TEST: Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Konsollen er også en mobil

Andre generasjon av Asus' gamer-mobil er toppklasse – og forbeholdt de få.

Karakter
Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Lyd & Bilde mener

Du vil få vanskeligheter med å finne en raskere mobil akkurat nå. Og i alle fall ikke med en så rå skjerm.
Den koster en formue. Og det er kun spillerne som får glede av de avgjørende finessene.
 • Skjerm: 6,6″ AMOLED 2340 x 1080 @120 Hz, Gorilla Glass 6
 • CPU: 2,96 GHz Qualcomm Snapdragon 855 Plus octa-core
 • GPU: Adreno 640
 • Minne: 12 GB RAM / 512 GB lager
 • Operativsystem: Android 9.0
 • Kamera: 48 Mp f/1.8 / 13 Mp 120-graders vidvinkel f/2.4, / 24 Mp f/2.2
 • Tilkoblinger: USB-C x 2, hodetelefon (3,5 mm stereo-minijack)
 • Trådløst: LTE13, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ad, NFC
 • Lyd: HD 24 bit/192 kHz, DTS Headphone X, aptX HD, aptX, A2DP
 • Batteri: 6000 mAh
 • Farger: Sort
 • Mål og vekt: 77,6 x 171,0 x 9,5 mm / 240 g
 • Web: asus.no

 

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 9499 kr

 • Geekbench 5: 775 (single-core), 2539 (multi-core)
 • AnTuTu: 500 263
 • PCMark Work 2.0: 13 596
 • Futuremark Sling Shot Extreme: 6246
 • PCMark batteritest: 6:50 timer

ROG Phone II er Asus’ andre mobil spesielt egnet til gaming. Den kommer ganske akkurat et år etter den første, som vi testet i fjor. Og selv om den er oppdatert på stort sett alle områder, er prisen den samme. Det finnes forskjellige modeller, men Asus ROG Phone II Elite ZS660KL, som vi ser på her, leveres med 12 GB RAM og 512 GB lager. Prisen er som for en laptop i mellomklassen.

Lynrask og fargerik

Skjermen er ROG Phone IIs absolutte glansnummer, en 6,6″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2340 x 1080 punkter. Og en oppdateringshastighet på heseblesende 120 Hz!

Jeg må innrømme at jeg til daglig ikke ser på den vanlige 60 Hz-skjermen som en begrensning. Men det er den! Når man vrenger bilen rundt svingene i Real Racing eller kaster seg ut i magiske dueller i Eternum, tenker man plutselig ikke over at det ikke er en «skikkelig» skjerm man ser på. Faktisk gir den ultra-fargerike skjermen de fleste fullvoksne skjermene bank på hjemmebane.

Kameraene følger som sist gang Asus’ sivile toppmodell. Det betyr at hovedkameraet har en 48 Mp sensor akkurat som ZenFone 6. Vidvinkeloptikken er på 13 Mp. Da ROG Phone II ikke har ZenFones forbløffende roterende kamerabro, er det klemt inn en 24 Mp vidvinkel til selfies i den smale kanten over skjermen.

Der ROG-en skiller seg ut fra mengden, er som spillkonsoll. Med den utrolig fargesterke og vanvittig raske 120 Hz AMOLED-skjermen gir den mobilspillene en realisme du ikke finner noe annet sted. Foto: Asus

Ekstrautstyr

ROG Phone kan brukes som den er, noe som sikkert er den bruken de fleste vil ende opp med. Men for de som vil ta skrittet videre, finnes det et omfattende tilbehørsprogram for å utvide spillopplevelsen. Det omfatter blant annet gamepad-håndtak og en «TwinView Dock» som tilfører en ekstra skjerm.

Benchmark

Asus ROG Phone II er utstyrt med en Qualcomm Snapdragon 855-prosessor, som er den raskeste akkurat nå. Og den er i tillegg Plus-utgaven, som er litt raskere enn den vanlige 855.

En Geekbench 5-score på 775 (single-core) og 2539 (multi-core) er blant de beste akkurat nå. Og identisk med de beste Android-mobilene – som jo bruker den samme prosessoren.

På 3D-grafikkfronten klarer ROG Phone II seg flott. 6246 i 3D Mark Sling Shop Extreme og 500 263 i AnTuTu 7 er det beste vi har sett!

Gaming krever strøm. Derfor er det fint at Asus har plassert et batteri på hele 6000 mAh i ROG Phone II. Det ses på batteritesten, hvor den klarer nesten syv timer.

Og takket være kombinasjonen av væskekjøling og luftkjøling kan den fortsette med det, lenge etter at tradisjonelle – og på papiret like raske – mobiler er blitt slått ut med heteslag. Foto: Asus

Konklusjon

Asus ROG Phone II Elite er en telefon for de få. Ytelsesmessig ligger den i det absolutte toppsjiktet av dagens mobiler, men skal du bare ha en lynrask mobil, er det så klart billigere alternativer til langt lavere pris. For eksempel den fremragende Xiaomi Note 10. Der ROG-en skiller seg ut fra mengden, er som spillkonsoll. Med den utrolig fargesterke og vanvittig raske 120 Hz AMOLED-skjermen gir den mobilspillene en realisme du ikke finner noe annet sted. Og takket være kombinasjonen av væskekjøling og luftkjøling kan den fortsette med det, lenge etter at tradisjonelle – og på papiret like raske – mobiler er blitt slått ut med heteslag. Hvis det er behovet ditt, vil du være villig til å betale for det. Man vurderer jo heller ikke en Lamborghini Urus ut fra prisen og vekten, vel? Og man kjøper den ikke bare for å bruke den til å kjøre til butikken.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Annen utgave av den minste Citation-smarthøyttaleren.
  For prisen av et par støykansellerende hodetelefoner gir Philips Fidelio X3 uendelig mye bedre lyd.
  Xperia 5 II er ikke bare like bra som Xperia 1 II, den er i flere tilfeller bedre!
  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.