Search
Generic filters

: ASUS Fonepad 7 LTE

Verken fugl eller fisk

Den første Fonepad ble ingen suksess. Asus prøver igjen med Fonepad 7 LTE.

Lyd & Bilde mener

Kompakt lite nettbrett som er godkjent til prisen. Spesielt fordi man får 4G/LTE med på kjøpet.
Absolutt for stort til å erstatte den vanlige smartmobilen. Skjermen er for mørk og uskarp, og ytelsen krever tilvenning, selv om vi har sett det verre.
 • Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
 • Skjerm: 7", 1280 x 800 HD IPS, 216 ppi
 • Prosessor: 1,6 GHz Intel Atom Z2560 dual-core
 • Minne: 1 GB RAM / 16 GB lager (+ 32 GB via microSD)
 • Kamera: 5 Mp + 1,2 Mp
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 3.0, 4G/LTE, GPS, GLONASS
 • Tilkobling: Micro USB 2.0
 • Mål/vekt: 196,8 x 120,1 x 10,5 mm, 328 g
 • Batteri: 3.950 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2499 kr

For et år siden anmeldte vi den første Fonepad fra Asus. Det taiwanske firmaet klarer seg godt på PC-markedet og har også gjort seg bemerket med sine PadFone produkter, som kort sagt er en kombinasjon av smartmobil og nettbrett og som består av en selvstendig smartmobil og så en nettbrettskjerm med innebygget batteri og plass til å dokke telefonen.

Fonepad er på sin egen måte en kombinasjon av smartmobil og nettbrett, men mer i samme ånd som en ”phablet”, det vil si en smartmobil som er så stor at den nesten er et nettbrett. Men i Fonepads tilfelle må vi si at mobilen er så stor at den faktisk er et nettbrett. Skjermen er nemlig på 7 tommer, noe som gjør Fonepad litt større enn den typiske phablet, og den lille forskjell utgjør en stor forskjell i praksis. For som vi skrev da vi anmeldte den første Fonepad, kan et 7” nettbrett ikke benyttes som mobil på noen fornuftig måte. Joda, hvis man bruker et headset eller har meget store hender går det an, men noen reell erstatning for en smartmobil blir Fonepad aldri. Og det er litt viktig å få sagt, siden nettopp det er Asus sin uttalte hensikt med produktet. Men det kan man bare glemme. Fonepad er et 7” nettbrett med telefonfunksjonalitet, verken mer eller mindre, og du vil bli skuffet hvis du investerer i en Fonepad i den tro at du så kan unnvære din normale smartmobil.

Litt langsommere enn iPhone 5
Den første Fonepaden var et bomskudd, med elendig ytelse og problemer med nettverksdelen. Fonepad 7 LTE kommer, som navnet antyder, med 4G/LTE som også fungerer glimrende. Men ytelsen er fortsatt ikke god nok, og man kan nesten si at det med den lynhurtige internettforbindelsen er litt som å kaste perler for svin. Vi vil imidlertid aldri klage over et hurtig internett, og Fonepad 7 LTE har tross alt en bedre prosessor enn forgjengeren.  Den yter ikke mye dårligere enn den første iPhone 5, som var blant de kjappeste mobilene på markedet da den ble lansert i 2012. I Geekbench 3 oppnår Fonepad 7 LTE en score på 451 (single-core) og 1043 (multi-core), mens forannevnte iPhone oppnår 707 (single-core) og 1225 (multi-core) i samme Benchmark-test. Med andre ord er Fonepad 7  LTE langt mer anvendelig enn forgjengeren, som nærmest var ubrukelig. Forvent imidlertid ingen hastighetsrekorder, ei heller at du kan få fullt utbytte av den kjappe internettforbindelsen.

Utover 4G/LTE og en raskere prosessor er Fonepad 7 LTE også utstyrt med et bedre kamera, mens skjermen er den samme. Og den er dessverre verken lyssterk eller skap, slett ikke i sollys, og vi er fristet til mene at det hadde vært en bedre idé å gi Fonepad 7 LTE en bedre skjerm i stedet for et bedre kamera da det ikke var mulig med begge deler.

Konklusjon
Hvis du er på utkikk etter et billig 7” nettbrett, som i tillegg kan fungere som mobiltelefon i et knipetak, er Fonepad 7 LTE slett ikke noe dårlig kjøp. Ytelsen krever litt tilvenning, men vi har opplevd det som er verre. Skjermen må du holde innendørs, men i stedet kan du glede deg over å få 4G/LTE med i pakken.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!
  Den velspillende Pro-Ject X2 er platespilleren man skal velge i denne prisklassen.
  Vera Audio smeller sannheten i hodet på deg med en murstein – eller to.
  Electrocompaniet har fått ned prisen, uten å gå på kompromiss med sin egen filosofi. Sånt blir det musikk av!
  Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?