TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

TEST Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Et heftig dilemma

Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.

forfatter
Publisert 18.11.20 - 12:00
Produkter i testen
 • Apple iPad Air (2020)
 • Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
 • Der Android-baserte mobiler dominerer det globale markedet for mobiltelefoner, ser det annerledes ut når det gjelder nettbrett, hvor Apples iPad for de aller fleste forbrukere er det de forbinder med begrepet nettbrett. Dette faktumet har tallrike Android-produsenter forsøkt å gjøre om på i årevis – ikke minst med nettbrett i den billigere prisklassen, som man kan gi til barna hvis de likevel bare skal underholdes med spill eller YouTube.

  Inntil videre med begrenset hell. Og enda verre ser det ut hvis man forsøker å konkurrere med Apple når prisen sniker seg opp over 3000–4000 kroner. Her er iPad-en totalt dominerende, noe Apples store konkurrent Samsung, med Samsung Galaxy Tab S-serien, lenge har forsøkt å gjøre noe med.

  Det har vært flere gode alternativer gjennom årene – inkludert fjorårets modell Samsung Galaxy Tab S6 – men like lite har det hjulpet. Apples iPad-er selges i langt større antall.

  Det vil imidlertid ikke være likt Samsung å kaste inn håndkleet, så nå forsøker den sør-koreanske elektronikkgiganten igjen å ta markedsandeler fra Apple på nettbrettmarkedet.

  Denne gangen med et sant monster av et nettbrett, Samsung Galaxy Tab S7+ 5G, som både viser det beste og dyreste nettbrettet fra koreanerne noensinne.

  Det har vi testet opp mot Apples nyeste iPad Air, som ble lansert i forrige måned, for å ta temperaturen på om Samsung i denne omgang har en reell sjanse ute i butikkene, når kundene skal velge mellom et splitter nytt luksusnettbrett fra enten Apple eller Samsung.

  Et vanskelig valg

  Og la oss si det med det samme: Det er en vanskelig avgjørelse selv for oss såkalte eksperter. Når man har lest de to testene av hvert enkelt produkt, sitter man i hvertfall med en fornemmelse av at man har gått glipp av noe, uansett hva man velger.

  Apple har fortsatt det beste økosystemet til nettbrett. Punktum. Det gjelder både selve brukergrensesnittet i form av iPadOS og tilbudet av nettbrett-tilpassede apper. Imidlertid har Samsung kommet mye lenger enn tidligere med introduksjonen av Samsung DeX, som lar brukeren forvandle nettbrettet til en ekte bærbar maskin med multitasking, programvinduer, betjening via tastatur og mus, etc.

  Selvfølgelig kan iPad Air (og spesielt iPad Pro) en del av de samme tingene, men vi synes at Samsungs løsning er best hvis man vil gå «computer-veien». Det gjelder imidlertid ikke for fotografer, som er avhengige av Adobes produkter for å organisere og bearbeide bildene sine. Hverken Photoshop eller Lightroom er tilgjengelige i Android, så her er det kun iPad som kan brukes.

  Maskinmessig feier Galaxy Tab S7+ gulvet med den nye iPad Air. Spesielt skjermen på Samsungs nettbrett er den beste vi noensinne har sett på en mobil enhet – med HDR10+ og langt bedre sortnivåer og kontrast enn Apples Liquid Retina IPS-skjerm kan levere – og den byr også på en helt unik lydopplevelse.

  Så er det selvfølgelig den lille detaljen at det koreanske nettbrettet kommer med 5G, mens Apples nyeste nettbrett må nøye seg med 4G/LTE, og faktisk presterer Snapdragon 865+ prosessoren fra Qualcomm som sitter i Galaxy TabS7+, også bedre enn Apples A14 Bionic-prosessor når det gjelder den rene grafiske ytelsen. Det dokumenterer våre Benchmark-tester (både GFXBench og 3DMark Sling Shot Extreme), mens iPad Air til gjengjeld presterer best i både Geekbench 5 og AnTuTu 8.

  Kort og godt blir man ikke snytt uansett om man investerer i den nyeste iPad Air eller i Samsung Galaxy Tab S7+ 5G. Er man allerede iPad-bruker og vant til appene sine og Apples økosystem, gir det nok derfor best mening å gå etter den nye iPad-en. Spesielt for fotografer. Men helt objektivt sett er Samsung Galaxy Tab S7+ 5G det beste produktet av de to, som man bør velge hvis man ikke er Apple fanboy, og ønsker seg et helt eksepsjonelt godt nettbrett.

  Produkter i testen

  Apple iPad Air (2020)

  Beste iPad Air til nå

  Apples nyeste iPad Air kombinerer lett og elegant design med monstersterk ytelse.

  Kommer med Wi-Fi 6 samt A14 Bionic, som er den raskeste mobilprosessoren på markedet. Nesten rammeløs skjerm med True Tone samt ikonisk Apple-design av høy kvalitet. De fleste appene finnes i nettbrettversjon til iPadOS.
  Selv om skjermen er god, er det snakk om en IPS-skjerm som ikke når opp på OLED-nivået. Kommer kun med stereohøyttalere. Støtter ikke 5G.

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Fantastisk nettbrett til både underholdning og produktivitet

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G har den beste skjermen vi har sett på et nettbrett.

  Fantastisk dynamisk skjerm og overbevisende lyd. Elegant og slank design, høy ytelse og støtte for både 5G og Wi-Fi 6. I tillegg kommer Samsung DeX, som gir enestående produktivitetsmuligheter.
  Noen Android-apper finnes ikke i en god nettbrett-versjon.
  forfatter

  Peter Gotschalk

  (f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
  Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
  Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
  Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
  Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
  5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend