Search
Generic filters

: 6 mobiltelefoner

De beste mobilene til jul

Er det iPhone 6 som gjelder eller kan de beste Android-mobilene slå den?

Med Apples nylig lanserte iPhone-modeller med store skjermer er det et jevnere konkurransefelt enn noensinne på mobilmarkedet. De fleste har lignende spesifikasjoner, og det er i stedet enkelte finesser som gjør at de skiller seg ut. Og med tanke på hvor mange som klør seg i hodet over hvilken de skal sette på sin ønskeliste er det på høy tid med en sammenlignende test og et sammendrag. Vi har derfor funnet frem de seks beste mobilene som etter vår mening er de som for øyeblikket spiller i den høyeste divisjonen. De har blitt bedømt side om side i en rekke konkurranseelementer.

Byggekvalitet
Skal man legge såpass mange penger i en mobiltelefon er det selvfølgelig viktig med byggekvalitet og holdbarhet. Dessuten vil man jo at den skal se ut og føles like luksuriøs som prislappen. Når det gjelder kvalitetsfølelsen synes vi det er dødt løp mellom iPhone 6 og HTC One M8, som begge føles som premiumprodukter. På den andre siden er Sony Xperia Z3 også velbygd og er dessuten både støv- og vanntett slik at den trolig holder bedre.

Kamera og skjerm
De fleste av oss benytter mobilen som et hverdagskamera og da er det viktig at den er kjapp og tar bra bilder. LG G3 fokuserer veldig kjapt, men må se seg slått av HTC M8 når det gjelder å kjapt brenne av mange bilder. Den sistnevnte kan også leke med dybdeskarphet, men tar relativt lavoppløste bilder. iPhone 6 har et meget bra pek-og-skyt kamera da deres automatikk oftere enn andre gir et godt bilde. Men Sony Xperia Z3 kan gi bedre bildekvalitet om man benytter innstillingene, spesielt i svak belysning.

For å se på bildene trenger man også en bra skjerm. Alle mobilene har, når nå Apple har blitt med i kampen, en tilstrekkelig stor skjerm på rundt 5 tommer. Trenger man fin detaljgjengivelse er det ingen som slår LG G3 med sin ekstreme oppløsning. Når det gjelder fargegjengivelse er det Samsung Galaxy S5 som skiller seg ut fra mengden. Men både iPhone 6 og Sony Xperia Z3 har totalt sett en meget bra bildekvalitet.

Ytelse og bruk
For å finne den hurtigste mobilen kan man utføre målinger, og det har vi selvfølgelig gjort.

speed chart

Geekbench er en syntetisk test som måler rå hastighet, hvor raskt systemet er på tallberegninger og ytelsen til minnet. Browsermark er mer virkelighetsbasert da det måler hvor raskt nettleseren er på å utføre krevende oppgaver som å vise 3D grafikk, skalere om bilder og kjøre javakode. Om man bare vil se på ytelsen skal man skaffe seg en iPhone 6 da den springer i sirkler rundt de andre. Men alle mobilene er i dag tilstrekkelig raske for det vi gjør aller mest. Så det spiller egentlig bare en rolle om man spiller krevende 3D spill eller redigerer film.

Men viktigst av alt er kanskje likevel hvor lett mobilen er å bruke og hvilke muligheter som finnes. Apples operativsystem iOS er kjempeenkelt å bruke, det finnes enormt mange bra apper og det er enkelt å dele innhold. Windows Phone er også enkelt å bruke og det blir stadig bedre på å samarbeide med Windows, men har det dårligste tilbudet av apper. Android har på den andre siden flere muligheter til å gjøre avanserte ting om man orker å sette seg inn i hvordan det fungerer. Det er derfor ofte favoritten hos teknikkinteresserte.

Mållinjen
Så hvilken mobil er egentlig best? Det er omtrent som å spørre hvilken artist som er best. Det avhenger vel av om man liker rock, hip hop eller dansemusikk. Foretrekker man Android synes vi at HTC One M8 generelt sett er den beste mobilen. Er man tilhenger av Windows Phone er Nokia Lumia 930 det beste valget. Men om man ikke har noe imot iOS må man selvfølgelig ha en iPhone 6. Den føles som et premiumprodukt, er lett å bruke, tar nesten alltid bra bilder, har en utmerket skjerm og er overlegent raskest. Derfor synes vi at den er den beste mobilen akkurat nå.

Vær oppmerksom på at samtlige mobiler i denne artikkelen har fått høye karakter og ikoner i våre tidligere tester. Alle er altså klart anbefalt og dine egne preferanser gjør kanskje at en annen mobil passer deg bedre enn vår vinner. Detaljene finner du på de følgende sidene hvor vi går gjennom fordeler og ulemper med alle modellene.

Den mest robuste kameramobilen

Sonys flaggskipsmobil er et større steg fremover enn man kunne tro.

Lyd & Bilde mener

Nå er den helt støv- og vanntett. Det allerede tidligere utmerkede kamera har blitt enda litt bedre. Både bilde- og lydkvaliteten er i toppklasse.
Liten lagringskapasitet slik at man nesten må sette inn et minnekort.
 • Operativsystem: Android 4.4.4
 • Skjerm: 5,2” IPS, 1080 x 1920 (424 ppi)
 • Prosessor: 2,5 GHz quadcore Snapdragon 801
 • Internminne: 3 GB
 • Minne: 16 GB + microSD (max 128 GB)
 • Kameraer: 20,7 Mp 22 mm + 2,2 Mp
 • Trådløst: 4G LTE, Wifi a/b/g/n/ac, NFC, BT 4.0
 • Mål/vekt: 146 x 72 x 7,4 mm, 153 gram
 • Batteri: 3 100 mAh, 16 h taletid, 920 h standby
 • Pris: 5.500 kr
 • Web: sonymobile.com
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 5500 kr

Z3 har blitt helt metallisk og fått mer avrundede kanter. Det ønsker vi virkelig velkommen da plastdetaljene og de skarpe kantene var en av de få tingene vi ikke likte med tidligere Z-modeller. Nå ligger den meget bra i hånden. Den kan dessuten fås i flere virkelig fine farger. Den er merkbart kjappere enn forrige modell og like rask eller raskere enn konkurrentene. Den har påtagelig mer batteri igjen etter en dag enn de fleste mobiler vi har sett i 2014.

Sonys skjermteknikker Triluminos Display og Live Colour LED høres kanskje ut som gimmicker, men gir faktisk en aldeles utmerket bildekvalitet. Lysstyrken er meget bra og gjør den hyggelig lesbar selv i sollys. Dessuten har den bra kontrast og en utmerket betraktningsvinkel. Bildebehandlingen gjør også at man kan få den fargegjengivelsen man ønsker, enten livlig for å se på film eller korrekt når man skal kontrollere bildene.

Som tidligere har optikken en meget bra lysstyrke, som i kombinasjon med den uvanlig store kamerasensoren gjør at man får brukbare bilder selv i svakt lys.
Liksom tidligere gir kameraet veleksponerte bilder med bra fargegjengivelse. Vi noterte også ytterligere litt bedre kontrast. Hvis man jobber litt med innstillingene er dette en av de få kameramobilene hvor man kan få bra bilder under de fleste forhold.

Konklusjon
Ved første blikk er det lett å tro at Z3 bare er en mindre oppgradering. Men den er faktisk kjappere enn noensinne, mer robust enn noensinne og både kamera og lyd har blitt enda bedre. Og det sammenlignet med Z2 som allerede tidligere var blant våre absolutte favoritter. De få klagene vi tidligere har hatt er blitt utbedret og det er nå faktisk vanskelig å finne noe å anmerke. Den har til og med blitt penere og mer behagelig å holde i!

LG G3
En rask og brukervennlig luksusmobil med imponerende skjerm og kamera.
Nokia Lumia 930
Nokia smeller til med en ny toppmodell med strålende skjerm og bedre ytelse.
Apple iPhone 6
Med den siste ulempen slettet er dette en iPhone som lokker desertørene tilbake.
Samsung Galaxy S5
Galaxy S5 gir både overraskelser og skuffelser, men sluttsummen er positiv.
HTC One M8
Fjorårets beste Androidmobil har blitt bedre på nesten alle punkter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.