Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

LG Optimus Pad

3D-paden

LG spiller på Pad-betegnelsen for alt det den er verdt med Optimus Pad. Som har 3D-opptak!
Lyd & Bilde mener
Rask 3D video Android 3
Veldig dyr Tung Skjermen er ikke 3D
Spesifikasjoner
  • Android 3.0
  • 8,9 tommers pekeskjerm med IPS-panel
  • 1280 x 768 oppløsning
  • 1 GHz Tegra tokjerne prosessor
  • Wi-Fi, 3G
  • Bluetooth 2.1
  • DLNA, A-GPS
  • 3D kamera
  • USB
  • Vekt: 654 g

 

Apple prøvde tidligere i år å få rettighetene til Pad-navnet, men måtte gi opp. Dette fører uten tvil til at mange av konkurrentene vil bruke begrepet Pad på fremtidige produkter.

LGs Optimus Pad er interessant på flere måter. 3D er en av tingene denne enheten kan skryte av. Problemet er at det er en noe begrenset variant av teknologien. LG har utstyrt enheten med mulighetene til å ta opp video i 3D, men ikke til å vise det. Nærmere bestemt, enheten kan vise 3D eksternt, men ikke ved hjelp av den interne skjermen. Vi kan vel vente oss en modell som også kan dette om ikke så lenge.

Litt teknikk
Optimus Pad har en skjerm på 8,9 tommer i formatet 15:9 og en oppløsning på 1280 x 768, altså WXGA. Dette gjør den litt mindre enn de andre i denne testen, men det er såpass lite at det ikke er særlig merkbart. Vi har nevnt at den er utstyrt med to kameraer for 3D video. Den tar bilder med en oppløsning på 5 Mp. Bildekvaliteten er faktisk ganske god. Den har også et 2 Mp kamera i front til videosamtaler. I tillegg har den også en blits sammen med tvillingkameraene på baksiden. Enheten vi testet var utstyrt med 32 GB minne. Bruker man iPad som målestokk er mulighetene langt flere, som utgang for HDMI og USB. Dette er noe den har til felles med de fleste Android-baserte enheter. Enheten kjører Android versjon 3.0, altså Honeycomb.

Brukervennlighet
Selv om den er liten er den ganske tung. Den veier 630 gram og er tykkere enn Apples iPad. I bruk er enheten omtrent som alle andre Android-baserte enheter. Den benytter ikke noen form for skall på toppen av operativsystemet og det er dermed en ganske ren Android-opplevelse. Den eneste endringen av betydning vi la merke til var en tilpassing i forbindelse med 3D-kameraene, som trengte noe eget.Skjermen er meget god og den er enkel og responsiv. Vi likte følelsen av denne i bruk meget godt. Skjermen var en fornøyelse å se både film og bilder på. Brukt utendørs er, som hos de fleste av denne typen enheter, en heller tvilsom affære. Den er også rask å starte og den håndterer både programmer og nettsurfing meget tilfredsstillende. Her skiller den seg lite fra de andre enhetene basert på Honeycomb.

Konklusjon
LG Optimus Pad er en enhet vi liker. Den er rask, skjermen er god og 3D-filming er en artig funksjon. LG har ennå ikke bestemt seg for endelig pris, bare indikert 7.300 kr,  og dette vil være ganske avgjørende for den endelige dommen. Vårt inntrykk er positivt, men det mangler fremdeles litt før LG kommer opp i samme ligaen som iPad 2.

Annonse

Også i denne testen:

Apple iPad2

Beholder tronen

iPad 2 er ikke en revolusjon i forhold til den forrige, heller en evolusjon, og det er helt greit.

Meget godt brukergrensesnitt God skjerm og god grafikk
Lukket system med få tilkoblinger Elendig kamera

Acer Iconia A500

Reell utfordrer

En ting skal Acer ha: A500 gir litt av samme kvalitetsfølelse som iPad, uten sammenlikning for øvrig.

Billig Gode tilkoblinger Rask
Ikke 3G Tung

Viewsonic ViewPad 10s

Billig men…

De har plukket opp Apples Pad-betegnelse i navnet i et håp om at dette skal hjelpe på gjenkjennelseseffekten.

Billig
Forvirrende knapper Tvilsom skjerm Dårlig batterilevetid

Creative Ziio 10

Helt skivebom

Dette er en litt annerledes enhet. Den er ikke rettet direkte inn som en konkurrent til Apples iPad.

Billig Gode musikkapplikasjoner
Vanskelig i bruk Dårlig skjerm Gammel Android-versjon
1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.