Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple oppdaterer sine iPads

Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.

Skrevet av / 16.09.20 - 11:50
Apple oppdaterer sine iPads

Apples iPad Air, som en gang var toppmodellen blant elektronikkgigantenes mange tablet-produkter, har de siste par årene levd litt i skyggen av iPad Pro.

Men i år fyller iPad som produktkategori ti år, og det er tydelig at Apple-hovedkvarteret i Cuppertino har gjort litt ekstra ut av anledningen. Apple hadde nemlig hele to nye og spennende iPad-produkter med til lanseringen, herunder en oppgradert og redesignet iPad Air!

iPad Air i fem farger

Den nye iPad Air har fått et nytt «gammelt» design. Den ligner nemlig med sine skarpe linjer og kanter kombinert med avrundede hjørner en forvokst utgave av iPhone 4 og iPhone 5, som i sin tid stod for noe av det mest ikoniske Apple-designet.

Dessuten kommer den nye iPad Air i hele fem forskjellige farger – sølv, stellargrå, rosegull, grønn og himmelblå – og en 10,9″ stor Liquid Retina-skjerm (med en oppløsning på 2360 x 1640 piksler), som er stort sett rammeløs.

For å få plass til til sin Touch ID fingeravtrykksleser har Apple bygget den inn i power-knappen, samtidig har iPad Air nå innebygde stereohøyttalere som har blitt plassert horisontalt. På denne måten får man den optimale lydopplevelsen, uansett om man spiller spill eller ser video på nettbrettet sitt, mener Apple.

Under skjermen sitter en helt ny og svært kraftig Apple A14 Bionic-prosessor, som er to generasjoner over prosessoren som sitter i iPad Pro, og faktisk én generasjon nyere enn prosessoren i Apples flaggskipsmobil, iPhone 11 Pro Max.

iPad Air, som har et 7 Mp FaceTime HD-kamera på forsiden, er bl.a. nå også utstyrt med det samme 12 Mp kameraet på baksiden som det man så på iPad Pro, så resultatet er bilder med høyere opløsning og 4K video-opptak.

A14 Bionic er en 6 nm chip, som ifølge Apple gir plass til et hittil usett antall transistorer. Det gjør den nye iPad Air 40% raskere enn forgjengeren, opplyste Apple i forbindelse med presentasjonen. A14 Bionic muliggjør også maskinlæringsegenskaper takket være en ny 16-core Neural Engine, som er i stand til utføre opptil 11 billioner handlinger per sekund.

En annen revolusjonerende detalj ved den nye iPad Air er at Apple for første har gitt avkall på sin proprietære Lightning-kontakt. I stedet kommer iPad Air med USB-C, som bl.a. betyr at dataoverføring nå er opptil 5Gbit/s.

Den nye iPad Air kommer med iPad OS 14 og støtter både Apple Pencil og Magic Keyboard.

Den kan bestilles fra neste uke og fås til mellom 6.990 kroner og 8.790 kroner.

iPad 8. generasjon

Også Apples billigste iPad har blitt oppgradert og kommer nå med samme A12 Bionic prosessor som iPad Pro, som introduserer Neural Engine på iPad-basismodellen for første gang.

Med en pris fra kun 3.990 kroner tilfører oppgraderingen enda mer verdi til den mest populære og budsjettvennlige iPad, som har en flott 10,2″ Retina-skjerm, avanserte kameraer og batteritid til en hel dag.

I kombinasjon med A12 Bionic, kraften som følger med iPadOS og Apple Pencil (1. generation) er den nye iPad godt egnet til at tegne, ta notater, markere i dokumenter osv.

Kundene kan bestille iPad i dag med levering fra fredag den 18. september.

Ett abonnement til alt av Apple

Det finnes en rekke forskjellige Apple-tjenester som brukerne kan fornøye seg med på sine iPads og andre Apple-produkter. Herunder Apple Music, Apple Arcade og den nye streaming-tjenesten Apple TV+.

For å gjøre det hele lettere for kundene presenterte Apple også en ny abonnementstjeneste ved navnet Apple One.

Med et enkelt abonnement kan kunder i over 100 land og regioner få tilgang til alle Apples tjenester i ett abonnement, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og iCloud.

Fra høsten vil kunder som har Apple-abonnementer få anbefalt det Apple One-abonnementet som passer best til dem, slik at de kan melde seg på med ett enkelt tastetrykk på enhver Apple-enhet og få enda mer for pengene.

  • Individuelt inneholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 50 GB iCloud-lagring for 165 kroner i måneden.
  • Familie inneholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og 200 GB iCloud-lagring for 225 kroner i måneden, og abonnementet kan deles mellom opptil seks familiemedlemmer.
  • Premium (der det er tilgjengelig) inneholder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ og 2 TB iCloud-lagring, og kan deles mellom opptil seks familiemedlemmer.

Apple One inkluderer en 30-dagers gratis prøveperiode for alle tjenestene som kunden ikke allerede har. Med Apple One mottar kundene kun én faktura i måneden, og man kan til enhver tid enkelt endre eller kansellere sitt Apple One-abonnement.

Med Familie- og Premium-abonnementene kan opptil seks familiemedlemmer få tilgang til alle de inkluderte tjenestene via sine egne personlige kontoer og preferanser.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top