TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Viewsonic ViewPad 10s

Billig men…

De har plukket opp Apples Pad-betegnelse i navnet i et håp om at dette skal hjelpe på gjenkjennelseseffekten.

Lyd & Bilde mener
+Billig
-Forvirrende knapper Tvilsom skjerm Dårlig batterilevetid
Spesifikasjoner
 • Android 2.2
 • 10-tommers pekeskjerm
 • 1024 x 600 oppløsning
 • 1 GHz tokjerne Cortex-A9 prosessor
 • Wi-Fi, 3G
 • Bluetooth 2.1 + EDR
 • GPS
 • HDMI
 • USB
 • microSD
 • Vekt: 730g
Veil. pris 3500

Enheten er en 10-tommers variant som navnet tilsier. Skjermstørrelsen er med andre ord marginalt større enn Apple iPads 9,7 tommer. Dette er en størrelsesforskjell som er mer eller mindre ubetydelig.

Den versjonen vi hadde var utstyrt med Android versjon 2.2. Det er en gammel versjon av Android og ViewPad bærer preg av nettopp det. Versjon 3.0 er en langt mer nettbrett-tilpasset versjon og gjør et hvert nettbrett langt bedre i bruk. Det er også viktig å være klar over at Android 2.2 i utgangspunktet ikke er laget med tanke på denne typen enheter, så her er det en del tilpassinger som ikke alltid er like heldige.

Brukervennlighet
En av tingene, det er flere, som du rask oppdager at mangler er Google Maps. Dette er en ganske sentral del og hvordan Viewsonic kunne finne på å ta bort dette er meg en gåte. I tillegg mangle du Gmail og YouTube som egne applikasjoner.

Det virker også som om Viewsonic har laget sin egen versjon av Android Markets, noe som på ingen måte hever helhetsinntrykket. En annen ting vi reagert på med denne enheten er det gjennomgående plastinntrykket. Det oser ikke akkurat av kvalitet og det hele virker litt rasket sammen. På den positive siden har den både USB, HDMI og et MicoSD-spor som tilkoblingsalternativer. Skjermen er også noe for seg. Med en oppløsning på 1024 x 600 piksler er den ikke akkurat sylskarp. Innsynsvinkelen er heller ikke spesielt god og tar du den ut i sollys er den en total katastrofe.

Den har kamera, men dette er på 1,3 megapiksler og har en bildekvalitet det rett og slett ikke er særlig vits i å komme inn på her. Det er ganske elendig. Vi er også ganske misfornøyd med kvaliteten på video som vi tok opp.

Til og med knappesystemene har Viewsonic klart å rote til. Android opererer med en del berøringsfølsomme knapper i normalt oppsett. Disse er fraværende og har delvis litt erstattet med fysiske knapper. Det som mangler er knapper som Søk, hjem og meny. Disse er integrert i selve operativsystemet og vi savner dedikerte løsninger på selve enheten for dette.
På den positive siden er den ganske rask og berøringsdelene er responsive.

Konklusjon
Dette er en nettbrett som er laget med tanke på pris. Dette har tydeligvis vært i høysetet nå den ble utviklet. Beklageligvis skinner dette gjennom. Den virker billig og det er såpass mye som er utelatt fordi det koster penger at helhetsinntrykket blir ganske trist.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Apple iPad2

Beholder tronen

iPad 2 er ikke en revolusjon i forhold til den forrige, heller en evolusjon, og det er helt greit.

Meget godt brukergrensesnitt God skjerm og god grafikk
Lukket system med få tilkoblinger Elendig kamera

Acer Iconia A500

Reell utfordrer

En ting skal Acer ha: A500 gir litt av samme kvalitetsfølelse som iPad, uten sammenlikning for øvrig.

Billig Gode tilkoblinger Rask
Ikke 3G Tung

LG Optimus Pad

3D-paden

LG spiller på Pad-betegnelsen for alt det den er verdt med Optimus Pad. Som har 3D-opptak!

Rask 3D video Android 3
Veldig dyr Tung Skjermen er ikke 3D

Creative Ziio 10

Helt skivebom

Dette er en litt annerledes enhet. Den er ikke rettet direkte inn som en konkurrent til Apples iPad.

Billig Gode musikkapplikasjoner
Vanskelig i bruk Dårlig skjerm Gammel Android-versjon

Legg igjen en kommentar

Gisle Orlund


Siste artikler: