Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Sony SmartWatch 3

Vil se deg svette

Sony SmartWatch 3 holder til litt av hvert og vil gjerne være med på treningen.

Skrevet av / 06.03.15 - 00:01
Sony SmartWatch 3
Peter Gotschalk

Denne klokken er ikke noe pent syn. Tvert imot virker den klumpete på samme måte som den tidligere testede Samsung Gear S, og selv om Sony SmartWatch 3 er basert på Android Wear – i motsetning til Gear S, som kjører på Samsungs egen Tizen-plattform – så vil den også gjerne kunne litt mer på egen hånd enn konkurrentene. Derfor er SmartWatch 3 for eksempel utstyrt med NFC, noe som i skrivende stund ikke tjener noe formål da NFC slett ikke støttes av Android Wear.

 

 

Men klokken har også GPS, noe som er godt for folk som løper mye, da den kan holde styr på ruten – for eksempel sammen med Runkeeper eller Endomondo – uten at man trenger å ha smartmobilen med på turen. Derfor kan man godt undre seg over at Sony SmartWatch 3 ikke kommer med innebygget pulsmåler, for ellers er den klart mer tenkt som et alternativ til en sportsklokke enn noe man vil bære i stedet for et klassisk armbåndsur. 

Remmen er fremstilt i et gummiaktig materiale og passer kun til nettopp denne Sony-modellen, men til gjengjeld er designen robust og klokken er da også både vann- og støvtett. Den kan med andre ord saktens klare en løpetur i skogen på en regnværsdag uten et kny. Og en solskinnsdag klarer den også, for takket være den transflektive skjermen kan man bedre se urskiven i sollys enn tilfellet er med Moto 360. Sammen med Sonys Lifelog-app gir SmartWatch 3 gode muligheter for selvovervåking slik at man kan holde øye med sine aktiviteter i løpet av en hel dag. Underveis får man ikke noe problem med batteriet, for det kan holde et par dager på en lading. Det skjer til gjengjeld via microUSB og en liten port som sitter på klokkens underside. Den løsningen er praktisk, men bestemt ikke spesielt elegant. 

Er du veldig opptatt av trening, og betyr det praktiske en hel del mer enn det estetiske er Sony SmartWatch 3 sannsynligvis det riktige valget for deg. Men husk, at den er basert på Android Wear og avstem forventingene til det.

 

Sony_SmartWatch_3_Black 07589733-photo-smartwatch-3-ifa-sony sony-smartwatch-3-cover
<
>

 

Home mener

Er vann- og støvtett og ganske robust. Kommer med innebygget GPS og batteriet holder to dager. Den transflektive skjermen er god i sollys. Litt av et blikkfang, som ikke kan benyttes med alminnelige klokkeremmer. Tåpelig at den mangler pulsmåler når den nå mest henvender seg til sportsfolk.

Også i denne testen:

Moto 360 vs. Sony SmartWatch 3

Moto 360

Mest av alt en klokke

Moto 360 er den peneste smartklokken vi til har testet til dags dato.

Klassisk klokkedesign kombinert med ekstra funksjoner som pulsmåler og trådløs opplading.
Batteritiden er ikke den beste, og Android Wear skal bli mye bedre før vi synes den er virkelig smart.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

Scroll to Top