Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Zone Bluetooth

Finsk Bluetooth-høyttaler til glade sauna-gjester

Zone Bluetooth er en bærbar høyttaler til en veldig liten målgruppe.

Skrevet av / 02.11.22 - 11:10
Zone Bluetooth
Peter Gotschalk

Det begynner å bli kaldt, og for noen er det derfor på tide med en tur i saunaen. Og selv om saunatemperaturer ikke er for sarte sjeler, kan man jo alltids ha fest med musikk og kald drikke mens vinteren raser utenfor.

Det er i hvert fall slik den finske produsenten av den bærbare Bluetooth-høyttaleren Zone har tenkt. For selvfølgelig må en Bluetooth-høyttaler utviklet i Finland kunne tåle en tur i saunaen, og det kan den nye finske Zone Bluetooth-høyttaleren, som også er designet som isbitbeholder med plass til å holde cirka fire øl eller mineralvann kalde i saunavarmen.

Og når musikk og kald drikke er på plass, må vi selvfølgelig ha festbelysning, og den sørger også Zone Bluetooth for. Ved hjelp av innebygd LED lyser høyttaleren opp i forskjellige farger – til og med i takt med musikken.

Vi sliter med å få armene ned.

Zone Bluetooth
På høyttalerens front finner man betjeningspanelet. Her kan man blant annet skifte manuelt mellom LED-farger, og EQ-knappen forandrer lydinnstillingene. (Foto: Peter Gotschalk)

Lydkvalitet

Ok, trærne vokser ikke inn i himmelen. For selv om Zone Bluetooth er en av de mest allsidige bærbare høyttalerne vi har testet på lenge, er ikke lydkvaliteten produktets sterke side.

På papiret ser det ellers fornuftig ut. I hvert fall støtter den tallrike Bluetooth-lydprofiler, inkludert A2DP, AVRCP, HFP, SPP, BAS, DIS, FMP, HRP, HRS, HTP, HTS, IAS og LLS, og den lover en høyttalerforvrengning på under 1 %. Lyden leveres av to x 10W fulltoneenheter samt en 4Ω 20W subwoofer. Frekvensområdet er 40 Hz –20 kHz (-6 dB). En innebygd EQ lar brukeren velge manuelt mellom en håndfull forskjellige lydprofiler.

Zone Bluetooth
Høyttalerenhetene sitter på henholdsvis høyre og venstre side av betjeningspanelet. (Foto: Peter Gotschalk)

Men likevel er lyden litt skramlete. Det er god dytt i bassen, mens diskant og mellomtone er for behersket etter vår smak. Og nei, de forskjellige EQ-innstillingene utgjør ingen merkbar forskjell på lydbildet.

Det gjør det til gjengjeld å fylle isbiter og kaldt vann i beholderen. Da rumler høyttaleren en del mindre, og lydbildet blir mer klart og tydelig.

Bevares, sitter man i en sauna, som jo typisk er et ganske kompakt og lyddempet rom, er Zone Bluetooth et funn og en fest. Her lever produktet helt og holdent opp til forventningene.

Zone Bluetooth
Zone Bluetooth er designet som isbitbeholder med plass til å holde cirka fire øl eller mineralvann kalde i saunavarmen. Ved hjelp av innebygd LED lyser høyttaleren opp i forskjellige farger – til og med i takt med musikken. (Foto: Peter Gotschalk)

Men man kan jo også tage en kombineret bærbar højttaler og isterningespand med på stranden eller i haven om sommeren, og her kommer Zone Bluetooth lidt til kort, hvis den skal spille for meget mere end fire-fem mennesker, der sidder i rundkreds omkring et bål. Dertil er lyden for skramlet.

Men man kan jo også ta en kombinert bærbar høyttaler og isbitbeholder med på stranden eller i hagen om sommeren. Her kommer imidlertid Zone Bluetooth litt til kort, hvis den skal spille for mye mer enn fire-fem mennesker som sitter rundt et bål. Til det er lyden for skramlete.

Konklusjon

Zone Bluetooth er en festlig bærbar høyttaler, som både kan spille musikk, kjøle ned øl og stå for lysshowet. Og så er den mer eller mindre beregnet til å bli brukt i en sauna. Selvfølgelig, for produsenten er finsk, og ideen er genial.

Utførelsen er også godkjent, selv om lydkvaliteten kanskje ikke er Zone Bluetooths aller sterkeste side. Men det skyldes til dels den spesielle designen med en isbitbeholder i midten, som omkranses av høyttalerelementene og den øvrige teknikken.

Funksjonelt treffer Zone Bluetooth derfor så presist som det overhodet er mulig når målgruppen er tørste saunagjester.

Karakter
Zone Bluetooth
Premium

Lyd & Bilde mener

Innovativt konsept som faktisk er godt utført. På mange måter den perfekte festhøyttaleren. Skramlete lyd, spesielt hvis isbitbeholderen ikke er fylt opp. Men ok, det er da en god grunn til å ta med drikkevarer på festen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Setter fyr på festen

Sony ULT Field 1: Bærbar høyttaler med saftig bass

Nostalgi i praktisk pakke

Den beste lyden bare billigere

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Lyd & Bilde
Scroll to Top