TESTAsus ROG Phone II Elite ZS660KL

Konsollen er også en mobil

Andre generasjon av Asus' gamer-mobil er toppklasse – og forbeholdt de få.
Karakter
Asus ROG Phone II Elite ZS660KL
Lyd & Bilde mener
Du vil få vanskeligheter med å finne en raskere mobil akkurat nå. Og i alle fall ikke med en så rå skjerm.
Den koster en formue. Og det er kun spillerne som får glede av de avgjørende finessene.
Spesifikasjoner
 • Skjerm: 6,6″ AMOLED 2340 x 1080 @120 Hz, Gorilla Glass 6
 • CPU: 2,96 GHz Qualcomm Snapdragon 855 Plus octa-core
 • GPU: Adreno 640
 • Minne: 12 GB RAM / 512 GB lager
 • Operativsystem: Android 9.0
 • Kamera: 48 Mp f/1.8 / 13 Mp 120-graders vidvinkel f/2.4, / 24 Mp f/2.2
 • Tilkoblinger: USB-C x 2, hodetelefon (3,5 mm stereo-minijack)
 • Trådløst: LTE13, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ad, NFC
 • Lyd: HD 24 bit/192 kHz, DTS Headphone X, aptX HD, aptX, A2DP
 • Batteri: 6000 mAh
 • Farger: Sort
 • Mål og vekt: 77,6 x 171,0 x 9,5 mm / 240 g
 • Web: asus.no

 

Benchmark

Veil. pris 9 499 Produktside
forfatter

ROG Phone II er Asus’ andre mobil spesielt egnet til gaming. Den kommer ganske akkurat et år etter den første, som vi testet i fjor. Og selv om den er oppdatert på stort sett alle områder, er prisen den samme. Det finnes forskjellige modeller, men Asus ROG Phone II Elite ZS660KL, som vi ser på her, leveres med 12 GB RAM og 512 GB lager. Prisen er som for en laptop i mellomklassen.

Lynrask og fargerik

Skjermen er ROG Phone IIs absolutte glansnummer, en 6,6″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2340 x 1080 punkter. Og en oppdateringshastighet på heseblesende 120 Hz!

Jeg må innrømme at jeg til daglig ikke ser på den vanlige 60 Hz-skjermen som en begrensning. Men det er den! Når man vrenger bilen rundt svingene i Real Racing eller kaster seg ut i magiske dueller i Eternum, tenker man plutselig ikke over at det ikke er en «skikkelig» skjerm man ser på. Faktisk gir den ultra-fargerike skjermen de fleste fullvoksne skjermene bank på hjemmebane.

Kameraene følger som sist gang Asus’ sivile toppmodell. Det betyr at hovedkameraet har en 48 Mp sensor akkurat som ZenFone 6. Vidvinkeloptikken er på 13 Mp. Da ROG Phone II ikke har ZenFones forbløffende roterende kamerabro, er det klemt inn en 24 Mp vidvinkel til selfies i den smale kanten over skjermen.

Der ROG-en skiller seg ut fra mengden, er som spillkonsoll. Med den utrolig fargesterke og vanvittig raske 120 Hz AMOLED-skjermen gir den mobilspillene en realisme du ikke finner noe annet sted. Foto: Asus

Ekstrautstyr

ROG Phone kan brukes som den er, noe som sikkert er den bruken de fleste vil ende opp med. Men for de som vil ta skrittet videre, finnes det et omfattende tilbehørsprogram for å utvide spillopplevelsen. Det omfatter blant annet gamepad-håndtak og en «TwinView Dock» som tilfører en ekstra skjerm.

Benchmark

Asus ROG Phone II er utstyrt med en Qualcomm Snapdragon 855-prosessor, som er den raskeste akkurat nå. Og den er i tillegg Plus-utgaven, som er litt raskere enn den vanlige 855.

En Geekbench 5-score på 775 (single-core) og 2539 (multi-core) er blant de beste akkurat nå. Og identisk med de beste Android-mobilene – som jo bruker den samme prosessoren.

På 3D-grafikkfronten klarer ROG Phone II seg flott. 6246 i 3D Mark Sling Shop Extreme og 500 263 i AnTuTu 7 er det beste vi har sett!

Gaming krever strøm. Derfor er det fint at Asus har plassert et batteri på hele 6000 mAh i ROG Phone II. Det ses på batteritesten, hvor den klarer nesten syv timer.

Og takket være kombinasjonen av væskekjøling og luftkjøling kan den fortsette med det, lenge etter at tradisjonelle – og på papiret like raske – mobiler er blitt slått ut med heteslag. Foto: Asus

Konklusjon

Asus ROG Phone II Elite er en telefon for de få. Ytelsesmessig ligger den i det absolutte toppsjiktet av dagens mobiler, men skal du bare ha en lynrask mobil, er det så klart billigere alternativer til langt lavere pris. For eksempel den fremragende Xiaomi Note 10. Der ROG-en skiller seg ut fra mengden, er som spillkonsoll. Med den utrolig fargesterke og vanvittig raske 120 Hz AMOLED-skjermen gir den mobilspillene en realisme du ikke finner noe annet sted. Og takket være kombinasjonen av væskekjøling og luftkjøling kan den fortsette med det, lenge etter at tradisjonelle – og på papiret like raske – mobiler er blitt slått ut med heteslag. Hvis det er behovet ditt, vil du være villig til å betale for det. Man vurderer jo heller ikke en Lamborghini Urus ut fra prisen og vekten, vel? Og man kjøper den ikke bare for å bruke den til å kjøre til butikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.