SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: ASUS Fonepad 7 LTE

Verken fugl eller fisk

Den første Fonepad ble ingen suksess. Asus prøver igjen med Fonepad 7 LTE.

Lyd & Bilde mener

Kompakt lite nettbrett som er godkjent til prisen. Spesielt fordi man får 4G/LTE med på kjøpet.
Absolutt for stort til å erstatte den vanlige smartmobilen. Skjermen er for mørk og uskarp, og ytelsen krever tilvenning, selv om vi har sett det verre.
 • Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
 • Skjerm: 7", 1280 x 800 HD IPS, 216 ppi
 • Prosessor: 1,6 GHz Intel Atom Z2560 dual-core
 • Minne: 1 GB RAM / 16 GB lager (+ 32 GB via microSD)
 • Kamera: 5 Mp + 1,2 Mp
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 3.0, 4G/LTE, GPS, GLONASS
 • Tilkobling: Micro USB 2.0
 • Mål/vekt: 196,8 x 120,1 x 10,5 mm, 328 g
 • Batteri: 3.950 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2499 kr

For et år siden anmeldte vi den første Fonepad fra Asus. Det taiwanske firmaet klarer seg godt på PC-markedet og har også gjort seg bemerket med sine PadFone produkter, som kort sagt er en kombinasjon av smartmobil og nettbrett og som består av en selvstendig smartmobil og så en nettbrettskjerm med innebygget batteri og plass til å dokke telefonen.

Fonepad er på sin egen måte en kombinasjon av smartmobil og nettbrett, men mer i samme ånd som en ”phablet”, det vil si en smartmobil som er så stor at den nesten er et nettbrett. Men i Fonepads tilfelle må vi si at mobilen er så stor at den faktisk er et nettbrett. Skjermen er nemlig på 7 tommer, noe som gjør Fonepad litt større enn den typiske phablet, og den lille forskjell utgjør en stor forskjell i praksis. For som vi skrev da vi anmeldte den første Fonepad, kan et 7” nettbrett ikke benyttes som mobil på noen fornuftig måte. Joda, hvis man bruker et headset eller har meget store hender går det an, men noen reell erstatning for en smartmobil blir Fonepad aldri. Og det er litt viktig å få sagt, siden nettopp det er Asus sin uttalte hensikt med produktet. Men det kan man bare glemme. Fonepad er et 7” nettbrett med telefonfunksjonalitet, verken mer eller mindre, og du vil bli skuffet hvis du investerer i en Fonepad i den tro at du så kan unnvære din normale smartmobil.

Litt langsommere enn iPhone 5
Den første Fonepaden var et bomskudd, med elendig ytelse og problemer med nettverksdelen. Fonepad 7 LTE kommer, som navnet antyder, med 4G/LTE som også fungerer glimrende. Men ytelsen er fortsatt ikke god nok, og man kan nesten si at det med den lynhurtige internettforbindelsen er litt som å kaste perler for svin. Vi vil imidlertid aldri klage over et hurtig internett, og Fonepad 7 LTE har tross alt en bedre prosessor enn forgjengeren.  Den yter ikke mye dårligere enn den første iPhone 5, som var blant de kjappeste mobilene på markedet da den ble lansert i 2012. I Geekbench 3 oppnår Fonepad 7 LTE en score på 451 (single-core) og 1043 (multi-core), mens forannevnte iPhone oppnår 707 (single-core) og 1225 (multi-core) i samme Benchmark-test. Med andre ord er Fonepad 7  LTE langt mer anvendelig enn forgjengeren, som nærmest var ubrukelig. Forvent imidlertid ingen hastighetsrekorder, ei heller at du kan få fullt utbytte av den kjappe internettforbindelsen.

Utover 4G/LTE og en raskere prosessor er Fonepad 7 LTE også utstyrt med et bedre kamera, mens skjermen er den samme. Og den er dessverre verken lyssterk eller skap, slett ikke i sollys, og vi er fristet til mene at det hadde vært en bedre idé å gi Fonepad 7 LTE en bedre skjerm i stedet for et bedre kamera da det ikke var mulig med begge deler.

Konklusjon
Hvis du er på utkikk etter et billig 7” nettbrett, som i tillegg kan fungere som mobiltelefon i et knipetak, er Fonepad 7 LTE slett ikke noe dårlig kjøp. Ytelsen krever litt tilvenning, men vi har opplevd det som er verre. Skjermen må du holde innendørs, men i stedet kan du glede deg over å få 4G/LTE med i pakken.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!
  Sony a7s III er mer videokamera enn stillbildekamera, og passer derfor ikke for alle fotografer.
  Om Hyundai Kona er litt traust i sporet, så er lyden fra musikkanlegget det stikk motsatte. Elbilen har også alt man kan forvente av moderne fasiliteter.
  De koster nesten det samme, og de henvender seg til samme målgruppe, nemlig de forbrukerne som gjerne vil ha en premium mobil uten å måtte robbe banken.
  Med en Huawei Watch GT2 Pro på armen, trenger du ikke bytte klokke etter trening. Den passer nemlig til de fleste antrekk.