TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony SmartWatch 3

Vil se deg svette

Sony SmartWatch 3 holder til litt av hvert og vil gjerne være med på treningen.

forfatter
Publisert 06.03.15 - 00:01
L&B mener
Er vann- og støvtett og ganske robust. Kommer med innebygget GPS og batteriet holder to dager. Den transflektive skjermen er god i sollys.
Litt av et blikkfang, som ikke kan benyttes med alminnelige klokkeremmer. Tåpelig at den mangler pulsmåler når den nå mest henvender seg til sportsfolk.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android Wear
 • Kompatibelt med:  Android 4.3
 • Skjerm: 1,6” TFT LCD, 320 x 320, 278 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz Quad ARM A7
 • Minne: 512 MB RAM/4 GB lager
 • Trådløst: Bluetooth 4.0 LE, GPS, NFC
 • Mål: 36 x 51 x 10 mm
 • Vekt: 45 gram
 • Batteri: 420 mAh
 • Klokkerem: Sony
 • Sertifisering: IP68 (vann, støv)
 • Sensorer: Akselerometer
 • Annet: Kompas, Gyro
Veil. pris 1899Pr. 06.03.15 Produktside

Denne klokken er ikke noe pent syn. Tvert imot virker den klumpete på samme måte som den tidligere testede Samsung Gear S, og selv om Sony SmartWatch 3 er basert på Android Wear – i motsetning til Gear S, som kjører på Samsungs egen Tizen-plattform – så vil den også gjerne kunne litt mer på egen hånd enn konkurrentene. Derfor er SmartWatch 3 for eksempel utstyrt med NFC, noe som i skrivende stund ikke tjener noe formål da NFC slett ikke støttes av Android Wear.

 

youtu.be/zFsWDJSh3T0

 

Men klokken har også GPS, noe som er godt for folk som løper mye, da den kan holde styr på ruten – for eksempel sammen med Runkeeper eller Endomondo – uten at man trenger å ha smartmobilen med på turen. Derfor kan man godt undre seg over at Sony SmartWatch 3 ikke kommer med innebygget pulsmåler, for ellers er den klart mer tenkt som et alternativ til en sportsklokke enn noe man vil bære i stedet for et klassisk armbåndsur. 

Remmen er fremstilt i et gummiaktig materiale og passer kun til nettopp denne Sony-modellen, men til gjengjeld er designen robust og klokken er da også både vann- og støvtett. Den kan med andre ord saktens klare en løpetur i skogen på en regnværsdag uten et kny. Og en solskinnsdag klarer den også, for takket være den transflektive skjermen kan man bedre se urskiven i sollys enn tilfellet er med Moto 360. Sammen med Sonys Lifelog-app gir SmartWatch 3 gode muligheter for selvovervåking slik at man kan holde øye med sine aktiviteter i løpet av en hel dag. Underveis får man ikke noe problem med batteriet, for det kan holde et par dager på en lading. Det skjer til gjengjeld via microUSB og en liten port som sitter på klokkens underside. Den løsningen er praktisk, men bestemt ikke spesielt elegant. 

Er du veldig opptatt av trening, og betyr det praktiske en hel del mer enn det estetiske er Sony SmartWatch 3 sannsynligvis det riktige valget for deg. Men husk, at den er basert på Android Wear og avstem forventingene til det.

 

Sony_SmartWatch_3_Black 07589733-photo-smartwatch-3-ifa-sony sony-smartwatch-3-cover
<
>

 

Også i denne testen:

Moto 360

Mest av alt en klokke

Moto 360 er den peneste smartklokken vi til har testet til dags dato.

Klassisk klokkedesign kombinert med ekstra funksjoner som pulsmåler og trådløs opplading.
Batteritiden er ikke den beste, og Android Wear skal bli mye bedre før vi synes den er virkelig smart.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend