TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Acer Iconia A3-A10

Halvgjort er ikke velgjort

Skal man konkurrere på pris er man nødt til å inngå kompromisser. Men Acer har valgt å kutte på de gale stedene.

forfatter
Publisert 06.01.14 - 15:20
L&B mener
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Skjerm: 10.1" IPS, 1280 x 800, 149 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz MediaTek quad-core
 • Minne: 1 GB RAM
 • Lager: 32 GB + microSD (opp til 32 GB)
 • Kamera: 5 Mp (bak), 0,3 Mp (front)
 • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
 • Tilkobling: Micro USB, Micro HDMI
 • Mål: 260 x 175 x 10,2 mm
 • Vekt: 560 g
 • Batteri: 7300 mAh
Veil. pris 2195Pr. 06.01.14 Produktside
Pluss
Ganske fremragende lyd, hvis man kobler til hodetelefonene. Og ganske praktisk at man kan starte kamera-appen kun ved å plassere begge tomlene på skjermen.Minus
Design, skjerm, materialer og ytelser hører hjemme i 2011. Selv til prisen. Og man må nøye seg med wi-fi. Ingen mulighet for mobilt internett.

Acer Iconia AS er det absolutte topproduktet fra den taiwanske produsenten, og det er absolutt også den eneste grunnen til at nettbrettet deltar i denne testen, hvor det ellers slett ikke hører hjemme. Reelt sett er det snakk om et klassisk budsjett-produkt, hvor det er spart på både design, materialer, skjerm og prosessor. Ytelsen målt med vårt Benchmark-program, Geekbench 3, er testens dårligste, noe man også merker ved daglig bruk, med apper som alltid bruker litt for lang til på å åpne, og vi opplever også små pauser i større spill som Shadowgun. Benchmark-målingen av nettleserytelsen med Browsermark 2.0 viser samme tendens med et resultat på 2186, noe som imidlertid er til å leve med. Det er mer når vi skal åpne eller kjøre tunge apper at vi opplever litt treghet.

Ingen av de andre produktene i testen hadde problemer med vår vridetest, men Acer Iconia A3 knirker, knaker og gir etter litt mer enn vi bryr oss om når vi tar litt for hardt i det. Men det er da også bygget 100% i den mest plastaktige plast vi har satt fingrene i på lenge.

Det er også spart på skjermen som kun kommer med en oppløsning på 1280 x 800 piksler og som heller ikke er spesielt lyssterk eller særlig skarp. Video kan kun vises i alminnelig HD-format, og bilder tatt i høy oppløsning ser desidert elendige ut på den billige skjermen. Man kan undre seg litt over at Acer faktisk promoterer Iconia A3 som et nettbrett spesielt egnet til medier og til å se film på. Det har derfor eksterne stereohøyttalere installert på hver side av skjermen, og via hodetelefoner blir den innebygde Dolby Digital Plus-lyden i tillegg til en virtuell 5.1-opplevelse. Og selv om den eksterne lyden ikke er spesielt fantastisk, stereohøyttalere til tross, så er det til gjengjeld en fornøyelse å lytte til musikk og film med et sett skikkelige hodetelefoner. Da blir lyden fyldig, og det er god kontroll på alle frekvensområdene.

Acer skal også ha ros for de få, men praktiske ekstrafunksjonene som Iconia A3 er utstyrt med. Det gjelder for eksempel Touch Wake-funksjonen, som lar deg åpne nettbrettet og en utvalg app bare ved å sette fem fingre på skjermen når Iconia A3 er i dvalemodus. Eller åpne kameraet ved å gjøre det samme med to tomler.

Konklusjon
Et nettbrett til knapt 2.000 kroner behøver ikke å være et resultat av så mange kompromisser som tilfellet er med Acer Iconia A3. Her er både design, materialer, skjerm og ytelse ikke engang imponerende om det hadde dreid seg om budsjettklassen, men selv om Acers nettbrett helt sikkert ikke koster all verden, så er Iconia A3 faktisk firmaets toppmodell. Spesielt ambisiøst er det ikke. Og egentlig er det synd, for bare med litt mer innsats kunne Acer Iconia A3, spesielt på grunn av den gode lyden, faktisk ha blitt testens beste kjøp.

Også i denne testen:

Sony Xperia Tablet Z

Sony viser vei

Sony Xperia Tablet Z er intet mindre enn en genistrek!

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Nesten i mål

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition er Samsungs beste nettbrett til dato, men likevel er vi ikke helt begeistret.

Microsoft Surface 2

Litt for uferdig

Microsoft Surface 2 er et av meget få nettbrett basert på Windows RT 8.1. Det er ikke helt uten grunn.

Asus Transformer Pad TF701T

Muskler uten finesse

Med en ekstremt høyoppløst skjerm og den aller nyeste prosessor-teknologi lover Asus Transformer Pad dessverre litt mer enn den kan holde.

Apple iPad Air

Den ubestridte seierherre

Med iPad Air har Apple overgått seg selv – og alle konkurrentene.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde