. Og da det egentlig er tanken bak Android Wear at stemmestyring skal være en sentral del av betjeningen, legger det en demper på begeistringen over brukeropplevelsen.

  Og det er da heller ingen grunn til å gå rundt grøten. Verken Moto 360 eller Sony SmartWatch 3 kommer tett på å score toppkarakter. Testen viser heller hvilen av smartklokkene som er minst dårlig. Android Wear har en lang vei igjen hvis smartklokkene basert på plattformen skal bli annet og mer enn en gimmick.

   

  Produkter i testen

  Moto 360

  Mest av alt en klokke

  Moto 360 er den peneste smartklokken vi til har testet til dags dato.

  Klassisk klokkedesign kombinert med ekstra funksjoner som pulsmåler og trådløs opplading.
  Batteritiden er ikke den beste, og Android Wear skal bli mye bedre før vi synes den er virkelig smart.

  Sony SmartWatch 3

  Vil se deg svette

  Sony SmartWatch 3 holder til litt av hvert og vil gjerne være med på treningen.

  Er vann- og støvtett og ganske robust. Kommer med innebygget GPS og batteriet holder to dager. Den transflektive skjermen er god i sollys.
  Litt av et blikkfang, som ikke kan benyttes med alminnelige klokkeremmer. Tåpelig at den mangler pulsmåler når den nå mest henvender seg til sportsfolk.
  forfatter

  Peter Gotschalk

  (f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  2 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
  Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
  Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
  Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
  Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
  5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend