TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

LG G Flex 2

Vellykket innersving fra LG

Det andre forsøket med en bøyd mobil er bedre enn forgjengeren på alle måter.

forfatter
Publisert 07.05.15 - 00:01
L&B mener
Formen gjør den behagelig å holde i. Kameraet er meget bra med uvanlig kjapp autofokus. Bra prissatt sammenlignet med konkurrentene.
Lavere skjermoppløsning og mindre minne enn sammenlignbare mobiler. Noen ganger oppstår uventede pauser og rykk under bruk. Knappenes plasseringer krever tilvenning.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 5.0.1 Lollipop
 • Skjerm: 5,5” P-OLED 1920x1080 (403 ppi)
 • Prosessor: 1,5/2,0 GHz octacore Snapdragon 810
 • Minne: 2 GB / 16 GB + <128 GB micro SD
 • Kameraer: 13 Mp OIS + 2,1 Mp
 • Trådløst: 4G LTE, Wifi ac, BT 4.1, NFC
 • Mål: 149 x 75 x 7,1 mm
 • Vekt: 152 gram
 • Batteri: 3 000 mAh

Forrige års LG G Flex skilte seg virkelig ut fra mengden med sin store buede skjerm, bøyelige kropp og selvreparerende skall. Men den hadde en forholdsvis lavoppløst skjerm og middels ytelse. Så det føltes virkelig som om man bare betalte premiumprisen for det uvanlige formatet. Oppfølgeren G Flex 3 er en betydelig mer interessant mobil med smidigere mål, bedre skjerm og siste programvare. Og formatet får man så å si på kjøpet.

 

LG G Flex2 (2)

 

Utseende og konstruksjon

Det som er mest åpenbart annerledes er selvfølgelig den bøyde formen og at den faktisk kan trykkes helt flatt uten å sprekke. Det er ikke bare en gimmick, men gjør faktisk mobilen meget behagelig å holde i hånden og å ha i bukselommen. At knappene sitter på baksiden er det mange som synes er forstyrrende, men det er en smakssak. Baksidens selvreparerende materiale er praktisk mot småskader, men den blir likevel ripete med tiden. Og materialet føles ikke spesielt luksuriøst for prisklassen.

 

Skjerm

Sammenlignet med forgjengerens skjerm har den både blitt mindre og mer høyoppløst. Det gir en meget bedre skarphet og detaljrikdom. På papiret ser det likevel kleint ut sammenlignet med konkurrentenes QHD oppløsing, men i praksis er det absolutt bra nok. Plast-OLED panelet gir en meget bra betraktningsvinkel, svartnivå og kontrast. Vi opplever det også mer lyssterkt enn forgjengeren. Derimot er fargene litt overdrevet med standardinnstillingen.

 

LG G Flex2 (4)

 

Kamera

Det fokuserer umiddelbart takket være laser autofokusen. Og det fører til at man oftere får skarpe bilder enn med konkurrentene, spesielt med bevegelige objekter og i dårlig belysning. I svakt lys var vi derfor uvanlig fornøyde med resultatet, selv om man faktisk fikk litt mer støy og færre detaljer enn med LG G3. Utendørs noterte vi også at det ikke riktig når opp til toppmodellens resultat, men generelt sett fikk man veleksponerte bilder med bra farger.

 

Bruk

Akkurat som Samsung og HTC har LG laget et eget grensesnitt over Android. Men det føles mindre raffinert og anvendelig, samt at det føles som om det gjør mobilen langsommere. Vi liker imidlertid det egne, tilpasningsmulige tastaturet og muligheten for å se klokke og meldinger uten å låse opp mobilen. Den buede skjermen gjør imidlertid ikke filmtitting mer nytbart, men gjør det heller vanskeligere å bli kvitt forstyrrende reflekser.

 

LG-G-Flex2_2

 

Konklusjon

Det å ha en bøyd mobil er først og fremst et spørsmål om komfort da den er deilig å holde og ha i lommen. Og føler man for det trenger man med den nye modellen ikke lenger kompromisse. LG G Flex 2 kan meget godt måle seg med konkurrentene både hva gjelder ytelser og funksjoner. Den tar uvanlig vellykkede bilder og skjermen er bra. Kan man leve med den noe lavere oppløsning og mindre minne, gjør den litt lavere prisen den til et forlokkende valg.

 

LG-G-Flex2_3

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Apple iPhone 6

Ny start for iPhone

Med den siste ulempen slettet er dette en iPhone som lokker desertørene tilbake.

Skjermen er utmerket og har endelig en brukbar størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera.
Kameraet har ikke optisk bildestabilisering som Plus-modellen. NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkerent design som ventet.

Huawei P8

Uslåelig til prisen

Huawei viser igjen at de kan lage en premiummobil som også gjør lommeboken glad.

Kamera som starter lynkjapt og i visse tilfeller imponerer stort. Smarte finesser og rent grensesnitt. Bra pris for en mobil med uventet luksusfølelse.
Støtter ikke raskeste trådløse nettverksstandard. Litt vel lite innebygget minne. Ytelsen når ikke riktig opp til konkurrentene.

HTC One M9

Luksuriøs og utrolig rask

HTC er fortsatt en ikonisk mobil, men lider av barnesykdommer.

En luksusfølelse som skiller seg ut fra konkurrentene. Grensesnittet har bra funksjoner uten å gjøre mobilen tregere. Utmerket lyd og ytelse som imponerer.
Blir veldig varm når den belastes hardt. Kameraet gir flere detaljer, men presterer dårlig i svakt lys. Føles mer konservativ enn innovativ.

Samsung Galaxy S6 Edge

Endelig en luksusmobil

Galaxy Edge bøyde skjerm føles lekker og mobilen overtreffer alle forventninger.

En tillitvekkende, lett og luksuriøs design. Lekker bøyd og ekstrem høyoppløst skjerm samt et fantastisk kamera. Utrolig ytelse og likevel bra batteritid.
Ingen plass til minnekort og ikke lenger vanntett. Lyden er bare middels og pulsmåleren kan bare benyttes når man er i ro. Den bøyde skjermen gir en umotivert høy pris.

Motorola Nexus 6

Googles nye flaggskip

Motorola viser hva den nyeste Android-versjonen Lollipop står for på en superkjapp mobil med en enorm skjerm.

Fremoverrettede stereohøyttalere med kraft. Praktisk med trådløs lading.
Skjermen er for lyssvak og drar for mye strøm. Kameraet klarer seg dårlig i svakt lys. Ikke mulig å bytte batteri, og man kan ikke benytte minnekort.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend