TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Fire smartklokker til fitness

Et håndtrykk til helsen

Med en smartklokke på armen er du allerede på god vei til et sunnere liv.

forfatter
Publisert 18.12.17 - 19:33
L&B mener
Spesifikasjoner
 • Apple Watch Series 3 Pris: 3.890 kr
 • Fitbit Ionic Pris: 3.490 kr
 • Garmin Vivoactive 3 Pris: 3.499 kr
 • Samsung Gear Sport Pris: 2.990 kr
Produktside
Produkter i testen
 • Apple Watch Series 3
 • Fitbit Ionic
 • Garmin Vivoactive 3
 • Samsung Gear Sport
 • Bilen din er fullstappet med sensorer som holder øye med alt fra bensinnivå, spylervæske, bremser og dekktrykk. Det er praktisk, for det hjelper deg med en konstant oversikt slik at du kan optimere forbruket samt få informasjon i tide hvis noe ikke fungerer som det skal. Tenk hvis kroppen din hadde de samme mulighetene!

  Kroppen er det viktigste vi har, men likevel vet vi ikke så mye om hvordan den har det. Du vil kanskje gjerne få bedre kondisjon eller bli kvitt et par kilo, men vet du i det hele tatt hvor du skal begynne, og hva som kan forbedres? Beveger du deg nok i det daglige, sover du nok, og hvordan er det med pulsen?

  Akkurat som bilen har du bruk for sensorer som kan holde styr på detaljene og informere deg når det er noe som må forandres. I fremtiden kan man tenke seg at disse skytes inn i kroppen via en liten chip, men her og nå må vi nøye oss med å spenne dem på kroppen via skinn og plast.

  (Foto: Produsenten)

   

  Her har du to muligheter.

  Du kan enten velge den billige løsningen, og gå etter såkalte aktivitetsmålere. De kan telle skrittene dine, måle hvor mye du sover, og holde styr på pulsen. På grunn av den lave prisen er mulighetene imidlertid sterkt begrenset, og dreier seg primært om rå datainnsamling. Batteritiden er som regel ganske lang.

  På den andre siden har vi smartklokkene, hvor noen er spesielt rettet mot sport og fitnessfolket. Prisen er noe høyere, men så får du til gjengjeld også langt mer for pengene. Du får en stor fargerik skjerm, mulighet for å installere apper, NFC til betaling, GPS, lagringsplass til musikk og mye annet. Batteritiden svinger mye, og er fra et par dager til ca. en uke.

  Vi har i denne testen valgt å bare fokusere på den sisten gruppen. Går du allerede med klokke, vil du først og fremst sette pris på at modellene vi har tatt med ligner og oppfører seg som det. I tillegg får du naturligvis en rekke smarte funksjoner. Spesielt når vi snakker sport og fitness er klokkene overlegne. Du kan nemlig fortelle klokkene akkurat hvilken aktivitet du skal i gang med, slik at den lettere gjenkjenner og registrerer den. At du samtidig kan lagre og styre musikk og GPS fra håndleddet, er også ganske smart når du skal ut og bevege deg.

  (Foto: Produsenten)

   

  Slik testet vi

  Hver smartklokke ble paret med enten en Android-mobil eller en iPhone. De respektive appene er hentet og benyttet i testperioden. Hver klokke er båret på enten høyre eller venstre arm i en ukes tid av gangen for å danne et representativt bilde av deres respektive egenskaper. Det ble også tydelig hvor ofte de måtte lades opp, hvor gode de har vært til å samle data under rolige forhold, samt ved løping og styrketrening i ditt lokale treningssenter.

   

  (Foto: Produsenten)

  Produkter i testen

  Apple Watch Series 3

  Fortsatt på topp

  Apple Watch er fortsatt den beste smartklokken, tross kort batteritid.

  Apple Watch 3 er lynrask, har et brukervennlig design og godt operativsystem med mengder av apper.
  Batteriet er altfor lite, og betyr at du helst må lade batteriet daglig.

  Fitbit Ionic

  Et godt forsøk

  Fitbit Ionic vil gjerne være en smartklokke, men er bare en forstørret aktivitetsmåler.

  Ionic har en stor, flott skjerm, lang batteritid, og er eminent god til å samle inn data.
  Det mangler apper. Begrenset mulighet for passive registreringer. Føles stor og klosset på armen.

  Garmin Vivoactive 3

  En smart aktivitetsmåler

  Vivoactive 3 ligner en smartklokke, men er likevel best til aktivitetsmåling.

  Glimrende datainnsamler med behagelig passform og lang batteritid.
  Ikke så mye smartklokke og et litt tregt menysystem. Ingen lagringsplass for musikken.

  Samsung Gear Sport

  God allround smartklokke

  Lang batteritid og Spotify-støtte er en hit.

  Gear Sport har en pen og intuitiv design samt mange gode funksjoner.
  Selv om Tizen OS har kommet langt, mangler det fortsatt apper. Søvnmålingen er for upresis.

  Siste artikler:

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Nye smartklokker fra Samsung med fokus på helse Den nye Galaxy Watch5-serien skal bl.a. gi deg mer innholdsrik søvnregistrering.
  Samsung oppgraderer sine brettbare mobiler De to brettbare mobilene kommer blant annet med lynrask prosessor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
  En oppgradert nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen rett i munnen. Det følger med et par kompromisser i pakken.
  Stor ståhei for ingenting Kan en mobil være modig, varm og sjelfull?
  Slutt med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nå offisielt bekreftet at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serien utelukkende kommer med Snapdragon-prosessorer. Exynos er ferdig. 
  En liten dynamittkubbe Zenfone 9 viser alle merkevaremobilene bakhjulet med en ytelse i high end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vilt.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend