TEST: Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Et heftig dilemma

Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
Annonse
Annonse
forfatter

Der Android-baserte mobiler dominerer det globale markedet for mobiltelefoner, ser det annerledes ut når det gjelder nettbrett, hvor Apples iPad for de aller fleste forbrukere er det de forbinder med begrepet nettbrett. Dette faktumet har tallrike Android-produsenter forsøkt å gjøre om på i årevis – ikke minst med nettbrett i den billigere prisklassen, som man kan gi til barna hvis de likevel bare skal underholdes med spill eller YouTube.

Inntil videre med begrenset hell. Og enda verre ser det ut hvis man forsøker å konkurrere med Apple når prisen sniker seg opp over 3000–4000 kroner. Her er iPad-en totalt dominerende, noe Apples store konkurrent Samsung, med Samsung Galaxy Tab S-serien, lenge har forsøkt å gjøre noe med.

Det har vært flere gode alternativer gjennom årene – inkludert fjorårets modell Samsung Galaxy Tab S6 – men like lite har det hjulpet. Apples iPad-er selges i langt større antall.

Det vil imidlertid ikke være likt Samsung å kaste inn håndkleet, så nå forsøker den sør-koreanske elektronikkgiganten igjen å ta markedsandeler fra Apple på nettbrettmarkedet.

Denne gangen med et sant monster av et nettbrett, Samsung Galaxy Tab S7+ 5G, som både viser det beste og dyreste nettbrettet fra koreanerne noensinne.

Annonse

Det har vi testet opp mot Apples nyeste iPad Air, som ble lansert i forrige måned, for å ta temperaturen på om Samsung i denne omgang har en reell sjanse ute i butikkene, når kundene skal velge mellom et splitter nytt luksusnettbrett fra enten Apple eller Samsung.

Et vanskelig valg

Og la oss si det med det samme: Det er en vanskelig avgjørelse selv for oss såkalte eksperter. Når man har lest de to testene av hvert enkelt produkt, sitter man i hvertfall med en fornemmelse av at man har gått glipp av noe, uansett hva man velger.

Apple har fortsatt det beste økosystemet til nettbrett. Punktum. Det gjelder både selve brukergrensesnittet i form av iPadOS og tilbudet av nettbrett-tilpassede apper. Imidlertid har Samsung kommet mye lenger enn tidligere med introduksjonen av Samsung DeX, som lar brukeren forvandle nettbrettet til en ekte bærbar maskin med multitasking, programvinduer, betjening via tastatur og mus, etc.

Selvfølgelig kan iPad Air (og spesielt iPad Pro) en del av de samme tingene, men vi synes at Samsungs løsning er best hvis man vil gå «computer-veien». Det gjelder imidlertid ikke for fotografer, som er avhengige av Adobes produkter for å organisere og bearbeide bildene sine. Hverken Photoshop eller Lightroom er tilgjengelige i Android, så her er det kun iPad som kan brukes.

Maskinmessig feier Galaxy Tab S7+ gulvet med den nye iPad Air. Spesielt skjermen på Samsungs nettbrett er den beste vi noensinne har sett på en mobil enhet – med HDR10+ og langt bedre sortnivåer og kontrast enn Apples Liquid Retina IPS-skjerm kan levere – og den byr også på en helt unik lydopplevelse.

Annonse

Så er det selvfølgelig den lille detaljen at det koreanske nettbrettet kommer med 5G, mens Apples nyeste nettbrett må nøye seg med 4G/LTE, og faktisk presterer Snapdragon 865+ prosessoren fra Qualcomm som sitter i Galaxy TabS7+, også bedre enn Apples A14 Bionic-prosessor når det gjelder den rene grafiske ytelsen. Det dokumenterer våre Benchmark-tester (både GFXBench og 3DMark Sling Shot Extreme), mens iPad Air til gjengjeld presterer best i både Geekbench 5 og AnTuTu 8.

Kort og godt blir man ikke snytt uansett om man investerer i den nyeste iPad Air eller i Samsung Galaxy Tab S7+ 5G. Er man allerede iPad-bruker og vant til appene sine og Apples økosystem, gir det nok derfor best mening å gå etter den nye iPad-en. Spesielt for fotografer. Men helt objektivt sett er Samsung Galaxy Tab S7+ 5G det beste produktet av de to, som man bør velge hvis man ikke er Apple fanboy, og ønsker seg et helt eksepsjonelt godt nettbrett.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Apple iPad Air (2020)

Beste iPad Air til nå

Apples nyeste iPad Air kombinerer lett og elegant design med monstersterk ytelse.

Kommer med Wi-Fi 6 samt A14 Bionic, som er den raskeste mobilprosessoren på markedet. Nesten rammeløs skjerm med True Tone samt ikonisk Apple-design av høy kvalitet. De fleste appene finnes i nettbrettversjon til iPadOS.
Selv om skjermen er god, er det snakk om en IPS-skjerm som ikke når opp på OLED-nivået. Kommer kun med stereohøyttalere. Støtter ikke 5G.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk nettbrett til både underholdning og produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G har den beste skjermen vi har sett på et nettbrett.

Fantastisk dynamisk skjerm og overbevisende lyd. Elegant og slank design, høy ytelse og støtte for både 5G og Wi-Fi 6. I tillegg kommer Samsung DeX, som gir enestående produktivitetsmuligheter.
Noen Android-apper finnes ikke i en god nettbrett-versjon.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skjerm.
Hvis du ikke kan nøye deg med en virkelig god TV til gamingen, har Philips en løsning som er umulig å overse. Dessverre har de selv oversett et par viktige detaljer.
Da dukket den første PC-en med GeForce RTX 3080 opp. Og den flytter igjen grensene for 3D-ytelse i 3D-spill.
Bak det kjedelige ytret banker en kraftig prosessor og et utmerket grafikkort – men de får ikke utfolde seg.
Vil du ha en TV som ikke ser ut som en TV? Da kan Samsungs formfine Serif være et friskt alternativ.
Så lett har det aldri vært å filme i 4K fra luften.
Asus PA32UCX med Mini-LED er for profesjonelle, og er kort sagt den beste PC-skjermen jeg har sett. Men den er ikke perfekt, denne heller.
For enkelte vil Yamaha-forsterkeren mangle noe vesentlig, og det er ikke lydkvaliteten vi tenker på.
Mola Mola Kula er et unikum av en forsterker. Vi har sannsynligvis aldri hørt denne overfloden av detaljer noensinne!
Årets Samsung Galaxy S21-serie er tilgjengelig i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du lese hvilken modell som passer best til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspirasjon fra 1970-tallet, og har skapt en tillitvekkende musikkmaskin man kan ta med seg.
Med Samsungs nye projektorer kan du få et kjempedigert bilde, rett på veggen hjemme i stua.
Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.