Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 11Delta

: 6 mobiltelefoner

De beste mobilene til jul

Er det iPhone 6 som gjelder eller kan de beste Android-mobilene slå den?

Skrevet av / 12.12.14 - 06:00
6 mobiltelefoner
Jonas Ekelund

Produkter i denne test

Med Apples nylig lanserte iPhone-modeller med store skjermer er det et jevnere konkurransefelt enn noensinne på mobilmarkedet. De fleste har lignende spesifikasjoner, og det er i stedet enkelte finesser som gjør at de skiller seg ut. Og med tanke på hvor mange som klør seg i hodet over hvilken de skal sette på sin ønskeliste er det på høy tid med en sammenlignende test og et sammendrag. Vi har derfor funnet frem de seks beste mobilene som etter vår mening er de som for øyeblikket spiller i den høyeste divisjonen. De har blitt bedømt side om side i en rekke konkurranseelementer.

Byggekvalitet
Skal man legge såpass mange penger i en mobiltelefon er det selvfølgelig viktig med byggekvalitet og holdbarhet. Dessuten vil man jo at den skal se ut og føles like luksuriøs som prislappen. Når det gjelder kvalitetsfølelsen synes vi det er dødt løp mellom iPhone 6 og HTC One M8, som begge føles som premiumprodukter. På den andre siden er Sony Xperia Z3 også velbygd og er dessuten både støv- og vanntett slik at den trolig holder bedre.

Kamera og skjerm
De fleste av oss benytter mobilen som et hverdagskamera og da er det viktig at den er kjapp og tar bra bilder. LG G3 fokuserer veldig kjapt, men må se seg slått av HTC M8 når det gjelder å kjapt brenne av mange bilder. Den sistnevnte kan også leke med dybdeskarphet, men tar relativt lavoppløste bilder. iPhone 6 har et meget bra pek-og-skyt kamera da deres automatikk oftere enn andre gir et godt bilde. Men Sony Xperia Z3 kan gi bedre bildekvalitet om man benytter innstillingene, spesielt i svak belysning.

For å se på bildene trenger man også en bra skjerm. Alle mobilene har, når nå Apple har blitt med i kampen, en tilstrekkelig stor skjerm på rundt 5 tommer. Trenger man fin detaljgjengivelse er det ingen som slår LG G3 med sin ekstreme oppløsning. Når det gjelder fargegjengivelse er det Samsung Galaxy S5 som skiller seg ut fra mengden. Men både iPhone 6 og Sony Xperia Z3 har totalt sett en meget bra bildekvalitet.

Ytelse og bruk
For å finne den hurtigste mobilen kan man utføre målinger, og det har vi selvfølgelig gjort.

speed chart

Geekbench er en syntetisk test som måler rå hastighet, hvor raskt systemet er på tallberegninger og ytelsen til minnet. Browsermark er mer virkelighetsbasert da det måler hvor raskt nettleseren er på å utføre krevende oppgaver som å vise 3D grafikk, skalere om bilder og kjøre javakode. Om man bare vil se på ytelsen skal man skaffe seg en iPhone 6 da den springer i sirkler rundt de andre. Men alle mobilene er i dag tilstrekkelig raske for det vi gjør aller mest. Så det spiller egentlig bare en rolle om man spiller krevende 3D spill eller redigerer film.

Men viktigst av alt er kanskje likevel hvor lett mobilen er å bruke og hvilke muligheter som finnes. Apples operativsystem iOS er kjempeenkelt å bruke, det finnes enormt mange bra apper og det er enkelt å dele innhold. Windows Phone er også enkelt å bruke og det blir stadig bedre på å samarbeide med Windows, men har det dårligste tilbudet av apper. Android har på den andre siden flere muligheter til å gjøre avanserte ting om man orker å sette seg inn i hvordan det fungerer. Det er derfor ofte favoritten hos teknikkinteresserte.

Mållinjen
Så hvilken mobil er egentlig best? Det er omtrent som å spørre hvilken artist som er best. Det avhenger vel av om man liker rock, hip hop eller dansemusikk. Foretrekker man Android synes vi at HTC One M8 generelt sett er den beste mobilen. Er man tilhenger av Windows Phone er Nokia Lumia 930 det beste valget. Men om man ikke har noe imot iOS må man selvfølgelig ha en iPhone 6. Den føles som et premiumprodukt, er lett å bruke, tar nesten alltid bra bilder, har en utmerket skjerm og er overlegent raskest. Derfor synes vi at den er den beste mobilen akkurat nå.

Vær oppmerksom på at samtlige mobiler i denne artikkelen har fått høye karakter og ikoner i våre tidligere tester. Alle er altså klart anbefalt og dine egne preferanser gjør kanskje at en annen mobil passer deg bedre enn vår vinner. Detaljene finner du på de følgende sidene hvor vi går gjennom fordeler og ulemper med alle modellene.

Produkter i denne test

LG G3

Endelig toppklasse fra LG

En rask og brukervennlig luksusmobil med imponerende skjerm og kamera.

Stor og skarp høyoppløst skjerm. Enkel å bruke med rent grensesnitt og få unødige apper. Utmerket kamera med kjapp fokus.
Dårlig høyttaler som dumt nok sitter på baksiden. Strømtørst skjerm drar ned batteritiden.
Les hele testen

Nokia Lumia 930

Beste Nokia noensinne

Nokia smeller til med en ny toppmodell med strålende skjerm og bedre ytelse.

Den høyoppløste og lyssterke skjermen er utmerket, og det samme gjelder for det lysfølsomme kameraet. Med aluminiumrammen føles den virkelig som en premiummodell. Man får med et sjenerøst utvalg av utmerkede apper.
Dessverre benyttes ikke den seneste prosessoren som ville gitt bedre batteritid. Det er også synd at man ikke kan utvide lagring med minnekort. Selv om Windows Phone får alt flere apper savnes fortsatt mange av de mer kjente.
Les hele testen

Apple iPhone 6

Ny start for iPhone

Med den siste ulempen slettet er dette en iPhone som lokker desertørene tilbake.

Skjermen er utmerket og har endelig en brukbar størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera.
Kameraet har ikke optisk bildestabilisering som Plus-modellen. NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkerent design som ventet.
Les hele testen

Samsung Galaxy S5

Vanntett prestasjonsmonster

Galaxy S5 gir både overraskelser og skuffelser, men sluttsummen er positiv.

Endelig en støv- og vanntett Galaxy. Praktisk fingeravtrykkleser gir bedre sikkerhet. Skjermen er helt fantastisk og batteritiden meget bra.
Den føles ikke som en premiummodell med en bakside på grensen til det ubehagelige. Kameraet er ikke blant de bedre i dårlige lysforhold.
Les hele testen

Sony Xperia Z3

Den mest robuste kameramobilen

Sonys flaggskipsmobil er et større steg fremover enn man kunne tro.

Nå er den helt støv- og vanntett. Det allerede tidligere utmerkede kamera har blitt enda litt bedre. Både bilde- og lydkvaliteten er i toppklasse.
Liten lagringskapasitet slik at man nesten må sette inn et minnekort.
Les hele testen

HTC One M8

HTC gjør det igjen

Fjorårets beste Androidmobil har blitt bedre på nesten alle punkter.

En oppdatering av fjorårets Android-favoritt, som gjør den bedre på nesten alle områder. Den er lynrask og kommer med en lekker design og nye, brukervennlige funksjoner. Og kapasiteten kan nå utvides med opptil 128 gigabyte via microSD-kort.
HTC One M8 kommer kun med 16 GB innebygd lagring i Norden, og det nye kameraet skuffer i lyse omgivelser.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top