Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

TEST: Garmin Epix (Gen 2)

Smaker det, så koster det

Garmin kan det med å kombinere smart og trening. Det nye tilskuddet er en premium-multisportsklokke som passer for deg som har en aktiv livsstil og som elsker nye opplevelser.

Skrevet av / 21.03.22 - 10:00
Garmin Epix (Gen 2)
Åsa Warme Hallén

Garmin Epix er en premium multisportsklokke i titan, og mitt testeksemplar har Sapphire-krystallglass. Det holder at jeg åpner esken for å bli helt solgt – klokken er stilren med passe holdning, uten å stikke seg ut. På håndleddet sitter den som et skudd, har en fin tyngde og føles gedigen.

Garmin Epix
Epix: Premium-multisportsklokke fra Garmin. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Klokken styres med en kombinasjon av pekeskjerm og knapper på siden hvor du vil finne «din måte». Det finnes fem sideknapper, og på glassinnfatningen står det stanset hvilken knapp som gjør hva. Tanken er nok god, men det kreves en bestemt vinkel og bra syn for å se hva som står. Det er også her jeg finner klokkens første svake punkt – glassinnfatningen.

Dette er en pen klokke som kan brukes 24/7. Imidlertid er kantene litt skarpe, og risikoen er at du kan skade skjøre klær. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Da jeg synes det er en flott klokke, har jeg den også på i hverdagen, noe som i sin tur betyr at jeg ikke bare har på meg treningsklær når jeg bruker den. Av en eller annen grunn har ikke Garmin slipt kantene tilstrekkelig, noe som gjør dem litt skarpe. Jeg begynte å ane uråd allerede første gangen jeg tok på meg vinterfrakken og klokken gled over foret. Da skjedde det ikke noe, men gjør man samme bevegelse dag ut og dag inn, er risikoen stor for at foret går i stykker, så vær litt forsiktig om du har klesplagg du er redd for.

Og når jeg likevel er inne på svake punkter, kan jeg nevne punkt nummer to – prisen. Nesten 11 500 kroner er kanskje ikke så altfor dyrt for mange, men det er likevel ganske mange penger. Jeg tenker tilbake på den store testen jeg hadde av smart-/treningsklokker, og funderer litt på hva det er som gjør Epix så kjempebra at den er verdt pengene. Men det er akkurat det jeg skal forsøke å finne ut av!

Appen Garmin Connect

Du kan selvfølgelig bruke Garmin Epix helt uten å koble den sammen med mobilen, men for å få det aller meste ut av investeringen, som blant annet statistikk, oversikter og informasjon, anbefaler jeg absolutt at du laster ned Garmin Connect, oppretter en bruker, og kobler sammen enhetene.

 

Bild-3-2 Bild-4-2
<
>
Garmin Connect er et ypperlig hjelpemiddel for å bruke klokkens hele kapasitet. Her kan du finne mengder med informasjon i sanntid samt oversikter over ulike verdier. (Skjermdump fra Garmin Connect)

Appen er oversiktlig og brukervennlig, og det merkes at Garmin har det hele under kontroll da de har jobbet med dette lenge.

Mangfold

Epix ligger under Garmins Outdoor-segmentet, og du får blant annet måler for høydedata, barometer for værovervåkning samt 3-akslet elektronisk kompass. Får fjellklatring adrenalinet ditt til å pumpe, kan du også ha bruk for stigningsplanleggeren ClimbPro for i sanntid å se dine aktuelle og kommende klatringer, inkludert helninger, distanse og høydestigning, men også nedstigning og flate partier. Har du vanskelig for å bestemme deg, og er aktiv med litt av hvert, trenger du ikke bytte klokke hele tiden bare fordi du plutselig skal ut og lufte golfkøllene. I appen finnes det nemlig 42 000 forhåndsinnstilte golfbaner, sammen med en mengde andre mer eller mindre brukbare golffunksjoner. Golf er absolutt en materialsport, men jeg mistenker sterkt at jeg personlig ikke blir en bedre golfer med Epix på håndleddet, men kanskje penere … Jeg får mest sannsynlig bedre resultat på banen om jeg i stedet velger å bruke 10 000 kroner på golfleksjoner.

Er løping din greie, finnes det en rekke saker du kan sjekke opp, som måling av skrittlengde og antall steg per minutt i sanntid. «Sammen med kompatibelt tilbehør» kan du også måle bakkekontakttiden og balansen, noe som betyr at du får vite hvor lang tid foten din er i kontakt med bakken i stedet for i luften, under løpeturen. Du kan også få hjelp med å forutsi konkurransetider.

I Epix har Garmin virkelig forsøkt å få inn så mye som mulig, og den fungerer utmerket selv for deg som ikke gir deg ut på lange og utmanende strabaser og opplevelser. Du finner profiler (noen forhåndsinnstilte, andre ikke) for blant annet styrketrening, trampoline, skateboard, skiløp, surfing og løping. Trenger du litt inspirasjon til din styrke- eller yoga-økt, kan du få treningsanimasjoner på displayet. Brenner du for HIIIT-trening, finnes det tidtaking for blant annet Tabata.

Her er det absolutt ingen unnskyldning for ikke å være aktiv, med andre ord!

Å trene med Garmin Epix

Jeg brukte blant annet klokken under en av mine intervalløkter på sykkel innendørs, og den viste samme verdi som anleggets egne pulsmålere som man fester rundt brystkurven.

Bild-5-2 Bild-6-2 Bild-7-2 Bild-8-1
<
>
Etter en intervalløkt på sykkel kan jeg blant annet få øktens lengde, kaloriforbruk, maks- respektive middels-puls ...

Etter økten kunne jeg få frem mye interessant informasjon bare ved å bla i menyene på klokken.

Garmin Epix
Skjermen er tydelig, selv i strålende vårsol. (Foto: Åsa Warme Hallèn)

Tidligere har jeg hatt visse synspunkter om at det tar litt for lang tid for noen Garminklokker å finne GPS-signalene, men den bekymringen eksisterer ikke her. Og den tydelige AMOLD-skjermen er oversiktlig og tydelig, selv i dagslys og solfylt vær. Et stort pluss når du vil legge fokus på treningen og bare ta en kjapp kontroll på klokken nå og da for å se status.

Din personlige helse

Garmin Epix er en klokke som du absolutt kan bruke døgnet rundt, uten at den er ubehagelig. Den kan riktig nok dra blikkene til seg, men ikke på en negativ måte. Mer på grunn av at Garmin har lyktes med å lage en litt større klokke som likevel har klasse. Og for å få tilgang til alle fordelene med klokken bør du ha den på hele døgnet.

Bild-10 Bild-11
<
>
Uten god søvn kan du ikke gjøre deg nytte av trening, og hverdagen blir en utfordring. Så en god og kvalitativ søvn er virkelig A til Å. Garmin Epix hjelper deg ikke bare med å holde kontroll på hvor lenge du sover, men også hvor god kvaliteten på søvnen er. Om jeg ikke snitter 8 timer, blir jeg et monster, og Epix gir meg en bra forståelse av hvordan søvnen min ser ut. (Foto: Åsa Warme Hallèn)

Klokken hjelper deg nemlig med å ha kontroll på helsen, og er et fint verktøy for å bli bevisst hvordan kroppen fungerer, og hva den trenger for at du skal ha det bra. Ha oversikt over pulsen og pustefrekvensen, bli klar over søvnmønsteret ditt, og hold kontroll på når det bra å trene intensivt og når det er på tide å ta det litt roligere.

Ved hjelp av funksjonen Body Battery kan du lese hvor godt kroppen din har hentet seg inn igjen, og om den er klar for en tøff treningsøkt eller kanskje en litt roligere gåtur. (Foto: Åsa Warme Hallèn)

 

 

 

 

 

 

Litt mer detaljert informasjon finner du i appen. (Skjermdump fra Garmin Connect)

 

Epix har også en av mine favorittfunksjoner Finn min telefon som jeg personlig må legge inn under kategorien helse for å slippe unødvendige og raske pulsøkninger når jeg har forlagt mobilen …

Konklusjon

Jeg er glad i Garmin Epix, det er jeg virkelig. Her finnes (nesten) alt man trenger i en utrolig luksuriøs forpakning, uten å bli flashy eller skrytende. Materialvalget er pent, og det er en superb treningsklokke – selvfølgelig! Det ville vel ellers vært ille med tanke på prislappen. Og med prisen i tankene, sammen med det faktum at du faktisk kan betale med Epix takket være Garmin Pay, kjøre blant annet Spotify og få meldinger direkte på klokken, legger jeg e-SIM i min ønskeliste for fremtiden for å bli (om mulig) helt fornøyd.

Karakter
Garmin Epix (Gen 2)
High End

Home mener

Veldig svær og robust klokke for deg som er opplevelseslysten og gjerne driver med litt ulike treningsformer. Den tilhørende appen Garmin Connect høyner opplevelsen enda mer. Prisen er i mektigste laget, og e-SIM skulle ha vært på plass. Litt skarpe kanter som risikerer å rispe i stykker en silkebluse eller foret i en jakke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Lyd & Bilde
Scroll to Top