TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

LG G3

Endelig toppklasse fra LG

En rask og brukervennlig luksusmobil med imponerende skjerm og kamera.

forfatter
Publisert 12.12.14 - 05:00
L&B menerskew
pluss Stor og skarp høyoppløst skjerm. Enkel å bruke med rent grensesnitt og få unødige apper. Utmerket kamera med kjapp fokus.
minus Dårlig høyttaler som dumt nok sitter på baksiden. Strømtørst skjerm drar ned batteritiden.
Veil. pris 4900 Produktside
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.4.2
  • Skjerm: 5,5” IPS, 2560 x 1440 (583 ppi)
  • Prosessor: 2,5 GHz Quadcore Snapdragon 801
  • Minne: 2-3 GB / 16-32 GB + microSD Kameraer: 13 Mp OIS + 2,1 Mp
  • Trådløst: 4G LTE, Wifi a/b/g/n/ac, BT 4.0, NFC
  • Mål/vekt: 146 x 75 x 9,3 mm, 154 gram
  • Batteri: 3 000 mAh
  • Pris: 4.900-5.400 NOK
  • Web: lg.com/no

Tross den skikkelig store skjermen føles ikke mobilen spesielt klumpete i hånden.
Baksiden er sant nok av plast, men med en metallfilm som gjør at den faktisk føles luksuriøs. Foruten den virkelig store skjermen, er det oppløsningen som gjør at den stikker seg ut fra mengden. Med hele 583 punkter per tomme føles plutselig Apples Retina-skjermer med sine 326 ikke like imponerende lenger. Fargegjengivelsen er naturlig, noe som er bra for bilder og film. Den er imidlertid ikke den beste i sollys da lysstyrken ikke er blant de beste.

Det mest oppsiktsvekkende med kameraet er den nye laser-autofokusen. Takket være kjappere avstandsmåling kan man ikke bare skyte bildene kjappere, men man får også skarpere bilder i dårlig lys. Spesielt ettersom det har optisk bildestabilisering. Passe opplyst med korrekte farger og veldig lite støy. I dagslys imponerte det med skarpe bilder og bra hvitbalanse. Toppklasse!

I motsetning til det tidligere overlastede grensesnittet og dusinvis av uinteressante apper, er G3 et under av enkelthet og minimalisme. Ikonene er tydelige og bare nyttige apper er med. Med tanke på spesifikasjonene burde G3 har toppet målingene, men den er faktisk ”bare” like rask som konkurrentene. Skjermen sluker strøm, så regn ikke med mer enn en dags bruk før mobilen må lades.

Konklusjon
G3 er ikke bare en forbedring av G2, det er en helt ny mobil med unike fordeler og finesser. Skjermen er den skarpeste vi noensinne har sett, kameraet er blant de aller beste og fokuserer lynraskt. Dessuten føles den for en gang skyld så luksuriøs som den premiummobil den er. På toppen av det hele er den kjapp som lynet og lett å benytte. Normalt sett skulle vi ha avsluttet med et ”men”, men G3 har knapt noen ulemper.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Nokia Lumia 930

Beste Nokia noensinne

Nokia smeller til med en ny toppmodell med strålende skjerm og bedre ytelse.

Den høyoppløste og lyssterke skjermen er utmerket, og det samme gjelder for det lysfølsomme kameraet. Med aluminiumrammen føles den virkelig som en premiummodell. Man får med et sjenerøst utvalg av utmerkede apper.
Dessverre benyttes ikke den seneste prosessoren som ville gitt bedre batteritid. Det er også synd at man ikke kan utvide lagring med minnekort. Selv om Windows Phone får alt flere apper savnes fortsatt mange av de mer kjente.

Apple iPhone 6

Ny start for iPhone

Med den siste ulempen slettet er dette en iPhone som lokker desertørene tilbake.

Skjermen er utmerket og har endelig en brukbar størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera.
Kameraet har ikke optisk bildestabilisering som Plus-modellen. NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkerent design som ventet.

Samsung Galaxy S5

Vanntett prestasjonsmonster

Galaxy S5 gir både overraskelser og skuffelser, men sluttsummen er positiv.

Endelig en støv- og vanntett Galaxy. Praktisk fingeravtrykkleser gir bedre sikkerhet. Skjermen er helt fantastisk og batteritiden meget bra.
Den føles ikke som en premiummodell med en bakside på grensen til det ubehagelige. Kameraet er ikke blant de bedre i dårlige lysforhold.

Sony Xperia Z3

Den mest robuste kameramobilen

Sonys flaggskipsmobil er et større steg fremover enn man kunne tro.

Nå er den helt støv- og vanntett. Det allerede tidligere utmerkede kamera har blitt enda litt bedre. Både bilde- og lydkvaliteten er i toppklasse.
Liten lagringskapasitet slik at man nesten må sette inn et minnekort.

HTC One M8

HTC gjør det igjen

Fjorårets beste Androidmobil har blitt bedre på nesten alle punkter.

En oppdatering av fjorårets Android-favoritt, som gjør den bedre på nesten alle områder. Den er lynrask og kommer med en lekker design og nye, brukervennlige funksjoner. Og kapasiteten kan nå utvides med opptil 128 gigabyte via microSD-kort.
HTC One M8 kommer kun med 16 GB innebygd lagring i Norden, og det nye kameraet skuffer i lyse omgivelser.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
Følg Lyd & Bilde