: Acer Iconia A3-A10

Halvgjort er ikke velgjort

Skal man konkurrere på pris er man nødt til å inngå kompromisser. Men Acer har valgt å kutte på de gale stedene.

Pluss
Ganske fremragende lyd, hvis man kobler til hodetelefonene. Og ganske praktisk at man kan starte kamera-appen kun ved å plassere begge tomlene på skjermen.Minus
Design, skjerm, materialer og ytelser hører hjemme i 2011. Selv til prisen. Og man må nøye seg med wi-fi. Ingen mulighet for mobilt internett.

Acer Iconia AS er det absolutte topproduktet fra den taiwanske produsenten, og det er absolutt også den eneste grunnen til at nettbrettet deltar i denne testen, hvor det ellers slett ikke hører hjemme. Reelt sett er det snakk om et klassisk budsjett-produkt, hvor det er spart på både design, materialer, skjerm og prosessor. Ytelsen målt med vårt Benchmark-program, Geekbench 3, er testens dårligste, noe man også merker ved daglig bruk, med apper som alltid bruker litt for lang til på å åpne, og vi opplever også små pauser i større spill som Shadowgun. Benchmark-målingen av nettleserytelsen med Browsermark 2.0 viser samme tendens med et resultat på 2186, noe som imidlertid er til å leve med. Det er mer når vi skal åpne eller kjøre tunge apper at vi opplever litt treghet.

Ingen av de andre produktene i testen hadde problemer med vår vridetest, men Acer Iconia A3 knirker, knaker og gir etter litt mer enn vi bryr oss om når vi tar litt for hardt i det. Men det er da også bygget 100% i den mest plastaktige plast vi har satt fingrene i på lenge.

Det er også spart på skjermen som kun kommer med en oppløsning på 1280 x 800 piksler og som heller ikke er spesielt lyssterk eller særlig skarp. Video kan kun vises i alminnelig HD-format, og bilder tatt i høy oppløsning ser desidert elendige ut på den billige skjermen. Man kan undre seg litt over at Acer faktisk promoterer Iconia A3 som et nettbrett spesielt egnet til medier og til å se film på. Det har derfor eksterne stereohøyttalere installert på hver side av skjermen, og via hodetelefoner blir den innebygde Dolby Digital Plus-lyden i tillegg til en virtuell 5.1-opplevelse. Og selv om den eksterne lyden ikke er spesielt fantastisk, stereohøyttalere til tross, så er det til gjengjeld en fornøyelse å lytte til musikk og film med et sett skikkelige hodetelefoner. Da blir lyden fyldig, og det er god kontroll på alle frekvensområdene.

Acer skal også ha ros for de få, men praktiske ekstrafunksjonene som Iconia A3 er utstyrt med. Det gjelder for eksempel Touch Wake-funksjonen, som lar deg åpne nettbrettet og en utvalg app bare ved å sette fem fingre på skjermen når Iconia A3 er i dvalemodus. Eller åpne kameraet ved å gjøre det samme med to tomler.

Konklusjon
Et nettbrett til knapt 2.000 kroner behøver ikke å være et resultat av så mange kompromisser som tilfellet er med Acer Iconia A3. Her er både design, materialer, skjerm og ytelse ikke engang imponerende om det hadde dreid seg om budsjettklassen, men selv om Acers nettbrett helt sikkert ikke koster all verden, så er Iconia A3 faktisk firmaets toppmodell. Spesielt ambisiøst er det ikke. Og egentlig er det synd, for bare med litt mer innsats kunne Acer Iconia A3, spesielt på grunn av den gode lyden, faktisk ha blitt testens beste kjøp.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony Xperia Tablet Z

  Sony viser vei

  Sony Xperia Tablet Z er intet mindre enn en genistrek!

  Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

  Nesten i mål

  Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition er Samsungs beste nettbrett til dato, men likevel er vi ikke helt begeistret.

  Microsoft Surface 2

  Litt for uferdig

  Microsoft Surface 2 er et av meget få nettbrett basert på Windows RT 8.1. Det er ikke helt uten grunn.

  Asus Transformer Pad TF701T

  Muskler uten finesse

  Med en ekstremt høyoppløst skjerm og den aller nyeste prosessor-teknologi lover Asus Transformer Pad dessverre litt mer enn den kan holde.

  Apple iPad Air

  Den ubestridte seierherre

  Med iPad Air har Apple overgått seg selv – og alle konkurrentene.

  Les også

  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.