TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

GRUPPETEST Her er resultatet av kamerablindtesten med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung og Xiaomi

Folkets favoritt: Dere har valgt det beste mobilkameraet

Vi spurte, og dere svarte. Med over 5700 stemmer har dere kåret Folkets favoritt blant markedets beste kameramobiler.

forfatter
Publisert 04.08.21 - 14:09

Forrige fredag inviterte Lyd & Bilde alle lesere til å delta i kåringen av Folkets favoritt som markedets beste mobilkamera.

Vi hadde valgt markedets nyeste, beste og dyreste mobiler som deltakere. De seks deltakerne hadde følgende numre i den hemmelige avstemningen:

Med hver mobil hadde vi fotografert 11 forskjellige standardscener, tilsvarende den typen bilder som de fleste skyter igjen og igjen med mobiltelefon.

Hver scene er fotografert i 4:3-format med mobilenes standardinnstillinger for den gjeldende type bilder. Vi har navngitt bildene og fjernet Exif-data, så det ikke umiddelbart var mulig å se hvilken mobil som hadde tatt hvilke bilder.

Så hele poenget med øvelsen var å finne mobilkameraet som produserer de bildene flest mennesker faktisk liker. Uten å ta hensyn til teknologi og forutinntatte holdninger til produsenter eller grensesnitt.

Les også Folkets favoritt: Her kan DU velge det beste mobilkameraet Delta i avstemningen, og vær med på å peke ut det beste mobilkameraet blant de deltagende mobilene fra Apple, Asus, OnePlus, Samsung, Sony og Xiaomi.

Slik stemte dere

Avstemmingen har pågått i både Norge, Danmark og Sverige, og vi avleste resultatene av hver enkelt kategori i de tre landene like over midnatt den 2. august.

Lyd & Bilde er et nordisk medie hvor vi ikke skiller mellom landene, og derfor får dere ikke vite om svenskene stemte annerledes enn nordmennene, osv. Vi har funnet en samlet vinner av kamerablindtesten – og så har vi sett på hvilke mobiler dere var mest begeistret for i hver enkelt kategori.

I alt ble det avgitt 17 665 stemmer på tvers av Norge, Danmark og Sverige. Resultatet ser du her:

Plassering Nummer Modell Antall stemmer
1. 6 Samsung Galaxy S21 Ultra 5.718
2. 3 iPhone 12 Pro Max 5.272
3. 4 Asus Zenfone 8 Flip 3.807
4. 5 Xiaomi Mi 11 Ultra 3.642
5. 1 OnePlus 9 Pro 3.399
6. 2 Sony Xperia 1 III 1.545

Og vinneren er …

Kort sagt: Dere har kåret Samsung Galaxy S21 Ultra som den beste high-end kameramobilen på markedet. I hvertfall har bildene tatt med Samsung Galaxy S21 Ultra fått klart flest stemmer blant de deltagende leserne på tvers av Skandinavia. Dermed har vi også fornøyelsen av å kunne dele ut ikonet nedenfor som ‘Folkets favoritt’ til Samsungs mobil.

Ovenstående tabell skal for øvrig leses slik at alle bilder i de nedenstående kategoriene, hvis betegnelser slutter med 1 – f.eks. 1.1, 2.1, 3.1 osv. – er blitt tatt med OnePlus 9 Pro. Bilde 1.2 er så tatt med Sony Xperia 1 III, bilde 1.3 med iPhone 12 Pro Max og så videre.

Les også Monstermobilens etterfølger treffer blink Samsung Galaxy S21 Ultra er mobilmarkedets råeste monstermobil som gjør opp for fortidens synder.
Samsung Galaxy S21 Ultra

Her kan du se hvilken mobil som har vunnet den gjeldende kategorien samt kategoriens resultat regnet om i prosenter. Vær oppmerksom på at det kan være enkelte kategorier hvor en annen mobil har fått flere stemmer enn vinneren i et enkelt land. Da har vinneren fått flest stemmer totalt sett.

1. Standardbilde, utendørs

Denne kategori ble vunnet av Xiaomi Mi 11 Ultra – med iPhone 12 Pro Max like i helene.

[totalpoll id=»246332″ screen=»results»]

2. 2x zoom, utendørs

Det samme gjelder denne kategorien.

[totalpoll id=»246339″ screen=»results»]

3. 10x zoom, utendørs

Men når det skal zoomes, er Samsung Galaxy S21 Ultra den svært klare favoritten. Her går andreplassen til OnePlus 9 Pro.

[totalpoll id=»246346″ screen=»results»]

4. Motlys, utendørs

Det samme gjelder denne kategorien, hvor vi fotograferte nærmest direkte mot solen. Her går andreplassen til iPhone 12 Pro Max.

[totalpoll id=»246354″ screen=»results»]

5. Ultravidvinkel, utendørs

Samsung Galaxy S21 Ultra vinner også denne kategorien klart. Men denne gangen er det Xiaomi Mi 11 Ultra som tar andreplassen.

[totalpoll id=»246363″ screen=»results»]

6. Selfie, utendørs

Hvis man foretrekker å fotografere seg selv, er det Xiaomi Mi 11 Ultra man bør ha. Eller iPhone 12 Pro Max, som kom på andreplass.

[totalpoll id=»246370″ screen=»results»]

7. Standardbilde, innendørs

De fleste foretrekker iPhone 12 Pro Max når det skal tas raske bilder innendørs. Litt overraskende kom Asus Zenfone 8 Flip her inn på andreplass.

[totalpoll id=»246377″ screen=»results»]

8. Nattmodus, innendørs

Avstemningens klareste vinner i en enkeltkategori var iPhone 12 Pro Max, som fikk nesten like mange stemmer som alle de andre mobilene til sammen når det gjelder bilder tatt innendørs ved dårlig belysning. En beskjeden andreplass gikk til Xiaomi Mi 11 Ultra.

[totalpoll id=»246384″ screen=»results»]

9. Nattmodus, utendørs

OnePlus 9 Pro har samlet sett ikke klart seg bra i avstemningen, men mobilen vant denne kategorien, mens Samsung Galaxy S21 Ultra endte på en knapp andreplass.

[totalpoll id=»246392″ screen=»results»]

10. Makro, utendørs

Også denne kategorien fikk en litt uventet seierherre, nemlig Asus Zenfone 8 Flip. En sterk andreplass gikk til Samsung Galaxy S21 Ultra.

[totalpoll id=»246399″ screen=»results»]

11. Portrett, utendørs

Den klare vinneren av den siste kategorien ble Samsung Galaxy S21 Ultra, mens Asus Zenfone 8 Flip kom inn på andreplass.

[totalpoll id=»246406″ screen=»results»]

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

3 kommentarer om “Her er resultatet av kamerablindtesten med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung og Xiaomi”

 1. At Xperia havner sist her er ikke det samme som at den er dårligst. Som Markus skriver har den et kamera mer myntet på viderekomne og kan du litt foto vil du ha mye bedre forutsetninger for å ta skikkelige bilder med den sammenlignet med de fleste andre telefoner.

  At iPhone gjør det såpass bra kan godt ha noe å gjøre med at veldig mange er vant med iPhone-looken og synes subjektivt det ser bra ut, selv om realiteten ofte er annerledes.

  Svar
 2. Skuffende å se Xperia 1iii på siste plass, men denne testen ble vel utført med alle mobiler i auto modus regner jeg med🤔 alt i alt er det det som teller, men tar man seg tiden med photo pro appen til Sony vil de vise hvilket av merkene det er snakk om som konkurrerer i toppen på kameramarkedet😉

  Svar
 3. Xiaomi mi mix and Xiaomi mi 11 ultra is better then all of then.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En klokke til trening Utrolig robust treningsklokke med en batteritid som slår de fleste. At den dessuten både er klimasmart og pen, gjør heller ikke noe.
Nå blir Google Pixel smartere Pixel-telefonerne får AI-forbedret samtalelyd og gratis VPN.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Følg Lyd & Bilde