TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Zone Bluetooth

Finsk Bluetooth-høyttaler til glade sauna-gjester

Zone Bluetooth er en bærbar høyttaler til en veldig liten målgruppe.

forfatter
Publisert 02.11.22 - 11:10
Karakter
Zone Bluetooth
L&B mener
Innovativt konsept som faktisk er godt utført. På mange måter den perfekte festhøyttaleren.
Skramlete lyd, spesielt hvis isbitbeholderen ikke er fylt opp. Men ok, det er da en god grunn til å ta med drikkevarer på festen.
Spesifikasjoner
 • Elementer: 2 x 52 mm diskant, 1 x 76 mm bass
 • Forsterkereffekt: 2 x 10 W, 1 x 20 W
 • Frekvensområde: 40 Hz–20 kHz (-6 dB)
 • Maks lydtrykk: 90 dB
 • Tilkoblinger: Bluetooth 5.0, USB, Audio jack
 • Batteri: 2500 mAh, Li-on
 • Mål og vekt: 23,7 x 23 cm / 2,1 kg
 • Annet: IPX4
 • Web: zonespeaker.com
Veil. pris 3800Pr. 02.11.22 Produktside

Det begynner å bli kaldt, og for noen er det derfor på tide med en tur i saunaen. Og selv om saunatemperaturer ikke er for sarte sjeler, kan man jo alltids ha fest med musikk og kald drikke mens vinteren raser utenfor.

Det er i hvert fall slik den finske produsenten av den bærbare Bluetooth-høyttaleren Zone har tenkt. For selvfølgelig må en Bluetooth-høyttaler utviklet i Finland kunne tåle en tur i saunaen, og det kan den nye finske Zone Bluetooth-høyttaleren, som også er designet som isbitbeholder med plass til å holde cirka fire øl eller mineralvann kalde i saunavarmen.

Og når musikk og kald drikke er på plass, må vi selvfølgelig ha festbelysning, og den sørger også Zone Bluetooth for. Ved hjelp av innebygd LED lyser høyttaleren opp i forskjellige farger – til og med i takt med musikken.

Vi sliter med å få armene ned.

Zone Bluetooth
På høyttalerens front finner man betjeningspanelet. Her kan man blant annet skifte manuelt mellom LED-farger, og EQ-knappen forandrer lydinnstillingene. (Foto: Peter Gotschalk)

Lydkvalitet

Ok, trærne vokser ikke inn i himmelen. For selv om Zone Bluetooth er en av de mest allsidige bærbare høyttalerne vi har testet på lenge, er ikke lydkvaliteten produktets sterke side.

På papiret ser det ellers fornuftig ut. I hvert fall støtter den tallrike Bluetooth-lydprofiler, inkludert A2DP, AVRCP, HFP, SPP, BAS, DIS, FMP, HRP, HRS, HTP, HTS, IAS og LLS, og den lover en høyttalerforvrengning på under 1 %. Lyden leveres av to x 10W fulltoneenheter samt en 4Ω 20W subwoofer. Frekvensområdet er 40 Hz –20 kHz (-6 dB). En innebygd EQ lar brukeren velge manuelt mellom en håndfull forskjellige lydprofiler.

Zone Bluetooth
Høyttalerenhetene sitter på henholdsvis høyre og venstre side av betjeningspanelet. (Foto: Peter Gotschalk)

Men likevel er lyden litt skramlete. Det er god dytt i bassen, mens diskant og mellomtone er for behersket etter vår smak. Og nei, de forskjellige EQ-innstillingene utgjør ingen merkbar forskjell på lydbildet.

Det gjør det til gjengjeld å fylle isbiter og kaldt vann i beholderen. Da rumler høyttaleren en del mindre, og lydbildet blir mer klart og tydelig.

Bevares, sitter man i en sauna, som jo typisk er et ganske kompakt og lyddempet rom, er Zone Bluetooth et funn og en fest. Her lever produktet helt og holdent opp til forventningene.

Zone Bluetooth
Zone Bluetooth er designet som isbitbeholder med plass til å holde cirka fire øl eller mineralvann kalde i saunavarmen. Ved hjelp av innebygd LED lyser høyttaleren opp i forskjellige farger – til og med i takt med musikken. (Foto: Peter Gotschalk)

Men man kan jo også tage en kombineret bærbar højttaler og isterningespand med på stranden eller i haven om sommeren, og her kommer Zone Bluetooth lidt til kort, hvis den skal spille for meget mere end fire-fem mennesker, der sidder i rundkreds omkring et bål. Dertil er lyden for skramlet.

Men man kan jo også ta en kombinert bærbar høyttaler og isbitbeholder med på stranden eller i hagen om sommeren. Her kommer imidlertid Zone Bluetooth litt til kort, hvis den skal spille for mye mer enn fire-fem mennesker som sitter rundt et bål. Til det er lyden for skramlete.

Konklusjon

Zone Bluetooth er en festlig bærbar høyttaler, som både kan spille musikk, kjøle ned øl og stå for lysshowet. Og så er den mer eller mindre beregnet til å bli brukt i en sauna. Selvfølgelig, for produsenten er finsk, og ideen er genial.

Utførelsen er også godkjent, selv om lydkvaliteten kanskje ikke er Zone Bluetooths aller sterkeste side. Men det skyldes til dels den spesielle designen med en isbitbeholder i midten, som omkranses av høyttalerelementene og den øvrige teknikken.

Funksjonelt treffer Zone Bluetooth derfor så presist som det overhodet er mulig når målgruppen er tørste saunagjester.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Følg Lyd & Bilde