: LG G Flex 2

Vellykket innersving fra LG

Det andre forsøket med en bøyd mobil er bedre enn forgjengeren på alle måter.

Lyd & Bilde mener

Formen gjør den behagelig å holde i. Kameraet er meget bra med uvanlig kjapp autofokus. Bra prissatt sammenlignet med konkurrentene.
Lavere skjermoppløsning og mindre minne enn sammenlignbare mobiler. Noen ganger oppstår uventede pauser og rykk under bruk. Knappenes plasseringer krever tilvenning.
 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skjerm: 5,5” P-OLED 1920x1080 (403 ppi)
 • Prosessor: 1,5/2,0 GHz octacore Snapdragon 810
 • Minne: 2 GB / 16 GB + <128 GB micro SD
 • Kameraer: 13 Mp OIS + 2,1 Mp
 • Trådløst: 4G LTE, Wifi ac, BT 4.1, NFC
 • Mål: 149 x 75 x 7,1 mm
 • Vekt: 152 gram
 • Batteri: 3 000 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5800 kr

Forrige års LG G Flex skilte seg virkelig ut fra mengden med sin store buede skjerm, bøyelige kropp og selvreparerende skall. Men den hadde en forholdsvis lavoppløst skjerm og middels ytelse. Så det føltes virkelig som om man bare betalte premiumprisen for det uvanlige formatet. Oppfølgeren G Flex 3 er en betydelig mer interessant mobil med smidigere mål, bedre skjerm og siste programvare. Og formatet får man så å si på kjøpet.

 

LG G Flex2 (2)

 

Utseende og konstruksjon

Det som er mest åpenbart annerledes er selvfølgelig den bøyde formen og at den faktisk kan trykkes helt flatt uten å sprekke. Det er ikke bare en gimmick, men gjør faktisk mobilen meget behagelig å holde i hånden og å ha i bukselommen. At knappene sitter på baksiden er det mange som synes er forstyrrende, men det er en smakssak. Baksidens selvreparerende materiale er praktisk mot småskader, men den blir likevel ripete med tiden. Og materialet føles ikke spesielt luksuriøst for prisklassen.

 

Skjerm

Sammenlignet med forgjengerens skjerm har den både blitt mindre og mer høyoppløst. Det gir en meget bedre skarphet og detaljrikdom. På papiret ser det likevel kleint ut sammenlignet med konkurrentenes QHD oppløsing, men i praksis er det absolutt bra nok. Plast-OLED panelet gir en meget bra betraktningsvinkel, svartnivå og kontrast. Vi opplever det også mer lyssterkt enn forgjengeren. Derimot er fargene litt overdrevet med standardinnstillingen.

 

LG G Flex2 (4)

 

Kamera

Det fokuserer umiddelbart takket være laser autofokusen. Og det fører til at man oftere får skarpe bilder enn med konkurrentene, spesielt med bevegelige objekter og i dårlig belysning. I svakt lys var vi derfor uvanlig fornøyde med resultatet, selv om man faktisk fikk litt mer støy og færre detaljer enn med LG G3. Utendørs noterte vi også at det ikke riktig når opp til toppmodellens resultat, men generelt sett fikk man veleksponerte bilder med bra farger.

 

Bruk

Akkurat som Samsung og HTC har LG laget et eget grensesnitt over Android. Men det føles mindre raffinert og anvendelig, samt at det føles som om det gjør mobilen langsommere. Vi liker imidlertid det egne, tilpasningsmulige tastaturet og muligheten for å se klokke og meldinger uten å låse opp mobilen. Den buede skjermen gjør imidlertid ikke filmtitting mer nytbart, men gjør det heller vanskeligere å bli kvitt forstyrrende reflekser.

 

LG-G-Flex2_2

 

Konklusjon

Det å ha en bøyd mobil er først og fremst et spørsmål om komfort da den er deilig å holde og ha i lommen. Og føler man for det trenger man med den nye modellen ikke lenger kompromisse. LG G Flex 2 kan meget godt måle seg med konkurrentene både hva gjelder ytelser og funksjoner. Den tar uvanlig vellykkede bilder og skjermen er bra. Kan man leve med den noe lavere oppløsning og mindre minne, gjør den litt lavere prisen den til et forlokkende valg.

 

LG-G-Flex2_3

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Apple iPhone 6

  Ny start for iPhone

  Med den siste ulempen slettet er dette en iPhone som lokker desertørene tilbake.

  Huawei P8

  Uslåelig til prisen

  Huawei viser igjen at de kan lage en premiummobil som også gjør lommeboken glad.

  HTC One M9

  Luksuriøs og utrolig rask

  HTC er fortsatt en ikonisk mobil, men lider av barnesykdommer.

  Samsung Galaxy S6 Edge

  Endelig en luksusmobil

  Galaxy Edge bøyde skjerm føles lekker og mobilen overtreffer alle forventninger.

  Motorola Nexus 6

  Googles nye flaggskip

  Motorola viser hva den nyeste Android-versjonen Lollipop står for på en superkjapp mobil med en enorm skjerm.

  Les også

  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.