Search
Generic filters

TEST : Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Konsollen er også en mobil

Andre generasjon av Asus' gamer-mobil er toppklasse – og forbeholdt de få.

Karakter
Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Lyd & Bilde mener

Du vil få vanskeligheter med å finne en raskere mobil akkurat nå. Og i alle fall ikke med en så rå skjerm.
Den koster en formue. Og det er kun spillerne som får glede av de avgjørende finessene.
 • Skjerm: 6,6″ AMOLED 2340 x 1080 @120 Hz, Gorilla Glass 6
 • CPU: 2,96 GHz Qualcomm Snapdragon 855 Plus octa-core
 • GPU: Adreno 640
 • Minne: 12 GB RAM / 512 GB lager
 • Operativsystem: Android 9.0
 • Kamera: 48 Mp f/1.8 / 13 Mp 120-graders vidvinkel f/2.4, / 24 Mp f/2.2
 • Tilkoblinger: USB-C x 2, hodetelefon (3,5 mm stereo-minijack)
 • Trådløst: LTE13, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ad, NFC
 • Lyd: HD 24 bit/192 kHz, DTS Headphone X, aptX HD, aptX, A2DP
 • Batteri: 6000 mAh
 • Farger: Sort
 • Mål og vekt: 77,6 x 171,0 x 9,5 mm / 240 g
 • Web: asus.no

 

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 9499 kr

 • Geekbench 5: 775 (single-core), 2539 (multi-core)
 • AnTuTu: 500 263
 • PCMark Work 2.0: 13 596
 • Futuremark Sling Shot Extreme: 6246
 • PCMark batteritest: 6:50 timer

ROG Phone II er Asus’ andre mobil spesielt egnet til gaming. Den kommer ganske akkurat et år etter den første, som vi testet i fjor. Og selv om den er oppdatert på stort sett alle områder, er prisen den samme. Det finnes forskjellige modeller, men Asus ROG Phone II Elite ZS660KL, som vi ser på her, leveres med 12 GB RAM og 512 GB lager. Prisen er som for en laptop i mellomklassen.

Lynrask og fargerik

Skjermen er ROG Phone IIs absolutte glansnummer, en 6,6″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 2340 x 1080 punkter. Og en oppdateringshastighet på heseblesende 120 Hz!

Jeg må innrømme at jeg til daglig ikke ser på den vanlige 60 Hz-skjermen som en begrensning. Men det er den! Når man vrenger bilen rundt svingene i Real Racing eller kaster seg ut i magiske dueller i Eternum, tenker man plutselig ikke over at det ikke er en «skikkelig» skjerm man ser på. Faktisk gir den ultra-fargerike skjermen de fleste fullvoksne skjermene bank på hjemmebane.

Kameraene følger som sist gang Asus’ sivile toppmodell. Det betyr at hovedkameraet har en 48 Mp sensor akkurat som ZenFone 6. Vidvinkeloptikken er på 13 Mp. Da ROG Phone II ikke har ZenFones forbløffende roterende kamerabro, er det klemt inn en 24 Mp vidvinkel til selfies i den smale kanten over skjermen.

Der ROG-en skiller seg ut fra mengden, er som spillkonsoll. Med den utrolig fargesterke og vanvittig raske 120 Hz AMOLED-skjermen gir den mobilspillene en realisme du ikke finner noe annet sted. Foto: Asus

Ekstrautstyr

ROG Phone kan brukes som den er, noe som sikkert er den bruken de fleste vil ende opp med. Men for de som vil ta skrittet videre, finnes det et omfattende tilbehørsprogram for å utvide spillopplevelsen. Det omfatter blant annet gamepad-håndtak og en «TwinView Dock» som tilfører en ekstra skjerm.

Benchmark

Asus ROG Phone II er utstyrt med en Qualcomm Snapdragon 855-prosessor, som er den raskeste akkurat nå. Og den er i tillegg Plus-utgaven, som er litt raskere enn den vanlige 855.

En Geekbench 5-score på 775 (single-core) og 2539 (multi-core) er blant de beste akkurat nå. Og identisk med de beste Android-mobilene – som jo bruker den samme prosessoren.

På 3D-grafikkfronten klarer ROG Phone II seg flott. 6246 i 3D Mark Sling Shop Extreme og 500 263 i AnTuTu 7 er det beste vi har sett!

Gaming krever strøm. Derfor er det fint at Asus har plassert et batteri på hele 6000 mAh i ROG Phone II. Det ses på batteritesten, hvor den klarer nesten syv timer.

Og takket være kombinasjonen av væskekjøling og luftkjøling kan den fortsette med det, lenge etter at tradisjonelle – og på papiret like raske – mobiler er blitt slått ut med heteslag. Foto: Asus

Konklusjon

Asus ROG Phone II Elite er en telefon for de få. Ytelsesmessig ligger den i det absolutte toppsjiktet av dagens mobiler, men skal du bare ha en lynrask mobil, er det så klart billigere alternativer til langt lavere pris. For eksempel den fremragende Xiaomi Note 10. Der ROG-en skiller seg ut fra mengden, er som spillkonsoll. Med den utrolig fargesterke og vanvittig raske 120 Hz AMOLED-skjermen gir den mobilspillene en realisme du ikke finner noe annet sted. Og takket være kombinasjonen av væskekjøling og luftkjøling kan den fortsette med det, lenge etter at tradisjonelle – og på papiret like raske – mobiler er blitt slått ut med heteslag. Hvis det er behovet ditt, vil du være villig til å betale for det. Man vurderer jo heller ikke en Lamborghini Urus ut fra prisen og vekten, vel? Og man kjøper den ikke bare for å bruke den til å kjøre til butikken.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.