Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Apple iPhone 6

Ny start for iPhone

Med den siste ulempen slettet er dette en iPhone som lokker desertørene tilbake.

Skrevet av / 07.05.15 - 00:01
Apple iPhone 6
Jonas Ekelund

Den siste iPhone modellen har en betydelig større skjerm enn tidligere og en ny design. Selvfølgelig er den kjappere og tynnere enn tidligere og har fått et litt bedre kamera. Men spørsmålet er om det holder? Det å bare komme på høyde med konkurrentene i stedet for som tidligere å overraske med innovative funksjoner. Vi var skuffet ved premieren, men etter et par måneders bruk måtte vi som vanlig kapitulere og erkjenne oss nyforelsket i iPhone.

 

Apple iPhone6_PF_SpGry_iPhone6_PB_SpGry_iPhone6_PSL_SpGry_Homescreen-PRINT

 

Utseende og konstruksjon

Som vanlig har Apples formgivere gjort en utmerket jobb. Mobilen føles fantastisk i hånden takket være materialvalgene og de avrundede kantene. Den større skjermen gjør selvfølgelig at mobilen er betydelig større enn tidligere, men den er også den tynneste noensinne. Men vi hadde faktisk foretrukket at den hadde vært noe tykkere. Det hadde løst problemet med linsen, gitt plass til et større batteri og gjort kroppen mer motstandsdyktig mot bøying.

 

Skjerm

Det er virkelig en glede å endelig få en vettug skjermstørrelse på iPhone. Man har også økt oppløsningen for å beholde skarpheten på Retina-skjermen. Kvaliteten på skjermen kan man virkelig ikke klage på. Det tidligere lyssterke IPS-panelet har nå blitt ytterligere litt bedre slik at det er enda lettere å lese i sollys. Selv kontrast og fargegjengivelse er aldeles utmerket. Totalt sett er det en av de absolutt beste skjermene på markedet.

 

Apple iphone6-gallery1-2014

 

Kamera

Den store nyheten med kameraet er at det benytter fasedetektering for å finne fokus, noe Apple kaller fokuspiksler. Det gjør det utrolig kjapt til mobilkamera å være og fungerer også under filming. I svak belysning produserer det fullt brukbare bilder som faktisk har mindre støy og bedre detaljer enn tidligere. I dagslys får man som tidligere skarpe og livfulle bilder med bra farger. iPhone fortsetter med å ha et kamera som gir flest vellykkede bilder.

 

Bruk

Det som først og fremst har gjort iPhonen mer anvendelig er iOS8. Det å kunne svare direkte på varslinger, diktere meldinger og å kunne benytte egne tastatur er meget praktisk. Med flere kilder har søkene også blitt betydelig mer brukbare. Vi liker også helseappen som drar nytte av barometerets målinger av høydeforskjeller. Og for dem som kjører MacOS kan man koble sammen dataen og mobilen på en fortreffelig måte.

 

Konklusjon

De som tidligere har regnet bort iPhone for dens håpløse lille skjerm må nå tenke på nytt. Det handler ikke bare om at iPhone 6 har fått flere piksler, men også at den har blitt mer anvendelig for flere bruksområder. Den har dessuten en av de beste skjermene på markedet og et av de kjappeste og mest pålitelige kameraer. Med iOS 8 har den dessuten blitt, om mulig, enda smidigere å bruke. Apple er kanskje ikke lenger først, men spørsmålet er om de ikke er best.

 

Apple iPhone6_34FL_3-Color-Spaced_Homescreen-PRINT

Home mener

Skjermen er utmerket og har endelig en brukbar størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera. Kameraet har ikke optisk bildestabilisering som Plus-modellen. NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkerent design som ventet.

Også i denne testen:

6 smartmobiler

LG G Flex 2

Vellykket innersving fra LG

Det andre forsøket med en bøyd mobil er bedre enn forgjengeren på alle måter.

Formen gjør den behagelig å holde i. Kameraet er meget bra med uvanlig kjapp autofokus. Bra prissatt sammenlignet med konkurrentene.
Lavere skjermoppløsning og mindre minne enn sammenlignbare mobiler. Noen ganger oppstår uventede pauser og rykk under bruk. Knappenes plasseringer krever tilvenning.
Les hele testen

Huawei P8

Uslåelig til prisen

Huawei viser igjen at de kan lage en premiummobil som også gjør lommeboken glad.

Kamera som starter lynkjapt og i visse tilfeller imponerer stort. Smarte finesser og rent grensesnitt. Bra pris for en mobil med uventet luksusfølelse.
Støtter ikke raskeste trådløse nettverksstandard. Litt vel lite innebygget minne. Ytelsen når ikke riktig opp til konkurrentene.
Les hele testen

HTC One M9

Luksuriøs og utrolig rask

HTC er fortsatt en ikonisk mobil, men lider av barnesykdommer.

En luksusfølelse som skiller seg ut fra konkurrentene. Grensesnittet har bra funksjoner uten å gjøre mobilen tregere. Utmerket lyd og ytelse som imponerer.
Blir veldig varm når den belastes hardt. Kameraet gir flere detaljer, men presterer dårlig i svakt lys. Føles mer konservativ enn innovativ.
Les hele testen

Samsung Galaxy S6 Edge

Endelig en luksusmobil

Galaxy Edge bøyde skjerm føles lekker og mobilen overtreffer alle forventninger.

En tillitvekkende, lett og luksuriøs design. Lekker bøyd og ekstrem høyoppløst skjerm samt et fantastisk kamera. Utrolig ytelse og likevel bra batteritid.
Ingen plass til minnekort og ikke lenger vanntett. Lyden er bare middels og pulsmåleren kan bare benyttes når man er i ro. Den bøyde skjermen gir en umotivert høy pris.
Les hele testen

Motorola Nexus 6

Googles nye flaggskip

Motorola viser hva den nyeste Android-versjonen Lollipop står for på en superkjapp mobil med en enorm skjerm.

Fremoverrettede stereohøyttalere med kraft. Praktisk med trådløs lading.
Skjermen er for lyssvak og drar for mye strøm. Kameraet klarer seg dårlig i svakt lys. Ikke mulig å bytte batteri, og man kan ikke benytte minnekort.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

Scroll to Top