Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: ASUS Fonepad 7 LTE

Verken fugl eller fisk

Den første Fonepad ble ingen suksess. Asus prøver igjen med Fonepad 7 LTE.

Skrevet av / 06.06.14 - 11:34
ASUS Fonepad 7 LTE
Peter Gotschalk

For et år siden anmeldte vi den første Fonepad fra Asus. Det taiwanske firmaet klarer seg godt på PC-markedet og har også gjort seg bemerket med sine PadFone produkter, som kort sagt er en kombinasjon av smartmobil og nettbrett og som består av en selvstendig smartmobil og så en nettbrettskjerm med innebygget batteri og plass til å dokke telefonen.

Fonepad er på sin egen måte en kombinasjon av smartmobil og nettbrett, men mer i samme ånd som en ”phablet”, det vil si en smartmobil som er så stor at den nesten er et nettbrett. Men i Fonepads tilfelle må vi si at mobilen er så stor at den faktisk er et nettbrett. Skjermen er nemlig på 7 tommer, noe som gjør Fonepad litt større enn den typiske phablet, og den lille forskjell utgjør en stor forskjell i praksis. For som vi skrev da vi anmeldte den første Fonepad, kan et 7” nettbrett ikke benyttes som mobil på noen fornuftig måte. Joda, hvis man bruker et headset eller har meget store hender går det an, men noen reell erstatning for en smartmobil blir Fonepad aldri. Og det er litt viktig å få sagt, siden nettopp det er Asus sin uttalte hensikt med produktet. Men det kan man bare glemme. Fonepad er et 7” nettbrett med telefonfunksjonalitet, verken mer eller mindre, og du vil bli skuffet hvis du investerer i en Fonepad i den tro at du så kan unnvære din normale smartmobil.

Litt langsommere enn iPhone 5
Den første Fonepaden var et bomskudd, med elendig ytelse og problemer med nettverksdelen. Fonepad 7 LTE kommer, som navnet antyder, med 4G/LTE som også fungerer glimrende. Men ytelsen er fortsatt ikke god nok, og man kan nesten si at det med den lynhurtige internettforbindelsen er litt som å kaste perler for svin. Vi vil imidlertid aldri klage over et hurtig internett, og Fonepad 7 LTE har tross alt en bedre prosessor enn forgjengeren.  Den yter ikke mye dårligere enn den første iPhone 5, som var blant de kjappeste mobilene på markedet da den ble lansert i 2012. I Geekbench 3 oppnår Fonepad 7 LTE en score på 451 (single-core) og 1043 (multi-core), mens forannevnte iPhone oppnår 707 (single-core) og 1225 (multi-core) i samme Benchmark-test. Med andre ord er Fonepad 7  LTE langt mer anvendelig enn forgjengeren, som nærmest var ubrukelig. Forvent imidlertid ingen hastighetsrekorder, ei heller at du kan få fullt utbytte av den kjappe internettforbindelsen.

Utover 4G/LTE og en raskere prosessor er Fonepad 7 LTE også utstyrt med et bedre kamera, mens skjermen er den samme. Og den er dessverre verken lyssterk eller skap, slett ikke i sollys, og vi er fristet til mene at det hadde vært en bedre idé å gi Fonepad 7 LTE en bedre skjerm i stedet for et bedre kamera da det ikke var mulig med begge deler.

Konklusjon
Hvis du er på utkikk etter et billig 7” nettbrett, som i tillegg kan fungere som mobiltelefon i et knipetak, er Fonepad 7 LTE slett ikke noe dårlig kjøp. Ytelsen krever litt tilvenning, men vi har opplevd det som er verre. Skjermen må du holde innendørs, men i stedet kan du glede deg over å få 4G/LTE med i pakken.

Home mener

Kompakt lite nettbrett som er godkjent til prisen. Spesielt fordi man får 4G/LTE med på kjøpet. Absolutt for stort til å erstatte den vanlige smartmobilen. Skjermen er for mørk og uskarp, og ytelsen krever tilvenning, selv om vi har sett det verre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Lyd & Bilde
Scroll to Top